@ HighONE
Ne znam kako i zasto, jednostavno je tako. Meni je taj test pucao i kada podignem i kada bas dosta spustim klok sa 770 lightning SLI, probao sam oba dve karte zasebno isto su se ponasale u tom testu, i jednostavno sam ga batali. Ovo je moj komentar pre nekih cetriu meseca kada sam ih testirao, nisam ni znao da su ljudi imali problema sa heaven testom "Iz testiranja sam iskljucio Heaven Benchmark 4.0 jer iz nekog razloga puca ako se bilo sta menja u podesavanjaima pomocu MSI Afterburner ili NvidiaInspector. ". Sta bi ti uradio na mom mestu i kako bi se postavio ??? Na reklamciju da sajlem karte koje ne rade samo sa jednom aplikacijom koja u sustini nicemu ne sluzi i da cekam 10-15 dana da bi mi verovatno rekli kako je sve uredu jer moze da se desi, i da je do mog sistem. Svojevremno CorelDRAW 11 nije hteo da radi kada se ukljuci HT, jel to razlog da procesor posaljem na reklmaciju ??? To je gotovo ista doilema ka u situaciji sa heavenom.
Taj test kod mene nikako nije hteo da radi, ne vezanp za klok. Sa 780GTX radi bez problema, stim da stabilno sa heavenom nije stabilno u crysis3 i TR, jedino da ti snimim ovo pa da se uveris. Kad god sam pomenu da ga treba izbegavati naglasio sam zasto sa kojim modelom karte i kakvo je moje iskustvo sa tim testom. Ovo je forum na kome bi trebalo da razmenjujemo iskustva sa hardverom i o tome diskutujemo, a moja iskustva su takva.
Gore pomenute igre su daleko bolji pokazatelj stabilnosti. Ja svakako za testiranje klokova koristim Unigine Heaven, TombRaider, metro2033 benchmark, svaki od testova po nekih sat vremena. Drajveri podeseni na maksimum, testovi podeseni na maksimum. Karte se u Tomb Raider benchmark-u zagreje do svog maksimuma, a sam test jako brzo pokaze gpu artifakte, sto samo po sebi znaci da nije stabilan klok, tako da mi je prvi na listi za testiranje. Metro2033 benchmark je dobar zbog fizike i dx11 i na kraju Unigine Heaven gde se obilato koristi tessellation, samo ja ne koristim Unigine Heaven 4.0 vec od bagova ociscen HWBOT Unigine Heaven v2.1. Kopkalo me je zasto sa 770 Heaven ne radi pa sam nakon nekih mesec dan kad mi je to palo na pamet skinuo HWBOT standardizovanu takmicarsku verziju koja je radila i sa 770 kartama, mislim da sam to negde i napisao, ali nisam ih testirao na stabilnost duze od 15min, test sam skinuo nakon mesec dana koriscena karti bez ikavih problema tako da me nije zanimalo da ih testiram temeljnije sa HWBOT verzijom.
Ja mislim da ne gresim ovakvim nacinom testiranja, sve vreme je ukljucen monitoring svih bitnih parametara tako da mi i tu nista ne promakne. Kada karte prodju ovu torturu meni je do sada sve radilo savrseno stabilno, ako dodje do neke promene sa nekim drugim kartama napisacu kao sto sam napisao i vezano za 780 kod koje heaven 4.0 nije pokazo stabilnost, pre par dana sam probao HWBOT Heaven v2.1 na klokovima na kojima radi 4.0, isto puca nakon petnaestak minuta, sa napononm 1.100v 1202mhz sve radi, 1224mhz heaven 4.0 radi ali sve ostalo puca...
@ Pike
Moram ovo da prokometaris posto sam ja jedan od onih koji su test proglasili nevlidnim, do duse samo u slucaju 770 ligtning zbog gore navedenog iskustva, ako smatras da je boost klok od 1254mhz za 770 karte i 1202mhz za 780 nesto posebno sto niko drugi ne moze da postigne, onda ja zasita spadam u kategoriju onih koji nesto klokuju na zilion mhz i ne zele sebi da uskrate zadvoljstvo zvog svog ega. Ne moze heven da bude validan i samim tim karte neispravne, a sve ostalo nevalidno zato sto radi bez problema, tvoje iskustvo sa ovom kartom i ovim testom je drugacije, ali si isto imao problem, koji je resavalo spustanje kloka sto ti nije odgovaralo pa si zamenio kartu, kod mene ni to nije pomoglo, ista karta kod @solajam radila je sa 20mhz spustenim klokom.
Samo ne znam da li je neko ovo cimanje iskusio sa nekim drugim brendom i 770 kartama, svakako MSI 770 i heaven se u nekim slucajevima ne slazu bas najbolje, mislim da je to ono sto meze da se izvede kao zakljucak nakon svega sto smo iskusili sa tim kartama.