Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Da naziv bas podseca na to :)
Ako neko mozda zna sta znaci tacno to L u imenu

Poslednja izmena od urednika:
Pogledajte ovo za najavljenu reviziju 280X (XTL)

Jedan od vlasnika Overclockers UK je imao razgovor sa anonimnim AMD partnerom.

Moze da bude i navlakusa da se rasproda XT2 verzija karte :)

Izaso GPU test 'najbolje igre danasnjice' i na Guru3D:

ixjd.png

pgnu.png

http://www.guru3d.com/articles_pages/battlefield_4_vga_graphics_performance_benchmark,8.html

Ima ljudi u temi koji su kupili Sapphire R9 270x Dual-X. Sta kazete za kartu? Neki utisci? :)

Naravno, utisci bi dobro dosli, novopeceni vlasnici mudro cute, zasto ?

Pa imate na prosloj strani, a i otvorena je zvanicna R9 270/270x tema.

Karta je dobra, veoma tiha-najtisa koju sam do sad imao, takodje je prilicno hladna, u testovima ide do 62C, u igrama 58-59C. Jedino nije neki overkloker, bez dizanja voltaze moj primerak ide na 1130 za gpu i 1500 za memoriju, testirao sam je malo i na 1600 i radilo je sve kako treba, verovatno ce ici do 1650-1700 kao i po testovima na netu. Drajveri su jos beta.

Video sam tvoj post, ali sam umislio da si uzeo R9 280x. :)
Lepo, lepo. 99% ću se i ja pridružiti.

Meni neko ovde nedavno rece da se necu naigrati sa 7950 CF i da je Titan/GTX780 "tata" za ovu igru. :D

Sta je ovo? :) Nigdje 1920x1080 rezolucije (koja je inace NAJZASTUPLJENIJA). Sta su navalili sa ovim 4K vise, kao da sa grana padaju 4K monitori...

Sta je ovo? :) Nigdje 1920x1080 rezolucije (koja je inace NAJZASTUPLJENIJA). Sta su navalili sa ovim 4K vise, kao da sa grana padaju 4K monitori...
Bas to testirali su 1200p ali sa 2xMSAA trebalo je 1080p i 4MSAA mada mislim da daje slicne rezultate.
Sve karte od HD7870 pa gore sa lakocom izlaze na kraj na 1200p.
Izgleda da je igra dobro optimizovana latencije su odlicne bar po njihovom testu.
Na guru3d valjda testiraju R9 290X u quiet modu :( tada karta obara taktove i ispod 800mhz.

Poslednja izmena:
Igra je bas optimizovana za AMD karte...

R9 280X 20% brzi od GTX770...sta ce biti kad izadje mantle?

Ti to tako lupis pa ako prodje, prodje.
Nigde nije ni blizu brzi 20%, cak ni u najvecoj rezoluciji koja se prakticno ne racuna za ove karte (~25 frejmova je daleko od igrivog), dok je 1920x1080 i 2560x1440 brzi 6-7%

Inace,ja porucio R9 280X Asus DCII,treba da mi stigne u subotu,dvoumio sam se izmedju nje i GTX 770-ke,ali je cena i 1gb vise ram-a presudilo u korist crvenih ;) gledajuci po netu,te dve karte su uglavnom tu negde,sve zavisi od igre do igre.....nadam se da sam napravio dobar izbor i da se necu pokajati ;)

Inace,ja porucio R9 280X Asus DCII,treba da mi stigne u subotu,dvoumio sam se izmedju nje i GTX 770-ke,ali je cena i 1gb vise ram-a presudilo u korist crvenih ;) gledajuci po netu,te dve karte su uglavnom tu negde,sve zavisi od igre do igre.....nadam se da sam napravio dobar izbor i da se necu pokajati ;)

Sto bi se pokajao, krucijalnih gigabajt vrama vise, samo baci pogled na semafor i vidi gde je 770ka u BF4, u decembru stize i mantle tako da ja to uopste ne bih ni poredio.;)

Poslednja izmena:

I ran heaven 4.0 at extreme preset 1080p and after the bench had finished it was reading 77c, the GPU Tweak logs showed no throttling too =D With the stock cooler on auto fan speed it would always hit 85-95c and throttle the clocks down to 950/850. At 60% fan speed the stock cooler would actually do pretty well and only hit 66c in the same test, however the noise was unbearable.

... mozda je ovo razlog razlike u testovima za 290x.

edit:
Nigde nije ni blizu brzi 20%, cak ni u najvecoj rezoluciji koja se prakticno ne racuna za ove karte (~25 frejmova je daleko od igrivog), dok je 1920x1080 i 2560x1440 brzi 6-7%

ovde je 20%:
attachment.php

Poslednja izmena:

Evo kolega uruk ti je objasnio post iznad mog ;)
Ti si bar dobar matematicar ne znam kako si ovo predvidio, znaci nista ne lupam sve pisem uz argumente ;)

@Uruk: Hmm..odakle ti taj grafik? Evo pogledaj ovde:

http://www.guru3d.com/articles_pages/battlefield_4_vga_graphics_performance_benchmark,7.html

Skoro je sve isto samo sto GTX 770 ima 67 frejmova a ne 60, o cemu se radi? :trust:

@Pixell: Slazem se, ali mi je svakako merodavniji od nekog tamo techspot-a ;)

EDIT: Ja kad sam gledao juce kad sam kacio, GTX 770 je imao 67 zato sam i napisao da nema nigde 20% razlike. onih 6-7% sam upravo izveo u ovoj i sledecoj rezoluciji...

Poslednja izmena:
gledao sam sa tabele odavde, sa prethodne strane... u odnosu na 680 ovih 67fps izgleda da je pravi rez.
Znaci 7-8%, i nije neka razlika.

Poslednja izmena:
Vrh Dno