Šta je novo?

Spisak sajtova koji salju robu u Srbiju

Moguce al i za ostale 2 porudzbine imam istu opciju samo sto tamo nema nikakvih informacija.

Evo prvi paket je stigao, salju preko "Posta Slovenska". Poslato 16og, stiglo danas tako da sam cekao tacno 2 nedelje ukoliko nekog zanima koliko se ceka.

EDIT: Zaboravih, nisam platio ni carinu ni pdv, na paketu stoji "Ne podleze carinskom pregledu".

Poslednja izmena:
Evo prvi paket je stigao, salju preko "Posta Slovenska". Poslato 16og, stiglo danas tako da sam cekao tacno 2 nedelje ukoliko nekog zanima koliko se ceka.

EDIT: Zaboravih, nisam platio ni carinu ni pdv, na paketu stoji "Ne podleze carinskom pregledu".

Odlicno.

Jel porucivao neko sa zavvi.com? Ja narucih xbox gamepad pre cetiri dana i jos uvek se nista ne desava, nisu mi ni skinuli pare sa kartice jos uvek, u Account Summary stoji Processing i kada udjem u Order Summary pise Status: Awaiting Stock Pick. Da li je to normalno, jel se uvek toliko ceka na porudzbinu?

Verovatno nemaju gamepad na stanju.

kolika je poštarina na thehut? piše da je besplatna preko 10funti a ja krenuo da naručim nešto od 9.5 i piše mi da je 0.00 poštarina ?

Ispravka, postarina je €2.49 za porudzbine ispod 10 funti. Stvarno u prvom koraku pise da je besplatno ali kad odes u "go to checkout" ili placanje preko paypala dobijes dodatnih €2.49.

Poslednja izmena:
Da li Amazon jos uvek u Srbiju salje samo knjige, CD i sl ili mogu i neke druge vrednije stvari ? Ili smo mi mi dalje tabu tema za njih?

Da li na dhgate može da se plaća preko paypala?
Nešto nisam video paypal u opcijama plaćanja.

Poslednja izmena:
Obzirom da ne piše metod dostave i da je isporuka iz VB u Srbiju za 10-14 dana, rekao bih da ide regularnom poštom, što znači PDV odozgo.

Poslednja izmena:
Pa kako je onda najbolje da se plaća na dhgate?
Mislim da li ima provizije za kupce prilikom plaćanja?

naručio sam neke led sijalice, po njihovoj spec 5.5w
http://www.aliexpress.com/item/4X-F...50LM-Warm-White-White-LED-Lamp/807986534.html
međutim, nije mi bilo teško, pa sam to odmah proverio sa power meter-om
https://www.youtube.com/watch?v=X_fXYJ6NIZI
ispalo je da su 4w

otvorio sam dispute, i dobio sledeći odgovor: Hello, the lamp is in the process of using a loss of electric current, if you don't like it, or not need our lights, you can return to China, we a full refund, thank you.

prvo, šta znači: "Hello, the lamp is in the process of using a loss of electric current" ništa mi nije jasno. nit je rekao da sam u pravu niti da nisam.

drugo, ako se odlučim da vratim paket, što ću verovatno uraditi ako me ne bude mrzelo, jel ja plaćam isporuku paketa, i to mi neće vratiti? i kako da budem siguran da će mi na visu vratiti novac stvarno ? ili da uradim Escalate Dispute, pa da vidim šta će aliexpress reći pošto nisam dobio zadovoljavajući odgovor...

Poslednja izmena:
Google translate :D

Hteo je da ti kaze da lampa u radu trosi manje energije. Nece ti naravno platiti slanje nazad u kinu, tako da ti se verovatno operacija ne isplati (po meni), pogotovo ako si pdv platio.

OFF: nego me zivo zanima zasto ti smeta manaj potrosnja od deklarisane? Mislis da slabije sijaju ili...? Kontam da je ta deklarisana max, a da je ovo sto si ti izmerio realna?

Jesi li potvrdio da je sve u redu na ALI-ju, ako jesi nemoj da vracas jer kad budes vratio paket nece ti vratiti novac(najverovatnije), oni su citi pred njihovim escrow(buyer protection) i ti mozes da places samo, ali ako nisi zatvorio mogao bi da se zalis da dignes dispute da su ti dali ono sto nisi trazio tj. nisu ti prodali robu koju si ti mislio da kupujes, jer pare dok ti ne potvrdis kupovinu stoje na escrow-u a ne kod prodavca, kad ti potvrdis da si dobio i da si zadovoljan oni prebacuju pare prodavcu.
Posto je rec o ALiju dizi dispute i otvori escalate, to mozes posle 3 dana od otvaranja disputa. Zelim ti srecu da sve bude OK.

Google translate :D

Hteo je da ti kaze da lampa u radu trosi manje energije.
ma razumem to, ali ne razumem kako nešto što deklarišeš na 5.5w troši manje??? i to značajno manje. ako je nešto deklarisano na 5.5w, mora toliko da i troši, barem po meni.
posle ove led sijalice, čisto da potvrdim ispravnost power meter-a, uzeo sam jednu "običnu" od 60w, i ona troši 61w, uzeo sam jednu štedljivu od 12w, i ona je tačno 12w!
power meter mi je tačan, ali ne meri ispod 5w, zato sam morao da se zezam sa onom matematikom.

inače, ova sijalica mi je slaba, kada sam zamenio običnu 40w za ovu, bilo je slabo, a žena je samo prokomentarisala: "oćoravićemo pored ovoga"...

btw, koliko košta vraćanje, tj, paket za kinu?

Jesi li potvrdio da je sve u redu na ALI-ju, ako jesi nemoj da vracas jer kad budes vratio paket nece ti vratiti novac(najverovatnije), oni su citi pred njihovim escrow(buyer protection) i ti mozes da places samo, ali ako nisi zatvorio mogao bi da se zalis da dignes dispute da su ti dali ono sto nisi trazio tj. nisu ti prodali robu koju si ti mislio da kupujes, jer pare dok ti ne potvrdis kupovinu stoje na escrow-u a ne kod prodavca, kad ti potvrdis da si dobio i da si zadovoljan oni prebacuju pare prodavcu.
Posto je rec o ALiju dizi dispute i otvori escalate, to mozes posle 3 dana od otvaranja disputa. Zelim ti srecu da sve bude OK.
odmah sam otvorio dispute, nisam ništa potvrdio tre toga.
i ja mislim da bih trebao da uradim escalate, pošto nisam zadovoljan odgovorom koji sam dobio, niti bih se zezao sa vraćanjem, a slagali su me. bio bih zadovoljan da mi vrate pola, a ovo s***e od sijalica ću nekome pokloniti. samo ne znam na čijoj su strani generalno, a i krivo mi što mi power meter ne meri ispod 5w, pa se plašim da ne priznaju onu moju matematiku...

strašno, pored ovih kineza, čovek mora da se naoruža sa power meter, spectrum analyzer, svim alatima za merenje dimenzija, ... da bi video šta dobijaš.
inače će te namagarčiti, kao što su namagarčili za ovu led sijalicu onih 96 na feedback-u (4.8 out of 5)

Poslednja izmena:
ma razumem to, ali ne razumem kako nešto što deklarišeš na 5.5w troši manje??? i to značajno manje. ako je nešto deklarisano na 5.5w, mora toliko da i troši, barem po meni.
posle ove led sijalice, čisto da potvrdim ispravnost power meter-a, uzeo sam jednu "običnu" od 60w, i ona troši 61w, uzeo sam jednu štedljivu od 12w, i ona je tačno 12w!
power meter mi je tačan, ali ne meri ispod 5w, zato sam morao da se zezam sa onom matematikom.

inače, ova sijalica mi je slaba, kada sam zamenio običnu 40w za ovu, bilo je slabo, a žena je samo prokomentarisala: "oćoravićemo pored ovoga"...

i ja mislim da bih trebao da uradim escalate, pošto nisam zadovoljan odgovorom koji sam dobio, niti bih se zezao sa vraćanjem, a slagali su me. bio bih zadovoljan da mi vrate pola, a ovo s***e od sijalica ću nekome pokloniti. samo ne znam na čijoj su strani generalno, a i krivo mi što mi power meter ne meri ispod 5w, pa se plašim da ne priznaju onu moju matematiku...

strašno, pored ovih kineza, čovek mora da se naoruža sa power meter, spectrum analyzer, svim alatima za merenje dimenzija, ... da bi video šta dobijaš.
inače će te namagarčiti, kao što su namagarčili za ovu led sijalicu onih 96 na feedback-u (4.8 out of 5)

Po nekoj mojoj analizi (web podaci iz razlicitih izvora) odnos, gledano prema snazi u W, je nekih 1:6 - LED : Klasicna sijalica. To mu dodje za ove tvoje nekih 24W (< 40W), pa ti je zena u pravu :).
Ja sam narucio neke od navodnih 9W ali racunam da su realno oko 50% od deklarisane snage. Buduci da ide 5 kom. u luster to ce biti sasvim dovoljno (ako ih uopste posalju, imaju jos 3 dana ).
http://www.aliexpress.com/item/3w-e...arm-white-2-year-warranty-4pcs/603123754.html

preskupo si to platio, juče je bio SuperDelal
http://www.aliexpress.com/item/E27-...-White-580LM-48-pcs-LED-chips/1305232597.html
9 ovih sam uzeo za 20.61 eur, da zamenim i sebi i roditeljima i obične i štedljive, i da malo udarim po džepu ovu novo-radikalku, "vrh ribu" ministarku energetike.

ali nije to poenta se gađamo linkovima i reklamiramo, problem mi je šta raditi, besan sam i razočaran kako lažu, još se prave mutavi. zamisli da kupiš auto koji je deklrisan na 100 ks, a dobiješ 80 ks sa objašnjem da u radu nije baš 100ks, već samo u njihovoj laboratoriji (ako i tamo).

preskupo si to platio, juče je bio SuperDelal
http://www.aliexpress.com/item/E27-...-White-580LM-48-pcs-LED-chips/1305232597.html
9 ovih sam uzeo za 20.61 eur, da zamenim i sebi i roditeljima i obične i štedljive, i da malo udarim po džepu ovu novo-radikalku, "vrh ribu" ministarku energetike.

ali nije to poenta se gađamo linkovima i reklamiramo, problem mi je šta raditi, besan sam i razočaran kako lažu, još se prave mutavi. zamisli da kupiš auto koji je deklrisan na 100 ks, a dobiješ 80 ks sa objašnjem da u radu nije baš 100ks, već samo u njihovoj laboratoriji (ako i tamo).
Bila je nesto niza cena kad sam narucio (pre vise od 2 nedelje, oko 3EUR po komadu), sad je istekao deal. Kad već pominješ automobile, ni tu nismo daleko od primera koji si naveo, ako pričamo o deklarisanoj i stvarnoj potrošnji goriva :). A energičnu plavušu ne pominji, dobijam alergijski napad na celu transformers ekipu :smash:. Mislim da ti se ne isplati da vracas nazad, osim ako si narucio bas vecu kolicinu pa ne znas sta sa njima. Daj u oglase sa realnim opisom, mozda nekome bude odgovaralo.

Koliko kosta da saljes za Kinu imas na sajtu poste kalkulator http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/kalkulator-postarine.asp

izracunaj.

generalno na ALiju su korektni nisu ninacijoj strani trude se da budu pravicni u svakom slucaju mozda ce ti sve vratiti ja mislim da hoce a u najgorem vratice ti pola, ali sam vise za onu prvu varijantu pogotovu ako dokumentujes, koretni su bar uvek bili prema meni.
Srecno pa javi, BTW kupio sam i ja led ali dnevna svetla pise da imaju 5W ali nisam znao cime da izmerim a ni kako, gde ima da se kupi taj aparat sto imas bas me interesuje koliko su me zeznuli, mislim znam da jesu ali samo koliko.

Poslednja izmena:
uradio sam escalate dispute, sad čekam, javiću kako sam prošao.

power meter, ili "watt-o-matic" kako je pisalo na kutiji sam kupio pre 3-4 godine u mikrorincu, ali kako vidim, sada ga nemaju. ali imaju na aliju :)

Ljudi da li moze malo informacija o shippingu?

Konkretno me zanima.. sve :D. Kolika je sansa da na eBay-u salju u RS ako trazim (Da li da se nadam i trazim?), sta da im trazim kako da salju? Kako da izbegnem spediciju, kako da izbegnem da mi nestane paket, info oko trackinga itd. Nije mi problem ni cena (bilo bi lepo da je manja ali bolje da platim tu nego da mi ne stigne paket ili da puknem 50e na spediciju), nije mi problem ni da cekam mesec dana ako treba, ako znam da ce paket stici. Konkretno me zanima eBay ali ostavljam u ovoj temi jer se ne odnosi SAMO na eBay (znaci dobrodosla je pomoc za ebay konkretno ali i za druge sajtove). Zanima me i koja je fora sa Amazonom, koliko vidim ljudi prijavljuju na forumu da su narucivali nesto, prijateljica narucuje knjige stalno, a ja sam probao 10 stvari da narucim i ne mogu..

Trazio sam po forumu ali nisam nasao sve, i 100% odgovoreno, nego sve nesto polovicno kroz pricu o drugim stvarima..i to sve u 10 tema :/.

Poslednja izmena:
ali mi nudi:
1. Partial Refund of 30% (no return of goods)
2. Return For Full Refund (buyer should negotiate with seller about the shipping cost of return)

nadao sam se 100%, očekivao sam 50%, al eto, oni dadoše 30%, očigledno da naginju ka prodavcu, kako sam i očekivao.
eto za nauk, sve ali sve što vam stigne od kineza merite, očigledno je da vole da zakidaju/preuveličavaju.

Ponuda je postena. Ili da ti vrate 30% cene a ti zadrzavas robu, ili da vratis robu i dobijes ceo iznos a o ceni isporuke se dogovoris.

Ovakvu ponudu ne bi dobio ni da si kupio kod nas u prodavnici licno u sred Beograda.

hteo sam da vratim, ali prodavac neće da plati pošiljku.
nudio sam im da snimim video kako čekićem lupam slijalice, i da im to pošaljem za 100%, da ne misle da sam neki "profiter".

Haha, kako si samo kreativan :D
Ma uzmi 30%, sijalice prodaj ako ti ne rade posao i to je to. Vise ces zivaca izgubiti a verovatno i love da vracas to nazad nego da postupis kao sto ti predlazem ;)

Vrh Dno