pa cek,po ovome ispada da razlike i nema,ili ako je ima to je u tome sto se sadasnja neredizajanirana kartica bolje klokuje?
nigde ne spominju manju potrosnju nove revizije?
koji *****izam i konfuzija oko te kartice...:wall:
Pitanje je uopste hoce li biti ta revizija, nigdje ja ne vidim zvanicnu potvrdu toga, previse se primate na one informacije sa videocardza, pa lupali su oni svasta i da ce R9 290X kostati preko 700$ pa kosta 549$ itd itd...
Zato sto ni sam AMD nije bio siguran u nivo cena do 2 dana pred izlazak 290X modela, zato je i bilo tih informacija o cenama jer su bile zasnovane na trenutnim informacijama iz AMD. npr 290X je prvobitno kostala 660-680$ distri fakturna cena bez ikakvih troskova uvoza.. a pred sam izlazak su dampirali cenu na trenutnu. Isto je i sa 290 kojoj jos uvek stoji stara cena (ceka se AMD da se smisli koliko ce realno kostati). Inace sto se tice 290X ona ne kosta 549$, bar ne u ovom delu sveta. U USA da ali samo tamo..
Zato sto ni sam AMD nije bio siguran u nivo cena do 2 dana pred izlazak 290X modela, zato je i bilo tih informacija o cenama jer su bile zasnovane na trenutnim informacijama iz AMD. npr 290X je prvobitno kostala 660-680$ distri fakturna cena bez ikakvih troskova uvoza.. a pred sam izlazak su dampirali cenu na trenutnu. Isto je i sa 290 kojoj jos uvek stoji stara cena (ceka se AMD da se smisli koliko ce realno kostati). Inace sto se tice 290X ona ne kosta 549$, bar ne u ovom delu sveta. U USA da ali samo tamo..
Po ovome http://geizhals.at/?cat=gra16_512&xf=1440_R9+290X#xf_top i nije jeftinije već malo skuplje, 480€ je više od 550$.
Po ovome http://geizhals.at/?cat=gra16_512&xf=1440_R9+290X#xf_top i nije jeftinije već malo skuplje, 480€ je više od 550$.
Kako ne košta toliko? Pa košta još manje!
Bogami ne da ne kosta jos manje nego kosta mnogo vise, ona powerkolorka r9-290x koja je bila izlistana sa cenom 54999din je bila greska, em je povucena iz "ponude", em je prava cena kod uvoznika bila puuuuno veca, informisao se, proverio, mozes proveriti i sam.
E, ta ta. Probaj da je narucis i kupis po toj ceni![]()
Ova R9 290-ka ce biti ULTRA BUY, s nekom konkurentnom cijenom ima da ide kao luda.
Ja bih voleo da cujem utiske kad istestiras kartu.Upravo stigla Sapphire R9 270x Dual-X, nema 1020mhz core kako je pisalo vec 1070MHz, posto je OC verzija. Drajveri su jos beta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari