99USD za streaming (to će verovatno biti intgrisana mašina kao neki NAS i slično), .
cisto sumnjam da ta 300usd masina moze da vozi sve igre kao sto je zamisljeno
za ovu varijantu nece biti potrebna glavna masina u kuci, nego ce tamo neka njihova masina pustati igre?
Zašto bi bilo zalemljeno na ploču? Rekoše da će moći da se apgrejduje. Aj ti lepo ako te već ova tema interesuje prvo pročitaj o čemu se radi pa se vrati da diskutujemo![]()
dule, da su svi uneli toliko entuizijazma, poverenja, i otvorenosti novim idejama koliko ti sada ispoljavas, kompovi bi danas bili===>
ok, ali tf2 je source? da li ima neki drugi engine da je testiran? recimo mozda valve ipak malo radi na optimizaciji source za linux, a ne za win, da bi provukli tu linux gaming, steam os pricune bi bili prvi koji malo teraju na svoju vodenicu
konzole sve voze u 1080p? u 30tak ili 60tak fps?
dedicated os za igranje je ono sto je u konzolama, steam os je ipak samo linux sa valve guijem, ili ipak nije?
ali to opet ne znaci da ce i developeri da optimizuju igre, i dalje ce biti nekoliko kombinacija cpu i gpu...
pa daj jednu koja ne pilićari majkumu, šta ti konkretno smeta i kakvi su to oni pilićari? na koji način se to manifestuje, ne razumem taj pojamto sto i drugi pilicare nije im apsolutno nikakvo opravdanje
ako procitas opet sta sam pisao, pise i oni se koriste pilicarenjem, ne samo su onu pilicari
a današnje konzole se ubiše od vožnje svih igara kao što je zamišljeno, sve na max 1080 ili veće rezolucije....cisto sumnjam da ta 300usd masina moze da vozi sve igre kao sto je zamisljeno
tu mislim 1080 ili vece rezolucije, sve na max
ajde vrati se lepo gore i pročitaj šta je napisano. jel vidiš da se priča o tome kako će hardver biti bolje iskorišćen na steamos-uali nikako ne spomenu developere igara, zasto mislis da ce tu ista da se promeni u odnosu na ovo sto je sada, tu mislim na optimizovanje igara
tako lepo je pretnja što ćeš imati steamos i pc ekskluzive. pc nije bio u dnevnoj sobi i današnje pc ekskluzive nisu ugrožavale konzolnu teritoriju. sad se pc seli u dnevnu sobu, a mnogim ljudima je pc dovoljan, konzole igraju samo zbog udobnosti koju im pruža gamepad + veliki ekran te su iz tog razloga kupovali konzolu. sad više neće morati.a kako je tacno pc pretnja bilo kojoj konzoli? kada ionako konzolnih ekskluziva nama na pc, pa bio on win+steam ili linux+steam
ja nigde nisam rekao da nema ne pilicara, sta tu nije jasno? samo kazem da i valve koriste pilicarske fore, eto taj navedeni kurs 1usd=1eur za pocetak, nema goreg pilicaranje od togapa daj jednu koja ne pilićari majkumu, šta ti konkretno smeta i kakvi su to oni pilićari? na koji način se to manifestuje, ne razumem taj pojam
@zuloom
za valve optimizaciju source, kazem, mozda samo rade optimizaciju za linux, za win ne rade namerno, bas da bi progurali ovu linux gaming pricu, ne znam, samo pitam
zato i pitam da li ima jos neki engine da se uporedi win vs linux
ili nas zezaš time što pričaš da misliš da je valve kriv za to i da on ubira keš od razlike u kursu ili nešto ozbiljno nije u redu sa tvojim shvatanjem kako stvari ono nas funkcionišu. ono što je loše je to što tvoj pogrešan stav pokušavaš da proširiš, pa ti onda onaj što još manje zna od tebe poveruje i istripuje se.ja nigde nisam rekao da nema ne pilicara, sta tu nije jasno? samo kazem da i valve koriste pilicarske fore, eto taj navedeni kurs 1usd=1eur za pocetak, nema goreg pilicaranje od toga
O boze dragi, to nema nikakve veze sa Valve-om. Idi tuzi se EA zasto nam uvaljuju tri puta skuplji Alice in Wonderland u EU za razliku od US Steama i slicno. Ne odredjuje ti Steam cene.
Bukvalno 16 puta receno, treba staviti u sticky da ljudi ne bulazne vise.
GMG NEMA iste cene za US i EU, niti je ikad imao. Zato smo se svi i prijavili na US sajt, iako je to protiv njihovog Terms of Agreement.
Molim te, prestani da sopas gluposti. Ne moze Valve da uslovi oporezivanje drzava (godisnji US porez naspram poreza u EU, VAT u UK, itd.), ponasanje i odluke publishera, i sve ostalog.
pa da, ali posto nismo u eu ne bi trebalo da placamo njihov porez, kao sto inace i ne placamo, tax deo na steam fakturi (mejlu) je 0.00 eura na stranu to sto svaka eu drzava ima drugi porez, a gejb im svima prodaje igre po istoj ceni
pa neka mi neko kaze da to sa cenama nije pilicarenje? ne pricam ovde samo u steamu, generalno
![]()
Efficient Asynchronous Queries (GL_ARB_query_buffer_object)
Buffer objects can be the direct target of a query to avoid the CPU waiting for the result and stalling the graphics pipeline. This provides significantly boosted performance for applications that intend to subsequently use the results of queries on the GPU, such as dynamic quality reduction strategies based on performance metrics.
Efficient Multiple Object Binding (GL_ARB_multi_bind)
New commands which enable an application to bind or unbind sets of objects with one API call instead of separate commands for each bind operation, amortizing the function call, name space lookup, and potential locking overhead. The core rendering loop of many graphics applications frequently bind different sets of textures, samplers, images, vertex buffers, and uniform buffers and so this can significantly reduce CPU overhead and improve performance.
Streamlined Porting of Direct3D applications
A number of core functions contribute to easier porting of applications and games written in Direct3D including GL_ARB_buffer_storage for buffer placement control, GL_ARB_vertex_type_10f_11f_11f_rev which creates a vertex data type that packs three components in a 32 bit value that provides a performance improvement for lower precision vertices and is a format used by Direct3D, and GL_ARB_texture_mirror_clamp_to_edge that provides a texture clamping mode also used by Direct3D.
Sve EU države koje su u evrozoni (koje imaju evro, a ne svoju valutu) imaju zajednički poreski sistem koji koji se sliva u zajedničku kasu i onda odatle raspodeljuje po zemljama. Mi kada plaćamo preko steam-a, plaćamo na njihov račun u Luksemburgu i samim tim plaćamo evropski porez. A onaj tax odeljak u steam računu se odnosi na zemlje poput US gde se porez dodaje naknadno u kasi.
A kada neko ko je u evrozoni pokuša da nametne poreske olakšice ili rupe van EU institucija, završi pred evropskim sudom, kao što je bio slučaj sa ovim primerom:
http://www.thebookseller.com/news/eu-aims-close-amazon-luxembourg-vat-dodge.html
Sa druge strane mi bi trebalo da imamo prava na povrat poreza pošto ne živimo u EU, kao što imamo pravo na povrat poreza kada kupimo nešto fizički u EU, ali isto tako mi bi takve kupovine trebalo da prijavimo našoj poreskoj upravi i platimo porez ovde, jedino imamo sreću što je naš zagon pun rupe i nejasan i što velike kompanije ne sarađuju sa našim institucijama da nametnu naš porez![]()
ipak valve uk prodaje igre, ne lux? mislim ako valve uk placa porezAre taxes collected for Steam purchases?
If you made an online order for a Valve product and you are an international customer there may be taxes or VAT charges included in your purchase.
To the extent VAT applies to a transaction, Valve absorbs that cost and pays VAT itself.
Valve Corporation reports VAT declarations on a quarterly basis to HM Revenue & Customs in the UK, who then distributes to the various EU member countries.
Valve Corporation's eleven character "Special Scheme" identification number is:
EU 826 000 671
HM Revenue & Customs can be contacted by telephone in the UK at 0845 010 9000 (+44 208 929 0152 for international callers), or via their website at http://www.hmrc.gov.uk/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari