Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Instalirao sam Win 8.1 + Classic shell. Ok utisci za sad, stim da sam morao dva puta da ga instaliram jer sam uradio update amd sata drajvera i posle toga je poceo da trokira a nisam mogao da ga deinstaliram.

Kako da kod brisanja nekih fajlova maknem stalan upit potvrdjivanja admina?
Uac mi je na off, medjutim hocu npr da obrisem msocache folder i moram da izaberem all as admin. Kako da resim to?

Ajde da se nadovezem. Mozda neko strucniji moze da pomogne. Imao sam problema sa obicnim kopiranjem fajlova ba d particiju, jednostavno je odbijao da kopira fajlove u root d particije dok je instalacija igara prolazila normalno.
Takodje nisam mogao da snimim editovani excell fajl jer nisam imao permission.
Problem je sto je ostao ntfs permission na fajlove od sedmice i tu ne moze nista vise da se uradi. Nikakav take ownership, pravljenje acounta i sl ne pomaze.
Jedino sto je pomoglo je jedan mali registry tweak koji kompletno iskljucuje UAC (iako sam prethodno iskljucio ono koliko win dozvoljava).
Medjutim posle toga ne rade metro apps sto meni svakako i odgovara.
Sad mogu da radim sta hocu kao i sedmici sto sam mogao.

Koja je najbolja opcija zamene za start dugme?
Startisback?

Bitno mi je da ne baguje, da radi kako treba, lep dizajn i tako to :D

Nema veze ako se placa

Poslednja izmena:
Vidim da je ovaj startdock jedan od lepsih :) ali i da kosta 5 dolara, pa pre nego sto ga platim dajte jos neke ideje :D

StartIsBack je odlican, ja ga koristim vec dosta dugo... Neces pogresiti ako ga pazaris. Ni novi ClassicShell nije za bacanje.

Ja sam ostao na StartIsBack(+) i rado sam platio tri dolara za licencu za dve mašine - prvi, za Windows 8, je koristio kod Windows 7 start menija koji je bio ostao - kod je uklonjen u Windows 8.1, čovek je napravio svoju implementaciju od nule, sa sve podrškom za msstyles teme, threading kod animacija u start meniju, tako da su i one glatke, multi monitor podrška, XP style ko voli, podrška za store Apps i još dosta toga... Mislim da je stvarno ok cena za sve što daje.

Poslednja izmena:
You can't install Windows 8.1 Preview because your processor doesn't support CompareE

Na jedom od racunara na poslu imam problem sa instalacijom x64:

You can't install Windows 8.1 Preview because your processor doesn't support CompareExchange128

Procesor je Intel® Core™2 Duo Processor E7500 2.93GHz

Poslednja izmena:
Na jedom od racunara na poslu imam problem sa instalacijom x64:

You can't install Windows 8.1 Preview because your processor doesn't support CompareExchange128

Procesor je Intel® Core™2 Duo Processor E7500 2.93GHz

Ne podržava 64bitnu verziju procesor po ovome, a ako je opcija 32bitna ne bi trebalo biti problema.
if you’re going to install 64-bit version of Windows 8.1, then your processor must support CMPXCHG16b, PrefetchW and LAHF/SAHF.

p.s. Zar google nije izmišljen upravo za pretragu, ubaciš svoj problem u njega i dobićeš sve informacije koje su ti potrebne.
Isprobaj sledeći put nemoj da te bude mrsko.

https://www.google.rs/search?q=You+can%27t+install+Windows+8.1+Preview+because+your+processor+doesn%27t+support+CompareExchange128&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:eek:fficial&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=QVmLUtCMM4XYtAbE8ID4BQ

p.s. Zar google nije izmišljen upravo za pretragu, ubaciš svoj problem u njega i dobićeš sve informacije koje su ti potrebne.
Isprobaj sledeći put nemoj da te bude mrsko.

E ajde ne pravi se pametan sa tim trazi po guglu.. pitam nekog da potvrdi, nisam trazio da mi se pametujes jer naravno da sam guglao.

Pre ovoga Windows 8 x64 je bio instaliran na istom racunaru, ocigledno da su nesto promenili.

E ajde ne pravi se pametan sa tim trazi po guglu.. pitam nekog da potvrdi, nisam trazio da mi se pametujes jer naravno da sam guglao.

Pre ovoga Windows 8 x64 je bio instaliran na istom racunaru, ocigledno da su nesto promenili.

Potvrdu si dobio.
Kažeš guglao si a ja pametujem?
Očigledno je da nisi guglao ili ne znaš kako se to radi.
Probaj ponovo i utvrdi gradivo.
Evo mala pomoć, Windows 8.1 nije service pack za Windows 8 i oni se razlikuju u dosta stvari.

@ Axel

Evo zasto: "To install a 64-bit OS on a 64-bit PC, your processor needs to support CMPXCHG16b, PrefetchW, and LAHF/SAHF"

@Borgof: Naravno da sam proverio to... Coreinfo pokazuje da cpu podrzava CMPXCHG16b, PrefetchW, and LAHF/SAHF.

Ovo pretstavlja problem iskljucivo za starije AMD procesore, i ove 'instrukcije' su podrzane zadnjih 10 godina.. Tako da moguce da je problem u ploci "Even if the system does have an otherwise compatible processor, the motherboard must also support the instruction—which can also cause the problem to occur on Intel processors in select cases."

Poslednja izmena:
Koja ploca u pitanju?
moze da zeza chipset ako je starija.

^ mislim da je ploča 'MSI P45 Platinum'.

Da li je neko probao Windows Embedded 8.1 Endustry Pro sa DreamSparka ???

Ja konačno noćas pokrenem instalaciju i nakon par procenata zaglavi i počne da prijavljuje greške instalacije tj. ne može da instalira zbog bla, bla, bla...

Ima li ko pojma o čemu se radi???

Da li je neko probao Windows Embedded 8.1 Endustry Pro sa DreamSparka ???

Ja konačno noćas pokrenem instalaciju i nakon par procenata zaglavi i počne da prijavljuje greške instalacije tj. ne može da instalira zbog bla, bla, bla...

Ima li ko pojma o čemu se radi???

Jesam ja, evo koristim ga vec sedam dana, sta te intersuje? Meni je instalacija iz prve prosla kao i download i sve ostalo...

i to bla,bla,bla je prilicno bitno xD

Jesam ja, evo koristim ga vec sedam dana, sta te intersuje? Meni je instalacija iz prve prosla kao i download i sve ostalo...

Upravo skidam novu instalaciju iz prve jer mi se prošla prekinula na pola pa sam nastavljao pa...
Negooo, da nije u pitanju nešto sa fleškom?
Pomoću M$ win USB Instalera napravio sam butabilni usb fleš aliii, ko zna.
Okačiću sličku sa greškom malo kasnije jer sada mobilni nije kod mene :(

Bla, bla, bla :)

Evo, da iskoristim blic priliku da se javim sa 8.1 Embedded Industry Pro-a.

Sve radi kao podmazano.
Zadovoljan sam za sada (na blic).
Javiću utiske kasnije.

THX

Bla, bla, bla :)

Evo, da iskoristim blic priliku da se javim sa 8.1 Embedded Industry Pro-a.

Sve radi kao podmazano.
Zadovoljan sam za sada (na blic).
Javiću utiske kasnije.

THX

Aleluja. Hajde neka si ziv i zdrav..

I probaj skontati razliku, ja i dalje ne kontam sta znaci ovo Industry. Iako ga koristim svakodnevno...

Je li to neka izlečena varijanta i ima li takve za 8.1? Ja sve odlažem tranziciju sa W7 dok ne bude neki ok narodnjak, ne da mi se da prvo instaliram 8 pa update na 8.1, mrzi me a vreme mi je već za reinstal OS-a.

Ako moze samo info jel postoji permanent activation ili se ceka jos uvek za 8.1 ?

Aleluja. Hajde neka si ziv i zdrav..

I probaj skontati razliku, ja i dalje ne kontam sta znaci ovo Industry. Iako ga koristim svakodnevno...

Ovo Industry mi je pepoznalo matičnu iz 1ve :d i napisalo da je kompjuter baziran na radnoj ploči proizvođača GA :d :d :d.
Malo šale, ali je istina, a šta stvrno znači, nemam pojma niti mogu da skontam razliku.
Šljaka extra.
Kupio sam za 250 rsd onaj metro remover i sada se bacio u zagrljaj W7 GUIa koji mi više odgovara.
...
to bee continued

Potrebna pomoć!

Pokušavam da instaliram Office2013 ali mi odbija aktivaciju?

Zna li neko šta se dešava tj. šta da radim???

thx

Obrisi VC++ redisttributables 2010 pa probaj ponovo.

Vrh Dno