Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ma isplatice ali pitanje kad i u kojoj valuti ;)

Cujem da sepa prolazi brze ali to zavisi od iznosa i zemlje i preko koje banke ide..., iako su najavili kao da su blizu resenja po pitanju banaka jos nista zvanicno

Ma isplatice ali pitanje kad i u kojoj valuti ;)

Cujem da sepa prolazi brze ali to zavisi od iznosa i zemlje i preko koje banke ide..., iako su najavili kao da su blizu resenja po pitanju banaka jos nista zvanicno

Isto kao sto uvode ltc jos od aprila...

Isto kao sto uvode ltc jos od aprila...

Moje licno misljenje je kad BTC dostigne neki kao "peak" tada ce se LTC pojaviti ako ne na Gox-u onda na drugim berzama, sve je stvar manipulacije i koristi... a tada ocekujem znatni pump LTC i dump BTC pa jovo nanovo, ima da se igraju manipulatori samo da zvani...

U medjuvremenu je fascinantna pojava ili fenomen neisplativosti kopanja LTC-a i nada koja nas drzi u svemu tome. Setimo se samo pre mesec dana kako je sve odjednom palo (LTC,FTC) i kako su ljudi krenuli da odustaju, a bilo je vidljivo po padu diff-a na 930 (otprilike) na LTC-u. Ovim rastom BTC-a (odlicnom PR-om), je vera u LTC porasla i povecao se diff na valuti sto prelazenjem rudara sa FTC-a i drugih altcoina, sto pojavljivanjem novih rudara. FTC je u momentu izgubio poverenje samo malim klimanjem (spekulacijom) BTC-e kako ce ih iskljuciti sa berze i tako su srusili jedan deo (20%) rudara koji su presli na LTC.

Uglavnom poenta price je da ce diff ici jos gore sigurno i da ce isplativost LTC-a biti 50% za rudare kada bi trebao da pocne rasti...ovo je moje subjektivno misljenje.

Apsolutno gresis. LTC je 2-3 meseca konstantno spustan do ivice isplativosti. Vera nikada nije nedostajala osim kod onih malobrojnih koji su podlegli pritisku i predali se. To sto je pao diff znaci i da su ostali presli na neke druge valute koje su u tom trenutku bila malo vise isplative. Kad se cena LTC-a malo vratila u normalu, vidis i sam, ide diff preko 1300. Ljudi sad i pojacavaju, diff je otisao za 30% a ici ce jos gore. Ici ce i cena gore ali ne nista drasticno jos neko vreme. Sada se pumpa BTC i skoro sva lova je tamo preusmerena, za to vreme odnos btc-ltc pada. Kad krene btc da pada (a nece jos) onda verujem da ce pristojan procenat btc-a preci u LTC.
Sa ovim diff-om ovo je jako niska cena LTC-ai to mora gore za 45% sigurno, oko 5e. Bicemo ponovo u situaciji od pre meseca dana kada je kopanje bilo na ivici isplativosti ali opusteno, treba cuvati novcice, cekati dobru cenu i onda naplatiti zadnjih 5-6 meseci makar. Sve ce to da dodje na svoje ;)

Apsolutno gresis. LTC je 2-3 meseca konstantno spustan do ivice isplativosti. Vera nikada nije nedostajala osim kod onih malobrojnih koji su podlegli pritisku i predali se. To sto je pao diff znaci i da su ostali presli na neke druge valute koje su u tom trenutku bila malo vise isplative. Kad se cena LTC-a malo vratila u normalu, vidis i sam, ide diff preko 1300. Ljudi sad i pojacavaju, diff je otisao za 30% a ici ce jos gore. Ici ce i cena gore ali ne nista drasticno jos neko vreme. Sada se pumpa BTC i skoro sva lova je tamo preusmerena, za to vreme odnos btc-ltc pada. Kad krene btc da pada (a nece jos) onda verujem da ce pristojan procenat btc-a preci u LTC.
Sa ovim diff-om ovo je jako niska cena LTC-ai to mora gore za 45% sigurno, oko 5e. Bicemo ponovo u situaciji od pre meseca dana kada je kopanje bilo na ivici isplativosti ali opusteno, treba cuvati novcice, cekati dobru cenu i onda naplatiti zadnjih 5-6 meseci makar. Sve ce to da dodje na svoje ;)

Svaka vama cast ltc holderi. Evo, na zalost, i ja sam sada to. Gledati kako svaki dan gubimo 2-3% je zaista frustrirajuce. Uleteo sam u ltc pre par dana, po 3.02-3.1, imam zaradu, ali je pao u odnosu na btc preko 20%. Jos jednom, svaka vam cast. Pokazuje se da svaki alt ipak treba odmah konvertovati u btc, pa mozda posle desetak dana vracati u alt. Time se povecava kolicina alta i smanjuju gubici. I opet mislim da niko ne treba da ulozi ni eur u hardware, posto je investiranje u coine uvek bilo i uvek ce biti isplativije.

Poslednja izmena:
Trenutno je tako da sam 300 ltc zamenio na 0.034 imao bih cca 10btc i sad ALI SAD oko 4300$ ( ko zna mozda bi prodao i btc po 109, 140, 184$ kao sto jesam 15 komada) ovako sad imam vrednosti 300x4.1$.
Ali sta cemo ako LTC izadje na 20$ npr a btc ostane ili padne...?

@student
LTC nije zaziveo i naravno da je delom kockanje... ali ako se to desi svi ce biti na dobitku, takodje trenutno nemozes ocekivat rast LTC jer bi to bio neopravdan pump i ne bi bio delotvoran

@student
LTC nije zaziveo i naravno da je delom kockanje... ali ako se to desi svi ce biti na dobitku, takodje trenutno nemozes ocekivat rast LTC jer bi to bio neopravdan pump i ne bi bio delotvoran

Meni si ti potpuno nejasan. Ako ne ocekujes rast, zasto ne predjes u valutu kod koje ocekujes rast, ovo je kao da cuvas dinare 1993. Ja ocekujem neki rast, odnosno ocekujem zescu korekciju btc-a, samo sto sam prerano izasao iz btc-a, pa mi bilo glupo da ga ponovo kupujem po visoj ceni, a ltc mi na 3.1$ izgledao lepse nego btc na 290. Ali sada se vidi da sam manje profitirao

Meni si ti potpuno nejasan. Ako ne ocekujes rast, zasto ne predjes u valutu kod koje ocekujes rast, ovo je kao da cuvas dinare 1993. Ja ocekujem neki rast, odnosno ocekujem zescu korekciju btc-a, samo sto sam prerano izasao iz btc-a, pa mi bilo glupo da ga ponovo kupujem po visoj ceni, a ltc mi na 3.1$ izgledao lepse nego btc na 290. Ali sada se vidi da sam manje profitirao

Pa zato sto sam uvideo da nema smisla juriti kitove i sedati uz komp 24h, drzati novcice kod blentavih rusa, sve rizikovat kako bi zaradio 5% na pumpu...
Mada da nema LTC i da ni jedan alt ne obecava onda bi mozda malo trgovao sa BTC/$ ali i to nevidim poentu kad stalno raste na dugom periodu presipas iz supljeg u prazno, lakse je cuvat i cekat nego trosit vreme i zivce na manipulacijama

student je napisao(la):
Gledati kako svaki dan gubimo 2-3% je zaista frustrirajuce. Uleteo sam u ltc pre par dana
Ko gubi? Pogledaj cenu u eurima ili dolaru pa reci jel gubis. Ako se vec orijentises prema btc-u onda si usao u pogresnu valutu jer ne gubis nista osim mogucnosti da zaradis. Mi ne gubimo sa LTC-om, samo drugi na BTC-u vise zaradjuju :)
E sad, da bi to radio i djorao stalno iz valute u valutu moras stalno gledati berzu i blejati pored kompa. Ja to vise ne zelim i zato sam izabrao da udjem u LTC i da cuvam duze vremena. Igram na sigurno varijantu, mozda necu zaraditi nesto vise ali i ne rizikujem da izgubim neki procenat i pritom se ne sekiram i ne gubim vreme. Ako mene pitas, meni to apsolutno vredi. Samo sam da ce i BTC skakati ali moja je procena bila da LTC moze vise puta da skoci od BTC-a i to je to. Svako pravi svoju racunicu, Cacanin i ja smo se slozili vec da cemo cuvati coine dok ne naraste muski i da cemo tek onda razmisljati o prodaji.
Masine kopaju, to je najbitnije. Sad mogu i 3 meseca da ne pogledam cenu niti berzu ijednog trenutka ;)

Da je usao u FTC mislim da bi studenta slog strefio :-devil-::d:smoke:

Aj u 'iljadu da nebi :d
Pocele bi nove sede da mu izlaze. Ljudi su poceli previse da se opterecuju ovim, hoce sve i odmah i svakog dana da zarade bez ikakvog rizika. Ja hocu samo da iskesiram lovu odjednom i cekacu koliko god bude trebalo, ne moram odmah.

Trenutno je tako da sam 300 ltc zamenio na 0.034 imao bih cca 10btc i sad ALI SAD oko 4300$ ( ko zna mozda bi prodao i btc po 109, 140, 184$ kao sto jesam 15 komada) ovako sad imam vrednosti 300x4.1$.
Ali sta cemo ako LTC izadje na 20$ npr a btc ostane ili padne...?

Eh, ti bar i dalje imas tih 300. Ja sam nesto muljao, presipao iz supljeg u prazno, i uspeo da 300 prepolovim. :d U dolarima imam vise nego pre, ali bi daleko bolje bilo da nisam prisao kompu poslednjih mesec dana. Da sam se barem vratio u LTC kad je pao na 0.085 i povecao LTC stek.

Poslednja izmena:
Da li je neko testirao razliku izmedju litecoinpool pps i give me ltc. Trenutno kopam na litecoinpool ali razmisljam da predjem na give me ltc zbog manjeg fee-a.

Cista sreca. Po mom misljenju bitno je da sam pool radi bez prekida.

I opet mislim da niko ne treba da ulozi ni eur u hardware, posto je investiranje u coine uvek bilo i uvek ce biti isplativije.
Onoga tenutka kada si iskopao onoliko LTC novcica koliko si tada mogao kupiti umesto opreme ti si na istom a plus imas hardver.
A vecina nas koji smo kupili/dokupili kartice u maju smo ili na tom broju ili blizu do njega.
A ostaje nam oprema koja i dalje kopa...

Onoga tenutka kada si iskopao onoliko LTC novcica koliko si tada mogao kupiti umesto opreme ti si na istom a plus imas hardver.
A vecina nas koji smo kupili/dokupili kartice u maju smo ili na tom broju ili blizu do njega.
A ostaje nam oprema koja i dalje kopa...

Moze i ovako. U maju je BTC bio 70-120 eur, zavisi kada. Pa vidi da si za npr 2K eur kupio BTC...To bi bilo grubo 20 kom danas. Odnosno 7300 eur danas.

Pa kad ste vec krenuli... da ste 1. marta kupili 25500 ltc-a za 2000$ tamo negde 3.aprila imali bi 130000$. Mene bi taman pokrpilo, ne znam samo koliko vama treba :D

@spider4
1 mart-a LTC jedeva da je imao mrezu i tada se nije znalo koji je drugi coin posle BTC-a... tada je LTC bio parazit na ledjima BTC GPU mreze... jer je GPU kopao BTC i mali deo mreze rudara je kopao LTC
To se sad nemoze reci jer 90% GPU kopa LTC (ostalih 10% otpada na parazite ..), dok asic kopa BTC....

@spider4- e to, ltc je imao strasan rast za kratko vreme, bas sam juce se setio da sam bar za 200-300$ kupio ltc tada. Ko je tako nesto uradio taj je car, takav rast se ponoviti nece :) (za tako kratak period mislim).

Poslednja izmena:
Bice slican dan kad LTC izadje na priznatu berzu i bude prihvacen od strane trgovaca.... jer je trenutno u odnosu na BTC badava

Pa stvarno se nadam, posto sam na btc-u tek nesto sitno zaradio ;).

Mnogima sa foruma će ovo biti lepo jutro :) 5.8$ i raste :)

jos je daleko od 10E kad cu ja da prodam odredjenu unapred isplaniranu kolicinu .....

Da li je neko testirao razliku izmedju litecoinpool pps i give me ltc. Trenutno kopam na litecoinpool ali razmisljam da predjem na give me ltc zbog manjeg fee-a.

Veruj mi, zaboravi na fee jer je potpuno nebitan i ostani na litecoinpool-u jer je ubedljivo najbolji pool jer nema prekida u radu. ****s 4% pa dovoljno je da se pool zakuca za jedan dan i ode to u vodu.

Vrh Dno