Šta je novo?

Opera

Ti možeš da selektuješ hipertekst u OpN (a da ne označiš i običan tekst)?

Ja koristim chrome ovu extenziju SearchBar i mogu reci da je ona odlicno resenje, monogo brze i jednostavnije nego desni klik pa search.

sad te nista ne kontam.
Primetio sam.

Priča je da je moguće da označiš hipertekst (link), ceo ili delimično, isto kao običan tekst, i dobiješ kontekstualni meni na desni klik. Od prelaska na WebKitu, označavanje hiperteksta nije moguće, makar ne bez istovremenog označavanja najmanje jednog slovnog mesta običnog teksta.

Dodatno, ta ctrl+c/ctrl+v varijanta takodje ne može da radi, jer linkove ne možeš zasebno da selektuješ.

Sem Opere 12 i manje, nijedan pregledač ne može da označava hipertekst prevlačenjem miša, sa izuzetkom FF (Alt+ ).

Poslednja izmena:
A to baš nedostaje iz Opere 12 :(

Primetio sam.

Priča je da je moguće da označiš hipertekst (link), ceo ili delimično, isto kao običan tekst, i dobiješ kontekstualni meni na desni klik. Od prelaska na WebKitu, označavanje hiperteksta nije moguće, makar ne bez istovremenog označavanja najmanje jednog slovnog mesta običnog teksta.

Moze bre, meni radi na novoj Next. Nije mi jasno kako nece tebi.

(Next 18)

Poslednja izmena:
v18.0.1284.11 - ne može, tj. može sa kraja linka (verovatno zahvati neki Enter karakter). Meni treba bilo gde na linku, kao na v12, a to ne radi.

Poslednja izmena:
Znam ja gde to sve radi, u v. 12. Ne vidim razlog da se prelazi na ovaj polufabrikat kad ne postoji ni 10% opcija Opere, a i tih 10% je zavuceno i iskomplikovano.

Znam ja gde to sve radi, u v. 12. Ne vidim razlog da se prelazi na ovaj polufabrikat kad ne postoji ni 10% opcija Opere, a i tih 10% je zavuceno i iskomplikovano.

...kad je sve ispocetka. Mene brine da ce im trebati previse vremena da nadoknade.

Poslednja izmena od urednika:
Ko ih je bio po ušima da sve rade ispočetka? Ovo je strašno šta uradiše sa omiljenim mi brovserom!

Au što je napredovala Opera otkad sam je zadnji put koristio :O
Jel i dalje passwordi ostaju u wand.dat , speeddial.ini za speeddial linkove i bookmarks.nešto ekstenzija za bookmarkse i jel sad i ona ko Chrome ima po zavrnes hiljada procesa koji se dižu sa sistemom pa da pojede giga rama? Lomim se da li da je vratim na primarni browser da se ratosiljam chromea

Illidane velik pozdrav od tebe, Outlaw sa pdba je :)

pozdrav :)

Sad je sve drugacije, nema vise wand i cudesa,
Takodje, nijekao chrome, tako da nema 100 i kusur update -a i ostalih gluposti da se pokrecu sa sistemom.

Opera kod mene na jedan otvoreni prozor zna da ima i po 7-8 procesa. Što nisam primijetio kod Chrome-a.

Da bi u ovoj Operi radila selekcija hiperlinka na pola teksta, moras od gore, veoma precizno da krenes selekeciju. Ovde smo raspravljali, i dosli do zakljucka da nema, a ono ima.
Sto sam saznao sada, nakon diskusije na Operi.

Neko ko je u toku:
Da li je u planu private tab?

nesto su sj..... sa zadnjim next v18 i yt. za neke video mi ne daje opciju da pustim hd snimak vec imam samo Auto i 360p

Ja mislim da je tu zahebao nesto yt.

Meni radi kako treba YT, mada ja koristim i Magic Actions for YouTube.

nesto se promenilo sa kombinacijom opera + yt, jer problematican video u chrome normalno pusta i 1080p

Nazad
Vrh Dno