Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fedex naplacuje pdv na iznos manji od 50e.

Jel ima neko iskustvo sa singapore post? Primio sam do sada jedan paket i između ova dva koraka, dispatched to overseas i arrived to overseas mi je bilo 3 dana što je i logično. Sada čekam dva paketa i prvi je imao ovaj korak dispatched... još 21.11. do sada je morao da sleti a nema ga nigde na praćenju. Drugi je nekoliko dana kasnije krenuo, nema ni njega.
Da ovi naši lobosi u pošti više i ne prijavljuju kada im stigne paket ili je paranoja?

Poslednja izmena:
Piše CN-"neki broj"...otprema

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustvo sa singapore post? Primio sam do sada jedan paket i između ova dva koraka, dispatched to overseas i arrived to overseas mi je bilo 3 dana što je i logično. Sada čekam dva paketa i prvi je imao ovaj korak dispatched... još 21.11. do sada je morao da sleti a nema ga nigde na praćenju. Drugi je nekoliko dana kasnije krenuo, nema ni njega.
Da ovi naši lobosi u pošti više i ne prijavljuju kada im stigne paket ili je paranoja?

Strasno je usporila SG posta. I ja imam 4-5 paketa kojih nema dugo... pojavice se, samo polako

Ma sve se usporilo... Meni paket is Germanije poslat 21.11., stigao kod nas 25.11. i od tada čuči na carini, samo vrte svakog dana ono "11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD"...:mad:

Strasno je usporila SG posta. I ja imam 4-5 paketa kojih nema dugo... pojavice se, samo polako

Ma znam ja da su usporili. Jasno mi je da im treba vremena dok napune paletu npr ali mi nije jasno ako je 21.11 poleteo avion, do danas je moralo da se pojavi paket negde. Taman i da čuči kod nas i čeka red za carinu.

Kada ovo nedonosce , u starim prefarbanim avionima, glumi novu kompaniju , pa mu dadose ime Air Srbistan , bude imalo direktne letove za Peking, Sangaj Zensen, Singapur i da ne nabrajam, onda ce i posta brze da stize. Ovako Kinezi i Singapurci posalju u prvi avion u kome ima mesta , gde nasi paketi imaju Najmanji prioritet, jer svaka Aviokompanija prvo puni svoj avion postom za svoju zemlju i prijatelje, a nama sta ostane.

Znaci kada to bude bice i brze poste. Znaci NIKADA :D

Poslednja izmena:
Какве то има везе? Па и у Канаду шаљу па путује 20+ дана нефо је проблем кад пристигне у земљу. То овде функционише али у Србији не, на жалост.

Ma sve se usporilo... Meni paket is Germanije poslat 21.11., stigao kod nas 25.11. i od tada čuči na carini, samo vrte svakog dana ono "11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD"...:mad:

Meni i to "11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD" prestali da osvežavaju, od 25.11 ništa novo...

Ja bi im se najeb@o majke da mi toliko čuči kao tebi, ionako sam pred kraj sa živcima, platio sam debelo sa express shipping, a dobio sam od naše pošte tuki da se napasem... Mamicu im nesposobnu...

Otprilike taj rad, navuko sam se kad mi je prvi paket stigao za 5 dana uz USA i onda i ostalo poručio odande, i sa 35-40USD isporuke za USPS Express, taman se pokrije razlika u ceni u EU koja je obično ista, samo u €... Em jedva pustiše ovu jednu veću pošiljku koja im je stajala 10 dana (18.11. stiglo, 19.11 otpremljeno na carinu, a isporučili mi 28.11. i cimali me da idem u Savsku), em ove ostale sitne dave kao zmija žabu... i šta sad, treba da se plati još 1.500 din za žalbu? :(

Planiram da putem interneta iz Nemacke porucim prearate za zastitu zglobova ukupne vrednosti oko 40-50 eura (dve kutijice) pa me zanima da li ce naplatiti carinu i za koje vreme mogu ocekivati posiljku ? Nikada do sada nisam narucivao robu iz stranih zemalja tako da nemam nikakvog iskustva. Robu bih platio putem paypala koji nije registrovan sa mojim pravim podacima. Na sta da obratim paznju ? Hvala.

Proveri da li šalju u Srbiju, da li šalju na un-confirmed PayPal adrese, kao i generalno adrese koje se razlikuju od registrovane na PayPalu. Trebalo bi da ti stigne za oko nedelju dana, ali sad kako dave na carini, računaj bar 10+. Naplatiće ti kako im dune tog dana, možda ništa, a možda i full tretman (+32%). :d

Ne radi im update.
I kod mene se vrti danima jedno isto.
Boze pa azr nas na sve strane mrcvare.

ma to je to. stiglo je i ovo moje sigurno samo nisu napisali. sve gore i gore. i nije mi sto kasne nego sto komotno mogu da posalju nazad za kinu uz mnogo nam je zao (i boli nas k....).

Mozda imaju puno posla.
Verovatno je narod poceo masovno da porucuje preko neta.

A možda ga i sami proizvode da bi izgledalo kao da su puno zauzeti... tako što smaraju za svaku sitnicu da se dostavljaju potvrde za uvoz, da im objašnjavaš šta je šta, u prevodu - prave se pametni umesto da vide račun, lupe odgovarajući procenat i teraj dalje...

rok je 4 dana da ocarine. ako nisu sposobni nek pustaju bez carine/poreza ili nek zabrane totalno pa da bar znamo na cemu smo. ovako, sise, prestali su i da zavode posiljke.
pazi smradove, 1400 din taksa ako hoces da se zalis ili da ih pitas!? 21. vek. pa 1400 majke im ... magarcine nek otvore mejl ko sav normalan svet. ne moraju da citaju samo nek se prave da ih ne boli...

Proveri da li šalju u Srbiju, da li šalju na un-confirmed PayPal adrese, kao i generalno adrese koje se razlikuju od registrovane na PayPalu. Trebalo bi da ti stigne za oko nedelju dana, ali sad kako dave na carini, računaj bar 10+. Naplatiće ti kako im dune tog dana, možda ništa, a možda i full tretman (+32%). :d

Hoce li posiljku doneti postar ili mora da se preuzme na carini i da li o carini odlucuje carinska ispostava u mom mestu ili oni u BG ?

Zavisi koju isporuku platiš na sajtu gde kupuješ, pazi na kurirske službe (DHL, UPS, GLS, Fedex...), ne verujem da ti se isplati usluga špedicije koju naplaćuju pri isporuci, tako da gledaj običnu poštu. Onda carini valjda carinska ispostava koja je najbliža, verovatno neki veći grad blizu tebe, to već neko upućeniji treba da ti napiše. U svakom slučaju ti donosi poštar, čak i ako ti traže dodatne informacije, možeš poštom/telefonom da ih kontaktiraš, mada je izgleda bolje da se ode lično. Ne veurjem da će ti praviti problem ako prvi put poručuješ dve tri kutijice nečega, mada... ko zna, u tome je i čar poručivanja, nikad ne znaš kad će i kako da ti stigne i koliko će da te košta. Fala carini za jedinstven ugođaj. :d

Kod nas u Jagodini postoji carinska ispostava a slucajno poznajem sefa na carini pa valjda necu imati problema za preparat vrednosti oko 40 eura.

Zadnjih par posiljki prolazi mi dosta brze, druga smena je na delu :D

aha, druga smena, zamisli kako bi bilo da i dalje rade samo u jednoj... :wall: u stvari, oni verovatno i rade isto kao i ranije, samo primaju dodatak za smenski rad... i imaju par desetina novih kolega/koleginica... &#$%&%$"%$

Datum Mesto Faza Status
14.11.2013 18:35:00 US - 14445
17.11.2013 14:17:00 US - USORDA Prispeće
25.11.2013 09:32:50 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.11.2013 11:18:38 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Da li je nekom stizao paket iz Kanade mozda, cekam neki plejer vrednosti 65$ i postarina sa " Canada Post Light Packet International" oko 25$, jel ovo ide isto kao i kineske posiljke ili na speditera pa ce kad budu carinili da me oshure ?

Kod nas u Jagodini postoji carinska ispostava a slucajno poznajem sefa na carini pa valjda necu imati problema za preparat vrednosti oko 40 eura.

Za ceo Srbistan postoje samo 3. carinarnice za pekete. Beograd, Novi sad i Nis. Jagodina po Kilometrzi pripada pod Beogradsku carinarnicu u Savskoj. Al zato sef ima telefon ;) Inace ne bi trebalo 40 Eura da se carini, nego kako oni kazu "samo " da se platii PDV od 20 % :)

Da li je nekom stizao paket iz Kanade mozda, cekam neki plejer vrednosti 65$ i postarina sa " Canada Post Light Packet International" oko 25$, jel ovo ide isto kao i kineske posiljke ili na speditera pa ce kad budu carinili da me oshure ?

Ako je to drzavna posta Kanade, a trebalo bi da jeste, onda ide u Savsku, nema spedicije. Ako si kupio u nekoj radnji , verovatno uz to ide racun, pa ce cariniti po njemu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno