Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Pitanje je uopste hoce li biti ta revizija, nigdje ja ne vidim zvanicnu potvrdu toga, previse se primate na one informacije sa videocardza, pa lupali su oni svasta i da ce R9 290X kostati preko 700$ pa kosta 549$ itd itd...

Zato sto ni sam AMD nije bio siguran u nivo cena do 2 dana pred izlazak 290X modela, zato je i bilo tih informacija o cenama jer su bile zasnovane na trenutnim informacijama iz AMD. npr 290X je prvobitno kostala 660-680$ distri fakturna cena bez ikakvih troskova uvoza.. a pred sam izlazak su dampirali cenu na trenutnu. Isto je i sa 290 kojoj jos uvek stoji stara cena (ceka se AMD da se smisli koliko ce realno kostati). Inace sto se tice 290X ona ne kosta 549$, bar ne u ovom delu sveta. U USA da ali samo tamo..

Zato sto ni sam AMD nije bio siguran u nivo cena do 2 dana pred izlazak 290X modela, zato je i bilo tih informacija o cenama jer su bile zasnovane na trenutnim informacijama iz AMD. npr 290X je prvobitno kostala 660-680$ distri fakturna cena bez ikakvih troskova uvoza.. a pred sam izlazak su dampirali cenu na trenutnu. Isto je i sa 290 kojoj jos uvek stoji stara cena (ceka se AMD da se smisli koliko ce realno kostati). Inace sto se tice 290X ona ne kosta 549$, bar ne u ovom delu sveta. U USA da ali samo tamo..

Pa da oni svi u zadnji cas mjenjaju cjene, znam da ne kosta 549$ bolje bi bilo da jeste :p, mada realno i nema neke ponude na domacem trzistu vidim samo PC R9 290X model.
Bolje bi bilo i da se ne uvoze ove referente dok se ne pojave nonreferentni modeli, tesko ce se ko odluciti na kupovinu referentne r9 290X.

Poslednja izmena:

Kako ne košta toliko? Pa košta još manje!

И колика је сад цијена 280х, ја сам се благо речено погубио у овим долар, динар, евро конверзијама.

U maloprodaji su nešto ispod 300€, uključujući i Asus.

Izgleda da je launch R9 290 pomjeren za 5.11 nije provjereno, ali vrlo moguce.

Jeste, cekaju se novi drajveri ce da im podignu performanse, ali to niste od mene culi :)

Dobro brisi ti svoj post nek bude da se culo od mene hehhe ;)

Kako ne košta toliko? Pa košta još manje!

Bogami ne da ne kosta jos manje nego kosta mnogo vise, ona powerkolorka r9-290x koja je bila izlistana sa cenom 54999din je bila greska, em je povucena iz "ponude", em je prava cena kod uvoznika bila puuuuno veca, informisao se, proverio, mozes proveriti i sam.

Ova R9 290-ka ce biti ULTRA BUY, s nekom konkurentnom cijenom ima da ide kao luda.

joj sto mi se svidja ovo sto takmicenje izmedju amd-a i nvidie, jer ce cene ici dole, dole i samo dole, a to je mnogo, mnogo dobro.

Jos kad bi treci uletio bile bi 200$ :D

Upravo stigla Sapphire R9 270x Dual-X, nema 1020mhz core kako je pisalo vec 1070MHz, posto je OC verzija. Drajveri su jos beta

Zadivljen sam tisinom, iskreno, a i temperaturom. Otvoricu novu temu u forumu grafika, cudi me da nema oficijalne R9 270 teme

Pogledajte ovo za najavljenu reviziju 280X (XTL)

Jedan od vlasnika Overclockers UK je imao razgovor sa anonimnim AMD partnerom.

Just had a conversation with one of AMD's board partners in China, this is the conversation:-

[08:37:20] CHINA: yes, new shipment from AMD will be XTL instead of XT2
[08:40:39] GIBBO: what is the exact difference please?
[08:41:34] CHINA -: well, i do not know know exactly what is the difference
[08:43:12] GIBBO: Please try to find out m8
[08:43:23] CHINA -: ok ok
[10:11:03] CHINA -: Mate, just checked. There is no difference on the specification between XT2 and XTL. The only difference maybe that the overclockability of XT2 is better than XTL.
[10:14:27] GIBBO: why is that m8?
[10:14:30] GIBBO: different power design?
[10:14:53] GIBBO: Will XTL feature the new HD sound found on R260X and R290's ?
[10:15:21] CHINA: no, XTL does not support True Audio
[10:15:55] GIBBO: Why do you think it won't clock as well?
[10:16:35] CHINA: well, i got this from my product development people
[10:17:12] CHINA: maybe related to the screening
[10:17:37] GIBBO: so in short current version is better for OC then
[10:17:48] CHINA: you are correct

Vrh Dno