Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Имам један проблемчић већ неко време на windows8. Имам адсл рутер и десктоп рачунар на ком имам usb wifi адаптер да га не би качио преко лан кабла јер ми је компијутер у другој соби! Е сад кад год ми комп оде у слип мод мени се тај адаптер угаси тј. кад подигнем систем (wake up) нисам повезан на нет, морам да изштекам адаптер и да га вратим да би прорадио!?

da li na 4GB Rama instalirati 64-bit ili 32-bit win? za laptop i koja je razlika izmedju win8.1 pro i enterprise?

Poslednja izmena:
Sve zavisi za sta ti treba da koristis ...

Mislio sam za čega konkretno koristiš laptop . Ako budeš išao na 32bitnu verziju ostace ti neiskorišćeno 500mb jer će windows da vidi samo 3,5gb dok toga nema na 64bit . Hteo sam reći da ne ostaneš ograničen na tih 3.5gb ako nekada budeš hteo da dokupiš još 4gb pa ubaciš i onda bi morao da instaliraš 64bit verziju windowsa jer ih 32bit neće videti ...

Poslednja izmena:
hvala na odogovoru, znaci drugi razlog ne postoji i koja je razlika izmedju win8.1 pro i enterprise?

Poslednja izmena:
Imam sledeci problem, potpuno nasumice, uglavnom kad instaliram nesto, cak i sitne programe. Skoci mi upotreba RAM na skoro 8GB, iako je bila negde 3 do 4GB.
Dobijem obavestenje da mi je memorija pri kraju, u Task Manager ne vidim da ijedan proces koristi taj RAM. Onda posle pola minuta padne na normalu.
Sada mi se desilo bukvalno bez razloga, samo sam surfovao.

(Iskljucen mi je pagefile)

Ako hoces da ti pokaze celih 4GB rama onda mora 64bit , 32bit pokazuje oko 3.5GB na jednom MSI laptopu 32bit windows 8 nije hteo vise od 2.6GB mi pokaze dok nisam 64bit ubacio! Samo ko ima 2GB rama eventualno 3GB nek ubacuje 32bit windowse , ostali sa 4GB i vise 64bit naravno o tome se 100 puta pisalo!

Strašno me iritira sledeće:

Kada na tačpedu napravim pokret s desna na levo obavezno iskače ovo, iako sam ga kao isključio u podešavanjima:

Untitled.png

Kako da ovo isključim u potpunosti?

EDIT: Got it!!!

Its simple, go to control panel, synaptics touchpad and disable side swipe function, simples. it was really beginning to annoy me.

Kod mene je u pitanju Elan Smart-pad i ovo funkcioniše.

http://answers.microsoft.com/en-us/...indows-8/292abaea-d0f7-42a2-b33c-0a97db56adde

Poslednja izmena:
Ne mogu više da editujem post.

Pa ovo je neverovatno. :D

Ne mogu da se načudim šta su napravili. Ako sam zatvorio aplikaciju to znači da sam hteo da bude zatvorena, a ne da mi "čuči" u task menadžeru i "jede" memoriju (ne radi se o memoriji, imam je dovoljno 8 GB). I sad ako hoću da je stvarno zatvorim moram da radim jednu od ovih stvari.

Closing Windows 8.1 apps completely

Now if for any reason you still want to close a Metro app completely, in Windows 8 was as easy as grabbing the app from the top edge and dragging it down to the bottom edge and realising. In Windows 8.1 this has changed, using the previous method that I just mentioned will simply put the app in the Suspend mode. As such, if you really want to close a Metro app in Windows 8.1, you’ll have to use one of these methods:
Method #1: Move the mouse cursor to the top edge of the screen, drag the app down and don’t release, wait 2 seconds until you see a flip, then release the app.
Method #2: Use the good old Alt+F4 keyboard shortcut.
Method #3: Open the Task Manager, select the app, and click End Task in the bottom-right corner of the screen.

NEVEROVATNO !

@Sale KG

To nije preterano bitno, to je samo da hranis svoj OCD, koji imam i ja, pa ih gasim. :D
Ali ne jedu znacajne kolicine RAM-a da bi te remetile u bilo cemu.

Nije bitno jer ram-a imamo na pretek ali je po meni to nedopustivo. :)

Oduvek sam se nosio mislju da ja upravljam operativnim sistemom, a ne suprotno.

Oduvek sam ulazio u services.msc i gasio sve sto mi ne treba ili postavljao na manuelno ukljucivanje.

Oduvek mi je bilo bitno da znam sta koja aplikacija radi i da li nesto radi u "pozadini".

Oduvek sam se trudio da izbacim sve trojance iz sistema a ovaj operativni sistem se ponasa kao naveci trojanac koga sam ikada sreo. :D

Inace, dobro on radi ali odaje veoma los utisak zbog toga sto pokusava da se ponasa kao android.

Poslednja izmena:
Tja... prečice na tastaturi, ovo ono... hebeš miša, možemo i u komandni prompt da se vratimo, meni ne smeta :D

Za koje vreme bi trebalo da win8.1 podigne sistem kada se upali na laptopu sa hdd 5400 rpm.

.

Tu nema pravila jer je bitno sta sve imas instalirano od programa pa ce toliko i da koci odnosno sporije da podigne sistem ...

Tu nema pravila jer je bitno sta sve imas instalirano od programa pa ce toliko i da koci odnosno sporije da podigne sistem ...

Ako te interesuje da li je vreme za dizanje ok, sledi uputstvo sa slike.

To si trebao napisati kolegi a ne meni jer mene ne interesuje to :)

Pozdrav.

Juče sam instalirao Windows 8.1 i ceo dan se majao sa programima i raznim stvarima.
Danas sam menjao neke ikonice na desktopu i kada sam otišao na "Start" stranu, video sam da su ikonice pobrljavile.

Umesto strelice u onom kružiću koji šalje sa "Start" stranice na "Apps" stranicu pojavljuje se pravougaonik. Kao kada fali neki font, pa se to pojavljuje umesto njega.

Na Google-u sam našao jedino ovo - http://answers.microsoft.com/en-us/...-missing/6a755c2e-42fe-41d2-bca3-f99a8bf09406, i na kraju te diskusije piše da je verovatno do fontova. Ubacio sam ponovo Segoe UI fontove i i dalje je ovako. :(

Zna li neko kako mogu to da rešim?

Unapred zahvalan.

Da li Windows 8.1 instaliran u GPT partition scheme pokazuje u windowsu MBR particije ili mora da se konvertuju u GPT te MBR da bi ih video?

Da li je moguće trajno deinstalirati windwos 8.1 drajvere (konkretno drajver za web kameru i drajver za CD/DVD ROM) i instalirati licencirane drajvere proizvodjača.
M$ opasno podiže letvu sa kriterijumima i pokušava sve nonM$ da potisne iz igre.

Znači li to da moram da se vratim na Windows XP/7 da bih mogao da instaliram drajvere koje ja želim, ukoliko ne pristanem da koristim ono što M$ nameće?
:(

Vrh Dno