Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Kao sto je, recimo, prevara i Titan.

Fantazma proizvod, kojeg nema na lageru niti jedna radnja (bar ne na ovim prostorima), a "propeler dečacima" uglavnom služi kao referentna točka u diskusijama ;).
290X može biti ovakav ili onakav, ali bar ga drže na policama.

Poslednja izmena:
da da te cuvene virtuelne police :)

"kod nas nema da nema,moze samo da nestane" xD

U svakom slucaju treba izbegavati kupovinu 280x i 290x do decembra. Tad bi trebalo da dodju nereferentne 290ke i upgrade-ovane 280ke.

Zasto izbjegavati 280X kupovinu sada tj. zasto cekati Tahiti XTL verzije krajem godine? Zbog nize potrosnje?

Pa za iste pare ces dobiti moderniji cip - mislim da se to isplati cekati mesec dana.

To sto je druga firma pravila gluposti tog tipa ne znaci da treba ta ruzna praksa da je opravdana. To sto oni stavljaju poboljsani cip, par nedelja kasnije, je cista prevara early adoptera, bez obzira dal' se to radilo pre ili ne.

Moje misljenje je da uvek proizvodjac treba da napravi, makar i minimalnu, razliku u nazivu. Neka se zove R9 280+ i svi zadovoljni :)

Ista prica dosta mi je cekanja ja cekam da se pojavi Asus r9 280x.
Cim se pojavi odmah ga uzimam!

Znaci po vama cekati za kupovinu 280X kraj novembra ili mozda decembar? A sta cemo ako do tada dignu pdv i naravno cene...

Znaci po vama cekati za kupovinu 280X kraj novembra ili mozda decembar? A sta cemo ako do tada dignu pdv i naravno cene...

Posle ove vesti o novoj reviziji čipa ko može da čeka neka čeka. Cene će biti veće tek od 01. januara.

Voleo bih da je tako. Da ne ulazimo dublje u politiku ali u ovoj zemlji se nista ne zna. Rekli su najkasnije od 1 januara, valjda nece biti pre.

Zanima me koja je tacno razlika izmedju "V1" i "V2" 280X modela osim manje potrosnje...

@Astrix biće na kraju godine,zgodno je firmama zbog godišnjih obračuna.

meni vise stvarno muka da cekam
zasto jednostavno ne uzmu vise komada a ne ovako da nas muce T_T
meni neki rekli da ce doci sledece nedelje :/

Jel neko na netu nasao opis Sapphire 270X Dual-X OC boost graficke? Ja sam nasao na jednom sajtu ali je link mrtav.

Mislio je valjda na review a ne na je specs (to uvek ima na matičnom sajtu). Ni ja nisam mogao da nadjem review

Šta će rudarima kad su dve 280x daleko daleko brže.

Zar su brze od 2x 290X :d

Cini mi se da je neko spomenuo da odmah uzima 290X cim "dolete" kod nas.

Jel se ja tripujem ili nova radeon ponuda ima ogromne rupe. Recimo R9 260X je 7790, R9270X je 7870 i onda od jednom idemo na R9 280X koji je 7970GHz EDITION.
Isto tako i na dole R7 240 je nesto sporije od HD5670, R7 250 je nesto kao 6670, a zauzima cenu koju je pre zauzimao 7750/7770.
Jel ja nesto propustam ili je stvarno tako?

Vrh Dno