Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Kakav ti je to DVD rom ako ti ne valjuju driveri za njega??? Uostalom ideš u Device Manager i deinstaliraš šta oš!

Niko te ništa nije pitao.
Mudruj na drugom mestu,a meni treba odgovor a ne flame M$/ con & pro,.

..i još da dodam, mada to svi znaju, da M$ NE DOZVOLJAVA da se instaliraju ručno drajveri.Nakon iniciranja *.exe drajvera ,posle prvog Next-a prijavljuje Error.

Poslednja izmena:
Drsutvo, moze li mala pomoc. Win 8.1. pro je naprasno poceo da mi se zakucava - sve uspori i cak ni task manager nece da se otvori, da bi se onda posle 5-10min "probudio" i pootvarao sve sto sam u trenutku kada se zakucao pokusao da pokrenem. Pritom, kada je "zakucan" normalo mogu da pomeram kursor misa i windows dugme me uredno vodi na metro ui..jedino sto nijednu aplikaciju ne mogu da pokrenem..?

..i još da dodam, mada to svi znaju, da M$ NE DOZVOLJAVA da se instaliraju ručno drajveri.Nakon iniciranja *.exe drajvera ,posle prvog Next-a prijavljuje Error.

Zato sto se ne koristi .exe drajvera nego .inf za instaliranje i Have Disk opcija. Extractuj te drajvere, pa ih tako instaliraj. Microsoft oduvek dozvoljava instaliranje drajvera rucno, nemoj da siris dezinformacije.

Drsutvo, moze li mala pomoc. Win 8.1. pro je naprasno poceo da mi se zakucava - sve uspori i cak ni task manager nece da se otvori, da bi se onda posle 5-10min "probudio" i pootvarao sve sto sam u trenutku kada se zakucao pokusao da pokrenem. Pritom, kada je "zakucan" normalo mogu da pomeram kursor misa i windows dugme me uredno vodi na metro ui..jedino sto nijednu aplikaciju ne mogu da pokrenem..?

Legalan windows ?

Potrebna pomoć:

Imam 2 HDDa u sistemu od kojih je na SSDu od 256GB instaliran win 8.1 pro a na drugom, wd6400aaks blue, se nalate razni podaci.
Naime, od prekjuče win neće više da se podigne. Počne da butuje, vrti one tačkice sa boot skrina i win logom, lampica HDDa na kućištu svetli i tako može da mota satima a da ne podigne win.
Kada isključim WDa sa mašine, win 8.1 butuje sasvim normalno i nez ikakvih problema.
WD sam testirao sa HD Sentinel Pro i 100% je zdrav po svim stavkama a BIOS ne prijavljije nikakvu SMART grešku ili sl.
Poslužio sam se varkom. Podigao sam 8.1, uspavao ga (sleep) i naknadno proključio WDa.
Posle buđenja 8.1 je prepoznao priključeni HDD i za sada sve radi normalno (osim što i dalje neće da butuje sa priključenim WDom).

Može li mi neko pomoći oko ovoga?

hvala

P.S. Verovatno nije za ovde, pitanje, ali nisam znao gde da ga postavim :(

Poslednja izmena:
Šta ti kaže log?

Drajveri za 8.1 x64 OS moraju da budu digitalno potpisani. Može se onesposobiti ova provera, ako baš imaš neki drajver bez koga ne možeš, a novije verzije nema... Za koji OS su ti drajveri u .exe formatu? Da nisu došli na CDu proizvođača?
Drajvere za CD ROM ne moraš da instaliraš - to je sigurno. Pravo da kažem, nisam odavno video ovako nešto...
Drajvere za kameru... Da li si pogledao da li postoji novija verzija?

Poslednja izmena:
Zato sto se ne koristi .exe drajvera nego .inf za instaliranje i Have Disk opcija. Extractuj te drajvere, pa ih tako instaliraj. Microsoft oduvek dozvoljava instaliranje drajvera rucno, nemoj da siris dezinformacije.
To što ti govoriš nema apsolutno veze sa informacijama,jer i ako instaliraš fabričke drajvere (u W8.1), nešto drugo neče funkcionisati.
Nešto je gadno u celoj toj priči.

Drajveri za 8.1 x64 OS moraju da budu digitalno potpisani. Može se onesposobiti ova provera, ako baš imaš neki drajver bez koga ne možeš, a novije verzije nema... Za koji OS su ti drajveri u .exe formatu? Da nisu došli na CDu proizvođača?
Drajvere za CD ROM ne moraš da instaliraš - to je sigurno. Pravo da kažem, nisam odavno video ovako nešto...
Drajvere za kameru... Da li si pogledao da li postoji novija verzija?
Uvek je bilo da inicijacijom .exe fajla za bilo koji drajver koji imam za Asus laptop, instaliram bez problema.To je bilo zaključno sa W8,a u W8.1 to nije slučaj.
Da,preko .inf sam se setio naknadno, ali nema vajde..jer ,recimo, ako instaliram drajver za kameru ,Skype Metro ga prijavi u svojoj Opciji, ali kamera nema odziv, niti se pali lampica, niti u Opciji za Skype metro postoji onaj maleni display za cam.
Ne shvatam svrhu desktop i metro Skype-a.
Isti je slučaj sa svim drugim drajverima koje sam instalirao,a da nisu M$ signed.

Već sam navodio primer..ponoviću:
M$ signed driver za GPU je OpenGL 1.1, a plugins u nekim aplikacijama koje koristim, zahtevaju OpenGL 3.1.
Uspeo sam nekako da ubijem M$ GPU driver i podmetnem CCC,poslednji ,.koji radi za moju Ati HD4570 u laptopu.
E sad,koliko sam dobio,toliko sam izgubio..dobio sam da plugins ferceraju, ali od tada je Skype metro prestao da komunicira sa kamerom u laptopu.
Znači, obrni-okreni..uvek neki problemi.

Drajveri su sa oficijelnog Asus sajta,poslednje verzije za moj model za w8.1x64

Poslednja izmena:
Ako su drajveri za Win 8.1 x64 - a aplikacije prikažu error pri instalaciji, onda je kriv ASUS - naravno, ako nije nešto kod tebe. Kakav error dobiješ?

Što se tiče inf drajvera - takva instalacija radi. Provereno. Da li su konkretni drajveri kompatibilni sa Win 8.1, to je drugo pitanje.

Razumem za grafički drajver - karta ti je u legacy i novih drajvera nema, ali drajver za CD nije ni približno tako kompleksna zverka... Morao bi da bude nepotreban. Za kameru već ne znam, ali ako radi sa MS drajverom, šta je problem?

Problem je što ne radi sa M$ drjaverom.Na jedvite jade uspem da instaliram fabričke drajvere..oni rade, ali je video naopako..okrenut za 180stepeni. Probao da rešim problem, da okrenem video da prikazuje normalno, bezuspešno.
I to je tako radilo,ja se i navikao, čak mi postalo i normalno da me drugi gledaju kao da sedim na plafonu.
Od kada sam instalirao fabričke drajvere za grafičku kartu, izgubio se i taj video cam koji sam imao u metro skype-u.

Problema je isuviše.
Shvatio sam vec od w8 da je M$ krenuo u Krstaški pohod.
U w8.1 je sve corpus delicti.

Instalirao sam juce OS i za sad je ok,skinuo sam neku narodnu verziju AIO i ima kad se instalira da se bira da li ces obican ili KMS activated,ja sam instalirao enterprise N Kms acivated,kaze da mi istice za sest meseci,da li to znaci da cu morati opet za sest meseci da odradim reinstal sistema ili cu moci nekako da ponovo odradim aktivaciju?

Ja sam sad doziveo veoma smesnu situaciju, gde je automatski skinuo i instalirao drajver za stampac.
A onda ga blokirao jer nije digitalno potpisan. :sceptic:
Svidja mi se ta automatika, koja samu sebe blokira.
Elem, onda sam morao rucno da ih skinem i instaliram.

Instalirao sam juce OS i za sad je ok,skinuo sam neku narodnu verziju AIO i ima kad se instalira da se bira da li ces obican ili KMS activated,ja sam instalirao enterprise N Kms acivated,kaze da mi istice za sest meseci,da li to znaci da cu morati opet za sest meseci da odradim reinstal sistema ili cu moci nekako da ponovo odradim aktivaciju?

Odgovor se ponavlja svakih 5-6 strana, treba pogledati bar malo temu pre postovanja. Naravno da će postojati neka mogućnost narodne aktivacije, bez potrebe za reinstalacijom, mada ti to niko ne može garantovati...

Problem je što ne radi sa M$ drjaverom.Na jedvite jade uspem da instaliram fabričke drajvere..oni rade, ali je video naopako..okrenut za 180stepeni. Probao da rešim problem, da okrenem video da prikazuje normalno, bezuspešno.
I to je tako radilo,ja se i navikao, čak mi postalo i normalno da me drugi gledaju kao da sedim na plafonu.
Od kada sam instalirao fabričke drajvere za grafičku kartu, izgubio se i taj video cam koji sam imao u metro skype-u.

Problema je isuviše.
Shvatio sam vec od w8 da je M$ krenuo u Krstaški pohod.
U w8.1 je sve corpus delicti.
Govoriš o video-karti? Za to moraš kriviti proizvođača - AMD verovatno neće izbaciti 8.1 drajver za legacy proizvode. Ne kažem da nema problema sa drajverima - ali očigledno da puno njih nije zainteresovano da izbacuje drajvere za legacy hardwer - nešto slično kao i nove verzije Androida od proizvođača telefona...

Poslednja izmena:
Kako podesiti da se direktno uloguje ,da mi ne trazi hotmail sifru na pocetku kad startuje windows?Nasao sam kako da se iskljuci i da se uloguje lokal (ili sta vec) ali onda nije prijavljen hotmail i moram stalno da se prijavljujem.Znaci da se ulogujem hotmail nalogom ali da mi ne trazi sifru.

Govoriš o video-karti? Za to moraš kriviti proizvođača - AMD verovatno neće izbaciti 8.1 drajver za legacy proizvode. Ne kažem da nema problema sa drajverima - ali očigledno da puno njih nije zainteresovano da izbacuje drajvere za legacy hardwer - nešto slično kao i nove verzije Androida od proizvođača telefona...
Govorim o grafičkoj karti.Kada sam instalirao regularne fabričke drajvere, prestala je da radi kamera u metro skype-u.A sve to zbog OpenGL-a :D

I kad instaliram moje fabričke za laptop, onda prsne sve ostalo made by M$..i tako u krug.

Za neke legacy AMD karte postoje modovani 12.11 drajveri koji rade sa 8.1 http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=372799
Postoji u linku i lista podržanih kartica. AMD nije nikada izbacio krštene drajvere za win 8 (problem sa stream metro aplikacijama i dalje postoji), tako da ne verujem da će izbaciti legacy drajver za još noviji OS.

Kada sam instalirao Catalyst 13.1 izgubio se totalno kontakt sa kamerom u metro skype-u.Drajveri rade dobro,ali nemam cam.Instalirao sam fabrički drajver za cam, ali ni to ne pomaze.
Evo, prestao sam da se inatim, instalirao sam desktop Skype,sve radi :D

Koja je svrha onda metro skype-a?

@svastika:
A što uopšte gubiš vreme i živce sa w8.1?

Bilo je još gore u w8.Sad bar nema bsd-ova :D
Misliš na Linux distriburiju?

Nazad
Vrh Dno