Šta je novo?

LG G2

Ako zeza GPS to je ozbiljan problem. Mene oduvijek zeza na SGS i nije u pitanju softverski problem.

Cudi me da na testovima ne testeraju i GPS vec nekako uzmu zdravo za gotovo da on radi kako treba a to nije uvijek slucaj, a GPS je meni jedna od bitnijih stvari.

Evo primer samo. Na 4.3 romovima meni ne radi GPS, a na 4.2.2 nadje me za 3-4 sekunde. Tako da mislim pošto imaju top notch HW, da je SW problem, a ne HW.

Bilo bi dobro da je tako jer bi Nexus 5 trebao biti baziran na G2 i nadam se da Nexus 5 nece imati problema sa GPS.

Pa ako Note 3 i Z1 i XZU nemaju problem sa istim HW-om, tako da verovatno je software.

Planirao sam da menjam svoj telefon i da doplatim za LG G2, medjutim dosta prodavaca ima sumnjive garancije od 6 meseci pa sam ipak odustao od kupovine. Verovatno je ta garancija i dovoljna, jer do sada nikad nisam imao problem sa telefonom posle tog perioda. Ili krene sa problemima u startu ili ih ne bude uopste. Valjda ce uskoro biti neki sa paketa domacih operatera pa cu ga onda razmatrati za kupovinu.

Ako imaš nekog insajdera u vipu pitaj ga za tačan datum, oni će verovatno prvi da ga dobiju

Sve vise nekako naginjem HTC One-u, pa smatram da je najbolje da njega sada uzmem i da cekam leto kada mi istice ugovor u telenoru i da tada kupim flahship koji bude dostupan.

Ipak sam na kraju uzeo LG, slede utisci kasnije malo, mozda i neka slika. :)

Sa garancijom. Prvi utisci su izuzetni. Ekran je zapanjujuce dobar, odlican prikaz boja koji se meni vise svidja od amoleda. Takodje izgleda da je baterija vrhunska kao sto su pokazivali testovi sa foruma. Kada sam upalio telefon bio je na 96% a posle sat vremena i 10 minuta cackanja imam 81%, sto znaci da bi trebalo preko 6 sati on screen time da bude sto je za mene jos uvek nepoznata stvar. :)

da li se na G2 kada se gleda ekran vide tackice i kvadrati pod odredjenim uglom kao kod nexusa4?

Ne. Dodao bih da je telefon bas lepo uradjen u crnoj boji i plastika je jako kvalitetna, mnogo bolja nego na samsungu recimo. Sam osecaj u ruci je odlican, zaista sjajan proizvod od LG-a. Ekran je neuporediv sa nexusom 4, posto sam imao nexusa do danas i razlika je neverovatna u kvalitetu display-a.

Da li se lako menja baterija, ili je komplikovano kao kod nexusa? Po vama note 2 ili lg g2?

Lg nisam provao ali note2 jesam koristio nekih 15tak dana kad se pojavio i mogu ti reci da nikada nisam koristio nesto bolje, e sad poenta je da koristis maksimum iz njega i onda opravdava kupovinu.Ja sam brzo shvatio da olovku sam koristio 5 dana kao dete kad dobije novu igracku i posle toga je nisam vadio, nisam opalio nijednu sliku sa njegovom fenomenalno, kamerom i jos dosta toga nisam koristio.Prodao sam ga i stavio pare u dzep i uzeo nesto za 200e koji je bio i bise nego dobar za mene, a za ostalih 300 poslao dete na more( to je bilo kad se tek pojavio).

Od kada je ta klinka neki ekspert za bilo sta. Sve sto sam do sada gledao je samsung, samsung, samsung. Svi drugi kazu da je ekran na g2 brutalan, ja sam samo to potvrdio. Kome se ne svidja, neka kupi amoled :)

Cudo posto svi kazu (neki tech sajtovi, a i na twitteru), a i Erica je pokazala na spektogramu da je LG napucao boje, jer ljudi vole saturaciju i AMOLED. Mislim ako se neko razume u kalibraciju boja i sve oko toga to je Supercurio, a njegova lepsa polovina je Erica.

Mozda su napucali, mozda ne. Uporedjivao sam ekrane malo sa prodavcem koji mi je prodao fon a on fura S4, i obojica smo zakljucili da su slike i video klipovi mnogo lepsi na LG-u u svakom pogledu. No nebitno, stvar ukusa. Mene pored ekrana u celoj prici baterija odusevila, a kameru cu sutra da istestiram s obizirom da imam i nokiu 808 za fotkanje :)

Joj majko ova riba ima ruke ko da je musko :p. Mogla bi da poradi na tome umesto sto se zeza sa tim telefonima :D.

Sta drugo da se ocekuje od zenskog tech frika ? :)
Ocekujem mini review za koji dan od kolege koji je kupio ovaj uredjaj.. Lose mi samo sto nisi uzeo beli,ali sta je tu je

Od kada je ta klinka neki ekspert za bilo sta. Sve sto sam do sada gledao je samsung, samsung, samsung. Svi drugi kazu da je ekran na g2 brutalan, ja sam samo to potvrdio. Kome se ne svidja, neka kupi amoled :)

Svi drugi testiraju na osećaj...

Ma ti testovi su kao statistika,sve pokazuju ali nista ne otkrivaju. Najbolji test je covekovo oko,sreca pa nismo svi isti tako da ce nekome amoled biti bolji a nekome ips itd itd

Na xda sam video da se izuzetno lako skida poklopac, iako je fiksan, znaci mozes samo pomocu nokta da skines zadnju stranu

Ovo je zanimljivo.. Znaci ono skidanje ledja sa n5 na slikama nije slucajno,verovatno ce se i njegova ledja mnogo lakse skidati..

Ovo je zanimljivo.. Znaci ono skidanje ledja sa n5 na slikama nije slucajno,verovatno ce se i njegova ledja mnogo lakse skidati..

Evo sta kaze lik:
It's actually quite easy to remove, almost like a removable back cover. I just pushed my fingernail in and got a gap, then proceeded around the edges popping each clip as I went... Alternatively you could just put tape on your camera lense to avoid scratching it.

izvor: link

Ljudima se nije svidjao izgled poklopca, pa su ga preradjivali. Evo kako izgleda telefon bez njega:
QC1j6Yi.jpg
a evo kako su neki preradili zadnji poklopac:
NxRazlY.jpg

attachment.php
Vise o tome na linku koji sam postavio

Poslednja izmena:
Joj majko ova riba ima ruke ko da je musko :p. Mogla bi da poradi na tome umesto sto se zeza sa tim telefonima :D.

Da a supercurio mozda ima dobar sluh ali ne i vid :d

Mozda su napucali, mozda ne. Uporedjivao sam ekrane malo sa prodavcem koji mi je prodao fon a on fura S4, i obojica smo zakljucili da su slike i video klipovi mnogo lepsi na LG-u u svakom pogledu. No nebitno, stvar ukusa.

Bas tako, stvar ukusa i navike i sutra da kupis fon sa amoledom navikao bi se posle par sati ili dana. Bitno je da su svi ti ekrani odlicni. Ali i meni prikaz svega deluje bolje (osim crne), svetlije i prirodnije na novijim nesamoled ekranima, boje jesu napucane ali opet ne toliko preterano. Izgleda da taj LG ima malo ''toplije'' boje a htc one hladnije (razlika uglavnom u prikazu bele mada su to nijanse).

Da a supercurio mozda ima dobar sluh ali ne i vid :d

Bas tako, stvar ukusa i navike i sutra da kupis fon sa amoledom navikao bi se posle par sati ili dana. Bitno je da su svi ti ekrani odlicni. Ali i meni prikaz svega deluje bolje (osim crne), svetlije i prirodnije na novijim nesamoled ekranima, boje jesu napucane ali opet ne toliko preterano. Izgleda da taj LG ima malo ''toplije'' boje a htc one hladnije (razlika uglavnom u prikazu bele mada su to nijanse).

Ništa što se ne može srediti custom kernelom, bitno je da je hw vrhunski

Nazad
Vrh Dno