Šta je novo?

Opera

Ima li najava,kad ce za linux?Kojom brzinom rade,stekao sam utisak da im je radno vreme od 08:00 do 12:00.

Next 19
Moze da se iskljuci Speed Dial Google search (onaj glupi banner koji samo bode oci). Tako sto se aktivira Power User settings (up, up, down, down, left, right, left, right, B, A, enter) ode se na stranicu od Settings, pa se to unese.

Poslednja izmena:
kako ovo?
up, up, down, down, left, right, left, right, B, A, enter

aah.. to mora u settings da se radi

Poslednja izmena:
Ja sam preselio svoje multi-tab potrebe u Firefox, jer jedini ima normalnu RAM potrosnju.
Opera za 11 tabova trosi skoro deset puta vise od Firefox.

Poslednja izmena:
Ok je firefox ja ga koristim kao backup posle opere i chroma ali je mnogo spor i trom a to je uglavnom bas zato sto je skrt na memoriji. Na poslu sa 4gb rama koristim ff kod kuce operu next jer radi bolesno brzo.

Inace novi scroll na middlemouse button je predivan.

Firefox nije trom. A Chrome je izgubio na brzini u zadnje vreme, koliko sam primetio. A i Opera nije ultra brza kad je napunis sa vise tabov-a.

meni opera radi na 30 pinovanih tabova konstantno njih ne gasim :)
u odnosu na chrome i novu operu firefox mi je licno trom ... smara samo svaki put kada ga palim treba mu duze vremena, jos ako kaze firefox is updating odmah se smorim ^^ ;)

Meni se Firefox 25.0.1 dize brze, sa vise tabova, od Opere Next 19, na SSD-u.
I nije to sto je Firefox skrt na memoriji, nego to sto je samo jedan proces.
Dok Opera ima proces posebno za sve od taba do svake ekstenzije i plug-ina.
I zato je problem da potrosnja memorije bude na pristojnom nivou.
Stara Opera je bila mnogo bolja sa RAM-om.

Evo sada pisem sa Firefox, i ne primecujem da mi je tromo.
Ima stvari gde Opera deluje laksa, a negde Firefox.

Pa pri radu sa vise tabova kada se startuje nova opera ne ucitava njih vec samo aktivni.

Operu 12, dok se ne pojavi nesto bolje.

Krome

a.jpg

Opera 12, naravno.

Opra 12 je mnogo sporija i tromija u renderovanju web stranica od nove Opere, ja bih teško mogao da joj se potpuno vratim, ali pošto je i dalje u dosta stvari bolja od nove Opere koristim ih paralelno obe, uvijek su mi obe otvorene i na poslu i kod kuće.

Uskoro Opera 12 nece nigde raditi... Ljudi se vec postepeno zale da se ukida podrska na raznim sajtovima za nju.

Ja ne mogu bez lookandfeela dvanaestice. Hropera jednostavno nije na tom nivou. Brzina renderovanja mi je vrlo prihvatljiva, daleko je od objektivno spore.
Jedini nerad imam sa mega co nz, što je nevažno, a svaki sajt koji se iole pridržava normalnog kodiranja će uvek bez (većih) problema da se prikazuje kako treba.

Poslednja izmena:
I ja sam od onih koje je nova Opera razočarala. Navikao sam na RSS klijent u samom programu, ali sam mislio može to i posebno sa Opera mail, ali kad sam video koliko ekstenzija ne radi, definitivno sam izbrisao novu Operu i vratio se na 12. Što neko reče kojim tempom ubacuju stvari koje je 12ica imala, tek ćemo za par godina imati ono što već ima stara verzija :D

Meni je baš krivo što je opera postala hropera. Međutim prelazak na drugi browser je neminovan pošto 12-ica neće da mi prikaže gif animacije i većina sajtova ne radi kako treba. Ako neko koristi yahoo, onda je skoro neupotrebljiva.

I ovako kao KROME opet opera ima vise stvari od chroma. A firefox ne mogu da koristim jer je uzasan ... radim svaki dan na poslu sa njim i nekada pokusam kod kuce ali nacin na koji renderuje strance i kako ih kida dok se skroluju mi smeta ocima :) razmazili me chromijumi i presto (presto je najbolji tbh)

I ovako kao KROME opet opera ima vise stvari od chroma. A firefox ne mogu da koristim jer je uzasan ... radim svaki dan na poslu sa njim i nekada pokusam kod kuce ali nacin na koji renderuje strance i kako ih kida dok se skroluju mi smeta ocima :) razmazili me chromijumi i presto (presto je najbolji tbh)

Za skorolovanje je kralj IE11.

Da i brzo se pali... Nažalost dobre stvari tu prestaju :)

Meni je baš krivo što je opera postala hropera. Međutim prelazak na drugi browser je neminovan pošto 12-ica neće da mi prikaže gif animacije i većina sajtova ne radi kako treba. Ako neko koristi yahoo, onda je skoro neupotrebljiva.

Yahoo mail? Ja nemam problema sa njim. Koji sajtovi ti ne rade, daj neki primer?

Govorio sam o starijoj 12.16 verziji. Na njoj mi ne radi ni jedan gif, yahoo često zabode još na početnoj strani, flash animacije (valjda se tako zovu) na sajtovima takođe ne prikazuje. Ovog trenutka ne mogu da se setim koji je tačan sajt u pitanju ali ako budem ponovo naleteo postaviću link.

Ja koristim 12.16, yahoo ume da zabode, ali sve redje se to desava. Baci link kad naletis da vidimo radi li kod drugih.

Vrh Dno