Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Nisam znao da postoji LE Lighnting.
Koja glupost, Lightining bi trebalo da je top model i onda mu dodaju LE i sta? Vratis ga na default? Pa zasto bi se onda zvao Lighning?! Katastrofa.
My point exactly.
U svakom slucaju Gamingu, koji se dobro pokazao je pala cena..na moju zalost :D
Dobro sad, neko drugi ce da se obraduje... :D

I to sve zahvaljujuci AMD-u, zamisli :d

Kada igra ima limit na 60fps u vidu VSync logicno je sto ti grafika nije 100% opterecena jer stigne i sa npr. 70% da odradi onih 60fps.
Power limit omogucava da dodas 20% na maximalnu dozvoljenu potrosnju karte. U praksi to znaci da ce karta duze i nesto vise Boostovati i da ce samim tim imati veci fps. Dakle cak i kada nema OC zna nekada da prosto dodavanje +20% na power limit podigne fps. Tipicna igra gde ovo ima efekta je Metro 2033 i u izvesnoj meri Metro LL. Furmark je naprosto program koji ima za cilj da maximalno ugreje karticu i nista vise. Dodavanjem power limita u njemu dobijas maltene linearan skok fps.

Za testiranje stabilnosti koristi Heaven 4.0 i 3DMark Firestrike kao i Crysis Warhead.

Hvala na objašnjenju.
Još jedno pitanje, zašto meni u Afterburneru za power stoji skala samo do 111%?
Jel to normalno za GTX770 ili nešto treba u samom programu da se podesi?

@marko_ns: To je pitanje BIOS-a karte - mislim da je to to. Jedino na Hawk-u uz LN2 BIOS imaš više vrednosti. Možda važi i za Lightning.

77% mi je asics.
Imao sam malo vremena za cackanje, boost sam namestio na 1250Mhz, memoriju 6.4Ghz.
Vukao me BF4 previse. Koristio sam Nvidia optimizaciju u drajverima za igru i imam izmedju 60 i 85 FPS.
Mnogo jaca karta od prethodne 7850.

77% mi je asics.
Imao sam malo vremena za cackanje, boost sam namestio na 1250Mhz, memoriju 6.4Ghz.
Vukao me BF4 previse. Koristio sam Nvidia optimizaciju u drajverima za igru i imam izmedju 60 i 85 FPS.
Mnogo jaca karta od prethodne 7850.

To mi kazi! Samo nzm kad cu je ja nabaviti, nikako da mi uleti neka dobra ponuda vec mesec dana sam na integrusi :-D sreca pa ni ne stizem da igram neke novije naslove. Nego da vas pitam jel dobio neko kodove za igrice (navodno samo za msi kartice) Blacklist i AC4? :)

Ja imam MSI. Tiha,hladna,brza - za Asus kazu da je malo bucniji od ostalih..

Asus u poslednje vreme pravi malo agresivnije fan profile sto donosi nize temperature ali nazalost i visi nivo buke. Ali uvek mozes editovati sam fan profil tako da to i nije toliki problem. Ako hoces tisinu "out of the box" uzmi MSI.

^^^
Imam ovu asus, ja je uzeh ono cim se pojavila za 25K, sad vidim malo je skuplja :), karta je manjeg formata, meni za moj projekat bilo je i to bitno, sve ostalo je bez greske, samo asus, nikako msi ;)

Boost mi igra izmedju 1268 i 1280, memoriju sam stavio na 6.8Ghz.
BF4 par sati max temperatura 67c.
Verujem da se MSI bolje klokuje, za buku ne znam.

Hvala svima na odgovorima.
E sad, za Asus sam manje više siguran kada je kvalitet izrade u pitanju (imam dobra iskustva za sad),
MSI grafičku kartu,istini za volju, nikada nisam posedovao, pa je pitanje koje me muči upravo to;
Da li je MSI kvalitetom rame uz rame Asusu ili postoje neke razlike u korist jednog ili drugog proizvođača?
Overclock potencijal mi nije presudan, nivo buke već jeste, a tu vidim hvalite MSI.
Razlika u ceni je na strani MSI-a,tiši je i već polako naginjem ka toj opciji.

Uzmi Asus druze. ;)

Ako je karta stabilna, ništa. Dešavalo se da karte budu preklokovane kod MSI-a, bazni klok i boost su agresivnije podešeni i neke karte jednostavno nisu stabilne. Mislim da su te boljke uglavnom sredili u 7xx seriji - mada, evo, Pike je imao MSI 770 Lightning koji nije mogao da okrene nekoliko krugova Heavena-a. ASUS ima dosta agresivniji fan profil i dosta konzervativnije klokove - opekli su se kod 670 DC2 Top. Čini mi se da sam video negde da se VRM kod Gaminga pregreva... ali proguglaj.

Listam listam i sve se vrti MSI Asus . . . Kazite kakva je verzija ova sto ima kod nas na trzistu Gigabyte ?

Listam listam i sve se vrti MSI Asus . . . Kazite kakva je verzija ova sto ima kod nas na trzistu Gigabyte ?
Gigabyte nije loša karta ali za 1k dinara više imaš Asus koji je standardno najkvalitetnija karta.
Nisu to neke, nebo-zemlja razlike, taman toliko koliko su razlike u ceni.

Ahaaaa OKe
Nisam bas upucen u situaciju, ali ako se Asus kotira kao top kavlitet krafickih kartica...
Uzimamo Asus :)
Hvala

Razmišljam da uzem novu grafiku pa me zanima koliko Q9550 iz moje mašine bottleneckovo GTX 760?

u sustini nista,opet zavisi do igre ali najnovije se ne oslanjaju toliko na cpu,tipa metro guta skoro samo grafu,pride kor2kvad ni dan danas nije za bacanje.sad ce neko reci skajrim ali svakako ce 760 da ga izbaca u ogromnim kolicinama pa je u sustini svejedno.mozda eto zadnji krajzis bude imao problem,mada je igra krs :)

super onda,ocekivao sam da nece toliko dobro proci jer je kvadkor,a krajzis zapravo i koristi vise od 4 jezgra,drago mi je da se drzi

Ne serkiraj se probao sam C3 na q9550 do duse OC na 3.3 igra leprsa sa GTX 670

zali mi se sestric da msi gaming 760 ne izbaca lepo metro LL,radi ali slabiji fps,a sama nvidia ga nastelovala na full HD,physX cak i SSAAx2.koliko se secam ona je po rangu sa 660ti,a 660ti je izbacao sve sem physx i ssaa.

Metro je malo slabije optimizovan

Asus Mars GTX 760 Review :

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/MARS_GTX_760/

card1.jpg

Jel se pojavila kod nas Asus gtx760 mini?

Ako je karta stabilna, ništa. Dešavalo se da karte budu preklokovane kod MSI-a, bazni klok i boost su agresivnije podešeni i neke karte jednostavno nisu stabilne. Mislim da su te boljke uglavnom sredili u 7xx seriji - mada, evo, Pike je imao MSI 770 Lightning koji nije mogao da okrene nekoliko krugova Heavena-a. ASUS ima dosta agresivniji fan profil i dosta konzervativnije klokove - opekli su se kod 670 DC2 Top. Čini mi se da sam video negde da se VRM kod Gaminga pregreva... ali proguglaj.

Tacno je za VRM. Video sam i ja u par review-a. Pre bih uzeo Gigabyte ili Asus.

Razmišljam da kupim neki GTX760 ali vidim da ih je sve manje u ponudi po radnjama.
Da li neko zna šta se događa?

Pa nestašica :D

Nazad
Vrh Dno