Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Izaberi samo i dobar daljinski koji ce ti biti neophodan za xbmc, onaj RC12 je bio glup.

Imas li preporuku za neki daljinski za android phone?
Uzeo sam MK809 pre 10-tak dana ali je kod mene bio samo 1 dan(ostalo ga probaju kolege)
Procesor je RK3066
Probao sam droid mote ali mi trazi da bude root-ovan(to cu morati da odradim cim mi se vrati nazad) i RK remote i ni jedan mi nije prepoznavao uredjaj iako su u istoj wifi mrezi...

skini finless rom i bice u paketu rkremote koji radi. mislim da ne moras da menjas rom.

Poslednja izmena:
Evo moga kratkog iskustva sa xbmc-om

Imam mk808.

Kada instaliram sa xbmcandroid onda je podesen da mi pusta sa mx playerom sto je super ali tada nemam opciju za titlove. Plugin xbmc subtitles ne mogu ili ne umijem da iskoristim.

Kada instaliram zvanicni onda subtitlove preko istog plugina bez problema podesim tj kliknem na one dolje tri tackice i on mi izlista titlove i za cas posla imam titlove.

Kako podesiti subtitle plugin da radi tj da se uopste pojavi kada se koristi verzija sa externim playerom mx player?

P.s.

Inace video sa offical xbmc-om secka.... Odlicna aplikacija ali koliko vidim ovo ne radi bas najbolje na pc stick androidu

Ja koristim neki 13.xxxxx čini mi se neki alfa, svakako nije ovaj zadnji stable. Video 720 sa memorije čita bez greške a ovo sa neta tipa ice films i mashup u hd kako koji. Većina može da se gleda tj radi bez greške.
Odlična stvar, a evo do danas nisam znao da ovako nešto postoji. Mislio sam da je xmbc kao neki skin za multimedia uređaj i još se čudim šta ste svi zapeli...

Poslednja izmena:
Evo moga kratkog iskustva sa xbmc-om

Imam mk808.

Kada instaliram sa xbmcandroid onda je podesen da mi pusta sa mx playerom sto je super ali tada nemam opciju za titlove. Plugin xbmc subtitles ne mogu ili ne umijem da iskoristim.

Kada instaliram zvanicni onda subtitlove preko istog plugina bez problema podesim tj kliknem na one dolje tri tackice i on mi izlista titlove i za cas posla imam titlove.

Kako podesiti subtitle plugin da radi tj da se uopste pojavi kada se koristi verzija sa externim playerom mx player?

P.s.

Inace video sa offical xbmc-om secka.... Odlicna aplikacija ali koliko vidim ovo ne radi bas najbolje na pc stick androidu
ako hoces da koristis XBMC u kombinaciji sa MX Playerom,jer stabilnije radi,a trebaju ti Online titlovi...onda instaliras jos jedan mali program,koji se integrise u MXPlayer....zove se'Subslauncher'..dalje ces se snaci:)
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.anaar.xbmc.mxsubtitles

Aaaaa kako lijepa vijest u 7:00 pred posao :)

Probacu danas pa javljam. Hvala

Jel probo neko kako rade i dal rade uopste,sajtovi za prenos sportskih meceva,tipa livescorehunter,atdhe..?

Moze li neki tutorijal kako da na MK808b sa android version 4.1.1 predjem na 4.2.2 odnosno sta sve treba postupno uraditi. Nemam iskustva sa androidom :)

Ljudi, meni još nije se pojavio paket na trackingu. A vama? Čujem da je kod kineza praznik, al ovo se baš oduži.

Napokon se moj pojavio na trackingu. Kao što rekoh još uvek je u Kini. Može da se isprati i preko ove app što sam postavio link ali već se vidi i na našoj pošti.
Najjače, za ova tri uređaja koja pratim, prvi sam kupio, zadnjem meni je poslato al evo sad prvi na trackingu.

Kod mene ga isto još uvek nema na trackingu. Jel pričaš za onaj U1?
Gde se vidi na "našoj pošti"? Misliš na sajt Post Express-a?

Svaka čast na kupovini, šteta nisam ga i ja naručio.
Samo obavezno javite jeste platili porez ili nešto kad stigne paket.

Ja sam sad pitao ove iz tmarta jer mi paketa nema ni dalje nigde. Tvrde da je poslato nego da se ne ažuriraju informacije redovno.

Ok. Moj paket se još uvek ne vidi. :)

Meni je par puta putovalo i po mesec dana, tako da još uvek nije frka.
Nije do ažuriranja jer kad avion poleti th sleti ako kinezi ne ažuriraju ažuriraće sledeći u lancu. Samo imam osećaj da ovakve stvari sa Tracking number se ne dešavaju sa hk post već samo sa china post. Svakako, doći će kad tad.

Poslednja izmena:
Ljudi mozete li mi dati savet, treba da kupim uskoro neki lcd tv. Posedujem laptop koji ima podrsku za WIDI. E sad me zanima sta je bolje/prakticnije resenje, da li kupiti ovaj android player ili kupiti WIDI adapter za TV, pa bezicno strimovati bilo koji sadrzaj sa laptopa? Vidim da su cene uredjaja priblizne (adapter belkin ima za ~7000din).
Sta biste vi uzeli?

Stigao pre neki dan Meizy U2A. Odmah uradio upgrade na 4.2.2.

Za sada fino radi, Dice Player sa NAS-a vuče 95% stvari bez problema, uključujući neke 1080p filmove >20GB bez problema. Nažalost, neki filmovi ne rade lepo, nije toliko do bitrate-a koliko do codec-a.
YT i Tunein radio savršeno rade, bez prekida satima. Nisam imao ni jedan prekid na WiFi-u, doduše na par metara od rutera, stalno je na 150mbps.

Imam dva komada U2A, probaću na drugom da nabacim neki Finless ROM da vidim kako će biti s njim. Sa stock ROM-om nisam imao ni jedan reset ili zakucavanje - par puta je DICE jedino zablokirao i morao sam da ga ubijem kad mu se nije svideo codec od 1080p filmova.

Mane:
1. koju god rezoluciju izabrao (1080p ili 720p) ostaje 720p. Izgleda da će morati neki ROM sa 1080p kernelom.
2. ne dolazi root-ovan, pa ću morati s tim da se zezam.
3. ne postoji prekidač/rupica za reset, mora da se rasturi dongle da bi se prišlo kontaktima za reset na samoj pločici.

Stigla su mi i dva Meizy RC13 daljinca/tastature/miša/zvučnika. Čisto đubre, vratio sam ih, katastrofa loši. Običan Logitech wifi miš 1000 puta bolje služi.

Jel zna neko gde još imaju na lageru onih ASUS USB hub/LAN comboa? Probao svuda da ih nađem, ali nigde nema.

Alternativno, jel ima neki jeftinija USB LAN kartica da radi pod androidom bez zezanja sa ROM-ovima i sl?

Poslednja izmena:
Ljudi mozete li mi dati savet, treba da kupim uskoro neki lcd tv. Posedujem laptop koji ima podrsku za WIDI. E sad me zanima sta je bolje/prakticnije resenje, da li kupiti ovaj android player ili kupiti WIDI adapter za TV, pa bezicno strimovati bilo koji sadrzaj sa laptopa? Vidim da su cene uredjaja priblizne (adapter belkin ima za ~7000din).
Sta biste vi uzeli?

Mislim da je suštinska razlika da li ti treba samo stream sa laptopa ili sve prednosti (i mane) koje ima android player. U prvom slučaju je preduslov da ti je laptop upaljen. Ja bih lično izabrao WiDi, ali Dell je tu napravio totalnu konfuziju.
Imaj samo na umu da i pored toga što ti laptop (verujem Dell) jeste iz serije koja podržava WiDi, da bi to uopšte radilo neophodno je da ispuniš sve od uslova:
1. Podržan procesor
2. Intel grafička
3. Ono najbitnije je da moraš imati Intel wifi karticu u laptopu u suprotnom neće radititi WiDi.

Tek kada ispuniš sva tri uslova ima smisla o kupovini WiDi adapter.
Kako se danas u hiper produkciji laptopova ubacuje šta stigne, i ako si laptop ovde kupio velika je verovatnoća da imaš Realtek WiFi koji je sam po sebi bolji od Intelovih, ali eto, nema podršku za WiDi.

Samo da dodam moje zapažanje koje je nekima možda logično i u skladu sa današnjom produkcijom. Dva laptopa iste marke, iste serije, iste ozneke: Dva različita proizvođača baterija (Samsung i Sanyo), dva različita DVD roma (LG i Toshiba), čak tri različita proizvodjača memorija obzirom da su u jednom dva memorijska slota različitih proizbođača! Dva različita punjača...

Stigao pre neki dan Meizy U2A. Odmah uradio upgrade na 4.2.2.

Za sada fino radi, Dice Player sa NAS-a vuče 95% stvari bez problema, uključujući neke 1080p filmove >20GB bez problema. Nažalost, neki filmovi ne rade lepo, nije toliko do bitrate-a koliko do codec-a.
YT i Tunein radio savršeno rade, bez prekida satima. Nisam imao ni jedan prekid na WiFi-u, doduše na par metara od rutera, stalno je na 150mbps.

Imam dva komada U2A, probaću na drugom da nabacim neki Finless ROM da vidim kako će biti s njim. Sa stock ROM-om nisam imao ni jedan reset ili zakucavanje - par puta je DICE jedino zablokirao i morao sam da ga ubijem kad mu se nije svideo codec od 1080p filmova.

Mane:
1. koju god rezoluciju izabrao (1080p ili 720p) ostaje 720p. Izgleda da će morati neki ROM sa 1080p kernelom.
2. ne dolazi root-ovan, pa ću morati s tim da se zezam.
3. ne postoji prekidač/rupica za reset, mora da se rasturi dongle da bi se prišlo kontaktima za reset na samoj pločici.

Stigla su mi i dva Meizy RC13 daljinca/tastature/miša/zvučnika. Čisto đubre, vratio sam ih, katastrofa loši. Običan Logitech wifi miš 1000 puta bolje služi.

Jel zna neko gde još imaju na lageru onih ASUS USB hub/LAN comboa? Probao svuda da ih nađem, ali nigde nema.

Alternativno, jel ima neki jeftinija USB LAN kartica da radi pod androidom bez zezanja sa ROM-ovima i sl?
Jesi probao RK Remote sa U2A?

i ja sam sad u iskušenju da ga uzmem, već duže vremena se uopšte kolebam da kupim android player. :D

edit:
hm, ipak mislim da ova dva playera nisu ista.
http://www.tmart.com/pgallery/U1-4GB-Android-High-Definition-3D-Media-Player-Black_p210538.html
http://en.egreatworld.com/en/product-detail-338.html

Na slikama se vidi da piše egreat na topu boxa, dok na ovom na tmartu je android znak.

Ipak je taj. Kutija je ista.
http://extrabuy.wordpress.com/2013/...ghz-dual-core-android-4-1-mini-tv-box-review/

Piše da ima preinstaliran xmbc koji se pali zelenim dugmetom na daljincu.
Jel probao neko na ovakvim uređajima bluetooth adapter za pc? Naučio sam deci neki bt džojstik (kopija ps3) i kačio bih bt slušalice. Jel uopšte moguća ovakva kombinacija?

Jesi probao RK Remote sa U2A?

RK Remote ne radi sa stock romom.

Nisam se još uvek igrao sa Finless-om, za U2A mislim i da nema baš nekog Finless-a. Uglavnom našao sam sređen Meizy stock 4.2.2 sa root-om, izbačenim kineskim glupostima ijoš kojim tweak-ovima na nekom poljskom forumu, sada sam skroz zadovoljan kako radi.

Nisam imao ni jedan reset, WiFi radi bez pucanja, ne greje se, root pravilno funkcioniše. Antutu je sa tim poljskim romom skočio sa 9000 na 9300.

SBB D3 Go sasvim lepo radi sa stick-a, bez problema mogu monitor da pretvorim u TV.

Uglavnom za spravicu od 50€ koliko sam platio i to još sa 2 god garancije pošto sam je kupio od distributera, sasvim OK.

E sad, nisam još kupio neki hub, hoću da isprobam kamericu i mikrofon u Skype-u, ako i to bude lepo radilo, onda je ovo pun pogodak.

PS.

Ako nekom treba sređen 4.2.2 ROM za Meizy U2A ima ga ovde:

http://forum.android.com.pl/f806/measy-u2a-firmware-by-dregov-310540/

Za instalaciju do v2.1 ne treba ništa da instalirate na računaru, samo se iskopira update.img na SD karticu, ubaci u stick, pusti update kad prijavi sa kartice i sačeka da završi i to je, sve lepo radi.

Za zuke-a, koji me je pitao: proverio sam, sa ovim poljskim romom imaš stock Android browser sa update-ovanim flashom, probao sam atdhe i otvarao mi je stream-ove sa nekim teniskim mečevima. Mada stream ide sasvim ok, sam sajt mi nekako usporeno radi, ako ti treba falsh konstantno, možda je bolje da praviš neki miniITX PC. Najbolje da sam probaš.

Poslednja izmena:
Ipak je taj. Kutija je ista.
http://extrabuy.wordpress.com/2013/...ghz-dual-core-android-4-1-mini-tv-box-review/

Piše da ima preinstaliran xmbc koji se pali zelenim dugmetom na daljincu.
Jel probao neko na ovakvim uređajima bluetooth adapter za pc? Naučio sam deci neki bt džojstik (kopija ps3) i kačio bih bt slušalice. Jel uopšte moguća ovakva kombinacija?

Rekoh ja. Samo da nam stignu... :)

Nije moguće koristiti Bluetooth adapter. Android ih ne podržava (nema drivere).

Za zuke-a, koji me je pitao: proverio sam, sa ovim poljskim romom imaš stock Android browser sa update-ovanim flashom, probao sam atdhe i otvarao mi je stream-ove sa nekim teniskim mečevima. Mada stream ide sasvim ok, sam sajt mi nekako usporeno radi, ako ti treba falsh konstantno, možda je bolje da praviš neki miniITX PC. Najbolje da sam probaš.

Hvala ;)

Koliko je potrebno da nesto stigne sa DX?

Ja nisam, ali sam planirao da bas njega uzmem sledeci put kada budem narucivao i to samo zato sto je:
-jednostavan
-jeftin
-ima Gyroscope + Accelerometer

Mislim da ne vredi uzimati za ovo daljinac bez ziroskopa, na dosta mesta je potreban.

ok,sacekacu jos malo,mozda se neko javi,da ga vec ima u nasim krajevima...:)

Jel' moze neko da mi preporuci neki dobar android player koji lagano, bez problema moze da ''tera'' xbmc. Nisam u toku, a da ne citam bas celu temu :) hvala unapred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno