Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

Ja stavio i state Serbia. Naručen kofer u prošli pobedeljak, stigao danas. Naravno pisalo i da se kontaktira dhl i da je prosleđeno na pravu adresu i da je vraćeno pošiljaocu.

Ja stavio i state Serbia. Naručen kofer u prošli pobedeljak, stigao danas. Naravno pisalo i da se kontaktira dhl i da je prosleđeno na pravu adresu i da je vraćeno pošiljaocu.

Sve tri poruke su ti stigle mail-om ? Pojasni malo.

Ja sam samo naručio. Status je pratila sestra moje devojke, za koju je i naručen kofer. Mislim da je sve to pisalo na praćenju pošiljke na sajtu dhla. Pitaću je.

Po 797. put, odete na SD, popunite korpu stvarima koje hocete da kupite (preporucujem do 49,99€), odete na placanje i umesto paypal-a izaberete da platite karticom (necete moci platiti pp zbog neistovetnih adresa na pp i SD, barem ja nisam uspeo) pri upisivanju adrese u poslednjoj poziciji za zemlju upisete krvacka a za drzavu gore vise unesite Srbija, pa iznad svoj grad i adresu i to je to...
Paket dodje nekoliko dana kasnije jer ode do ZG pa ga oni otamo preusmere za BG. Pri tome ga izgaze, izsutiraju, nehebu mu se mile majke ali dodje...
NE ODGOVARATE I NE PODUZIMATE NISTA na email-ove o tome da adresa nije ok i da ce vratiti posiljaocu, nema potrebe, paketi dolaze na pravu adresu.
Cena je 7€ umesto 19€ i nesto... dok traje traje a do kad ce pa videcemo...

Ja sam samo naručio. Status je pratila sestra moje devojke, za koju je i naručen kofer. Mislim da je sve to pisalo na praćenju pošiljke na sajtu dhla. Pitaću je.

Izvinjavam se, pogrešno sam je razumeo. Bilo je prvo obaveštenje da je paket prosleđen na pravu adresu a zatim da se kontaktira dhl. Rekao sam joj da samo sačeka i da neće valjda ona biti prva čiji će se paket vratiti u Englesku. :)
I pošto je u pitanju poveliki kofer dostava je bila 10€, a da je naručen onako kako bi trebalo bila bi 25.

Hajde da napravimo tabelu uporednih veličina za više brendova. Iščitao sam ceo forum i zbunjen sam.Neko kaže npr. LeeCooper uzeti veći br.,neko manji. Za obuću se sigurno može napraviti ali nema za Donnay, LeeCooper,Avia ...

Jel ima neko iskustva sa carinom? Jel moze da se odbije placanje carine, pa da se vrati paket i slično, pa da se prodje malo bezbolnije? Zbog 72 centa preko 50e DHL mi kalemi jos 8000rsd ... 8000 strela ih pogodilo :D Jel ima nekog leka ili bar manjeg otrova za ovu situaciju?

Jel ima neko iskustva sa carinom? Jel moze da se odbije placanje carine, pa da se vrati paket i slično, pa da se prodje malo bezbolnije? Zbog 72 centa preko 50e DHL mi kalemi jos 8000rsd ... 8000 strela ih pogodilo :D Jel ima nekog leka ili bar manjeg otrova za ovu situaciju?

Samo preventiva... NIKAD NE NARUCIVATI ROBU SKUPLJU OD 50€ (49,99€) sa SD-a jer DHL DERE sa spedicijom...
Naravno da sada mozes odbiti da primis ALI kad se vrati SD ce ti refundirati pare umanjeno za troskove slanja od nas do tamo, zato prvo pitaj posto je slanje odavde tamo da ne ispaden preveliko sran*e...:wall:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inace u subotu (26.10.'13.) sam narucio jedan "paketic" (od 47,40€ Munjo) i danas dosao (30.10.'13.), "preko Zagreba" (za one sto ne poznaju geografiju, "preko krvacke"), naravno postarina samo 7€, ukupno 54,40€ i nikakvih dodatnih troskova.

Ponovio Slezenger majice za sebe i brata (broj manje od onog sto inace nosimo), Kangol majice one tamno plave sa Kangol Rubber Logo T majica (broj manje od onog sto nosite), Firetrap Framed T extra majica ali zbog kroja mi ne stoji (umereno gojazan, ispale si*e ko u zene, a stomacina ko trudnica u 5-6 mesecu) pa ide bratu (nije gojazan :)) ili eventualno uzeti broj ili cak dva broja vecu, a bas je fina tanka, lagana, zatim obicna neka Puma Essentials T majica sa malim znakom odgovara po velicini, na kraju SoulCal Crew Basic T majica treba broj veca ...

Poslednja izmena:

Odbijes da platis,javis sd-u da se paket vraca i da zelis refund. Paket se za par dana vrati sd-u i po prijemu nazad, referundiraju ti novac, bez shipping-a naravno,,.. i to je to..

Hajde da napravimo tabelu uporednih veličina za više brendova. Iščitao sam ceo forum i zbunjen sam.Neko kaže npr. LeeCooper uzeti veći br.,neko manji. Za obuću se sigurno može napraviti ali nema za Donnay, LeeCooper,Avia ...
Lee proizvodi su definitivno veći od ostalih marki, bar za jednu veličinu. Imao sam u dve porudžbine.

Ja koliko kapiram ovo je firma iz Slovenije, a najverovatnije oni narucuju preko SD-a pa prodaju ovde iz tog razloga imaju to da 50 EUR ne placas nista.

Pa zato sto razliciti ljudi vole razlicito da nose stvari. neko voli majcu da mu je uz telo, drugi da komotno visi..
Uvek uzmem sa rezervom ono sto ljudi komentarisu ispod proizvoda.
Idi po osecaju i kad kupujes dukseve, jakne.. Obrati paznju na kroj, tj duzinu rukava u odnosu na duzinu samog duksa/jakne.
Ako je kroj kraci (rukavi se nastavljaju ispod duksa) mozes da ides na veci broj. Ako su rukavi iste duzine kao sam duks/jakna onda idi na broj manje, da ti ne dodje kao haljina.

Iz mog iskustva ( 194/99)

Londsale:
http://www.sportsdirect.com/lonsdale-2-stripe-track-top-mens-554031?colcode=55403126

Uzeo sam L. Duzina je ok ( do malo ispod kukova, ne volim predugacko), gore mi je malo knap i rukavi malo uzi.. ali imam sira ramena pa zbog toga

http://www.sportsdirect.com/lonsdale-2-stripe-tracksuit-bottoms-mens-500001?colcode=50000190

Uzeo XL.. Ok je sirina.. nogavice bi mogle biti malo duze

Everlast:
http://www.sportsdirect.com/everlast-classic-t-shirt-mens-596517

Uzeo sam L, onako je komotnija.. definitivno bi mi vise odgovarao M

Donnay:
[URL="http://www.sportsdirect.com/donnay-panel-long-sleeved-polo-shirt-mens-559028"][URL="http://www.sportsdirect.com/donnay-essentials-mens-hoody-539105?colcode=53910522"]http://www.sportsdirect.com/donnay-essentials-mens-hoody-539105?colcode=53910522
[/URL][/URL]
Uzeo i XL i meni odgovara.. malo vuce ka knap ali to mi je ok.. Ko voli komotnije, na moju visinu neka uzme XXL

http://www.sportsdirect.com/donnay-panel-long-sleeved-polo-shirt-mens-559028

Uzeo L i savrseno mi pasuje. zao mi je sto nisam uzeo i druge boje. Kvalitet odlican za tu cenu

Slazenger:
http://www.sportsdirect.com/slazenger-muscle-vest-mens-582000

Uzeo XL.. i stoji mi ko haljina.. razmisljam da sasijem sator od materijala.. Znaci ne jedan, nego 2 broja manje sam trebao.

Poslednja izmena:
Ja koliko kapiram ovo je firma iz Slovenije, a najverovatnije oni narucuju preko SD-a pa prodaju ovde iz tog razloga imaju to da 50 EUR ne placas nista.
Firma jeste iz Slovenije ali SD nije bas centar sveta pa da svi odatle narucuju, imaju mnogo toga sto SD nema (kvalitetnih proizvodjaca). 10EUR je isporuka, redovnom postom, tako da su vam sanse da platite PDV kao i kod drugih postanskih posiljki.
Ja sam na narucene patike platio PDV, cena je bila 35EUR, sve obracunato po propisima (jedino sto je Evica iskasapila kutiju za patike skalpelom umesto da je normalno otvori). Doneo kombi post- expressa.

Jedno pitanje... mozdaa je vec postavljano, ne zamerite... Danas sam verifikovao paypal account i pokusao da platim na SD-u, naravno preko hrvatske i izbacuje mi
"We're sorry, PayPal doesn't allow residents of Serbia to ship purchases to Croatia"
moze neko da mi pojasni gde gresim...? unapred hvala
u ADDRESS BOOK-u mi zadnje tri stavke izgledaju ovako:

Serbia
2***0
Croatia

Jedno pitanje... mozdaa je vec postavljano, ne zamerite... Danas sam verifikovao paypal account i pokusao da platim na SD-u, naravno preko hrvatske i izbacuje mi
"We're sorry, PayPal doesn't allow residents of Serbia to ship purchases to Croatia"
moze neko da mi pojasni gde gresim...? unapred hvala
u ADDRESS BOOK-u mi zadnje tri stavke izgledaju ovako:

Serbia
2***0
Croatia

Pa lepo su ti napisali - ne mozes sa sirbistanskim PayPal nalogom da narucujes na HR adresu.

Kada ides preko Cro placas direkt karticom, ne moze paypalom jer ti je druga adresa.

Neverujem da je u pitanju sportsdirect jer tih patika nema tamo trazio sam i nisam nasao, rec je o Nike Air Force 1, tako da mi ta prica ne pije vodu...Ne znam ni sam

Neverujem da je u pitanju sportsdirect jer tih patika nema tamo trazio sam i nisam nasao, rec je o Nike Air Force 1, tako da mi ta prica ne pije vodu...Ne znam ni sam
Ja to i napisah, tomassport nema nikakve veze sa SD. Cene koje prikazuju na sajtu za tzv clanove su umanjene za slovenacki PDV jer se roba prodaje van EU, onako kako bi zakonski i trebalo da se radi.
Informativno su naveli ono za carinu i PDV, jer su (bili) upoznati sa nasim propisima. Njihove prodavnice postoje u Ljubljani.

Slazenger odeća definitivno bar broj manje. Obuća je ok, možda pola broja uzeti veću.
1-http://www.sportsdirect.com/slazenger-sl-full-zip-hoody-mens-532010?colcode=53201025
http://www.sportvision.rs/sr/najnovije/47854-sl-fz-hood-snr40.html
182cm,100kg, obim oko ramena125cm- odgovara L (inače nosim XL/XXL).
Kod nas je na sniženju od 3 200-na 2200din - u S.D. je 1330din.
2- http://www.sportsdirect.com/slazenger-classic-trainers-mens-120030
http://www.sportvision.rs/sr/najnovije/45178-classic-20.html Nosim UK9.5 ovde mi odgovara 10 (mada je 9.5 ok)
Pazite na brojeve. Nadam se da sam nekom pomogao. Još da se nadje i neka alternativa sportdirectu.

Stigao mi je juce paket preko hr, sve je proslo ok, sa robom sam extra zadovoljan kao i sa cenama, kad se uracuna i postarina cene su duplo manje nego u radnjama u NS (patike za decu). Sto se tice brojeva sve je u redu ali smo prvo probali u nasim radnjama pa narucivali.

Potrebno mi je malo pojasnjenje, pa ako ima onih sa dobrom voljom unapred hvala...
Naime pri porudzbini vrednost Shopping bagg-a mi je iznosila 49.19 €. Kada sam zavrsio sa porudzbinom, uneo detalje placanja i posle otisao da proverim u "Order History" sta sam porucio, tamo je pisalo da je vrednost paketa 56.97 €. Evo i slika...1.png2.png
1. Zanima me da li paket podleze carini posto prelazi vrednost od 50 €?
2. Da li pri buducem porucivanju treba da uracunam troskove transporta u cenu do 50€ (paket+transport<50€) da mi ne bi carinili paket?.... (ili je bitno da samo vrednost paketa bude manja od 50€)

Koliko su ti para skinuli?
Da li si platio onih 68,38€ (roba + postarina) ili si platio neki jos veci iznos za robu i slanje ?
Sto ne saljes preko HR, 7€ je postarina i radi?
Bitno je da je roba bez postarine manje od 50€, dakle 49,99€ i manje, ako predje i 1ec moze ti se desiti da ti sve zaracunaju (carinu, pdv i DHL da ti bubne spediterske usluge od minimum 4000rsd).

Kad je roba (48,18€) + postarina (19,19€) = 68,37€ onda ti nece zaracunati nista kad dodje sa SD preko DHL
Ako su ti zaracunali 56,97€ robu + neku cifru za postarinu onda ce ti 100% naplatiti carinu, pdv i spediciju dhl-ovu i onda pokusaj stopirati slanje posuljke jer ce biti skupo...

Hvala na odgovoru P307...
Posto sam "Rookie" u ovim stvarima, iz predostroznosti sam poslao mail da otkazem porudzbinu cim sam primetio neslaganje. (Posto je to bilo posle 21h (20h po njihovom vremenu), odgovorice mi sutra da li su prihvatili otkazivanje) U mailu koji su mi poslali sa detaljima kupovine cena je 49.18+19.19=68.37. Evo i slike... 3.jpg
A inace ,Karticu ne mogu da proverim pre jutra zato sto nisam placao mojom pa ne mogu da pristupim nalogu.
....Nadam se da ce sve ispasti Ok. Ako ne, U svakom slucaju makar moze da se izvuce pouka "how not to buy" na mom primeru :d

Stigao mi je juce paket preko hr, sve je proslo ok, sa robom sam extra zadovoljan kao i sa cenama, kad se uracuna i postarina cene su duplo manje nego u radnjama u NS (patike za decu). Sto se tice brojeva sve je u redu ali smo prvo probali u nasim radnjama pa narucivali.

Zdravo, ja naručih danas preko HR. Zanima me za koliko dana okvirno stiže kod nas ? Meni je pre HR stizalo za 4 dana.

^ Ja sam narucio za vikend, 29. je paket bio u hr, 30. je vec dosao kurir da mi isporuci

Vrh Dno