Ajd i ja da prokomentarisem novu Operu (staru sam koristio 11 godina). Posle kraceg rada u njoj uopste nisam zadovoljan. 12-ica je postala uzasno troma i zadrzala je dosta bagova koji nikad nisu ispravljeni, ali brate ova nova osim brzine nista nema.
Najvise mi fali Opera Link i onaj sidebar levo. Tu mislim na bookmarks, na notes (kojih imam hiljadu sigurno. mnogo sam voleo da obelezim neki tekst i desni klik 'save to notes'), mejl klijent koji koristim na poslu (novi klijent nisam probao) i ne mogu bez njega bukvalno. Na mouse gestures nema levi klik+skrol za brzi pregled tabova. Ne mogu da kopiram tekst linka. Nema exif na slikama (desni klik pa properties), bavim se fotografijom i to mi mnogo znaci.
To je ovako na brzaka sto sam pimetio, verovatno ima jos toga. Mada, malo li je ovo sto sam pobrojao 🙂
Sve u svemu, tuzan sam sto vise nema Opere koju sam tako dugo koristio i voleo pored svih nedostataka koje je imala ( a imala ih je ohoho mnogo 🙂 )
Da li se zna buducnost 12.xx Opere? Verovatno ce je nedostatak podrske vremenom skroz uciniti neupotrebljivom. A onda verovatno bolni prelazak na nesto drugo, ne znam ni sam sta. Tesko da ce to biti Opera Next ako ostane u ovom stanju
edit: ctrl+z za poslednje ugasene stranice. ufff to mi isto fali