Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidite to ovako. Kome je frka neka kupi ali na sopstvenu odgovornost. Ja sam Fifu 14 za PS4 naručio i imam je već 15 dana ali sigurno neća da ulazim u te varijente. Konzolu ću kupiti u radnji i u Beogradu kad god to bilo. I u CL kažu da su u pošiljc iovoj sad prvoj imali 5 slučajeva defektnih kozola, da li vi zaista mislite da na xbox republici ili kod ovih likova na KP nema tih slučajeva. Sigurno oni neće raspakivati kutije, a i ti bi lično voleo da je otvoriš prvi...i ako ima defekt....ima da se oteliš dok ga ne rešiš. Ja ću to da zaobiđem u širokom luku. To meni ne treba u životu, a i biće bolje cene. Ja sam PS3 kupio 2009., a znate kad je izašao, nikad ni jedan problem, dok sam se za xbox 360 zaleteo i posle godinu i kusur RROD.

http://www.youtube.com/watch?v=Ma_uzYEyTgc
PS4 Disk Drive Noise

Slicno se i kod mene cuje kao i kod ovog lika sa snimka. Jel ovo normalno pitam ja vas 🙂 ?

Kakva su iskustva ostalih clanova ovde koji su pazarili PS4 ?
Izgleda da to varira i do igrice , mada generalno se utisa blu ray citac posle nekih 30min igranja ... 🙂

I kod mene se čuje isto tako, rekao bih da je normalno. Realno ni ne obratim pažnju pošto se od igre ni ne čuje.

Ja apsolutno nista ne cujem?

edit: u Chrome-u nema zvuka iz nekog razloga, na FF-u cujem.. nije ovo previse glasno.

Poslednja izmena:
Naj normalnije radi disk. Tesko da bi mi ovo smetalo kod igranja.

Znači VI stvarno ne znate za ovo vezano za garanciju u Srbiji. To sa 45 dana je važilo negde do septembra 2013. kada su donete izmene i dopune zakona o zaštiti potrošača. Mnogi ljudi su se već žalili kako im servisi ne vraćaju belu tehniku u "zakonskom roku" tj. da ne dobijaju zamenski uređaj. Gledao sam bar tri-četiri priloga na Dnevniku i B92 vestima. Po novom servis više nema nikakvu obavezu popravke ili zamene u nekom periodu koji se meri danima, već se navodi "razumni rok" koji je totalno nedefinisan. Sad jedino ako sam ja sanjao sve ovo 😀.

Nisi sanjao. Ali razumni rok bi trebalo da je kraci od 45 dana. Upravo su hteli da suzbiju nepopularnu praksu, da se uredjaji popravljaju 44. dan i vracaju kupcu 45., dok su 43 dana stajali u nekom cosku i niko ih nije ni pogledao. Tako da bi, u praksi, kupac morao da dobije uredjaj brze nego ranije, a za odgovor servisa je cini mi se propisan i neki rok, 2 nedelje?

Odgovor servisa je 15 dana, rok da reše problem nemaju. Tako su mi rekli kad sam ostavljao grafičku prošle nedelje.

CL mi sutra vraća avans tako da su ispali skroz korektni po tom pitanju čime se u Srbiji firme i ne mogu baš podičiti.

Pa u Srbije je to praxa. Taknuto, maknuto, tako se većina firmi u Srbiji ponaša, ko kad svako tumači zakon i odredbe kako mu se prohte i kako mu odgovara.

Konzola je stigla sa XBR Shopa. Ubacio sam 1TB HDD, podesio sve, stavio igre da se skidaju i pritom napravio dosta video materijala za YT kanal. Sad onaj teži deo, editovanje.

BTW DualShock 4 je impresivan!
Od prve sekunde se vidi da je tu mnogo truda uloženo. Nisam uopšte ljubitelj SixAxisa btw.

Jedno pitanje, posto nikada nisam kupovao u madjarskoj... ne mogu da verujem da ce me PS4 po ovim cenama naterati na tako nesto.

Posto vidim, spominje se nekakav 13. decembar, da li su to samo preorderi, ili ce ih biti za prodaju 13?

Pretpostavljam da moze da se odradi preko shoping tura u Segedin, oce da sacekaju na granici da ti popune formular, kako znati da li ce biti na stanju u njihovom Mediamarketu, gde god vec?

Lepa ti konzola 😀

Pa ***. moram sliku da okačim jer se sumnja u XBR ovde. Čisto da se vidi da je sve u redu. Inače kako su je likovi upakovali, trebalo mi je 5 minuta da je oslobodim. I još su napisali da je unutra izuzetno lomljivo staklo. Ovaj iz AKS-a je držao kao da je bomba unutra 😀.

Preorder je u pitanju. Mediamarkt nije najavio ps4.

Čudno s obzirom da su švapski Mediamarkt-ovi imali konzolu day one kada je u Evropi izašla u prodaju, so I've heard...

Kad bi bilo xbox iz subotice ne bi cekao januar za sledecu turu 😉

Bio sam par puta u Segedinu. Tamosnji Mediamarkt u Arkadu, koliko sam ja stigao da primetim (a mozda samo nisam dosao u pravom trenutku), raspad je sistema u odnosu na ozbiljne prodavnice - sto se KONZOLA tice. Naisao sam na dve i po igre i jednu i po konzolu. Otprilike. Bog i sesirdzija u odnosu na, recimo, budimpestanski Saturn.

Tako da, Padawan, ako ti je Seged krajnji domet, pre probaj s necim poput 576 Kbyte koji je takodje u Arkadu ili edigital u Dugonic ulici. I trzni centar i 576Kbyte i edigital imaju sajtove cak i na srpskom 😉. Za lagere i druga cuda ne znam, mozda da se raspitas mejlom. Sa srecom...

U Srbiji prodaja počinje 29.01. a Riaming Electronics je zvanični uvoznik jer će on snabdevati Game-s, tehnomaniju, Gigatron isl. Na sajru Roaminga se može oraditi preorder što mi nije ni na kraj pameti da radim više ikad.

Što se xbox republike tiče, ja sa već naveo zašto od njih ne bi naručio ali nije probem ni garancije kolika je cena 480e za klot model je mnogo. Toliko traže i ovi naši pljačkaši ali ti barem daju garanciju. Po toj ceni možda malo višoj po svetu prodaju mega bundle pack. gde tobiješ još 150e vrednosti robe.

Imam informaciju da ce sledeca tura XBR-a biti mozda malo jeftinija, pa sad cekam da vidim sta ce ispasti i vagam opcije. U svakom slucaju, kupovao sam od njih nekoliko konzola, poznajem ljude, i naravno da je za svaku preporuku kome se zuri da ima sada konzolu. U stvari, ne znam da uopste i postoji neka druga opcija ako hocete konzolu ove godine, a ne putuje vam se preterano i niste uradili negde preorder.

Bio sam par puta u Segedinu. Tamosnji Mediamarkt u Arkadu, koliko sam ja stigao da primetim (a mozda samo nisam dosao u pravom trenutku), raspad je sistema u odnosu na ozbiljne prodavnice - sto se KONZOLA tice. Naisao sam na dve i po igre i jednu i po konzolu. Otprilike. Bog i sesirdzija u odnosu na, recimo, budimpestanski Saturn.

Tako da, Padawan, ako ti je Seged krajnji domet, pre probaj s necim poput 576 Kbyte koji je takodje u Arkadu ili edigital u Dugonic ulici. I trzni centar i 576Kbyte i edigital imaju sajtove cak i na srpskom . Za lagere i druga cuda ne znam, mozda da se raspitas mejlom. Sa srecom...

Nebo mi je granica 🙂 Hvala na ovim dragocenim informacijama! 🙂

U Srbiji prodaja počinje 29.01. a Riaming Electronics je zvanični uvoznik jer će on snabdevati Game-s, tehnomaniju, Gigatron isl. Na sajru Roaminga se može oraditi preorder što mi nije ni na kraj pameti da radim više ikad.

Ovo je pouzdan info, pretpostavljam? U tom slucaju, ako bi cena bila npr malo preko 400e, dokupis jos playstation care i za malo para dobijes cak 4 godine garancije. U teoriji, super zvuci... Ne kaze se dzabe - strpljen spasen.

Poslednja izmena:
znao sam od ranije preko exxtrema koji snabdeva game-s da je roaming glavni za srbiju a sad taj info je potvrđen na njihovom sajtu. Mislim da po logici stvari da klot varijanta neće koštati ispod 46k. Fora je što će se ta prva tura opet razgrabiti jer će se prvo rešavati preorderi, ali kao šro rekoh preorderi me ne interesuju. jer kako je CL radio preordere bolje da ih nisu ni radili, ali da li čekati 29.01. ili još i duže od toga, to je još 2 meseca minimum. Što se xbox republike tiče je niti znam ljude niti sam ikad išta od njih naručivao.

Pa Goxy ako pogledaš da je 399€ cena bez poreza i da u Cro obična verzija košta 430€ sa PDV-om koji sada tamo oko 12-13%, ako se ne varam, onda ovih 50€ dodatnih i ne deluje tako puno 😉
Sa XBR-a sam uzimao i mnogo ozbiljnije stvari, poput televizora, i mislim da više o našim radnjama neću nikad ni razmišljati kada su te stvari u pitanju. BTW ovaj PS4 kod njih ima garanciju 12 meseci 😉, tj. onu standardnu SONY. Meni lično ne smeta, ako crkne posle godinu dana kupiću drugi.

Ti mi znači savetuješ da od njih kupim ?

Pa Goxy ako pogledaš da je 399€ cena bez poreza i da u Cro obična verzija košta 430€ sa PDV-om koji sada tamo oko 12-13%, ako se ne varam, onda ovih 50€ dodatnih i ne deluje tako puno 😉
Sa XBR-a sam uzimao i mnogo ozbiljnije stvari, poput televizora, i mislim da više o našim radnjama neću nikad ni razmišljati kada su te stvari u pitanju. BTW ovaj PS4 kod njih ima garanciju 12 meseci 😉, tj. onu standardnu SONY. Meni lično ne smeta, ako crkne posle godinu dana kupiću drugi.

430 je ok 480 nije. Doduse svako ima pravo na svoje misljenje.

Poslednja izmena:
Vladimire sta imas od igara za PS4?Jesi li probao neki blu ray film,kakav je kvalitet slike?

@vladimirdowla

Odlican unboxing. Jedino na kraju trebalo je jos da prikljucis konzolu, da vidimo da li zaista radi, i to famozno plavo svetlo 🙂

Kad se malo izigras, ne bi bilo lose i neki prikaz interfejsa, brzine ucitavanja i slicno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno