Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

probaj ponovo da skeniras sve kanala, tako se kod mene pojavio.

Ma skenirao već 17 puta i ništa. Imam i 3 ikom info kanala i nije ni jedan od njih.

Edit: Upravo sam skenirao opet sve kanale i sad imam 5 ikom info kanala i NOVA mi je jedan od njih, na 39 kanalu. Panasonic TV je u pitanju.

Poslednja izmena:
Ne znam dal je neko video ovu promenu za Flat 3 od 1.1.2014., bice malo skuplje al za mene pomak sto su dodali cinemax i arena paket, ne znam samo da li sport klub ostaje u osnovnom jer nisu nista pominjali.

Od 1. januara 2014. godine nove brzine i cene Internet paketa:
Flat 1 - Kablovska TV + 256 Kbps - 1.400 dinara
Flat 2 - Kablovska TV + 10 Mbps - 1.900 dinara
Flat 3 - Kabl. TV + DIGITALNA TV (paketi 1,2,3 i 5) + TEL 1 + 15 Mbps - 2.500 dinara
Flat 4 - Kabl. TV + DIGITALNA TV (paketi 1,2,3,4 i 5) + TEL 1 + 25 Mbps - 3.100 dinara
Flat 5 - Kabl. TV + DIGITALNA TV (svi paketi) + TEL 1 + 100 Mbps - 4.250 dinara

nisu dodali ni cinemax, ni arenu, samo su promenili brojeve nekim paketima:

1. DIGITALNA (obavezan paket)
2. DIGITALNA PLUS
3. HBO
4. CINEMAX
5. 18 PLUS
6. ARENA SPORT

Bravo, tacno sam se ponadao, haha. Jel zna neko sta ce biti u digitalna plus paketu?

Poslednja izmena:
Dobija se u koverti s računom flajer sa svim novim kanalima, paketima itd, samo nisam video da piše negde nešto za Novu, ali TV ju je našao pod ikom test 3 kanalom.

Digitalna plus ce da budu Rai 1,2,3, TV5, TVE, Pro Sieben, RTRS, HRT 3 i slicno. Ko nije primetio, ukinuli su nam te kanale. 🙂

bilo je već :

http://ikom.rs/digitalnatv/kanali.php?ug_id=1

Digitalna+ :

54. BBC Entertainment
57. HRT 3
58. OBN
60. RTRS
61. PINK BH
62. RT CG Sat
63. PINK M
64. VESTI 24
65. Slovenia 1
66. Slovenia 2
67. PINK Extra
68. PINK Plus
69. PINK World
70. PINK Soap
72. Pink Family
73. PINK Pedia
74. PINK Comedy
80. ID (Investigation Discovery)
81. ID (Investigation Discovery) +1
82. Discovery Science
83. Discovery Science +1
94. BBC Knowledge
101. Disney XD
104. GINX
111. Fishing & Hunting
128. TV 5 Monde
129. ARTE
130. PRO 7
131. SAT 1
132. RAI Uno
133. RAI Due
134. RAI Tre
135. TVE

Koliki je upload na Flat 3?

Imam paket 4. Upload je katastrofa. Stvarno mi nije jasno dokle više. Prosto me je sramota kad uključim Skype.

Imam paket 4. Upload je katastrofa. Stvarno mi nije jasno dokle više. Prosto me je sramota kad uključim Skype.
Za video poziv Skajpu je dosta 128Mb/s dok za viši kvalitet do 500Mb/s završava posao. Ja retko koristim Skajp ali nemam problema. Više koristim FaceTime na Meku i radi savršeno.

Da li neko zna, da li ce IKOM digitalni kanali raditi sa SBB receiverom obzirom da su free za gledanje (ko vec ima IKOM analognu)?

Da bih koristio digitalnu tv bez risivera, sta tv treba da podrzava?

Dvb-t, dvb-t2 i bilo šta što nije Dvb-c ti ne treba za digitalnu kablovsku.
Kod tih oznaka T znači zemaljski signal koji se hvata antenom, C je ono što se prima preko kablovskog operatera a S je za prijem preko satelitske antene.

Hvala na pojasnjenju, tako sam i mislio, ali ja ne znam zasto Philips 32PFL4258H/12 ne pronalazi digitalne kanale, cak sam I conax ubacio iz drugog tv-a. Ali opet nista. Gde gresim?

jedno pitanje:uzeo tv 32ln575s
zasto kad pretrazujem digitalne kanala nema prvi,drugi pink b92 nijedan sk...?
klik help

Hvala na pojasnjenju, tako sam i mislio, ali ja ne znam zasto Philips 32PFL4258H/12 ne pronalazi digitalne kanale, cak sam I conax ubacio iz drugog tv-a. Ali opet nista. Gde gresim?

Da li si sacekao da prodje sken celog opsega ?
Sacekaj, jes da traje, ali se isplati.
Kod mene je country - Germany -

Ne treba Conax za pretragu. Probaj ručno, evo ti parametri:
1. Prvi opseg gde su kanali je 306000 (KHz) pa u koracima od 8000, znači sledeći opseg 314000 pa tako do 466000 (ima par praznih frekvencija, da te ne zbuni)
2. Učestanost simbola: 6900 (ovo je isto za sve frekvencije)
3. Modulacija: 256QAM (ovo je isto za sve frekvencije)

Hvala obojici na pomoci 🙂 Promenio sam zemlju na Germany i pronašao je sve kanale, jer na Srbistanu nije. Od sada ja zivim u Svabiji 😀

Hvala obojici na pomoci 🙂 Promenio sam zemlju na Germany i pronašao je sve kanale, jer na Srbistanu nije. Od sada ja zivim u Svabiji 😀
U Srbiji zvanično ne postoji definisan opseg digitalnih frekvencija i kanala kablovske TV pa proizvođač ne uključuje tu opciju ako izabereš Srbiju. Zato biraš "na foru" onu zemlju gde to radi 🙂 Nemačka, Finska, Švedska i ostalo napredno zapadno i severno carstvo 🙂

Moj prijatelj je kupio LG tv iz 2013god, medjutim na digitalnim kanalima ne ispisuje noramalno EPG naša slova čćšđ, da li je ovo moguće u podešavanjima podesiti, da radi normalno? Pokušavao sam sa promenom jezika, zemlje, ali nije uspelo. Ja imam isto LG ali na SBB-u, i normalno mi ispisuje EPG.

Moj prijatelj je kupio LG tv iz 2013god, medjutim na digitalnim kanalima ne ispisuje noramalno EPG naša slova čćšđ, da li je ovo moguće u podešavanjima podesiti, da radi normalno? Pokušavao sam sa promenom jezika, zemlje, ali nije uspelo. Ja imam isto LG ali na SBB-u, i normalno mi ispisuje EPG.
Mislim da ne može, makar sa onim primercima sa kojima sam se ja sretao. Meni na LH5000 uopšte nema slova sa dijakriticama, kao da je izbačeno slovo iz reči ali to je zato što mi stoji na zemlji "Finska" da bih imao opciju za digitalnu TV. Na LS seriji su mi kuke i kvake.

Na SBB ti ispisuje jer imaš STB koji upravlja sa EPG i ispravno je podešen.

Nazad
Vrh Dno