Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Šta fali tenis masters seriji na rts hd-u ili recimo olimpijadi u Sočiju ili ligi šampiona.Ovo je sasvim dovoljno da HD opravda svoj logo.Niste valjda očekivali žikinu šarenucu u full HD slici.

Ja nisam ništa ni očekivao, samo sam konstatovao da mi nije mi jasno kako su uspeli da izvedu tako očajan upscale za sve ovo što inače teraju u sd-u.

Pa taj njihov upscale izgleda sto puta lošije nego neprocesiran sd na prvom i drugom kanalu... tako da na rts hd kanalu valja gledati samo one stvari za koje oni imaju hd mastere i kao takve ih i puštaju.

Je l' puštaju inače nešto u nativnom 1080i osim sporta... i to stranog, pošto sumnjam da i domaće sportske događaje snimaju hd kamerama?

Poslednja izmena:
Sad upravo ide domaći mali fudbal i sd je slika, ali verovatno to važi za neđto zanimljivije, tipa fudbal, košarka, derbiji, dejvis kup itd.

Sve u svemu, bolje išta nego ništa.

Bas gledam sada i meni ovako izgleda sve do sada sto sam video.
Promeni na SD rts 1 i razlika je ogromna. Al opet ovaj HD je katastrofa u odnosu na to kako treba da izgleda

Poslednja izmena:
Recimo, serija Ravna gora je išla u HD, evo Montevideo liči da je pravi HD. To nije RTS produkcija i odmah razlike.

Ne gledam televiziju, filmove i serije skidam tako da mi ni HBO i slicno ne treba, ono sto ni zaista voleo da imam u HDu su National Geographic, Animal Planet, History etc

2rcy7av.png

Kako uopšte zamišljate da gledate 1080i materijal preko činčeva ili skarta?

Za sada moraš da ideš direktno s kablom u dvb c tjuner od TV-a (ko ga ima), a valjda će se ovi pajseri setiti uskoro da uvedu neke bolje risivere s hdmi izlazom.

Poslednja izmena:
Upravo gledam Ligu šampiona na RTS HD i vidim da u gornjem desnom uglu stoji 5.1. Uključim pojačalo koji je optikom spojeno sa LG TV i na pojačalu piše STEREO!!! Je li to nešto IKOM šićari na zvuku, daje nam polovičan doživljaj? Nikada nisam imao priliku da vidim na pojačalu sa TV nešto više od Stereo izlaza ali su takvi kanali, pretpostavljam da je sve ispravno povezano?

I ja gledam tekmu i prezadovoljan sam sa slikom.
Nema šta da čitaš šta piše na pojačalu. Poenta je da li imaš 5.1 zvuk ili nemaš?

Slika je u odnosu na obican RTS, NEVEROVATNO bolja 😀
Na mom tv-u kad se ukljuci sports mode za sliku, plus na kucnom bioskopu football mode za zvuk, ovo je fenomenalno.

Poslednja izmena:
Nema šta da čitaš šta piše na pojačalu. Poenta je da li imaš 5.1 zvuk ili nemaš?
Pa nemam, nego su mi zadnji zvučnici bežični i isključeni su, nisu uvek utaknuti u struju. Pa zato prvo pročitam šta piše na pojačalu da znam da li da ih uključujem ili ne.
A ne može da bude zvuk 6-kanalni ako ne piše 🙂

Stavi za zemlju Nemačku a skeniranje "cable", možda ti je po defaultu prebačeno na antenu.

ja imam ikomovu digitalnu televiziju
gledam je preko omog cam modula
za rts had mi pise da je 1080i,ali slika nije nista specijalno,mozda je cak ista kao i na obicnom rts

Zato što nije sve u HD, većina programa je upscale-ovan SD. Sačekaj kad bude neki sport, tenis, LŠ i slično...

Vidim ima 2 RF ulaza, da nisi gurnuo u T umesto u C?
Ne pise koji je koji tuner. Pokusavam da preko Digital Device sofvera(tv tunera) nadjem nesto ali ima setovanja 10000. Preko Media plejera iz Win7 nije bas zainteresovan da saradjuje. Nisam imao filter na grani ka tv karti pa sam sad stavio da vidim da li ce da bude bolje..
Evo setupa iz tunera ,a ja nemam pojam sta da stavim

Poslednja izmena:
Upravo gledam Ligu šampiona na RTS HD i vidim da u gornjem desnom uglu stoji 5.1. Uključim pojačalo koji je optikom spojeno sa LG TV i na pojačalu piše STEREO!!! Je li to nešto IKOM šićari na zvuku, daje nam polovičan doživljaj? Nikada nisam imao priliku da vidim na pojačalu sa TV nešto više od Stereo izlaza ali su takvi kanali, pretpostavljam da je sve ispravno povezano?

Ista priča, vež sam pisao o tome na prethodnoj strani. Nije mi nikako jasno zašto piše 5.1 kad očigledno rts izbacuje samo stereo.

Apsolutno ima, jer ako piše na pojačalu stereo, nema teorije da se čuje bilo šta na ostalim zvučnicima, jer samo pojačalo, tj. avr i izbaci na displeju informaciju u koliko kanala izbacuje zvuk.

I kod mene piše stereo... i naravno da se ne čuju ostali zvučnici, šta god čačkao u opcijama za zvuk i na avr-u i na samom TV-u, koji najnormalnije preko optike izbacuje 5.1 zvuk preko internog medija plejera... dakle, verovatno je problem ili do RTS-a ili do IKOM-a, a moj neki predosećaj je da rts možda i izbacuje 5.1 zvuk (bilo bi suludo da stavljaju logo za 5.1 ako oni puštaju stereo), a da ga IKOM vraća u stereo i kao takvog ga emituje.

Sad sam ih i zvao i, naravno, ne umeju ništa pametno i konkretno da mi kažu, ništa. Pitao sam i da li planiraju uskoro još hd kanala da ubace... ne znaju ništa ni za to.

Stvarno su retardi prve klase, a ja još veći baksuz kad sam zaglavio kod njih.

Inače, uzeo sam opet na probu D3i, pošto sa čuo da su rešili probleme sa fps-om na hd kanalima i da su se na većini kanala prebacili sa D3Go stream-ova na bolje D3 stream-ove.

Imam trenutno rts hd i nova hd kanale, a čekam da mi uključe i kompletan hd paket.

Za sada ova nova ne izgleda loše... mislim, izgleda dosta bolje nego sd nova, ali iako im ceo program ide u hd-u, vidim da za neke filmove imaju samo sd mastere, a da potom oni to samo prerendaju u hd projekat, pa tako gledamo sd sliku sa titlovima i logotipom u hd-u. A i ono što ide u HD-u, čini mi se da nema baš neki preterani bitrejt, tako da se dosta detalja gubi i u nekim slučajevima razlika i nije baš velika, ali svakako je bolje išta nego ništa.

Oni barem i emituju maltene sve u HD-u, dnevnik, serije, dokumentarce itd. dok rts samo sport izgleda izbacuje u HD-u, dok je sve ostalo očajan, ali očajan upscale.

Ali rts hd preko D3i izgleda očajno, mnogo lošije nego kod Ikoma, deluje kao da im je taj rts hd ostao na D3 Go stream-u, jer ima artefakata kao na dvšljiksovima.

Dakle, IKOM ima mnogo boli RTS hd od D3i, ali to je to.

Čekam samo da vidim kakvi su fox-ovi, sportovi i dokumentarni HD kanali na D3i.

Još uvek nisam spreman da odrešim kesu za neko valjano CS rešenje zbog nekih mnogo bitnijih troškova, pa zato gledam da se skrpim nekako za HD kanale dok ne budem bio u stanju da uzmem valjanu opremu.

A još ako mi kojim čudom u kraj neki provajder dovuče optiku za net, biće onda definitivno ćao-zdravo IKOM-u, pošto trenutno jedino i valjaju za jeftin net... još kad bi bio i kvalitetan barem.

Dakle, kako stvari stoje, teško da će oni izbaciti još HD kanala do kraja godine, a pitanje je uopšte i da li će i tada nešto biti, kad ne ume niko ništa konkretno ni da kaže.

Slepci ostaju slepci.

Poslednja izmena:
Da li si siguran da televizor u AVR vraća 5.1 zvuk?
..Ja mislim da su zbog nekih copyright-a optički izlazi iz televizora srezani na stereo.

Ja mislim da je meni preko hdmi arc-a radio 5.1, nisam siguran, videcu sl nedelje

Slika sinoćne utakmice na RTS HD je bila primetno jasnija nego na RTS 1 sa digitalnim signalom. Nije neki wow efekat ali je prikaz udaljenih igrača ili publike značajno bistriji.

Što se tiče zvuka, gledam RTS HD preko tjunera u TV-u i dešavalo se povremeno da zvuk beži,tj da nije savršeno sinhronizovan ali je za vreme utakmice sve bilo ok.
Običan RTS program je prijatnije gledati na "običnom" digitalnom signalu nego na RTS HD.
Nisam kačio 5.1 zvučnike na TV.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno