Šta je novo?

Nokia Normandy

Baš se nadam da će Nokia izbaciti ovaj telefon.
Jes da UI liči dosta na Metro,ali sve se to da srediti.

Ako telefon izadje, gledacu prvom prilikom da ga uzmem, jer pun mi je pistolj koreiskih "kvalitetnih" telefona, pogotovu ove liderske sto predstavljaju kompaniju...

A ova nokia ce biti u vrhu sigurno sto se tice kvaliteta izrade.
Daj,molim te. . .

Svaki proizvodjac ima testove i kontrolu kvaliteta.

Svaki proizvodjac ima testove i kontrolu kvaliteta.
To da, a po meni su najbolji iz Nokie, uglavnom kad pogledam kada je Nokia pravila mobilne telefone i centrale, samsung i ostala ekipa nisu znali sta je to, imao sam preko 40 modela njihovih i svaka cast svi su radili kao sat, sad imam galaxy s2 i vec posle ni punih 1 mesec mora da ide u servis na menjanje donjeg dela za punjenje jer on je otiso i telefon nikako nemoze da se ugasi cak i kada se izvadi baterija opet se pali, sve u svemu i ovde na forumu mi kazu da je taj deo u pitanju... Sad sam koristio neki telefon durugi a da nije Nokia i nikad vise.
Evo ga jedan test: http://www.youtube.com/watch?v=LqB4UdpUoGM

Poslednja izmena:
To da, a po meni su najbolji iz Nokie, uglavnom kad pogledam kada je Nokia pravila mobilne telefone i centrale, samsung i ostala ekipa nisu znali sta je to

Naravno, i glof dva je najbolji auto ikada. Po meni nokia nikada nije bila puno bolja od drugih, uvek su krckali, poklopci klepetali, od jeftinih do najskupljih modela. I to bas u to vreme o kome ti pricas.

To sto je tebi crkao telefon je OK, desava se i nokia telefonima da crknu ili se pokvare, samo ti nisi imao takav slucaj. Meni se ni jedan telefon nije nikada pokvario, a imao sam samsung, simens, nokia, htc.

Dobro da nisi postavio testiranje 3310. N79 nema nikakve veze sa novim modernim telefonima gde postoji samo ekran.

Poslednja izmena:
Samsung isto tako ima rigorozne testove. Prevrni malo yt pa ćeš videti.
To što ti je crklo na s2 može biti zbog vlage ili prljavštine koja se uvukla u microusb port. Kvalitet izrade pre lumije je bio katastrofa.

Realno do n8 nokia telefoni su bili izvikani u smislu kvaliteta. Jedini nokia telefon koji kod mene nije krckao i zvakala zadnja maska su 6233 i E65. Sve ostalo je bilo na nivou drugih ili losije.

Samsung isto tako ima rigorozne testove. Prevrni malo yt pa ćeš videti.
To što ti je crklo na s2 može biti zbog vlage ili prljavštine koja se uvukla u microusb port. Kvalitet izrade pre lumije je bio katastrofa.

To moze samo kod samsunga da se vlaga uvuce ili da se stvori kondezacija jer se uredjaji narocito androidi greju ko reso :D Igrao sam asphalt 8 na lumi 920 i na S3. S3 se greje ko... dok lumia je mlaka ni priblizno topao kao S3 (a S3 je daleko jaci telefon i ne bi smeo da se greje toliko)... Ovi zutaci sto svaki dan stampaju procesore te dual core te sa 4 jezgra te ce bude sa 8 dok drugi nista slicno tome ne projzvode govori koliko je ta izrada ne sigurna i neproverena u smislu da li se dobro pokazuje u svim delvoima rada, jer da je sigurna i druge bi kompanije to primenjivale.

Poslednja izmena:
Naravno, i glof dva je najbolji auto ikada. Po meni nokia nikada nije bila puno bolja od drugih, uvek su krckali, poklopci klepetali, od jeftinih do najskupljih modela. I to bas u to vreme o kome ti pricas.

To sto je tebi crkao telefon je OK, desava se i nokia telefonima da crknu ili se pokvare, samo ti nisi imao takav slucaj. Meni se ni jedan telefon nije nikada pokvario, a imao sam samsung, simens, nokia, htc.

Dobro da nisi postavio testiranje 3310. N79 nema nikakve veze sa novim modernim telefonima gde postoji samo ekran.

Nisam postavio to zbog N79 vec zbog samih testova koje prolaze. Imas pun YT pa gledaj drop test izmedju bilo koje lumie i samsunga ili drugih zutaca. A to sto ti skripuce maska itd najbolje je da sam sebi napravis telefon pa onda valjda neces da imas probleme -.- Nema koj telefon da ne skripuce posle nekog vremena otvaranja poklopca il sl. i to se podrazumeva za sve i na to se ja ne zalim, vec na izradu samih komponeta.

Super. Aj okači screenshot sa oba uređaja da uporedimo image quality.

Mene interesuje ko bi pravio ovo, neko odvojeno odeljenje ili ms i nokia zajedno? Izgleda da su skontali da mogu da ponude extra hw sa lumia i android u jednom.uredjaju pa uzmu debelo parce kolaca. Ja bih voleo da je ovo istina.

Mene interesuje ko bi pravio ovo, neko odvojeno odeljenje ili ms i nokia zajedno? Izgleda da su skontali da mogu da ponude extra hw sa lumia i android u jednom.uredjaju pa uzmu debelo parce kolaca. Ja bih voleo da je ovo istina.

Mene bas interesuje da vidim kako bi ovo izgledalo, mozda bi se odeljenje za mobilne kod nokie popravilo, posto sam cuo da u poslednjih pola godine su odpustili vise od 1000 radnika al nisam siguran.

Izgleda da su skontali da mogu da ponude extra hw sa lumia i android u jednom.uredjaju pa uzmu debelo parce kolaca. Ja bih voleo da je ovo istina.

Koji extra hw? Čime bi uzeli debelo parče kolača? Za tako nešto bi trebale godine jer su okasnili.
Zar stvarno mislite da bi im bilo lako pored silne konkurencije u android svetu?

Top lumie imaju jako dobar HW. Klinci od 16 godina kuvaju romove na xda, mislis da je problem jednom gigantu da napravi rom za nokiu?
Niko nije rekao da bi im bilo lako ali bi u moru huawei, zte ili cega vec oteli deo kolaca sa brendom koji imaju.

stvarno zašto stalno pričate kako bi se nokia izgubila u moru kineza? što se samsung ne izgubi u moru kineza? ili je on deo tog mora?

nokia bi se isticala besplatnom offline maps aplikacijom, navigacijom, najboljom kamerom ne u android svetu, već u mobilnom svetu, kvalitetom, dizajnom. ljudi bi imali dobar razlog da kupe tu lumiu 1020 ili 1520 koja ima android umesto galaxy s4 ili note3.

koliko god da se izgubi u android svetu prodali bi više uređaja i imali veću zaradu jer sada plaćaju os (win phone nije besplatan) pa se i ms tu dosta omrsio, a nokiji ide mršava zarada.

Iako proizvođači Androida ne plaćaju licencu za sistem, gotovo svi plaćaju ms zbog patenata koji oni drže, tako da mu na kraju dođe na isto. Bila je vest prošle godine da je ms više zaradio od Androida nego od wp

Nokia je pre bila super i uvek sam prizeljkivao da vrati staru slavu, ali su kasno odreagovali.
Sto kaze @ed_hunter lumia telefoni sa androidom bi ja mislim svi radje uzimali od sljamsunga. Trenutno najvise favorizujem LG i zao mi je sto se opet s4 kupuju vise nego G2 recimo.

A Nokiju sam najvise gotivio sa e71 masinom pa i e72. Mada e71 je bila kvalitetnija po izradi.

Iako proizvođači Androida ne plaćaju licencu za sistem, gotovo svi plaćaju ms zbog patenata koji oni drže, tako da mu na kraju dođe na isto. Bila je vest prošle godine da je ms više zaradio od Androida nego od wp
bas sumnjam da su se kinezi koji prave quad core telefone za 100 usd ubili od placanja patenta ms-u. doduse nokia bi morala, ali sve je to manje nego da placaju ceo sistem.

3.4 milijarde dolara je prošle godine MS zaradio na androidu :D

A izgubio 2x više na WP.

ma nikako mi nije jasno kako mislite da je nokiji bolje u partnerstvu sa ms-om nego da su prihvatili android. sve i symbian da su nastavili da unapređuju, pa meego, sve je to moglo biti bolje od partnerstva sa ms-om koje ih je dovelo u bankrot i zbog čega su kupljeni od strane ms-a.

sad sta bi bilo kad bi bilo....
ja bi zeleo da su nastavili sa meego jer mi se svidjao kako su ga uradili, ali otisli smo u offtopic

Migo je mogao da uspe, ali problem je što ni nokia nije verovala u njega.

ma nikako mi nije jasno kako mislite da je nokiji bolje u partnerstvu sa ms-om nego da su prihvatili android. sve i symbian da su nastavili da unapređuju, pa meego, sve je to moglo biti bolje od partnerstva sa ms-om koje ih je dovelo u bankrot i zbog čega su kupljeni od strane ms-a.

Stvarno mislis da ih je partnerstvo sa Microsoftom odvelo u bankrot??

Vrh Dno