Šta je novo?

SteamOS

Druga stvar je što pojedini igrači imaju maniju da moraju da popale sve slajdere na maksimum, da stave 32xAA i očekuju barem 60-120 fps-a, a ako to ne mogu da urade padaju u depresiju. To je već drugi problem u celoj toj priči :)

Zar nisi sad sebe opisao? :D

I jesam i nisam :)

Ja volim da imam "dobar" PC i da izvučem maksimum iz onoga što imam, ali neću sada da trčim da kupim još jedan GTX 670 da ga stavim u SLI, da bi mogao da igram recimo ARMA 3 na ultra, već sam zadovoljan što ARMA 3 radi na 40-50 fps-a na very high i nisam u bedaku zbog toga, jer neka razlika između Arme na ultra i very high praktično ni nema :)

Poslednja izmena:
:d

dWORZSY.gif

Prilozi

• dWORZSY.gif
    dWORZSY.gif
    162.3 KB · Pregleda: 59
wnql0Ep.png

sto opet ne znaci da je sve sto je novo bolje od necega starog :)

Polako. Videcemo. Ne mozemo suditi o necemu novom dok ga ne probamo.

to i ja kazem, ni da ce da bude dobro ni lose :)

doduse ja imam svoje sumnje, nekako ne mogu da verujem coveku u cijoj radnji je 1usd=1eur :)

pa ono sa strane jeste tako, al onda kada malo bolje pogledas ogromna kolicina proizvoda ima taj odnos cena u americi i u eu (pocev od samog hardvera za te iste racunare npr pa nikom ne pokazuje prstom na mesta koja ih tako prodaju)

a nisam siguran ni da li je za to odgovran samo steam

mene vise nervira u celoj prici sto je doslo do toga da digitalna verzija kosta vise od fizicke :)

Polako. Videcemo. Ne mozemo suditi o necemu novom dok ga ne probamo.

Mene samo cena brine. Bojim se da ne bude preskup.
Takođe ja bih na njihovom mestu prodavao i jeftiniju verziju nalik ovoj koju su delili za testiranje, bez ekrana sa 4 tastera na sredini.
Neko ko bi kupio više komada dovoljno mu je da ima jedan pun model sa kog kontroliše sve, a sa slabijeg modela da igra drugi igrač...

1$=1€ nije krivica steama, već izdavača. Valve igre imaju pravilnu konverziju između valuta. Izdavač odlučuje koliko će igra koštatu u kom regionu :)

To je toliko puta rečeno da ne vredi evo sad već tri poruke kao odgovor.

ko god da je, kintu dajem steamu, poenta je da su svi oni pilicari, zato dok ne vidim nesto konkretno, ne samo ove prezentacije i rendere, ne verujem im (valve, ea, kome god...) ni malo

U pravu si, nema veze sto uzimaju najmanji procenat developerima, sto imaju jedne od najnizih cena za dosta naslova, sto su napravili revoluciju, smislili daleko naporan DRM sistem i spustili digitalne igre u masu. Pilicarenje.

Poslednja izmena:
Tebi ako su Origin i Steam isto ti onda ne kupuješ često na Originu. Velika je razlika između EA i Valve. Zapravo najbitnija razlika se tiče nečega što je esencija PC gejminga (ne, poenta PC gejminga nije kupiti grafičku od 1000 evra i procesor od 500 i vrteti Crysis benchmark). EA se trudi da potpuno uguši modovanje igara, da bi mogli da prodaju više DLC. Frostbite je potpuno operisan od podrške za modove baš iz tog razloga. Takođe pokušavaju da to onemoguće i drugima (FIFA vs PES, zahtev EA da KONAMI izbaci napredne editore jer time podrivaju njihove licence). Sa druge strane, Valve ima Steam Workshop koji standardno zamoran proces instalacije modova svodi na jedan klik.

Ako tebi ovo nije jasno onda ja stvarno ne znam šta tražiš na PC-ju. Ko ne voli modove, ne voli inovacije, voli samo AAA igre... za njega je brate klasična konzola ala Playstation ili Xbox.

zasto sada izvrces moje reci, gde sam bre ja spomenuo modove?? i sta je ovo, ako ne gotivim valve/steam znaci da sam za ea/origin??

Hejtujes bez razloga, i jos se sad nesto ljutis?! Covjek ti je fino objasnio filozofiju Steam-a i PC gaminga uopste, ti to ocigledno ne shvatas.

Konkretno još jedan primer, kontroverzna igra Star Citizen. Ljudi su obećali da će napraviti odličan editor, bolji nego što stiže uz Crysis. Međutim, načekaćemo se. Ali to nije sprečilo neke članove zajednice da vredno prionu na posao. Tako već sada postoje brodovi koje su radili članovi zajednice KOJI BOLJE IZGLEDAJU i DETALJNIJI SU od onoga što prodaje RSI za debele pare. Ljudi su potrošili šest meseci svog vremena da bi drugi mogli u tome da uživaju za džabe. Sutra i da se ispostavi da je igra na oficijelnim serverima pay2win, lako je postaviti privatni server (bez legalnih periperitija jer su obećali privatne servere kao goal), učitati sve modove i uživati za dž u možda i boljem okruženju nego što nudi oficijelni server. Da ne pominjem varijante gde će ljudi koji prave modove moći na tome i da zarade ako RSI ubaci njihov sadržaj kao oficijelni dodatak za igru. Takav ekosistem pokušava i Valve da izgradi.

Toga ne bi bilo da se EA pita, jer je EA cilj da su oni lideri i monopolisti i da samo oni kreiraju sadržaj za igrače tj. krajnje kupce.

Poslednja izmena:
cek bre, ali kakve veze sada ima ea?? ako kritikujem valve, ne znaci da podrzavam ea aman zaman

Dušan više ne zna šta i koga kritikuje, piše recipročne nekoherentne baljezgarije već tri strane u nazad i to na više tema vezanih za steam OS... G@W ne vidim poentu neku odgovarati mu.

:)
sve vreme na ovim steamos temema, za razliku od ostalih hvalospeva gejba i ekipe, pisem stvari koje se meni ne svidjaju, kritika, i izmedu ostalog i da im sve sto su najavili, jos nista nisu ni prikazali, uredjaj, kontroler... uzimam sa velikom dozom rezerve, izmedu ostalog bas zbog toga sto se i oni koriste pilicarenjem... i onda je odgovor da nisam za modovanje igara i da podrzavam ea

ali ajde kako god

Šta znam, meni je bezveze imati negativan stav prema firmi koja dosada nije imala krupnu mrlju. Ja imam negativan stav prema EA, Microsoftu, Ubisoft i sličnima jer su me zeznuli ranije pa im ne verujem više ništa. Ali me Valve do sada nije prevario. Sad to za pilićarenje... oni su ipak firma a ne dobrotvorna organizacija.

Kontroler stvarno ne znam kakav je dok ne probam ali se sećam da je neko pre par godina baš na ovom forumu opisao sličan koncept (član wladymeer čini mi se). Što znači ako je ljudima nešto tako padalo na pamet a mislili su da tako nešto ne može da se napravi, onda je dobro što će neko bar pokušati da to napravi.

SteamOS će u osnovi da valja (zato što je Linux) a kakav će da bude UI i ostalo to tek treba da se vidi pošto Valve nije šampion dizajna niti optimizacije klijenta (Steam je i dalje jako bubičast i spor klijent). Nadam se da su ovog puta ozbiljnije krenuli u celu stvar.

SteamMachines mislim da će uneti revoluciju u svet gejming PC-ja, oboriti cene i povećati iskorišćenost hardvera istovremeno. Mislim da ta priča nema veze sa onim Pistonom, ta firma je samo iskoristila publicitet da bi prodavali svoj preskupi HTPC. Nikakve veze oni nisu imali sa Valve i Steam-om ni tada pa ni sada. Ne očekujem nikoga od te ekipe da pravi SteamMachines (Alienware and co.) pošto oni rade sa visokim marginama a ako SM budu skupe onda cela ideja pada u vodu. Mislim da Valve zna bolje od toga nego da prodaje preskupe HTPC-je umesto konzola od 400-500 dolara.

Poslednja izmena:
Meni se ovde najvise svidja to sto Valve zeli da se odlepi od Windowsa i olaksa stvari svima, a pre svega developerima. Dobicemo platformu bez barijera koje ogranicavaju iskoriscenje hardvera, odnosno osetno bolje performanse u igrama (iskreno se nadam). Nisam tehnicki potkovan, ali verujem da ce bez DirectX-a igre daleko brze napredovati u tom smislu i da ce sam razvoj igara biti brzi, jednostavniji i fleksibilniji (jos vise kvalitetnih, lepsih i jeftinijih igara).

Kontroler deluje prilicno zanimljivo i tu je kao glavna oruzje za probijanje Steama u dnevne sobe (sam Big Picture / SteamOS na velikom ekranu jednostavno gube smisao bez njega). Verujem da ce biti odlican za vecinu igara, dok ce tastatura i mis ostati mama i tata za neke igre i zanrove.

Poslednja izmena:
to sto i drugi pilicare nije im apsolutno nikakvo opravdanje
ako procitas opet sta sam pisao, pise i oni se koriste pilicarenjem, ne samo su onu pilicari

...SteamMachines mislim da će uneti revoluciju u svet gejming PC-ja, oboriti cene i povećati iskorišćenost hardvera istovremeno. Mislim da ta priča nema veze sa onim Pistonom, ta firma je samo iskoristila publicitet da bi prodavali svoj preskupi HTPC. Nikakve veze oni nisu imali sa Valve i Steam-om ni tada pa ni sada. Ne očekujem nikoga od te ekipe da pravi SteamMachines (Alienware and co.) pošto oni rade sa visokim marginama a ako SM budu skupe onda cela ideja pada u vodu. Mislim da Valve zna bolje od toga nego da prodaje preskupe HTPC-je umesto konzola od 400-500 dolara.

to sto ce se povecati iskoriscenost hw moze samo da ima veze sa sw stranom, hw je isti pc, samo upakovan. i tu recimo gubimo jednu od pc prednosti, modularnost, pa da mozes da menjas sta hoces od hw kada ti hoces, ako je tacno ovo sto se u ovom topiku prica, ove ce sve biti visoko integrisano, sve zalemljeno na ploci, i samo ce se menjati cela masina, nadam se to vazi samo za ovu najjeftiniju verziju. ja sam te steammachines ipak vise kapirao samo kao neke smernice, ono low, mid, high end, a svako ce moci svoju masinu da pravi i instalira steamos
ne vidim kako ce ista biti jeftiniji hw zbog ovoga
a optimizacije najvise zavise od developera konkretne igre, ako se do sada nisu nesto preterano bavili time, sta ce valve tu promeniti?

kao sto i rekoh, nista ovo nije sto vec nemamo, na ovaj ili onaj nacin, samo je lepo upakovano, tj treba da bude, osim valve prezentacija nista drugo nemamo :)

Vrh Dno