Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Ja sam uradio preko NSU odavno.

Pa, posto je moj pod Telenorovom garancijom, mislim da cu ipak sacekati jos malko ... Kad sam vec izdrzao do sad ... :bottle:
I moj je pod telenorovom garancijom i pitao sam ih, zvanicni update ne ponistava garanciju nije bitno kako se install, jer ni preko nsu ne flesuje tel, ne menja IMEI , tako da moze slobodno.

I moj je pod telenorovom garancijom i pitao sam ih, zvanicni update ne ponistava garanciju nije bitno kako se install, jer ni preko nsu ne flesuje tel, ne menja IMEI , tako da moze slobodno.
A meni rekose da gubim garanciju ... :hump: Stvarno ih treba :-devil-: ... O well, hvala na informaciji ... :)

Poslednja izmena:
A meni rekose da gubim garanciju ... :hump: Stvarno ih treba :-devil-: ... O well, hvala na informaciji ... :)

Hehehe... Pa msm realno i nema potrebe da se gubi garancija jer nista ti ne diras hardverski, a softver oni uvek mogu da flesuju. Ali ti kad si cekao do sad, sacekaj jos malo :D .

OTA update u toku ;)

OTA update u toku ;)

Ja sam vec update-ovao ... :) Sad jos samo da skontam kako da instaliram Pro Cam ... :)
Za sada, Glance mi se jako svidja ... :)

@ Micro V91 Sto se tice Telenora, naravno, normalno bi bilo da se ne gubi garancija update-om softvera, naravno ukoliko je to update samog proizvodjaca ... Ali, moj slucaj, pre ovog telefona sam imao Vawe 2, i kad je izisla Bada 2.0, bukvalno su mi rekli da automatski gubim garanciju ako ga sam update-ujem ...
+ Znam neke kojima su ponistili garanciju ... Sta reci o nasim provajderima, a ne zaplakati ... :bottle:
( samo traze razlog da poniste garanciju )

Poslednja izmena:
Za pro cam imas uputstvo u ovoj temi pricali smo o tome kad smo mi radili update :) .

Ja cak mislim da oni nikako ne mogu da vide kako je radjen update, jer nosi istu oznaku softvera, i isti IMEI , tako da je nemoguce ponistiti garanciju. No u svakom slcaju nadamo se da nam garancija nece ni trebati :D .

Kao sto kaze Micro nista ne gubis, bilo da je preko OTA ili Kabla, sve dok je legalan soft...
Da je stavljeno nesto poput Cynogena kao na Androidu, to bi vec bilo druga prica..

Dokaz da u Telenoru odredjeni zaposleni nemaju pojma je primer kada sam pitao devojku koja je tamo zaposlena da li je zakljucan na mrezu Lumia 720, ona je to tako Hladno i Sigurno rekla DA.
Ja sam je pitao jos jednom dal je sigurna, i vec je bio onaj pogled " DA li me ti *****avas, ja sam Pametna Telenor Cura "
Ja kazem dobro i izvadim vip karticu i ubacim je u Telefon.
Kazem joj eto vidis da nisi u pravu :) Devojka se cudila, bila je ubedjena u nesto sto i nije znala da je tako...

Zakljucak: Blago onom ko nista nezna i nista ga ne zanima ;)

@ Micro V91 - Sinoc sam instalirao pro cam ... Odusevljen sam nocnim slikama ... Jedino mi dnevni deluju malko mutno, al kontam da treba malko da cackam podesavanja ...
@ dejan87dex - Imao sam slicnu situaciju... Pitao da li je telefon zakljucan, devojka mi odgovorila da jeste... I cim sam dosao kuci, ubacio sam MTS karticu iz drugog aparata, i gle cuda... it works ... :)

I da, moj telefon je imao jedan cudan problem ranije, tj stalno menja izmedju 2g i 3g, cak i kad ga ne koristim, i bez obzira na lokaciju... sad vidim da drzi stabilno 3g ... Glance sam stavio da mi je uvek ukljucen nocu, i za nekih 8 sati popio je 5-6 posto baterije ... Evo i jedne slike od sinoc za kraj... WP_20131010_05_32_29_Pro.jpg

Meni su fotke stvarno savrsene, pogotovo u 4:3 . Koristi punu rezoluciju a i nema onog zamucenja na coskovima fotke. Jedino sto me malo nervira je to sto kada se otvori slika u galeriji moras da sacekas sekund, dve da je izbistri.

Moj savet za dnevne fotke, da ti ne bi bile mutne usled pomeranja telefona dok ga drzis u ruci, povecavaj brzinu zatvaraca, npr 1/5 s ako je jako osvetljenje mozes da ides cak i do 1/1000, slike ce biti neverovatno bistre, i ako slikas nesto u pokretu.

Poslednja izmena:
Meni su fotke stvarno savrsene, pogotovo u 4:3 . Koristi punu rezoluciju a i nema onog zamucenja na coskovima fotke. Jedino sto me malo nervira je to sto kada se otvori slika u galeriji moras da sacekas sekund, dve da je izbistri.

Moj savet za dnevne fotke, da ti ne bi bile mutne usled pomeranja telefona dok ga drzis u ruci, povecavaj brzinu zatvaraca, npr 1/5 s ako je jako osvetljenje mozes da ides cak i do 1/1000, slike ce biti neverovatno bistre, i ako slikas nesto u pokretu.

Hvala na savetima :wave:

Lomim se nešto oko kupovine ovog modela!!! Dve bitne stvari koje me interesuju:
- Jačina i čistoća zvuka na zvučniku (zvono, muzika, ... može i neko poređenje sa - S2, S3, S4)
- Jačina i čistoća zvuka prilikom razgovora (eho, distorzija, ...)
- A jel` beše da 720-ka ima pri navigaciji glasovno navođenje!?
Svaki komentar i mišljenje su dobro došli.;)

Lomim se nešto oko kupovine ovog modela!!! Dve bitne stvari koje me interesuju:
- Jačina i čistoća zvuka na zvučniku (zvono, muzika, ... može i neko poređenje sa - S2, S3, S4)
- Jačina i čistoća zvuka prilikom razgovora (eho, distorzija, ...)
- A jel` beše da 720-ka ima pri navigaciji glasovno navođenje!?
Svaki komentar i mišljenje su dobro došli.;)

Jacina i cistoca zvuka na zvucniku, ako je tel u vazduhu ili lezi na ekranu, prilicno jak i solidan kvalitet. Ali ako je tel na zadnjoj strani na ravnoj podlozi a jos gore na mekoj podlozi, kvalitet se drasticno smanjuje a i jacina solidno. (Zato sto je zvucnik sa zadnje strane.)

Prilikom razgovora, jacina i previse glasna ja ga uvek drzim na max 6 od 10 jacine, kvalitet i cistoca takodje jako dobri, bez ispustanja poziva cak i sa slabijim signalom, sve u svemu odlicno.

Navigacija, Here drive, ima glasovno navodjenje, i na srpskom jeziku, i odlicnu pokrivenost Srbijem sobzirom da sz Navteg mape. A tu su i alternative od Garmina i Copilot, mada stvarno ne vidim potrebu za tim.

Ako te jos nesto zanima, pitaj :) .

Poslednja izmena:
Gde si podesio tu jacinu razgovora 6/10?

Znas kad bi to provalio :) Stvarno nisu normalni.. Fala :)

Vidis nikad to nisam pojacavao smanjivao, ili se ne secam :)

I da, moj telefon je imao jedan cudan problem ranije, tj stalno menja izmedju 2g i 3g, cak i kad ga ne koristim, i bez obzira na lokaciju... sad vidim da drzi stabilno 3g ... Glance sam stavio da mi je uvek ukljucen nocu, i za nekih 8 sati popio je 5-6 posto baterije ... Evo i jedne slike od sinoc za kraj... Pogledajte prilog 125149

isto se i meni dešavalo na 920, pa sam išao na #3282# i stavio na 3G
kad je stigao Amber, više nije moglo da se pristupi field meniju na #3282#, ali se telefon kači samo na 3G
kapiram da su to sredili ovim apdejtom i da nema više prebacivanja

Registrovao se kao developer, instalirao sertifikat na telefon (dolazi putem mail-a) i uspesno instalirao GDR3 lite edition :)
Da vidimo sta ima novo i kako funkcionise na 720 :)

Javi. Ja nisam hteo jer su bas nagalsili da moze da ponisti garanciju. A ja preko telenora ne bi bas nesto.

Sve radi extra, Nokia Amber update je ostao netaknut, sve radi super!
U pitanju je cist update WP8 znaci bez Nokija dodataka... Svakako mi se najvise svidja X u multitaskingu, sluzi kao Close App, super...
Brzina sistema je podjednako dobra kao na GDR2 a mozda i blago poboljsana, nema bagova sve radi super i nisam primetio nista cudno.
Po meni ovo je Light update, verujem da ce Microsoft u finalnoj verziji jos nesto ubaciti, a mozda i nece , svakako ce Nokija napraviti paket dodataka.

Ako neko ima neko pitanje, neka pita :)

Ovo u vezi garancije je glupost, u pitanju je update, znaci garancija je vazeca dokle god je soft validan, makar bio i developer edition.
Update na GDR3 + B.S. ce biti nesmetano omogucen, kao i ostalim korisnicima.

* MS je zabelezio predhodnih dana Mnogo Registarcija Developera, ali ne zbog razvoja aplikacija :D

Poslednja izmena:
Evo danas je dva meseca kako koristim 720, pa da sumiram utiske.

Telefon je preziveo dva pada. Jedan sa visine od oko 1.2 m na tvrdu zemlju, prosao bez ikakve ogrebotine. Drugi pad je bio sa visine od 1.7 m i leteo 2 m napred (jer sam uradio malicem u ves masinu :D ) na plocice i pao je na zadnju stranu tako da opet ni jedna ogrebotina.
Gorilla glass 2 , odlicno cuva ekran, posle dva meseca ni jedna ogrebotina, bez screen protektora, imala je cini mi se neka sitna ogrebotina, koju sam jednom primetio na suncu, ali sada nikako ne mogu da je vidim. Kao da je nestala :D .
WP radi odlicno sa ovim hardverom , tako da sa tim nema nikakvih problema, M$ ce itekako nastaviti da podrzava ove low range telefone jer im je tu najveca prodaja, tako da nema brige za buduce updejte itd od M$ sve ce sigurno raditi na 720 .
Odlican kvalitet zvuka, odlican signal, GPS jako precizan, kamera ODLICNA, sve u svemu odlican telefon pogotovo kada se uzme u obzir njegova cena.

E sada mane :) .
Prva stvar koja mi se ne svidja na ovom telefonu i smatram je manom, mada nisam siguran sta je tu problem.
Desava mi se da kada je neonsko osvetljenje u sobi, telefon pojaca osvetljenje kapacitivnih tastera do kraja, a ekran drzim uvek na mininalnom osvetljenju, i tada se vide zraci svetla od kapacitivnih tastera na ekranu kada je crna pozadina u tom delu, ako gledate nesto u boji to se ne primecuje. Mene to ume po malo da nervira, i nadam se da ce nekim apdejtom srediti tu jacinu osvetljenja tastera.
Druga stvar je pozicija zvucnika, kada je telefon na stolu , zvuk je manje vise dobar, ali kada je na nekoj mekoj povrsini, na "ledjima" , zvuk je ocajan.

Drugari treba mi vaša pomoć, planiram da iznenadim sestru nekom lumiom (odavno joj se sviđaju telefoni iz te serije) i sad imam problem pošto ne mogu da je pitam koji joj se model najviše sviđa pa moram da procenjujem šta i kako. Elem izbor je pao na 720 ili 820 (sada im je identična cena, naravno preko ovih online shopova). Nikako ne mogu da se odlučim a već danima iščitavam tekstove i gledam forume. Na strani 720 je bolja kamera i dizajn a 820 ima bolji procesor i više rama. Da li ima nekog među vama ko je koristi oba modela, puno bi mi pomogao svojim iskustvom, naročito pošto ja nisam upoznat sa windows platformom za mobilne.

Po meni je bolji izbor L720. Kamera i baterija su dosta bolji a i po mom ukusu je lepsi i cvrsci telefon. Kad smo kod mana to je slabiji procesor i manje rama ali ne verujem da ce joj to biti od velikog znacaja. Kao i sto free navigaciju moze da koristi samo na prostoru ex yu a za ostale placa 15e.

Mozda da uzmes u obzir i 620, jeftiniji je poprilicno a najvise je 'zenskast' od svih Lumia :)

Nazad
Vrh Dno