Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ma deru za medalju. Samo je pitanje dana kada ce poceti da naplacuju svaku posetu njihovom sajtu.

Stvar je vrlo prosta, ako ti ne odgovaraju njihove usluge ti ih onda ne koristiš i mirna Bačka.

Pa nije stvar bas toliko prosta. Ako neko drzi monopol, onda nemas cije druge usluge da koristis.

Ljudi kome da se obratim uzimao sam neke kreme preko nemackog sajta prvo sam uplatio oko 22e. za njih pa posle mi je se obratio vlasnik sajta i rekao mi je da ako hocu da mi ih posalje za srbiju moram da uplatim jos 8e.
Sto sam ja i ucinio i vise mi se od tada nejavlja niti mi odgovara na email poruke a porucena roba nikad nije stigla.
Od toga ima skoro dva meseca.
Kome da se obratim i sta da radim ima li pomoci?

Sajt je ovaj u pitanju:
http://www.belvisana.de/

Nikako ne mogu da se snađem na PP sajtu, pa moram da pitam, jel zna neko kolika je provizija ako hoću da pošaljem neke pare drugu u USA? Uplatio bih ovde eure na karticu i njemu poslao u dolarima.

^^^^^
To niko ne zna sa sigurnoscu da ti kaze, menja se od banke do banke, a i zbog drugih razloga, uplati najmanje 10% vise na svoj racun, pa koliko te rebnu....ili preplivaj pa mu odnesi, ako mislis da je to lakse, recimo?
...
Koja je svrha pitati za proviziju, kod monopoliste? Nemas izbor, tolka je kolka je, al bi trebao imati 10% sigurno vise od toga na racunu, ja sam recimo imao tacno 6% vise i za 50din mi nije prosla uplata!!!
Pa sam cekao ponedeljak, i ceo haos se posle napravio...da ti ne pricam bolje!
Pa ti vidi....
Jel mu mozes poslati preko klasicnog IBAN/Swift sistema?
WU je provizija, 7-8%, nekad i skoro 10%, kako kad i za koju zemlju i vrednost.

Ljudi kome da se obratim uzimao sam neke kreme preko nemackog sajta prvo sam uplatio oko 22e. za njih pa posle mi je se obratio vlasnik sajta i rekao mi je da ako hocu da mi ih posalje za srbiju moram da uplatim jos 8e.
Sto sam ja i ucinio i vise mi se od tada nejavlja niti mi odgovara na email poruke a porucena roba nikad nije stigla.

Sajt je ovaj u pitanju:

Pa cekaj bre, si pokrenuo claim na PP???
Msm da jos uvek imas vremena, proveri!
....
E, sad da ja pitam:
Koliko imam vremena da u claimu odgovorim sa mojom akcijom? Ono kad pise "zahteva vasu akciju?" Ne pise nigde?

Poslednja izmena:
Pa poredim da li mi je jeftinije preko WU ili PP. @Duke Misliš ono pre poslednjeg koraka, neće mi povući pare pre nego što potvrdim :D?

Da li je PP nesto menjao u politici zastite kupaca (i prodavaca)?
Citam na ebay-u da je doslo do promene pravila (sada je prelazni period) pa me zanima da li je tako i na PP?
http://pages.ebay.com/help/policies/buyer-protection.html
Update: The new timeline for opening a case is 30 days after the latest estimated delivery date.

To improve the resolution process for both buyers and sellers, the last day to open an eBay Buyer Protection case is changing from 45 days from payment date to no later than 30 days after actual (or latest estimated) delivery date*. This will give all buyers, international and domestic, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to open an eBay Buyer Protection case. There is a transition period to make this go more smoothly.

The last day a buyer can open an eBay Buyer Protection case for transactions:

before October 26, 2013, is 45 days from payment date or 30 days after actual (or latest estimated) delivery date, whichever is later.

on or after October 26, 2013 with delivery dates on or before November 10, 2013, is December 9, 2013.

with actual or estimated delivery dates after November 10, 2013, is 30 days after actual (or latest estimated) delivery date.

*When we have no shipping or delivery information, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.

Znaci fakticki dizu rok za Dispute na 60 dana. To je nakako i bilo logicno. Ocigledno su pratili statisticke razloge i videli da 45 dana nije dovoljno , posebno u poslednje vreme da bi posiljke, mahom one neregistrovane stigle sa jednog kraja sveta na drugi.

Za sada nisam video da je i PP uveo nesto slicno, ali nije iskljuceno .

Otvorio sam paypal nalog pre 5-6 dana i iste verifikovao karticu i sve proslo OK.Otvorio na ebay nalog i povezao ga sa pay pal nalogom.Veceras nesto sam hteo da pazarim sa jednog sajta(vitacost.com) i vidim ima opcija da se plati sa PP i ajde da probam.Uradim checkout sa PP ulogujem sa sa E-mailom i passom i kliknem continue i izbaci da sajt ne prihvata PP naloge napravljene na Srbiju.WTF?El se desilo to nekad vama?

Najveca Kineska net radnja DX ne prima PP iz Srbije. Mada to eksplicitno ne pise, ali napise da je nastala greska. Njihovo zvanicno objasnjenje je da u svom sistemu nemaju Srbiju kao drzavu koja ima PP , i da dok ne budu menjali sistem, nista od koriscenja PP iz Srbije.

Tako da nista ne treba da cudi , ako neko nece da primi ovdasnji PP.

jel moze neko da kaze nesto na racun pp taksi? posto svuda vidim da pise oko 5%+0.35centi, a na kraju kad se sumira izadje na 20%. U cemu je caka?

Otvorio sam paypal nalog pre 5-6 dana i iste verifikovao karticu i sve proslo OK.Otvorio na ebay nalog i povezao ga sa pay pal nalogom.Veceras nesto sam hteo da pazarim sa jednog sajta(vitacost.com) i vidim ima opcija da se plati sa PP i ajde da probam.Uradim checkout sa PP ulogujem sa sa E-mailom i passom i kliknem continue i izbaci da sajt ne prihvata PP naloge napravljene na Srbiju.WTF?El se desilo to nekad vama?

Meni za sada nije, ali nije mi ništa čudno u pogledu ovog neprihvatanja.
Vlasnik sajta ne želi da za kupce ima građane Srbije i to je to.

Sajt je ovaj u pitanju:

Pošto je prošlo 2 meseca u principu možeš da se slikaš.
Trebao si ranije da slučaj prijaviš PayPal-u i otvoriš "claim", možda bi uspeo da "isteraš pravdu".
Ovako si pukao pare bezveze.

Narode, dobio sam jutros mail sa ove mail adrese:
Kod:
customer_research_eu(at)paypal.com
gde me oslovoljavaju po mom punom imenu kojim sam registrovao nalog i salju na ovaj sajt da popunim anketu:
Kod:
https://www.paypal-research.com

Ono sto me totalno zbunjuje - ceo mail je na ruskom. Gmail ga ne detektuje kao mogucu prevaru, a sam Paypal tvrdi da sajt pripada njima....
Imao neko iskustva?

I meni je stigao taj mail, poziv da popunim anketu na ruskom. Prvo sam bio skeptičan ali pošto ga je Gmail obeležio kao verified sender, bacio sam oko na anketu. Već kod drugog pitanja (polje za slobodan unos teksta) je pao CTRL+W :D

Stiglo i meni pre par dana. Isto na ruskom.

dogurao sam do pitanja koliko para trosim i tu je pao Ctrl+W :D

Ja nisam ni dogurao, kada sam otvorio link, posle 24h, nije vise aktivan.

Takođe. Iako je sa paypal.com domena, ja sam im ga šibnuo na onaj njihov spoof mejl za potencijalni phishing.

Nakon toga mi je stigla zahvalnica na ruskom :)

Imam bosanski paypal nalog. Legle su mi neke pare na njega, planirao sam odmah da ih potrosim ali kada idem da platim nesto on mi nudi samo da skine pare sa kreditne kartice, paypal balance ne nudi, a regularno ga vidi kad se ulogujem. Da li je neko imao taj slucaj i kako resiti? Kad idem na withdraw mogu (ili bar mislim da mogu) da povucem pare, ali ne bih to da radim da placam proviziju + konverziju u evre kad svejedno treba da kupim nesto. Ima li resenja?

Imam bosanski paypal nalog. Legle su mi neke pare na njega, planirao sam odmah da ih potrosim ali kada idem da platim nesto on mi nudi samo da skine pare sa kreditne kartice, paypal balance ne nudi, a regularno ga vidi kad se ulogujem. Da li je neko imao taj slucaj i kako resiti? Kad idem na withdraw mogu (ili bar mislim da mogu) da povucem pare, ali ne bih to da radim da placam proviziju + konverziju u evre kad svejedno treba da kupim nesto. Ima li resenja?

Ne moze da se koristi paypal balance sa bosanskim nalogom - barem ja nisam mogao do sada. Pare automatski prvog u mesecu se sa paypal racuna prebacuju na bosanski bankovni racun (pri cemu se vrsi konverzija iz deviza u KM). Ti posle toga mozes da odes u Bosnu i podignes te pare ili u KM ili u EUR (konverzija u EUR ide po fiksnom kursu tako da nista ne gubis tu zanacajno). Napomena - dozvoli minimum 5 dana od prvog u mesecu do trenutka kada hoces da podignes pare jer toliko moze da potraje precesuiranje.

Zasto ne moze da se koristi paypal balance - nemam pojma. Mislim da je to rezervisano samo za neke zapadne zemlje.

Takođe. Iako je sa paypal.com domena, ja sam im ga šibnuo na onaj njihov spoof mejl za potencijalni phishing.

Nakon toga mi je stigla zahvalnica na ruskom :)

Ja hteo da pošaljem isto na spoof, ali neće, izbacuje error...

Prilozi

• Screen Shot 2013-11-14 at 21.47.52.png
    Screen Shot 2013-11-14 at 21.47.52.png
    110.3 KB · Pregleda: 156
Poslednja izmena:
Da li je moguce sledece: Prodam nesto na ibeju, primim pare na svoj srpski PP racun i onda te parice potrosim na neku kupovinu (znam da nema povlacenja)?

Poenta je što ti ni ne možeš da primiš pare na tvoj srpski PayPal račun, pisano je već bezbroj puta.

Nazad
Vrh Dno