Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam neki utisak da nam se priprema mogućnost prijema novca na paypal nalog. Pitate se zašto? Iz mog prethodnog citata sa policy updates sajta:

The subsection “Currency Conversion” of Section 3 (“Additional Fees”) of Exhibit A – Fees of the PayPal User Agreement is amended as below for the following countries: Georgia and Serbia:

Georgia, Serbia

Currency Conversion that occurs when sending a Personal or a Commercial Payment:

4% added to the exchange rate.

Currency conversion that occurs when receiving other payments (including Mass Payments), withdrawing funds to your local bank account (if your PayPal balance is held in a currency other than your local currency, adding funds from a bank account to your PayPal Account or when transferring funds between your PayPal balances held in different currencies (as applicable);

2.5% added to the exchange rate

To aam i ja napisao par postova unazad, prvo to, dinari, pa onda prijem para.....

za refund: napisano vise deaetina puta na ovoj i drugim temama......

Znaci ovo sada radim, i cini mi se nikad vise, moje pare putuju po nekim elektronima i svako se zeza kako god oce.....ma idi bre....
Elem, ako neko zna:
1. PAYPAL> Completed!
2. INTESA> sredstva rezervisana
3. PRODAVAC> ne javlja se
, za sad...mora da je neki gandzos pa se otkinuo na jedno 2-3 dana, recimo?
....
Sta da radim? Osim da psujem sebe?

Ako je na ebay-u, kontaktiraj prodavca.

^^^
Pa tamo ga i kontaktiram!
Idijot se uopste ne javlja!
....
Kakav ******,a ja jos veci...

Pokreni dispute onda.

Edit: Upravo sam nešto platio i cifra mi je iskazana u dinarima. Čak je i od intese stigao sms sa iznosom u dinarima. Doduše kada odem na online sajt intese, potrošnja je iskazana u €.

Poslednja izmena:
^^^
Da, sad se uvode dinari, duple konverzije.
....
Koliko najranije mogu pokrenuti dispute?
Realno, ja sam tek juce i uplatio, ali me jako brine sto se ovaj doticni, uopste i ne javlja.
A i nije bas neki prodavac sa bogatom istorijom!

za refund: napisano vise deaetina puta na ovoj i drugim temama......
Na ovoj temi nije napisano za refund nista, a pogotovo ne desetinu puta. Kratka je tema, mislis da je nisam procitao???? Nisam od juce ovde.

OK, ispravljam se, napisano X puta na X tema.... :) :) :)

Ajd da bude i ovde:

Da se pojavi refund na kartici/računu, treba da prodje neretko i 7/10/15 dana ....

Znaci ovo sada radim, i cini mi se nikad vise, moje pare putuju po nekim elektronima i svako se zeza kako god oce.....ma idi bre....
Elem, ako neko zna:
1. PAYPAL> Completed!
2. INTESA> sredstva rezervisana
3. PRODAVAC> ne javlja se
, za sad...mora da je neki gandzos pa se otkinuo na jedno 2-3 dana, recimo?
....
Sta da radim? Osim da psujem sebe?

Aj neko nek i meni odgovori ovo, ako zna
Sto sredstva nisu prebacena na racun kupca, tj sede kod mene rezervisana?
Nisam jos dobio SMS o skidanju sredstava, a i na call centru mi to isto kazu, rezervisane pare i sede i cekaju...

^^^
Sad mi rece covek da su pare na njegovom PP racunu, ali da ce biti raspolozive tek 11.11.2013!!!!
Ima neko iskustva sa ovim?
U banci kazu da su pare "rezervisane"?

Da li je gift? Ako nije onda je to cekanje normalan period.

^^^
Sad mi rece covek da su pare na njegovom PP racunu, ali da ce biti raspolozive tek 11.11.2013!!!!
Ima neko iskustva sa ovim?
U banci kazu da su pare "rezervisane"?

Odakle je taj prodavac?
Neka "privatna" prodaja, nije pravi ebay trgovac (radnja) vec fizicko lice?

Odakle je taj prodavac?
Neka "privatna" prodaja, nije pravi ebay trgovac (radnja) vec fizicko lice?

Kvebek, Kanada.
Nije radnja, fizicko je lice.

Da li je gift? Ako nije onda je to cekanje normalan period.

Cek, cek, polako, blizimo se polako flash royalu, oces da kazes da je to normalno? Nemam pojma, a i ne zanima me, jer nisam prodavac.
Znaci normalno je da on, prodavac, toliko ceka, tj 20 dana?
Pa onda ili on ne zna za to, sto je jako cudno, po meni, ili igra neke igre?
....
Uglavnom, ako ne posalje za 3 radna dana, idem do Intese da povlacim pare, kako znam i umem, nek traje i mesec dana, ako treba...

Ne mozes ni ti, ni tvoja banka, niti iko drugi odavde da "povuce" pare koje su nekome poslate, uplacene.
KAd bi tako moglo ne bi bilo e-trgovine... ;)
Mozes samo da se zalis ebay-u ili PP (da ne citam opet gde si kupio robu) i da trazis refund jer ti ne salje robu...
A sad kako su sredstva rezervisana i da su na njegovom pp racunu a ne mogu da se dignu jos 20-ak dana meni nije jasno... poenta e trgovine i elektronskog bankarstva, placanja je da sto brze bude odradjen transfer novca, uplate, isplate, zavrsena trgovina ... ovo mi nikako nije jasno da moze, mora, treba, novac da cuci na njegovom pp pre nego sto ga on moze podici...

Ako je tvoj novac sada na njegovom pp a nece da ti posalje robu pre nego sto bude mogao podici te novce onda tu nesto nije u redu...

Da li je neka veca lova u pitanju il' samo 5-10-20CAD ?
Koliko ti treba bas ta roba koju si narucio...?

Poslednja izmena:
On te pare vidi u svom balansu, bez obzira sto su zamrznute racuna se kao da je placeno. Ako nema biznis seller account normalno je tampon vreme koje ce mu se smanjivati vremenom sto bolji prodavac bude i ako ne bude prituzbi. To nema veze sa tobom vec sa politikom PP . Ti si platio i to je gotovo. Njemu su pare na racunu sa rokom dospeca i to nije tvoj problem.

"OK, ispravljam se, napisano X puta na X tema....

Ajd da bude i ovde:

Da se pojavi refund na kartici/računu, treba da prodje neretko i 7/10/15 dana ...."

Tačno tako. Ja imam paypal povezan s računom u Vojvođanskoj banci i refundacija je stigla posle nekoliko dana na račun.

Zamolio bih za pomoć... Već nekoliko dana ne mogu da plaćam preko paypal-a. Kad sam zvao podšku iz banke čovek mi je rekao da su ga još par ljudi zvali i da nisu mogli da izvrše uplatu na ebay-u. Takođe je čovek rekao da nije problem do banke već do paypala - potrebno je nesto u vezi ovog novog Currency-ja podesiti da bi se moglo nastaviti s nesmetanim plaćanjem. Da li ste vi nešto promenili u podešavanjima na paypal-u? Siguran sam da novca imam na računu i da je prošlo par dana od zadnje moje uplate na račun.
Hvala svima na pomoći

Poslednja izmena:
Kad smo kod novca na racunu, imam i ja nesto ali treba da uplatim jos, e sad posto bivsi stanodavac treba da mi da neku kintu u € za neki namestaj koji je ostao njemu, da li moze on da mi uplati na tu karticu i onda to taman iskoristim da platim robu?
U pitanju je Visa Internet iz Intese, ne znam da li ima posebna tema o bankama pa da tu pitam?

Ne, ne moze.
Na nase devizne racune mogu novac uplacivati vlaskik racuna i ovlastena lica (oni koji imaju ovlastenje, karticu, kojima je licnovlasnik racuna dao to ovlastenje u banci da raspolazu sredstvima na racunu).

@xper, P307

Hvala vam svima na nesebicnoj pomoci, kinta je dosta vec od 20CAD, a kolko mi treba?
Pa i to je sad dobro pitanje, da sam ynao da cu naleteti na ovakvog lika, verovatno bih ga yaobisao 2x.
3x meri, Ix seci, e ja sam Ix merio, Ix seko....desava se.
Videcemo sta ce biti na kraju balade, a do kraja, cini mi se, ima xoxoxox da prodje jos....

Ako ti ta roba ne trba mnogo i ako je mozes naci negde drugo, kontaktiraj ebay (ako si preko njih kupio) ili PP ako si nekako drugacije nasao a preko pp si platio i reci da baraba ne salje dok ne bude mogao dici pare i da trazis refund jer te slagao.
Sta lik misli, da ti to za tvoje pare tamo kupi pa da ti onda posalje ili samo oce lovu a ti da se pusis od muke sto si prevaren?
Kontaktiraj ih kao sto ti rekoh i trazi refund dok jos nisu oslobodili sredstva.
Taj prodavac koliko ima prodaja na ebay-u? Ako je neki sitan broj (1-2-3-5-10-pa i 20-30) proveri kakve ima ocene i komentare na poslatu robu i trazi sto pre pare nazad...

@P307
Hvala puno!
a i ostali!
preko prece naokolo blize...

Poslao sam 250e eura privatno poznaniku u Ameriku, i pise da on snosi troskove transakcije, ali pise da mi je skinuto 263e sa intesa internet kartice. Moze li mi neko objasniti zasto?

Ehh..... 5% dodatno na rezervaciju, vraća ti se nakon 5-10 dana. Čitajte ljudi šta potpisujete u ugovoru u banci , ako već niste pročitali to stotinak puta na ovom forumu.

Poslednja izmena:
Kad smo kod novca na racunu, imam i ja nesto ali treba da uplatim jos, e sad posto bivsi stanodavac treba da mi da neku kintu u € za neki namestaj koji je ostao njemu, da li moze on da mi uplati na tu karticu i onda to taman iskoristim da platim robu?
U pitanju je Visa Internet iz Intese, ne znam da li ima posebna tema o bankama pa da tu pitam?

Moze bez problema da se primaju pare na banca intesa internet visa karticu ja sam stotine eura primio do sada niko me nista nije pitao niti trazio. Samo je zakaci za hrvatski pay pal nalog i primi pare bez bojazni.

Edit nisam video da je lokalna razmena novca u pitanju , ali nek ostane mozda nekom zatreba.

Poslednja izmena:
Jel zna neko, kako ide proces povracaja novca od sellera sa ebay?
msm pise to negde u temi sigurno, a i na eBay FAQ, al ako neko zna u 2 reda, bio bih zahvalan, stim da sam ga vec kontaktirao kroz onaj resolution centar, al msm da close jos nije pokrenut, tj nije sta mislim kad znam.
...
ZONA SUMRAKA>>>
Platio sam item, ovaj ne salje, pravi se lud, ovo ono, i odjednom mi je account suspendovan!!!!!!!!
Sta da radim bre sad?
...
https://www.google.rs/#q=mc999 suspension

Poslednja izmena:
Ti si nesto debelo zahebo druze il te je majstorski zahebo taj baja sto ti uze pare...
Da li ti sad mozes pristupiti svom nalogu i kontaktirati ebay podrsku?
Pisi, kontaktiraj, pitaj, objasnjavaj... sta drugo mozes i NE VREDJAJ ih da te ne zahebu skroz...

Koja lova je u pitanju?
Da li si dobio mozda neko obavestenje zasto je nalog suspendovan?

Kad sam prodavac (dobrovoljno) vrsi refund onda ide brzo i lako, posle obavesti da je refund obavljen bude lova na tvom racunu u banci obicno za 2-3 pa za 5-15 dana najvise i zavisi od banke do banke...

Kako ide kad ebay prinudno skida pare sa racuna prodavca ne znam, mozda je pokrenuta neka "procedura" u kojoj su vas obojicu "zamrzli" do resenja postupka...

^^^
Brate, ne da nisam vredjao, nego sam bio kao engleski lord u rukavicama!
Jedine reci koje sam koristio su bile proste i jedine cinjenice!
Kada su pare poslate, zasto se ne salje paket, itd...?
Na sta mi je korisnik the.gollum odgovarao serijom glupih sibicarskih odgovora!
Tipa "A gde ti je kapa", naravno da sam penio, ali sam znao da ako bilo koju rec losu upotrebim
da ce istog trenutka krenuti nesto vrlo lose po mene, te sam se toga klonio ko djavo od krsta
...
I sve vreme sam polazio od toga da postoji sansa od 5-10% da tip nije prevarant, cak sam mu u zadnjem mailu pre suspenda poslao
sve zive zive linkove o sebi, ne bi lli skinuo i zadnju sansu da sam JA taj koji je prevarant
/ja mozda jesam ovako malo prgav i na svoju ruku, al lopov i lazov je zadnje sto jesam/.
...
15min posle tog maila, via eBay, stizu brate 2 maila o suspenziji!!!
Padalo mi je na pamet da mozda nije dozvoljeno slanje linkova u poruci? To iskreno nisam ni proveravao, al da je tako
msm da bi 80% eBay popilo ban, to nema sanse, mozda poruka ne bi otisla ili bi bio upozoren, itd...trajna suspenzija je nemoguca za tako nesto.
I sada nemam kome da se zalim ni ti da pisem!
Potpuno i trajno sam unisten sa eBaya! Bez ikakvog cilja i razloga koji ima veze sa mozgom! Osim sto sam pitao gde je moj paket!
....
Imam citvu prepisku sacuvanu, pa ako oces poslacu ti, pogledaj i sam...

1. Sta znaci NOT REGISTERED USER?

"...A member might not be registered because the member's account was suspended or because the member decided to close the account. ..."

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno