Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Voleo bi u tom 8.1 da isprave i ovaj sms delivery, da ne bude u posebnom threadu nego da se samo čekira da je poruka stigla, kao što je urađeno na whats up.

Voleo bi u tom 8.1 da isprave i ovaj sms delivery, da ne bude u posebnom threadu nego da se samo čekira da je poruka stigla, kao što je urađeno na whats up.

Upravo to , to sam odmah iskljucio kada sam uzeo 720...
Poruke ionako sigurno stizu, ta notifikacija je ionako retardirana.

BLUE obecava, bice to pravo osvezenje :)

Da li se nekome desava da mu se zamrzne TimeMe kad se skroz iskljuci telefon pa posle ponovo ukljuci? Jednostavno kad ga uvece iskljucim i ujutru ponovo ukljucim ni sat ni procenat baterije nerade sve dok neudjem u aplikaciju i stisnem da snimim sve nastale promene. Napominjem da sam tel otkljucao i snimio aplikaciju preko xpa...

@ dejan

Zasto svaki kalendar predpostavlja da imamo neke nepostojece sastanke :) Svidja mi se dizajn al hocu da kalendar bude, kalendar, znas ono, svi dani u mesecu na najvecem tile-u..

Bas je moralo ovako zamuceno da bude, da doda kao na dramaticnosti :D Meni nesto sve to sumnjivo, swipe odozgo povlaci notifikacije, a sta, samo kad sam na vrhu onda prikaze, ako sam na donjem delu ekrana onda moram prvo gore pa onda swipe?

edit: a i vide se tri tackice dole, znaci da je fotka u pitanju :) Aj ne moramo bas svaki trac kao B92 da prenosimo i vesti koje se zavrsavaju sa upitnikom na kraju: "Google gasi Android?" :)

Poslednja izmena:
Da li postoji aplikacija koja moze da prikaze koliko moj telefon trosi RAM-a i kako se zove ?

Nema toga.
Baš me briga koliko troši RAM-a, bitno je da glatko radi. :)

^ Kako to da WP8 nema nijednu takvu aplikaciju ? Na Androidu moze da se vidi. Moj drug ima ZTE Blade J i zali se mu telefon mnogo RAM-a "pojede", pa sam i ja hteo da vidim koliko trosi...

Nema toga.
Baš me briga koliko troši RAM-a, bitno je da glatko radi. :)

Ma mora da se to gleda stalno, CPU GPU RAM, sve koliko sta trosi da se prati non stop, tako se to radi na androidu . :)
Stvarno katastrofa sto MS nije napravio tu mogucnost da se to prati

Ram treba da se troši, a ne da zvrji prazan. OS će veoma brzo počistiti ram ako zatreba zbog neke aplikacije.

Ma mora da se to gleda stalno, CPU GPU RAM, sve koliko sta trosi da se prati non stop, tako se to radi na androidu . :)
Stvarno katastrofa sto MS nije napravio tu mogucnost da se to prati

Drugar to stalno prati i kaze da mu je od 512 MB RAM-a, slobodno 90 MB i da mu baguje od kako ga je dobio...I jos jedno pitanje da li malo slobodnog prostora na telefonu, utice na brzinu rada telefona?

Drugar to stalno prati i kaze da mu je od 512 MB RAM-a, slobodno 90 MB i da mu baguje od kako ga je dobio...I jos jedno pitanje da li malo slobodnog prostora na telefonu, utice na brzinu rada telefona?

Na WP mu je slobodno 90mb i baguje mu tel ???
Meni na tel imam slobodno 2gb i sve je kao i prvog dana tako da ne znam to ali msm da ne utice.

Izvini al kakve veze ima tvoj drugar i njegov ZTE sa ovom temom :) Jel tebi baguje?

Btw, jel Nokia Camera koristi neke druge 'algoritme' od fabricke, da li sama po sebi pravi bolje fotke, osim naravno dosta vise opcija?

Poslednja izmena:
Na WP mu je slobodno 90mb i baguje mu tel ???
Meni na tel imam slobodno 2gb i sve je kao i prvog dana tako da ne znam to ali msm da ne utice.

Ne ne ne, na ZTE-u od 512MB RAM-a, 422MB mu telefon crpi, sto je previse a da nista bitno ne radi...

Izvini al kakve veze ima tvoj drugar i njegov ZTE sa ovom temom Jel tebi baguje?

Btw, jel Nokia Camera koristi neke druge 'algoritme' od fabricke, da li sama po sebi pravi bolje fotke, osim naravno dosta vise opcija?

Pitam zato sto hocu da uporedim malo WP8 i Android. Sad ce yooyo odma da intrervenise ;)

Poslednja izmena:
Ne ne ne, na ZTE-u od 512MB RAM-a, 422MB mu telefon crpi, sto je previse a da nista bitno ne radi...

Pitam zato sto hocu da uporedim malo WP8 i Android. Sad ce yooyo odma da intrervenise ;)

Pa to ja reko na WP znam da se ljudi obicno nikad ne zale na to.

Google je mogao da izostavi opciju prikaza zauzeća memorije i niko ne bi potezao to pitanje. Dosta spamovanja, kako radi ona Nokia Xpress data, ili kako već?

Google je mogao da izostavi opciju prikaza zauzeća memorije i niko ne bi potezao to pitanje. Dosta spamovanja, kako radi ona Nokia Xpress data, ili kako već?

Nokia browser ? Radi super mada meni ne treba to, a to sada ima i UC . Tako da....

@gliganbg:
Nije baš za ovu temu... Definiši "baguje" pa onda možemo dalje da razgovaramo u drugoj temi.

Izvini al kakve veze ima tvoj drugar i njegov ZTE sa ovom temom :) Jel tebi baguje?

Mislim da koristi Nokia algoritme, koji su blago bolji od MS-ovih i nebih rekao da ova beta je nesto preterano bolja od stabilne verzije, bar koliko sam video. (govorim za L720)
Ja sam postavio tu Beta verziju za default kameru, ono sto me je iznenadilo je da pamti podesavanja kada je u pitanju PRO mod, svakako super stvar, to pre nije moglo sa ranijim verzijama.

Voleo bih videti RAW potencial modela 720 :D Tu bi se videlo koliko je kvalitetan sensor na tom modelu :)
Velicina file-a nebi prelazila 5mb po slici, a videli bi full detalje.

Poslednja izmena:

Ne baguje mu zbog ram-a već je softver loš.

Poslednja izmena:
Mislim da koristi Nokia algoritme, koji su blago bolji od MS-ovih i nebih rekao da ova beta je nesto preterano bolja od stabilne verzije, bar koliko sam video. (govorim za L720)
Ja sam postavio tu Beta verziju za default kameru, ono sto me je iznenadilo je da pamti podesavanja kada je u pitanju PRO mod, svakako super stvar, to pre nije moglo sa ranijim verzijama.

Voleo bih videti RAW potencial modela 720 :D Tu bi se videlo koliko je kvalitetan sensor na tom modelu :)
Velicina file-a nebi prelazila 5mb po slici, a videli bi full detalje.

Kako mislis pamti podesavanja? Ako stavim ISO 100 , i izadjem iz kamere, opet mi vrati na auto.

Voleo bih videti RAW potencial modela 720 Tu bi se videlo koliko je kvalitetan sensor na tom modelu

Senzor je verovatno najmanji na nekom telefonu koji se pojavio u poslednje vreme (kao i na 520, 1/3.4'') ali nije velika razlika u odnosu na 1/3.2'' sto je standard za klasu. Koliko sam video fotografije su ok u odnosu na sve to a sad raw.. zasto da ne.

Jel mogu negde da se ugase ovi podsetnici za rodjendane? Nigde ne mogu da nadjem.. Ne znam odakle ih sve vuce, izgleda i sa Facebooka iako nemam fejsbuk nalog na samom telefonu, samo sam ulogovan na IE-u, dobijem dan ranije iritantno obavestenje (kao Alarm) i kazem mu 'dismiss' (od*ebi), on opet sutra podseti..

Poslednja izmena:
U podešavanjima kalendara, pa isključiš ono za šta ne želiš obaveštenja...

Nabavih I ja lumiu 720. Ima Li neko problems sa setovanjem yahoo mail-a?

@ darko

Lud sam, bio sam vec tu i mislio sam da ono 'on' 'off' nije za obavestenja.. Fala :)

I dalje se s vremena na vreme desi da kad upalim telefon odmah se sam ugasi, primetio sam da to nije onaj totalno crni ekran kao u standby-u, vec blago crvenkasti.. Ako bih odneo na flesovanje softvera u servis, to nije isto kao kad ja uradim factory reset?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno