Šta je novo?

GeForce GTX 770 Thread

Ma ne mogu da verujem, otkad je to heaven dobar pokazatelj stabilnosti za 770-tku ?

Ah da jedino nije dobar za msi 770 lightning jer kako rece :"Karta se iz nekog razloga ne slaze bas najbolje sa tim softverom"

@ solajam

Meni taj test nije prolaziu uopste sa 770 lightning kartama, i nisam jedini ko je to iskusio, ne vezano za klok, zato sam to tako i rekao, jer nema logike da sve ostalo radi bez problema a da heaven ne radi nikako, zar ne ???
Iz iskustva drugih, ako heaven prolazi bez problema sve ostalo ce raditio bez problema, i to vazi kako mi se cini samo za 770 karte, jer recimo kod mene na kloku na kome heaven prolazi bez problema pucaju i crysis3 i TR, sa 780 kartama.

Mislim da sam i tebi isto ovo rekao, u temi u kojoj sam pisao o 770 lightning kartama isto, a tu temu sam inace linkovao uz oglas kada sam prodaovao karte, sta tu vise nije jasno ???
Da li sam ja nesto sakrio od tebe ili te obmanu pa sad nesto ne mozes da verujes ??? Ako imas nesto da kazes argumentovano sa cime se ne slazes, kazi, ili me postedi ovakvih komentara...

Poslednja izmena:
Pa normalno... To je odlicna karta, referentni pcb sa boljim hladjenjem, nista bolje od toga nije potrebno... Ovo kazem zato sto su retki modeli koji mogu sa naponom vecimo od 1.212v da drze kartu na prihvatljivom nivou temeperature/buke, lightning recimo moze, tako da sa tim modelom moze da se postigne jos nekih +100mhz uz povecanje napona ;)

Provrti malo heaven, dobar je za 770 kao pokazatelj stabilnosti, i to je to, 1280mhz za svaki dan je odlican klok :)

Čim budem uhvatio vremena provuću još neke testove. Ako mi bude nešto nejasno zamaraću te pitanjima :D

@*******i
Zaboravih jos nesto MSI 770 koju uzeh od tebe pored AC4 nije prolazila ni COD ghost - 5-15 minuta dolazilo je do restarta masine... Sve u svemu karta je bila za reklamaciju.
Kad sam narucio novu kartu nisam zeleo da menjam operativni sistem sve sam ostavio kako je bilo pre MSI karte , ubacio asus i gle sve radi perfektno !

Sam si se prozvao u ovoj temi, nisam te ja uzeo u usta, drago mi je da si uzeo heaven benchmark kao pokazatelj stabilnosti - ranije si ga ignorisao...

A neka ljudi znaju radna garancija za msi bila je : aha ubo si graficku radi to je to i tu se zavrsava prica( cisto sumnjam da bi mi uvazio reklamaciju da je karta dosla neispravna).... sli mostic nikad nije ni poslat a sad mi i ne treba - karta prodata.
Da si takvu kartu prodao nekom u BG verujem da bi ti dosao na vrata kuce. Licno ja necu crci za koju hiljadu manje... Ali eto odgovorih ti da bas ne bih bio kompletan magarac...
Toliko od mene. Pozdrav !

@.·´`·-»>PORSCHE
1. provrti pola sata heaven benchmark 4
2. Assassin's Creed IV Black Flag - podesi setovanja na igrivo i cepaj igru do 2 sata - ako prodje onda
3. COD GHOST - setovanje podesi na sto vise da je igrivo , dovoljno pola sata igranja
Ove tri stavke MSI 770 Lightning nije prolazio na defaultu... Ako tebi prodje smatraj OK

Mozes preskociti Timb Raiders, metro 2033 to je prolazila i MSI 770 bez problema na defaultu...

Zar ti *******i nije ponudio da ti vrati novac? Mislim, koliko vidim, ti si se ovde odmah javio sa problemom i svi su ti rekli da je karta za reklamaciju. Ja ne znam pod kojim uslovima si kupio tu kartu, vidim da ju je prodavao bez jednog propelera?

Evo stavio sam da se skida Heaven Benchmark Basic. Kako da podesim da mi vrti pola sata i više ?
Assassin's Creed IV Black Flag nemam niti igram to.
Call Of Duty Ghost sam prešao pre 10-ak dana na full detaljima na fabričkom setovanju nije bilo nikakvih problema.
Igraću se malo više čim budem našao volje i vremena. Inače grafika na fabričkim setovanjima prolazi sve sad samo ispitujem stabilnost pri nekom većem OC.

@solajam
Kod mene je sva radilo kako treba sto moze da potvrdi test odradjen 3-4 meseca pre prodaje, to je overklok test, kartu nikada nisam ni proba na defaultu, ono sto nije radilo naveo sam u testu, a to je samo heaven. Ne sumnjam da kod tebe to sto si naveo ne radi ili da nesto izmisljas, ali brate mili batali vise da trolujes, malo malo pa nesto navedes vezano za kartu ili kao u postu na koji sam ti odgovorio nesto ne mozes da verujes, a taj komentar je upucen meni jer si na moju preporuku @.·´`·-»>PORSCHE da provrti heven to prokomentarisao... Kada sam ja reko da heaven nije referntan za testiranje stabilnosti ??? Izneo sam svoje iskustvo sa 770 lightning, i samo vezano za tu kartu sam pomenu da ne moze da se uzme kao relevantan, naveo sam i zasto, da bi se ti javio kako ne mozes da verujes nesto...

Samim tim sto si navo da ne bi bio kompletan magarac mogu da zakljucim da si nezadovljan, sto je razumljivo, i da za to krivis mene, sto nije razumljivo, i nemas razloga, a misli sta hoces, karta je kod mene radila korektno, a sve vezano za kartu naveo sam u testu. Sta je uzrok, i zasto je kod tebe radila tako kako je radila to ne mogu da znam a vise nije ni bitno.

Da sam takvu kartu prodao nekome u Beogradu, isto bi bilo kao i sa tobom, jer u oglasu je navedeno...
"Jasno je na koje je komponente garancija istekala, a ne dajem ni radnu jer ja znam da su ispravne tako da kod novog vlasnika mogu da ne rade samo zbog njegove ne strucnosti, ko mi ne veruje ne mora da kupuje. Ipak forumasima koje znam i koji imaju neki staz na forumu dajem radnu granciju..."

Kako sam naveo u oglasu tako je svako ispostovan, i sve je prodato iz oglasa, a samo se kod tebe javio problem koji ja ne mogu da uvazim jer ja takvih problema nisam imao... Ovo je inace prvi put da mi se neko pozalio na nesto sto je od mene kupio....

@alexxx
Naravno da sam se javio, vidim covek ima problem sa kartom, ne radi na defaultu kako treba a radi sa 20mhz nizim klokom, to nije radilo tako kod mene, normalno da sam se javio ne bi li nekako pomogo coveku da to sve proradi kako treba, cak sam ga i zvao par puta vezano za problem koji ima, ali kod njega ipak nije proradila kako treba. Ja takvu reklamaciju ne mogu da uvazim jer ja takvih problema nisam imao sem vezano za heaven sto sam i naveo u testu koji sam prilozio uz oglas, a karta je radila kod mene bukvalno do trenutka kada sam je izvadio i njemu poslao. Njemu sam jasno reko da nema radne garancije, a isto to sam navo u oglasu i obrazlozio zasto, to su bili uslovi prodaje koje sam jasno naveo, i tu se prica zavrsava.

Poslednja izmena:
Inace sebe smatram dovoljno strucnim da instaliram/ pustim hardwer u rad.. Kao i da installiram OS... Pre koju godinu amaterski sam se bavio programiranjem/ web/c++/c.... ali i to nije bitno...

Sam si naveo u svom testu:
"Iz testiranja sam iskljucio Heaven Benchmark 4.0 jer iz nekog razloga puca ako se bilo sta menja u podesavanjaima pomocu MSI Afterburner ili NvidiaInspector."
Znaci da je heaven prolazio po defaultu ? A nestrucnim rukovanjem dovelo je do toga da ne prolazi vise ni na defaultu ?
Jednostavno smatram da ipak ti nisi dovoljno strucan da istestiras hardwer i pises testove... I naravno da te ne krivim za kartu jednostavno nisi znao... Covek se uci dok je ziv.

Sto se tice radne garancije alexxx nisi rekao istinu, evo orginalne poruke:

"Nije problem za radnu garanciju a imam i pisanu samo ne znam da li vazi u ovom slucaju, sve je kupljeno u monitoru... Slomljeno je jedno krilce od venta i ne utice na perfomanse i bucnost ventilatora, sve radi kao da nije slomljeno. Cenu nebih da korigujem jer smatram da je vise nego korektna a nije mi ni frka za lovu pa da moram da je prodam posto poto. Slanje moze nakon upolate na racun, mada mi je to cimanje al aj ako se niko ne javi poslacu ti. Razumem tvoj skepticizam, ali meni je stvarno cimanje da razmisljam o kurirskim sluzbama i odlasku po novac nakon isporuke posliljke i upste da razmisljam o tome. Tako da uplatis lovu ja ti saljem kartu isti dan i to je to, ako odgovara pravimo posao. Nisam ni ja od juce na forumu pa da sad ne moze da mi se veruje a stvarno mi je cimnje da drugacije to zavrsimo sem ovako kako sam naveo...

Za cpu sam spustio cenu jer je bila malo nerealna a nema ni interesovanaj za takav procesor, spusti cu je jos malo ako ne odo po ovoj ceni jer sam jako dobro prosao sa 4960x, za karticu ne mogu jer u emmiju kosta 44000din a ja je prodajem za 25000, to je 19000 niza cena.

Pozdrav pa ako odlucis ti se javi"

Samo da dodam : slomljeno krilce ipak utice na bucnost ventilatora na 44-47% a i na vibracije karte poprilicno !

Inace sve poruke cuvam ...

Poslednja izmena:
@ solajam
Ja i ne radim testove, to je moje iskustvo sa tim kartama koj sam podelio sa ostalima, a to sto je tebe mrzelo da citas oglas i linkovanu temu to je tvoja stvar... I ne znaci da je heaven prolazio na defultu jer na defaultu nisam ni probao. Nestrucno rukovanje je moglo samo kod tebe da se desi, ali da si procitao temu na vreme verujem da bi nesto naucio pa ne bi doslo do nestrucnog rukovanja, tako da tvoji maliciozni komentar ipak na kraju ima dobar zakljucak, covek se uci dok je ziv ;)

Cuvam i ja, a malo je bezveze da stvari izvlacis iz konteksta, al dobro tebi na cast...

Evo tvog pitanja...

"Karta stigla, za sad OK
Koliko imam radnu garanciju ?
Pozdrav"

Evo mog odgovora...

"Ako je ok, a nema razloga drugacije da bude, tu se zavrsva sve sto se tice radne garancije. Ne mogu da uzmem na sebe rizik da ti karta recimo zvekne zbog lose struje ili tako nekih ne planiranih okolnosti, neko sedne pa je prenategne klokovima i naponom uz neki neadekvatan bios, ja ne mogu da znam sta ko sad moze sa njom da radi, a niko me na rec ne verujem, mada mi ti zivucis skroz ok. Kako bi radila kod mene tako radi i kod tebe, ako joj se nesto desi desilo bi se i kod men i kod tebe tako da je to rizik onoga ko je koristi. Mada nema sta da brines i nemoj da slutis bezveze hehehe"

i opet ti...

"opravdao si nickname ;)
Verujem da nece riknuti zbog lose struje, apc sua1000i + corsair HX850"

pa opet ja...

"Samo sam realan. E pa onda budi bez brige i uzivaj, karta je zaista zlo koliko je kvalitetna i dobra, a ti si imao srece da sam slomio to perajce na njoj pa si je dobio za male pare"

pa ti...

"Pozdrav"

I tako se zavrsila nasa prepiska na temu radne granacije... Mislim da sam bio vise nego jasan u svemu od opisa karete do pitanja vezano za granciju, sto znaci samim tim i vise nego korektan prema tebi. Ne vidim da si negodovao ili pomenuo da ti nesto ne odogovara, zar ne ??? Ruzno je ovo sto radis, al nema veze uzivaj ;)

Zaista me sramota , sto si me za.... !

Karta je samo ubodena - radila 10-20min i odmah sam te kontaktirao da javim da radi i pitam za radnu garanciju a ti me otkaci za radnu garanciju, sta imam vise da raspravljam o tome sa tobom ?
Zna se dobro sta je radna garancija !

Ubrzo ustanovio sam da je karta felericna i da si mi prodao felericnu robu, i lukavo si izbegavao pitanje pre kupovine koja je karta u pitanju ona sto se manje oc ili bolje , govoreci :"to je jedna od te dve" - kao da ne znas koja je, mada mi i to nije bitno.

Mogu reci da je komunikacija sa *******im prosla odlicno, bez zamerke, prijatan lik. Radna garancija i opis predmeta ocena : NULA!

Onaj ko je uzeo kartu od mene dobio je realno stanje karte = za reklamaciju !

Znas kako u buduce ako nesto budes prodavao ljudi ce obazrivo poslovati sa tobom...

Pozdrav

Nije ponudio novac a nisam ni trazio novac nazad i nisam imao nameru ni da ga prozivam, sam se javio!
Ali eto covek se javio i napisao sam svoje iskustvo zbog bench zajednice...

Problem sam izneo u ovoj temi da bih dobio odgovor a buduceg kupca uputio u ovu temu da procita sta kupuje.

Zar ti *******i nije ponudio da ti vrati novac? Mislim, koliko vidim, ti si se ovde odmah javio sa problemom i svi su ti rekli da je karta za reklamaciju. Ja ne znam pod kojim uslovima si kupio tu kartu, vidim da ju je prodavao bez jednog propelera?

@solajam
Kada nemas ni jedan argument pokusavas da izvrnes istinu i izvlacis iz konteksta ono sto je receno pokusavajuci sebe da opravdas. Istina je ono gore sto sam naveo, to su tvoje i moje reci, tako da je to tvoje divljanje u nedostatku argumenata potpuno suvisno...

Ako si nesto imao da mi kazes, moga si tada kada smo diskutovali o tome, a ne sada da analiziras na najruzniji moguci nacin kakve su kome bile namere, zar ne ? Sta je ovo sada neka naknadna pamet ili sta. U najmanju ruku ovo je pokvareno sto sada radis. Posto si napisao ovde u temi da imas problem sa kartom odmah sam te pozvao i javo se u temi sa zeljom da se taj problem resi, a slozi ces se nisam morao niti sam imao ikakvu obavezu tog tipa prema tebi.

Inace ovo sto sam ti napisao u obrazlozenju radne garancije je vise nego logicno (jos jednom da pomenem slozio si se sa tada sa tim bez i jednog prigovora) jer ja tebe ne znam i ne znam sta mozes da napravis sa kartom, i kao sto rekoh nikom ne verujem, a sve sto sam rekao ispostovao sam. Po ko zna koji put u zivotu taj moj takav stav se pokazao kao ispravan, tako da sada ne moram da se sluzim insinuacijama sta si ti uradio sa tom kartom pa nije radila kod tebe kako treba, i da li si mi reko da je ok nakon 20min ili celog dana u kome si se uverio da je karta ok, mozda si je ti detaljno pretestirao potvrdio da je ok pa kasnije nesto zeznu, sve je to moguce, ali to su insisnuacije kao i ovo sto si gore izlupetao a pritom sve to si mogao do sada da mi kazes, najpostenije je bilo odmah nakon sto sam ti obrazlozio radnu garanciju. Tvoj odgovor je ipak bio...

"opravdao si nickname
Verujem da nece riknuti zbog lose struje, apc sua1000i + corsair HX850"

"Pozdrav

Da ti nesto kazem, jako sam prijatan prema svakome, dok neko ne pocne ovako da sere kao ti sada. Mozda nisi svesta da preterujes, i da nemas osnove za ovako maliciozne kometare i insinuacije, gde sebe predstavljas kao nejaku naivnu zrtvu, a mene kao lukavog podmuklog trgovca koga si uz to pokusao da okarkterises kao glupog i nesposobnog da pretestira kartu. Vidis kada se neko tako postavi, a ja nikome ne dajem razloga za tako nesto i prema svakome sam posten, e onda polako ali sigurno pocinjem da opravdavam svoj nick u zavisnosti koliko taj neko daleko ode sa svojim glupostim, ja uvek mogu dalje.

Ako se slazes mozemo ovu raspravu sada da zavrsimo u dobrom duhu jer ja se sa tobom ne prepucavam, samo ti vracam istom merom na svoj nacin. Ne mislim da si los covek, i mogu da razumem tvoj revolt. Ako mozes shvati da ja nisam kriv za to, poslao sam ispravnu kartu, naveo sve nedostatke koje sam ja primetio da ima, a to je heaven i slomljen propeler (heaven u testu koji sam linkovao), reko sam sve sto treba da se zna o karti i koji su uslovi prodaje, ti si se sa tim slozio, ispostovao uplatu, a ja sam ispostovao dogovori i isporuku, tako da nema potrebe za ovakvom diskusijom ili kometarima gde nesto ne verujes a ja sam napisao. Ako sam te nesto uvredio ili isprovocirao, a znam da jesam, izivini, bila mi je namera, ali to je samo odgovor na tvoje komentare, svakako izvini jer to nije uredu, jer ja nisam takav, bez obzira sto si mi dao slagort da ti se obartim na takav nacin.

Poslednja izmena:
I ja sam prijatan a bogme i ti seres !

Slazem se sa tobom da mozemo privesti raspravu kraju u dobrom duhu - naravno, i nemoj da me pogresno razumes jednostavno se ne ljutim/ nisam besan/ uvredjen itd...itd... samo razgovaramo... u ostalom culi smo se -ranije, izvinjenje i tebi ako smatras da sam imao zle namere, jer ni ja nisam takav. Pozdrav !

Poslednja izmena:
Sto se tice razlike msi 770 lightning vs Asus GTX770-DC2OC-2GD5, MSI je dosta robusnija karta i deluje dosta cvrsca od asus-a.
Asus zna blago da se iskrivi prema dole - kod konektora za napajanje.

Sto se tice samog hladjenja dosta bolje resenje je MSI 770 lightning i karta jeste hladnija od asus-a...

Da trenutno opet uzimam novu kartu izbor bi pao na MSI 770 lightning pa Asus GTX770-DC2OC-2GD5 !

Poslednja izmena:
Cudno, kako moze da se krivi kad ima backplate ? Na koliko boostuje ASUS na def. ?

pardon

nisam se dobro izrazio, karta stoji ukrivo - pada... jedino kad povucm kablove za napanje gore - onda izignem kartu na pravo mesto ;)

Prilozi

• 2014-01-05-3149.jpg
    2014-01-05-3149.jpg
    238.6 KB · Pregleda: 155
  • asus770.jpg
    asus770.jpg
    460.6 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Boost 1176mhz. E to cenim kod Asus-a, svaka im cast stvarno. Konzervativni klokovi na defaultu pa neka klokuje ko koliko hoce i moze naravno. A sto se tice hladjenja, meni je Lightning iznenadjujujce besumna karta na default naponu. Posle sat vremena Tomb Raidera (znaci max opterecenje gpu usage non stop 99%) bez dizanja napona vent ne prelazi 50%. Stvarno sam prijatno znenadjen. Jedino kad npr odvrnem vent na 60% to je kao Gaming na 70%+. Dosta je bucnija nego Gaming, a na izgled su isti ventovi. Tako da mi to "ubija" svu zelju za LN2 biosom i dizanjem napona. Vent >55% mi je jednostavno prebucan. Na Gaming-u sam bez problema podnosio 70% vent. E sad koliko je to obrtaja ne znam, tj znam za Lightning :trust: sve preko 1650rmp je prosto iritantno. Zvuk me podseca na Sapphire kartice, "sisti" kartica kao blesava preko 1600rmp :).

nisam se dobro izrazio, karta stoji ukrivo - pada... jedino kad povucm kablove za napanje gore - onda izignem kartu na pravo mesto ;)

Bas cudno stvarno karta stoji nakrivo malo. Backplate valjda sluzi bas za to da se karta ne krivi ma koliko da je teska.

evo sta je problem

hladnjak od graficke visi "slobodno" , tj samo stampana ploca je zakacena sa zadnje strane na metalni lim sa konektorima a celokupna tezina karte drzi se za vezu stapana plocu/lim nazad i pci-e slot...

Tako da je graficku moguce cimati gore/dole jer sam hladnjak nije fiksiran ...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    212.8 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Asus je to. Nije kao plasticni MSI :p

Hladnjak je fiksiran za stampanu plocu i backplate zajedno tako to i treba. Na svim kartama je tako. Ja sam imao ASUS 660Ti sa tim identicnim hladnjakom i ona nema backplate ali se nije krivila, stajala je pravo ko strela. To je bila naj tisa i naj hladnija kartica koju sam ikad imao.

Šalim se ja malo. Hardver je hardver pa kako god se zvano, bitno je da lepo služi.

Ne prolazi kod mene Heaven Benchmark Basic na full detaljima sa bustom na 1280MHz posle nekoliko minuta obori bust za 104MHz-a.

Bas cudno stvarno karta stoji nakrivo malo. Backplate valjda sluzi bas za to da se karta ne krivi ma koliko da je teska.

Backplate nije dovoljan jer nema ukrućenja između bracketa i PCB.

Prosto je neverovatno da u toj klasi, karticu ne opreme sa ojačanjem kakvo ima većina njihovih modela. Evo kako to izgleda na Asus GTX660 TOP modelu.

Prilozi

• Asus GTX660.jpg
    Asus GTX660.jpg
    127.9 KB · Pregleda: 113
  • Asus GTX660 #1.jpg
    Asus GTX660 #1.jpg
    151 KB · Pregleda: 106
  • Asus GTX660 #2.jpg
    Asus GTX660 #2.jpg
    194.8 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Ako posle nekoliko minuta obori boost sa 1280mhz na deafult u Heavenu, znaci da je Pike u pravu. Verovatno ce proci 1267mhz sa +12mV. Kod mene na 1267mhz def napon puca posle minut, 1254mhz prolazi ceo jedan loop onda se desi isto kao kod tebe tj obori klok na default. 1241 mhz mogu da vrtim oko sat vremena onda pukne. 1228mhz tri sata stabilan Heaven bez dizanja napona. +~12Mv i 1241mhz je stabilno isto tri sata. Ono sto je interesantno je da puca maltene u minut, posle sat i deset minuta na recimo 1241mhz i default naponu. Tako da ti je moj savet da izvrtis Heaven minimum dva sata. A sa 1280mhz na default naponu mi bez ikakvog problema prolazi Tomb Raider benchmark loop dva sata, 3dMark13 loop sa non stop 99 gpu usage isto dva sata, Crysis 3 bez v sync-a celu igricu sam ponovo presao cisto da vidim da li ce puci. Kao i sve ostalo sto sam igrao. Default boost na mojoj kartici je zakucan na 1189mhz. Sve ovo sto sam napomenuo sam izvrteo, testirao i 100% je stabilno 1280mhz. Ali Heaven 4.0 nije. Tako da je sada drzim na 1241mhz. I da, na ovoj kartici Heaven obori klok na default i nastavlja dalje. Na MSI 660ti PE OC je ceo Heaven pucao i dobijao sam TDR. Zivo me interesuje, da li je neko mozda probao da izvrti Heaven na GTX 770 sa 314.22 drajverom? Znam da GTX770 zvanicno nije podrzana u 314.22 ali lako moze da se edituje .inf fajl da ne objasnjavam sada, znate na sta mislim.
edit: ko me je terao da instaliram Heaven 4.0 ponovo...

Poslednja izmena:
Definitivno nema. Ta tvoja je prolazila 1280mhz na def naponu sa prethodnim drajverom. Kakva je sad situacija :p?

Vrh Dno