Šta je novo?

GeForce GTX 770 Thread

Ma taj Heaven me namucio vise nego bilo sta u zadnjih godinu dana. Nego sad neko rece da i AC4 puca na istim klokovima kao i Heaven :(

^
Nije bas djubre, samo ne treba generalizovati... Kod 770 ocigledno pokazuje sta je stabilno a sta nije, sa 780 kartama je vec druga prica...

Jb*a ako puca i AC 4 onda je to to. Mora Heaven da prodje. Ili kao ja, 2 profila u MSI Afterburneru. Jedan za Heaven, drugi za 98% ostalih igrica.
@PCB C3 provereno radi, presao sam celu igricu sa 1280mhz@default. Kao i Tomb Raider, vrteo sam onaj benchmark dva sata bez ikakvog problema. Temperature jedno 5c vece nego u Heavenu sa tim TR benchmarkom. FC3 sam igrao jedno sat vremena bez ikakvog problema. A za AC4 evo Lates kaze da puca na Heaven 4.0 klokovima. I solajam za CoD Ghosts. Dva profila problem solved ;).

Poslednja izmena:
Nikako ne bih zaobisao ni : Call of Duty Ghosts .

Sad videh Gavran je vec pomenuo ;)

Poslednja izmena:
Smarate sa tim Heaven-om! Ja da vam kazem to je obicno djubre
Mozda za tebe, PCBeast. Ali to tvoje misljenje je potpuno neosnovano. Znam da nisi potpuno ozbiljan, ali kad budeš imao argumente, iznesi ih.

@*******i:
A za klokovanje memorije na GTX 780 je opet druga priča - ovde se vidi da se sve vrti oko GPU kloka. Ne vidim kako bi se izvrsavanje Heavena razlikovalo na 770 i 780 - digni klok GPUa i puknuce i 780, bez sumnje.

Ne razumem kako jedan običan test koji se renderuje u Direct3D, odnosno OGL proglasite nestabilnim i nevalidnim kad ga vrti većina sajtova koja radi recenzije, a ovde se stalno pokazuje kao validan test.

Poslednja izmena:
Pa mnogo je lakse test proglasiti bagovitim, nestabilnim, nevalidnim, nego sebi uskratiti zadovojstvo u dizanju ega i hvalisanju kako ja imam fantastican primerak karte, kako samo ja umem da je naklokujem na zilion MHz, kako kod mene radi a kod drugih ne jer ne umeju.

Jednostavno Heaven 4.0 kvari srecu i spusta na zemlju.

^ Bas to. Mogu ja sebe da zavaravam i da drzim karticu na 1280mhz, ali znao sam da Heaven nije jedini koji puca na zadatim klokovima. Evo lista se polako povecava. AC4, CoD Ghosts a verovatno i Crysis 2 i ko zna sta jos. Sva sreca je da mi kartica prolazi Heaven na defalut klokovima kao i blago klokovana na default naponu. Evo primera, pocela Lightning da mu puca na defaultu u Heavenu odmah RMA i dobio je pare nazad. Tako se to radi u normalnim zemljama. A kod nas te jos ubedjuju da ti je sistem nestabilan i da kartica radi debelo klokovana. To su HighONE-u rekli "strucnjaci" iz Alti servisa. Da nije bilo Duletove (iz MSI Srbija kancelarije) intervencije pitanje je sta bi bilo, da li bi nam zamenili MSI 660Ti kartice koje na defaultu nisu prolazile Heaven. Smesno stvarno. Obratite paznju na datum i vreme ovih poruka. Dobio je pare nazad u roku od 24h.

http://www.overclock.net/t/1396319/official-gtx-770-owners-club/4960#post_21518404

http://www.overclock.net/t/1396319/official-gtx-770-owners-club/4960#post_21519859

http://www.overclock.net/t/1396319/official-gtx-770-owners-club/4980#post_21527416

Poslednja izmena:
Pa mnogo je lakse test proglasiti bagovitim, nestabilnim, nevalidnim, nego sebi uskratiti zadovojstvo u dizanju ega i hvalisanju kako ja imam fantastican primerak karte, kako samo ja umem da je naklokujem na zilion MHz, kako kod mene radi a kod drugih ne jer ne umeju.

Jednostavno Heaven 4.0 kvari srecu i spusta na zemlju.

Hahahahah slatko me nasmeja. :D

Mozda za tebe, PCBeast. Ali to tvoje misljenje je potpuno neosnovano. Znam da nisi potpuno ozbiljan, ali kad budeš imao argumente, iznesi ih.

Pa glavni argument je to zato jer ja tako kazem :d , valjda sam ja ovde najjaci graficar :D:p
Salu na stranu ,smesna strana price je sto meni taj vas Unigine uopste ne obara kartu , mislim ne puca osim tih bubica koje ima koje sam vec
ranije naveo..

P.S.Sretan Bozic :smash:

Mora da radi Heaven na default podesavanjima, koja god da su za vasu karticu, ako je proizvodjac stavio neke OC taktove tako je i reklamirao karticu i prodao je kao "posebnu" i bolju, a i skuplju. Ako ne radi na tim "out of the box" podesavanjima saljite na reklamaciju.

@ HighONE
Ne znam kako i zasto, jednostavno je tako. Meni je taj test pucao i kada podignem i kada bas dosta spustim klok sa 770 lightning SLI, probao sam oba dve karte zasebno isto su se ponasale u tom testu, i jednostavno sam ga batali. Ovo je moj komentar pre nekih cetriu meseca kada sam ih testirao, nisam ni znao da su ljudi imali problema sa heaven testom "Iz testiranja sam iskljucio Heaven Benchmark 4.0 jer iz nekog razloga puca ako se bilo sta menja u podesavanjaima pomocu MSI Afterburner ili NvidiaInspector. ". Sta bi ti uradio na mom mestu i kako bi se postavio ??? Na reklamciju da sajlem karte koje ne rade samo sa jednom aplikacijom koja u sustini nicemu ne sluzi i da cekam 10-15 dana da bi mi verovatno rekli kako je sve uredu jer moze da se desi, i da je do mog sistem. Svojevremno CorelDRAW 11 nije hteo da radi kada se ukljuci HT, jel to razlog da procesor posaljem na reklmaciju ??? To je gotovo ista doilema ka u situaciji sa heavenom.

Taj test kod mene nikako nije hteo da radi, ne vezanp za klok. Sa 780GTX radi bez problema, stim da stabilno sa heavenom nije stabilno u crysis3 i TR, jedino da ti snimim ovo pa da se uveris. Kad god sam pomenu da ga treba izbegavati naglasio sam zasto sa kojim modelom karte i kakvo je moje iskustvo sa tim testom. Ovo je forum na kome bi trebalo da razmenjujemo iskustva sa hardverom i o tome diskutujemo, a moja iskustva su takva.

Gore pomenute igre su daleko bolji pokazatelj stabilnosti. Ja svakako za testiranje klokova koristim Unigine Heaven, TombRaider, metro2033 benchmark, svaki od testova po nekih sat vremena. Drajveri podeseni na maksimum, testovi podeseni na maksimum. Karte se u Tomb Raider benchmark-u zagreje do svog maksimuma, a sam test jako brzo pokaze gpu artifakte, sto samo po sebi znaci da nije stabilan klok, tako da mi je prvi na listi za testiranje. Metro2033 benchmark je dobar zbog fizike i dx11 i na kraju Unigine Heaven gde se obilato koristi tessellation, samo ja ne koristim Unigine Heaven 4.0 vec od bagova ociscen HWBOT Unigine Heaven v2.1. Kopkalo me je zasto sa 770 Heaven ne radi pa sam nakon nekih mesec dan kad mi je to palo na pamet skinuo HWBOT standardizovanu takmicarsku verziju koja je radila i sa 770 kartama, mislim da sam to negde i napisao, ali nisam ih testirao na stabilnost duze od 15min, test sam skinuo nakon mesec dana koriscena karti bez ikavih problema tako da me nije zanimalo da ih testiram temeljnije sa HWBOT verzijom.

Ja mislim da ne gresim ovakvim nacinom testiranja, sve vreme je ukljucen monitoring svih bitnih parametara tako da mi i tu nista ne promakne. Kada karte prodju ovu torturu meni je do sada sve radilo savrseno stabilno, ako dodje do neke promene sa nekim drugim kartama napisacu kao sto sam napisao i vezano za 780 kod koje heaven 4.0 nije pokazo stabilnost, pre par dana sam probao HWBOT Heaven v2.1 na klokovima na kojima radi 4.0, isto puca nakon petnaestak minuta, sa napononm 1.100v 1202mhz sve radi, 1224mhz heaven 4.0 radi ali sve ostalo puca...

@ Pike
Moram ovo da prokometaris posto sam ja jedan od onih koji su test proglasili nevlidnim, do duse samo u slucaju 770 ligtning zbog gore navedenog iskustva, ako smatras da je boost klok od 1254mhz za 770 karte i 1202mhz za 780 nesto posebno sto niko drugi ne moze da postigne, onda ja zasita spadam u kategoriju onih koji nesto klokuju na zilion mhz i ne zele sebi da uskrate zadvoljstvo zvog svog ega. Ne moze heven da bude validan i samim tim karte neispravne, a sve ostalo nevalidno zato sto radi bez problema, tvoje iskustvo sa ovom kartom i ovim testom je drugacije, ali si isto imao problem, koji je resavalo spustanje kloka sto ti nije odgovaralo pa si zamenio kartu, kod mene ni to nije pomoglo, ista karta kod @solajam radila je sa 20mhz spustenim klokom.

Samo ne znam da li je neko ovo cimanje iskusio sa nekim drugim brendom i 770 kartama, svakako MSI 770 i heaven se u nekim slucajevima ne slazu bas najbolje, mislim da je to ono sto meze da se izvede kao zakljucak nakon svega sto smo iskusili sa tim kartama.

Poslednja izmena:
Heaven i nvidia koliko vidim se ne slazu najbolje. I ja sam pre imao problema sa doticnim programom i vise ga ne koristim ali sam citao vase komentare pa reko da probam i prolazi sve ok ali gpu usage leti ne sve strane. Tu nesto ne stima po pitanju optimizacije, moje misljenje jer kada gpu usage padne naglo kao kad sam video obe karte na oko 15% tada puca...

Capture.jpg

Poslednja izmena:
Neko se mozda i prepozna u onome gore sto sam napisao, neko nikad i nece a neko hoce ali ce i dalje da tera po svome.

GK104 u 770 je vec dodatno nategnut cip kome je povecan napon na 1.2 V u odnosu na 680 gde je bio manji. Samim tim nema jos mnogo prostora za OC. Sa tih 1.2V vecina primeraka moze maksimalno do 1256MHz i to je to, Nvidia garantuje za dosta dosta manje na svojim referentnim. Sa +12mV mogu jos jedan korak iznad na 1267MHz. Sa vecom voltazom vec se ide u neracionalnu potrosnju, buku i zagrevanje zarad +30 MHz koji ne donose u igrama ni 1 FPS. 1306 i 1320 MHz traze vec neproporcijalno veliku voltazu pa i nisu klokovi za svaki dan.

Ovde mislim na stvarno stabilne klokove, koji prolaze sve testove, a ne selektivno koji se kome svidjaju ili mu odgovaraju zarad vecih klokova i puvanja sa zilion MHz. Ko je sta pisao sve stoji, ako nekog zanima moze uvek da prelista po ovoj i po susednim temama.

Vezano za heaven, jel neko probao da izvrti test bez teselacije.
Ako recimo pukne karta npr. 1254mhz, kad se ugasi tess. da li opet pukne, kontam da je nesto uzrok ta tesselacija u tom heavenu.

@Pike +1. Srecan Bozic svima btw. Samo bih jos dodao da je Lightning definitivno malo bucnija karta cim se podigne napon. Na defaultu je necujna tako da sto se mene tice ja napon necu ni dirati.
@goldi Ja nisam probao, ali sta da probam kad je evo lista igara koja puca na Heaven 4.0 klokovima sve veca. AC4, CoD Ghosts i verovatno Crysis 2. Tako da je meni stabilna kartica koja prodje Heaven 4.0 minimum dva sata loopovanja. Kad sve saberem nikada nije bilo lakse utvrditi stabilnost neke kartice, kao sada za gtx770. Ostavis lepo Heaven i ako prodje dva sata siguran si da je stablina u svim igricama :p

Poslednja izmena:
@Pike +1. Srecan Bozic svima btw. Samo bih jos dodao da je Lightning definitivno malo bucnija karta cim se podigne napon. Na defaultu je necujna tako da sto se mene tice ja napon necu ni dirati.
@goldi Ja nisam probao, ali sta da probam kad je evo lista igara koja puca na Heaven 4.0 klokovima sve veca. AC4, CoD Ghosts i verovatno Crysis 2. Tako da je meni stabilna kartica koja prodje Heaven 4.0 minimum dva sata loopovanja. Kad sve saberem nikad lakse nije bilo utvrditi stabilnost neke kartice, kao sada za gtx770. Ostavis lepo Heaven i ako prodje dva sata siguran si da je stablina u svim igricama :p

Citam postove vidim da je sve vise igri koje pucaju na taktovima na kojima i heaven puca. Kontam da je uzrok teselacija karta kao sto pike rece radi na visokim taktovima i u hevenu koji izrazito koristi tess. i igre kao crysis 2 Dx 11 i ACIV koriste tesselaciju, i da zbog izrazene teselacije i u kombinaciji visokog ranog takta dolazi do pucanja.
Tako da sve igre koje koriste tess. kao i heaven sigurno da su najbolji pokazatelj stabilnosti za GTX770.

Evo izvrteo sam Heaven 4.0 sa iskljucenom tesselacijom i [email protected]. I isto se desilo kao i sa tesselacijom na Extreme. Posle nekoliko minuta je restovao klokove i nastavio loop.

@goldi Nije do toga :( Sta god da je u pitanju, nije strasno. Bitno je da na defaultu prolazi kako treba.

Nikakav problem sa Heaven 4.0. Prvo sam izvrteo sve na default podesavanjima za takt graficke (videti My computer) jedno 4h i sve je proslo OK.

Heaven 4.0 setovanje: 1920x1200, 8xAA, Dx11, Ultra, Extreme Tessellation.
Drajver: 331.93

Onda sam probao OC i vrteo 4h Heaven-a. Sve je proslo OK na +125 za core (boost na 1306 MHz) i +394 za mem (7800MHz), voltaza na 1.3V, ventilator na 55%. Max temp je 79 stepeni. Recimo, na +150 za core pukne posle 1-2h, a ako podignem RAM na 8000 MHz, zbrlja se jako brzo.

Sto se mene tice, nema problema u kombinaciji Nvidia, Windows 8.1 i Heaven.

Generalno nema problema ni sa moje strane sto se tice Heaven-a. Ali ako si pratio temu ono sto prolazi u heavenu, u 98% drugih igrica/testova prolazi sa +36mhz ili vise, kako kome. Meni recimo prolazi dva sata loopovanja Tomb Raidera [email protected] dakle na default naponu. A Heaven sa istim podesavanjima puca posle minut. Ali nije ni bitno, udavismo sa Heavenom. Evo izasli novi drajveri 332.21.

Veciti problem ko sta definise sta je stabilno. Prilicno sam dugo na forumu tako da sam sam se nagledao ovakvih situacija. Ako mene pitas, cim nesto ne prolazi - nije stabilno. Bilo da je CPU, bilo da je GPU, bilo da je RAM. 10x za drajvere.

Poslednja izmena:
@Lukija prevelik ti je to napon za svaki dan a na tolikom naponu bi trebalo da moze i vise od 1306MHz ako ti nesto znaci.

@Gavran jel si probao da li tvoja karta prolazi dva sata Heaven-a na 1256MHz na def. naponu ako da zanima me onada zasto su je prekrstili u LE ? Ako ne onda zato. :)

Poslednja izmena:
@Lukija prevelik ti je to napon za svaki dan a na tolikom naponu bi trebalo da moze i vise od 1306MHz ako ti nesto znaci.

Prolazili su meni neki testovi na +200MHz (pisao sam o tome) ali sam uzeo worst case scenario (Heaven). Inace, drzim je na fabrickim taktovima jer za sada sve krcka sta joj bacim. Posebno Assetto Corsa. Skoro nisam imao bolje parce HW-a: tiha (pod tim ne mislim samo na ventilator vec i na zavojnice), relativno brza i radi posao.

Ako mene pitas, cim nesto ne prolazi - nije stabilno. Bilo da je CPU, bilo da je GPU, bilo da je RAM. 10x za drajvere.

Tu se slazemo.

@Pike naravno da ne prolazi [email protected]. Prolazi [email protected] koliko god hoces. I naravno da je to razlog zasto se zove Lightning LE :) sa ovim ASIC-om morala bi da prolazi sa 1254mhz. -26mhz -10k dinara jeftinije, mislim da je dobar deal :)

Poslednja izmena:
Zanimljivo, moja ima manji ASIC 84% a prolazi na 1254MHz a tvoja ne. Koliki joj bese ASIC ? Moj prvi Lightning je po def. radio na 1228 MHz ali mu kuler nije valjao. U svakom slucaju tvoj LE je dobra kupovina ako mu je samo to falinka. Sta te navelo da menjas i riskiras onaj Gaming sa visokim ASIC-om za LE ?

ASIC je 87%. Pa ne znam sta joj jos fali osim tih -26mhz. Sve sljaka kako treba, temperature u full loadu su ~70c, vent tih na defaultu, memorija je stabilna +400mhz bez dizanja napona, dual bios (ln2 u poziciji 2) i tri godine garancije. Gaming sam menjao iz licnih razloga. A jedan od razloga je svakako da 3d igrice uopste ne igram. Sto se mene tice moze i 560ti da mi stoji u kompu ne bi mi smestalo puno. Najzahtevnija 3d igrica koju sam igrao na 770 gaming je Diablo 3. Tako da sam prodao Gaming, nakon par dobio sam neocekivano nesto vise para na poslu. U tom momentu je u E**i-ju bila akcija 33k din 770LE i ja sam kupio.

Nazad
Vrh Dno