Šta je novo?

Opera

nesto su sj..... sa zadnjim next v18 i yt. za neke video mi ne daje opciju da pustim hd snimak vec imam samo Auto i 360p

To je do Google nesto, jer mi ni u Comodo Dragon ne radi kako treba sada, dok FF i IE rade.
Dakle Blink i YT ne rade zajedno. :smash:

Koju extenziju koristite na operi za YT ?

Ajd i ja da prokomentarisem novu Operu (staru sam koristio 11 godina). Posle kraceg rada u njoj uopste nisam zadovoljan. 12-ica je postala uzasno troma i zadrzala je dosta bagova koji nikad nisu ispravljeni, ali brate ova nova osim brzine nista nema.
Najvise mi fali Opera Link i onaj sidebar levo. Tu mislim na bookmarks, na notes (kojih imam hiljadu sigurno. mnogo sam voleo da obelezim neki tekst i desni klik 'save to notes'), mejl klijent koji koristim na poslu (novi klijent nisam probao) i ne mogu bez njega bukvalno. Na mouse gestures nema levi klik+skrol za brzi pregled tabova. Ne mogu da kopiram tekst linka. Nema exif na slikama (desni klik pa properties), bavim se fotografijom i to mi mnogo znaci.
To je ovako na brzaka sto sam pimetio, verovatno ima jos toga. Mada, malo li je ovo sto sam pobrojao :)

Sve u svemu, tuzan sam sto vise nema Opere koju sam tako dugo koristio i voleo pored svih nedostataka koje je imala ( a imala ih je ohoho mnogo :) )
Da li se zna buducnost 12.xx Opere? Verovatno ce je nedostatak podrske vremenom skroz uciniti neupotrebljivom. A onda verovatno bolni prelazak na nesto drugo, ne znam ni sam sta. Tesko da ce to biti Opera Next ako ostane u ovom stanju

edit: ctrl+z za poslednje ugasene stranice. ufff to mi isto fali

Poslednja izmena:
Na mouse gestures nema levi klik+skrol za brzi pregled tabova. Ne mogu da kopiram tekst linka. Nema exif na slikama (desni klik pa properties)
I meni ovo nedostaje, nadam se da će to ubaciti. Nova Opera je mnogo brža i fluidnija, uvijek imam istovremeno otvorenu i staru i novu i razlika je velika, mnogo je prijatnije surfati sa novom, ali stara ima više tih nekih funkcionalniosti. Kada bi se spojile brzina nove i funkcionalnosti stare verzije to bi bio najbolji browser za mene.

Kada su rekli da prelaze na chromium, mislio sam da će da promene samo deo vezan za prikaz HMTL umesto njihovog Prestoa, a oni od nule prave program i vrše javno testiranje svake verzije...

pa ne moze to tako. ako neko hoce te sve funkiconalnosti mora da se zrtvuje brzina.
a sve te dodatne opcije su u temelju imale Presto

^^ Bas tako. Malo preambiciozno od njih. Ali verovatno nemaju dovoljno velik tim da prave novu verziju od pocetka i paralelno odrzavaju staru dok nova ne bude spremna.

Sumnjam da ce stara imati ikakvo odrzavanje na dalje. Bookmarks je u izradi, novi developer build treba da dobije sinhronizaciju.
I tako za jedno dve godine ako ne propadnu, i to veliko ako, bice funkcionalna.
Mada njima je najveci posao mobilno trziste, na njemu su jedino uspesni.

Neće im valjda trebati dve godine da nova Opera postane funkcionalna :), mada im nešto to sporo ide.

pa ne moze to tako. ako neko hoce te sve funkiconalnosti mora da se zrtvuje brzina.
a sve te dodatne opcije su u temelju imale Presto

Da kako da ne, bookmarksi ce da uspore Operu samo tako :D Eno ti ga Chrome sa njima pa mu nista ne fali na brzini...

Zna li se da li ce mail ikada da vrate?

Znaci mail, i opera link i onda ce skoro da lici na staru operu.

Kako mogui da vidim cijeli URL u address baru? Da ne odsjeca query string.

rasi i meni ali je bezveze jer svakih malo me izbacuje i trazi ponovno logovanje.

Opera mi je nekako sakata,pola opcija fali. Dok oni to sve ubace,proci ce brzi voz. Steta,bila je nekad dobar browser. :(

Sakata je uglavnom u odnosu na samu sebe, ima vece mogucnosti od Chrome, stici ce i Firefox ubrzo.

Vrh Dno