Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Jel igra neko od vas battlefield 4? Imam gtx570 i da bi bilo igrivo stavio sam sve na medium, fps ne pada ispod 60.
Zanima me koji nivo detalja bi gtx760 mogao da izvuce na min 60 fps, verovatno bar sve na high?
Nesto sam razmisljao i o gtx770, ali ako ovo mogu da uzmem za oko 240e plus prodam 570 onda bih dobio dobar upgrade za super lovu, oko 150e manje nego da idem na 770.

a ako mozes da ides na 770 zasto ne bi isao na r9 280x ?

Nekako sam vise za nvidiu pa sam zato gledao 760/770. Moram malo da pogledam testove kartica.

Ovo je ekstra ponuda, al kao sto kazes kod nas nema. Da nekog angazujem, nemam koga, a tako ne bih imao ni garanciju.
Gledao sam asus gtx770 kod nas, u em** je 41k, a u gig** 48k. Toliko mi se nesto i ne daje. Pre bih onda uzeo 760 za 27-29k sto bi mi uz moju 570 bilo jedno 200e doplate. Onda kroz par meseci opet doplatim 200e na 760 i uzmem nesto u rangu 780.
Druga mogucnost je da silujem 570 jos neko vreme i da sacekam da padne cena pa da uzmem odmah nesto za tih 300-400e.

Meni je opasno prozvizdao jedan vent na MSI Gaming. Neverovatno... ni par meseci nije sklopila, djubre smrdljivo.

Jes da je nvidia topic, ali iskreno koliko sam ja citao, ako ti je glavni razlog nove grafike BF4, nemas bolju soluciju cena/performanse od r9 280x neki dobar model, poput asusa za nekih 33k. Pogotovo zbog mantle koji dolazi a koji BF4 podrzava. Ja sam narucio 280x i javicu kako radi jer mi je cilj bio da na ultra 1080p imam 40 i vise minimum fps. Valjda ce moci da pogura to. Za druge igre se ogradujem, jer sam samo ovo gledao i u tom cenovnomrangu 30+ -/- 3k mislim da za BF4 nemas bolje opcije.

Imam MSI GTX 760. U igricama afterburner prikazuje da Power % ne prelazi 80% (dok sam igrao starije igre bilo mi je logično ali se sad dešava i na BF4 sa ultra detaljima gde je fps značajno niži). Ako slider za power limit podignem sa 100 na 120%, onda se povećava power % i varira oko 100. Da li je regularno? Kako je kod vas?

Poslednja izmena:
Za iste pare ima ASUS GTX760 DC2 koji je po meni bolji izbor.

А перформансе су исте? Мсм, не знам ни шта се гледа код графичке картице.. :/

performanse, kvalitet komponenti i izrade, hladjenje

Sta su smanjili, LE verziju? Necu ja to, to neka nekome "papku" prodaju.

Lightnig LE....sta jos necu videti od MSI-a.....isto kao i HAWK LE od 760-ke sto je bio,budjavi overkloker :d

HAWK LE, Lightning LE = verovatno RMA kartice koje su bile nestabilne na default klokovima pravih HAWK i Lightning kartica tako da to stvarno ne vredi kupovati. I jos ih nema na MSI sajtu, tj ne vidim LIghtning LE. Sto se tice cena jesu smanjili, ja sam MSI Gaming gtx 770 platio 39000d sad je cena 34000d.

LE je oduvek bio drlog od kartica.
Ja kontam da cu prespavati 7 cip.
Zabodem jos jednu GTX 660 Twin Frozr III OC i vozi do osmice.

@GoranM: Sta je po tebi LE verzija ?

Pusti to sta je po njemu LE verzija... sta je inace? Sta je LE verzija - toboz ultimativnog - Lightning modela?

Kao sto neko rece, toga na oficijalnom MSI sajtu nema. Te stoga, sumnjam malo na ove nase "trgovce"... nekako mi se sve cini da neko resio da se ratosilja Munja koje ne mogu da isteraju default taktove, pa resio da ih "preimenuje" u nekakve LE i tako rasproda.
Voleo bih da vidim pre svega ambalazu takvih karti.

Nisam znao da postoji LE Lighnting.
Koja glupost, Lightining bi trebalo da je top model i onda mu dodaju LE i sta? Vratis ga na default? Pa zasto bi se onda zvao Lighning?! Katastrofa.

U svakom slucaju Gamingu, koji se dobro pokazao je pala cena..na moju zalost :D

Imam MSI GTX 760. U igricama afterburner prikazuje da Power % ne prelazi 80% (dok sam igrao starije igre bilo mi je logično ali se sad dešava i na BF4 sa ultra detaljima gde je fps značajno niži). Ako slider za power limit podignem sa 100 na 120%, onda se povećava power % i varira oko 100. Da li je regularno? Kako je kod vas?

Ja ne kontam sta mu dodje ta Power stavka?
Npr GPU usage mi Furmarku kuca na 99-100%, dok u BF4 ultra fullHD varira, ali nema nekih problema pri igranju, zakucano na 60FPS.
Zar ne bi treba GPU usage biti isto 99% ili to zavisi koliko program/igra koristi od snage graficke?
U pitanju je GTX770.

Kada igra ima limit na 60fps u vidu VSync logicno je sto ti grafika nije 100% opterecena jer stigne i sa npr. 70% da odradi onih 60fps.
Power limit omogucava da dodas 20% na maximalnu dozvoljenu potrosnju karte. U praksi to znaci da ce karta duze i nesto vise Boostovati i da ce samim tim imati veci fps. Dakle cak i kada nema OC zna nekada da prosto dodavanje +20% na power limit podigne fps. Tipicna igra gde ovo ima efekta je Metro 2033 i u izvesnoj meri Metro LL. Furmark je naprosto program koji ima za cilj da maximalno ugreje karticu i nista vise. Dodavanjem power limita u njemu dobijas maltene linearan skok fps.

Za testiranje stabilnosti koristi Heaven 4.0 i 3DMark Firestrike kao i Crysis Warhead.

Ja sam takodje primetio benefit kod starog metroa.

Meni stize danas Asus 760 da zameni 7850.
Prekrstio sam se u Nvidia-u :)

U svakom slucaju tebi ce bolje raditi nego meni zbog rezolucije, napisacu misljenje svakako.

Nazad
Vrh Dno