Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Edit:
Yup. Here it is.

Poslednja izmena:
nisu radili ni dorcol ni karaburma, neshto je do njih bilo.

Koji vi server koristite za speedtest? Ja dobijam redovno 10-11 MB/s na usenetu a na speedtestu ne mogu preko 70Mbit, najcesce 40-50

Poslednja izmena:
nisu sekli zbog racuna, nego im je izgleda podivljao DHCP server oko 4 ujutru (poceo kompovima da deli neke 10.64.xx.xx adrese, sa kojima nije moglo da se izadje van IKOM mreze, umesto da je delio 95.180.xx.xx adrese), pa je valjda to neko sredio oko 9:30 kad je dosao na posao.

Poslednja izmena:
@Pix.HD
Ja koristim telekomov u BG.
Uostalom, pa zar ti nije bitnije da ti usenet radi punom parom ili da vidis lepe cifre na tamo nekom testu ,)

Poslednja izmena:
Ne iskljucuju net nikad pre 10. u mesecu ako ne platite. Nekad ne iskljuce ni do 12-13. u mesecu, ali do 10. vam nece iskljuciti zagarantovano, tako da ne morate oko toga da se cimate.

Ne iskljucuju net nikad pre 10. u mesecu ako ne platite. Nekad ne iskljuce ni do 12-13. u mesecu, ali do 10. vam nece iskljuciti zagarantovano, tako da ne morate oko toga da se cimate.
Net gase ako se ne plati do 15og u mesecu, onda ga gase... Do 15og moze sigurno ;) Pouzdana informacija i iz Ikom serivsa, a i neretko im kasnim do 11-12 :d i nikad za sad mi nisu ugasili net :)

Jel vam nestaju digitalni kanali svakih par dana, u jutarnjim casovima tipa od pola 8 do 9, pola 10?! Kod mene u sobi na obicnoj kablovskoj normalno, ali 'digitalni' kanali svako malo!

To Borisa sabotiraju ovi iz ikoma, kazem ja, ne treba se zamerati ako se ne mora ;)

Jel vam nestaju digitalni kanali svakih par dana, u jutarnjim casovima tipa od pola 8 do 9, pola 10?! Kod mene u sobi na obicnoj kablovskoj normalno, ali 'digitalni' kanali svako malo!

Ih, redovno, posebno oni +1 kanali.

I, sta je tu je a? Ne mislim neki kanali, uopste nema digitalnog signala oko sat vremena..

Net gase ako se ne plati do 15og u mesecu, onda ga gase... Do 15og moze sigurno ;) Pouzdana informacija i iz Ikom serivsa, a i neretko im kasnim do 11-12 :d i nikad za sad mi nisu ugasili net :)

Meni su pre desetak meseci ugasili 11. u mesecu. A desilo se par puta da mi ne ugase do 12-13og :)

ranije je rok za placanje kablovske bilo 20. u mesecu. od sada je 5. u mesecu :mad:

Poprilicno sam siguran da je rok do petog u mesecu bio jos od kad su presli na prepaid sistem tj. vec vise godina je ista situacija.

Da, zvanicni rok (onaj koji pise na racunu) je 5. u mesecu vec godinama. Medjutim jedno je zvanicni rok, a drugo je kada stvarno pocinju da iskljucuju :)

ok, za kablovsku televiziju je rok bio do doec 2013. 20. u mesecu, novi racuni (posto sam uvodio digitaliju) pise 5. u mesecu, znaci da su usvojili varijantu koju koriste za net

Sinoć sam bio kod nekih drugarica u Džona Kenedija a one imaju Pošta NET kablovsku, pa sam malo pretraživao kanale i šokirao sam se kad sam video koliko je njima kvalitetnija slika nego nama na Ikomu, a pored svega imaju i pet HD kanala (rts i arene). Tek su im skoro uveli digitalne kanale a ima ih više nego na Ikomu, nemaju ni jedan od ovih +1 kanala a zvuk i slika su im neuporedivo bolji. Neverovatno kakvo je đubre ovaj Ikom!:mad:

Sinoć sam bio kod nekih drugarica u Džona Kenedija a one imaju Pošta NET kablovsku, pa sam malo pretraživao kanale i šokirao sam se kad sam video koliko je njima kvalitetnija slika nego nama na Ikomu, a pored svega imaju i pet HD kanala (rts i arene). Tek su im skoro uveli digitalne kanale a ima ih više nego na Ikomu, nemaju ni jedan od ovih +1 kanala a zvuk i slika su im neuporedivo bolji. Neverovatno kakvo je đubre ovaj Ikom!:mad:

U kom univerzumu je postojanje +1 i +2 kanala loše? Ako ti ne trebaju nemoj da ih memorišeš. Ima kome trebaju...

Ja sam vec pisao samo u drugoj temi jednoj zadusnoj babi(namerno necu da kazem koji je nik) koliko je PTT slika bolja, kristalnija u svakom smislu bolja od IKOM-ove, a i od RV, SjBB-ove.... ali jok taj je elaborirao na tri strane svakave gluposti i ne samo meni vec mnogima.
Svaka cast PTT-u samo smu mnogo spori, to im je najveca mana.

U kom univerzumu je postojanje +1 i +2 kanala loše? Ako ti ne trebaju nemoj da ih memorišeš. Ima kome trebaju...

Postojanje tih kanala je dobro ali druga je stvar sto to meni deluje kao snimljen glavni kanal od strane ikoma i posle pusten sat ili dva kasnije. Plus im je neuporedivo losijeg kvaliteta od glavnog kanala i isto tako (barem meni) se prekida dosta puta dnevno, nekad na vise od 5 minuta. Izvlaci ih jedino solidan net koji je takodje poceo dosta da zeza.

Probaj kablom direktno iz rutera u racunar.
Ako ni tako ne dobijas maksimalnu brzinu, zovi Ikom.

Jesam sve to radio, dizao ubuntu livecd ( da bih iskljucio mogucnost da pc pravi problem ) i uvek je oko 750kbs.
Zvao sam ih 3 puta , u principu ih bas zabole ....

Jesam sve to radio, dizao ubuntu livecd ( da bih iskljucio mogucnost da pc pravi problem ) i uvek je oko 750kbs.
Zvao sam ih 3 puta , u principu ih bas zabole ....

budi uporan, ako već plaćaš neku brzinu, red je i da ti je isporuče.

ja sam imao 2 puta "probleme" sa netom kod njih i oba puta su došli posle 1-2 dana, posle poziva. Jednom je bio problem do skretnice ili razvodnika ( bem li ga kako se zove), a drugi put je modem bio pred crkavanjem ( zamenili su ga posle 3 dana, pošto nisu imali rezervni kod sebe). Ništa nisam morao da platim.
Zvuči kao da ih hvalim, ali rešili su problem. Sad, nije bilo nešto brzo, ali eto.

330-400-1669-93 da li je ovo ikom tekući račun? Unapred zahvalan..

jeste, samo bez jedne crte, ako je to bitno
330-4001669-93

Jel ima neko veceras problema sa brzinom, prekidima, pingom, ocajnim uploadom i sl.. Stari grad.

Ja sam imao problema nekih, nije hteo sajtove neke da otvara, u jednom trenutku nije hteo ni jedan sajt da otvori. Cukarica.

Vrh Dno