Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Jel imao neko priliku da uporedo koristi 720 i neki tel iz 9 serije? Interesuje da li postoji primetan lag ili tako nesto kod 720 ,zapravo da preformulisem, koliko trenutno 512 rama znaci za samu funkcionalnost telefona?

Jedinstven kao i ostali modeli sa WP8. A osećaj je neponovljiv, kombinacija orgazma i jedenja jastoga sa nektarom i ambrozijom. Ali mi to nikada nećemo saznati jer je telefon od 200 evra tako nedostupan :(
Imaš 200 jura,a ne koristiš WP8.Cccc :S:
Znači nećeš iz principa? :d

Poslednja izmena:
Šta tripuješ ovde,kakva crna piraterija?Čovek napravio lite orginalnu verziju i taj link je već objavljen ovde,pre par strana.

Evo ovako, gospodine skoro savršeni/daleko od savršenog, s obzirom da si drzak i bezobrazan, a pritom i potpuno funkcionalno nepismen, dozvoli da ti nacrtam. Rasprava je tekla ovako:

Ima li da se nadje "narodna vezija" tog programa?
Ne postoje narodne verzije na wp8,mozda jedino na ativ s posto je unlocked.

Nakon što je link ponovljen, ja sam upitao za pirateriju. Crtanje kreće: "narodna" verzija je "piratska verzija". Čovek je lepo napisao da postoje narodne verzije aplikacija. Ja kliknem na sajt, odvede me na stranicu sa koje se može skinuti xap fajl aplikacije Flash Videos, koja na Store-u košta $4.99. Pored nje, na sajtu postoje linkovi za skidanje još nekih paid aplikacija, kao što su MoliPlayer Pro, Insider Pro, Unify, etc... Dakle, piraterija. E sad, s obzirom da ja nisam takva sveznalica kao gospodin skoro savršeni/daleko od savršenog, ja sam svoju sumnju izrazio u formi pitanja, dakle pitao sam da li jeste ili nije piraterija, a onda upotrebio i uslovni veznik u rečenici "ako jeste onda...". Dakle, ni u jednom trenutku nisam eksplicitno tvrdio da jeste jer nisam probao da skinem i instaliram neku od gorenavedenih aplikacija, pa sam ostavio mogućnost da su u pitanju "Try" verzije istih, pa s toga to i ne bi bila piraterija.

Stoga, sada ponavljam pitanje u formi koja će biti razumljivija gospodinu skoro savršenom/daleko od savršenog: Da li se na pomenutom sajtu skidaju xap fajlovi full verzija, tj. verzija koje imaju istu funkcionalnost kao plaćene, a ne trial verzije aplikacija. Ako je to slučaj, zamolio bih moderatore da uklone linkove ka pomenutom sajtu, a u skladu sa pravilnikom foruma. Obrati pažnju na uslovni veznik.

Idemo dalje:

Za GDR3 ti uopšte ne treba pc, već samo da registruješ dev account, i preview for developers na telefonu u koji ćeš se ulogovati sa tim nalogom. PC ti treba ako ćeš da sideloaduješ aplikacije, a po meni ni to ti ne treba.
Naravno da mu treba dev za sideload aplikacija.Zašta bi mu drugo trebao dev.
I da ne može sa XP.
Ako nećeš da pomogneš,nemoj da odmažeš ljudima.Napiši lepo ti tvoje upustvo i ne zaluđuj ljude bezveze.:rtfm:

Još jedan dokaz tvoje funkcionalne nepismenosti. Ja navedem da mu PC ne treba za GDR3 (pretpostavljajući da mu developer account treba upravo za to, GDR3), već samo ako će da sideloaduje aplikacije, ti mi odgovaraš da mu "dev treba za sideload aplikacija, za šta bi mu drugo trebao" L O L! Za instalaciju GDR3, nepismeni stvore! Pri čemu ja nisam ni rekao da mu "dev" ne treba, već da mu PC ne treba, ali kad neko ne može da razume pročitano, tu nema pomoći. Da raščlanimo misaoni proces: čovek je pitao kako da dobije developer unlocked status, zabrinut da li će problem praviti to što na PC-ju ima XP, ja mu kažem da mu za to ne treba PC, a ti mu daješ uputstvo za sideloadovanje aplikacija, dok je sama procedura otključavanja krajnje jednostavna i ne zahteva PC (osim najobičnijeg browsera, što može i sa telefona), ni SDK ni ništa od onoga što si mu ti napisao, a kao što sam i sam naveo u prethodnom postu, na osnovu ovoga:

Registracija ovde --> http://apps.windowsstore.com

Check mail, instaliraj sertifikat koji su ti poslali.

Download ovo: http://www.windowsphone.com/en-us/s...velopers/178ac8a1-6519-4a0b-960c-038393741e96

I dalje samo po uputstvima. Prosto da prostije ne moze i sve je maltene automatski.

Dalje, ja u svom postu kažem da mu PC ne treba, osim ako će da sideloaduje aplikacije, ali da mu to sideloadovanje aplikacija ni ne treba po mom mišljenju. Nakon čega ti drsko i bezobrazno mene optužuješ da zaluđujem ljude i odmažem im, a ti si taj koji na prosto pitanje ne zna da da odgovor. Stoga, za dalje, odhebi u troskocima i preskači moje postove jer sa funkcionalno nepismenim, a pri tome drskim, glupim i bezobraznim ljudima više ne razgovaram.

Samo još jedno interesantno zapažanje, tokom svog bitisanja na ovom forumu, nikad nisam nikoga stavio na ignore listu, sve dok nisam zašao na ovu temu. Prvo dejan87dex (naknadno skinut :)), a sad i ovaj g. skoro savršeni/daleko od savršenog. To meni dovoljno govori o samoj temi, sagovornicima na istoj i nivou zilotizma koji na njoj vlada.

WP7 i Wp8 su 2 različita sveta.Nemaš ama baš nikakvih problema sa 512MB,sem što ne možeš da u IE držiš previše prozora odjednom.A otprilike 1% najzahtevnijih igrica nmž. da se pokrene zbog low memory issues-a...
Hvala na odgovoru, igrice me ne zanimaju. Gledah neke prikaze na netu, nisam primetio neku znacajnu razliku u brzini izmedju recimo 720 i 925, ali nisam siguran kako to izgleda posle nekoliko meseci koriscenja. Pretpostavljam da varijanta sa proxijem i dalje funkcionise, tako da su prakticno sve aplikacije dostupne i na slabijim modelima? U procesu sam kupovine telefona, posto uz vaucer i play xl paket bih mogao da uzmem 720 za 1900 din, cini mi se kao ok dil.

Po meni je OK.Ali neka ti oko paketa još neko pomogne,naravno ako ima bolji predlog...

P.S. mala digresija na moj predhodni post.Neka mi ovde neko javno odgovori,koji bi to *diot uništio garanciju telefona,a sve da bi dobio update,(konkretno GDR3) 2-3 meseca ranije???

Po meni je OK.Ali neka ti oko paketa još neko pomogne,naravno ako ima bolji predlog...

P.S. mala digresija na moj predhodni post.Neka mi ovde neko javno odgovori,koji bi to *diot uništio garanciju telefona,a sve da bi dobio update,(konkretno GDR3) 2-3 meseca ranije???

Ne bi trebalo da dev unlock i gdr 3 prewiew ponistava garanciju. Mada jesu upozorili da moze da ponisti. Ali u prinicipu preko NSU uvek mozes da vratis gdr2 zvanicnu i da hardreset tel imei ti ostaje isti tako da nikako ne mogu da provale da si bilo sta radio.

edit nisam video ovih par kom :D . Gde je sad yoyo da pobrise kom i da malo ocisti, i da nastavimo da kom normalno.

Poslednja izmena:
Od ranije je poznat po svom ponasanju.... nema ga vise. Nemojte se uzbudjivati.

Hm, pojavio se jedan čudan bag, ne znam da li je zbog ovog preview gdr3 ili neke aplikacije. Naime kada se tastatura koristi intenzivno (ne bitno da li se kucka sms ili viber/whatsapp poruka) ponekad se dešava da se odjednom poveća font slova, kada se izađe u start meni tiles su duplo veće i generalno sve je uvećano iako radi normalno (može da se otvori bilo koja aplikacija ali je i u njoj sve uvećano). Samo reset pomaže. To se desilo jedno 3 puta u 20 dana ali i dalje ne mogu da utvrdim šta tačno izaziva problem i kako da ga aktiviram.

Hm, pojavio se jedan čudan bag, ne znam da li je zbog ovog preview gdr3 ili neke aplikacije. Naime kada se tastatura koristi intenzivno (ne bitno da li se kucka sms ili viber/whatsapp poruka) ponekad se dešava da se odjednom poveća font slova, kada se izađe u start meni tiles su duplo veće i generalno sve je uvećano iako radi normalno (može da se otvori bilo koja aplikacija ali je i u njoj sve uvećano). Samo reset pomaže. To se desilo jedno 3 puta u 20 dana ali i dalje ne mogu da utvrdim šta tačno izaziva problem i kako da ga aktiviram.

Hehe. Pa iskljuci u opcijama , pa na jednostavan pristup ili ease of access ako ti je eng imas na kraju lupa ili magnifier i to iskljuci. :)

Hehe. Pa iskljuci u opcijama , pa na jednostavan pristup ili ease of access ako ti je eng imas na kraju lupa ili magnifier i to iskljuci. :)

Priznajem, ispao sam glup :D. Najsmešnije je što sam video to u opcijama ali umesto sa dva prsta kuckao sam sa jednim i naravno da nije radilo a genijalno nisam isključio opciju uveličavanja. Hvala na pomoći.

Pa zar samsung ne proizvodi WP telefon ? Ako je ta vest tacna, to bi bilo veoma fino. Vecina ljudi bi tada mogla da isproba WP. Garantujem da bi jedan sasvim fini deo ljudi presao na WP.

Ja mislim da ne bi.
Sta to uopste mogu da uradim na wp sto ne mogu na androidu,a obratno mogu svasta nesto?
Poslednje verzije androida sa novim hw rade odlicno i ne fali im nista po pitanju brzine i stabilnosti tako da ne vidim nijednu prednost wp u odnosu na android.

Aaaaaand... here we go again :D...

Lumia 1020 IE desava mi se da na nekim forumima kad hocu da napisem nesto tastatura se pojavi na sekund i samo se spusti tj. zatvori. Do sad mi se nije desavalo.
Kad stavim mobilnu temu nemam problem. Restart telefona nije pomogao.

Pricam o postovima tipa 'mislim da ce wp da propadne, android je bolji'
Hvala ti ti si nas idol, ali ima poseban podforum za to. Ovo je tema za vlasnike sistema i za one koje interesuje, jel to toliko tesko skapirati?

Borise, iskuliraj malo. Okačio sam vest i preneo par informacija iz vesti. Ne razumem što ti to smeta.

Android je bolji, propasce ovaj WP garant.

Salim se.

Neka pise ko sta hoce, samo dok je vezano za temu. Inace slabo je u ovom topicu bilo prepirki, sem one jedne, ostalo je sve super sadrzaj, bar meni koji sad gledam sta da kupim od aparature, a bas se dvoumim izmedju ove dve platforme..

Ja i s ovim update-om ne mogu da dobijem da mi lepo prikazuje č i ć.

Otvorite titl u notepad++ prebacite encoding u 1250, pa onda convert to utf-8.

Ja i s ovim update-om ne mogu da dobijem da mi lepo prikazuje č i ć.
Postavi u player-u jezik titlova srpski (subtitles text encoding), engleski ne radi o.k.

Za promjenu kodiranja je dovoljan i Notepad koji je sastavni dio Windows-a.
Otvori titlove (.srt), i onda "datoteka"-"spremi kao..."- i prije spremanja pored "spremi" imaš opciju "kodiranje" i odabereš "UTF-8", pa stisneš "spremi".
Onda ide ono upozorenje da već postoji datoteka sa istim imenom, da li hoćeš da spremi promjene..., i to potvdiš.

Ja i tako probao i dalje neće da prikaže č i ć. Prikazuje š i ž normalno. Ne znam šta da mu radim još. :trust:

EDIT: Proradelo konačno. Hvala svima na pomoći.

Poslednja izmena:
Moze li Moliplayer da radi bez sd kartice? HTC 8x je u pitanju, prokleti Yxplayer ne moze bez kartice :(

Leaked Windows Phone 8.1 screenshot reveals new on-screen buttons http://www.theverge.com/2013/12/14/5209760/windows-phone-8-1-screenshot-onscreen-buttons

Wp8.1 će moći da radi na Android hw. Prilično su očajni kada pokušavaju da ubede proizvođače telefona da stave WP umesto Androida ili da naprave dual boot.
Kruže glasine da će platiti milijardu dolara Samsungu da počne proizvodnju WP telefona.

To su samo glasine :) . Na ovom ss se ne vide uopste on-screen buttons, ovo mogu da budu i dugmici na 925 ili 720 isti su ali potpuno . Mada evleaks je dosta puta pogodio informacije. videcemo :) .

Skoro uvek, znaci ovi do sad sto su izasli sigurno dobijaju WP8.1 samo bez tog dodatka?

A sta onda jos u gdr3 podrazumevaju pod Windows Keys??? Ocigledno ce u Blue verziji biti mogucnost da postoji opcija za odabir...

Vrh Dno