Šta je novo?

LG Optimus G

Ja ga uzeo pre nedelju dana. Telefon je chudo. Brz je kao munja. Ja sam odusevljen. Antutu rezultati su od 18500-20600...Quadrant 7700...sto znaci da je negde izmedju S3 i S4 a za cenu manju od S3...fenomenalno.

Inace ovo mi je drugi zaredom LG telefon i nece mi biti problem ni da kupim treci sutrada...npr. Nexus 5 :D

Za desetak dana mi stize ovo.

Jos ako nadjem i anti glare foliju bice ko bog.

Brate case je ruzan sacuvaj boze

Jel zna neko zasto mi se zvuk zvona smanjuje automatski? i kako to moze da se sredi? Ja sam pojacao na maksimum ali tel konstantno smanjuje jacinu zvuka na pola.
ovo se i meni dešava ... i imam pitanje kad pričam preko vibera ne ugasi se displej samo svetli crne boje i onde krene da mi se greje tu oko uveta i bude toplo :) jel tako i vama?

ne koristm viber, na s2 mi je to bila jedina app koja mi je zezala telefon i stalno ga zakucavala i imao sam lag.

Stigao je bumper, pa je red da se puvam malo. Radi se o orignalnom LG bumperu za Optimus G kupljenom ovde.

Bumper izgleda, još malo, pa kao sastavni deo telefona. Dugmići su od niklovanog metala i lajsna okolo je od sivo obojenog aluminijuma. Unutrašnjost je obložena prilično čvrstom crnom penom. Telefon ulazi u bumper prilično knap, za razliku od onog što se može videti na youtube snimku. Mana je da standardan džek za slušalice ne ulazi u otvor, takođe ni obični micro USB kablovi. Originalni kabl koji dolazi uz telefon naravno paše. Slušalice iPod tipa, sa tankim džekom, takođe pasuju. Hvalim te Bože, moje voljene Sony MDR-EX310 imaju odgovarajući džek.

Dodatak: čuva sočivo od kamere. Kada se spusti na leđa, ne klacka više :wave:

Bumper-1.jpg
Bumper-2.jpg
Bumper-3.jpg
Bumper-4.jpg

Poslednja izmena:
Koliko te je ukupno izasao bumper?
Lepo izgleda,steta sto slusalice ne pasuju...

@jegor, uzeo sam isti originalni bumper kao i ti, ali kod mene fino pasuju slusalice koje sam dobio uz telefon, kao i stari kabl od htc-a...i moram da te ispravim, dugmici i lajsna okvira nisu od aluminijuma vec je u pitanju polikarbonat presvucen metalnim sjajem ali su ga super uradili tako da zaista izgleda kao metalni okvir. Naravno bumper od aluminijuma ne bi ni imao svrhu jer bi udarac pri padu preneo na telo telefona

U svakom slucaju mnogo mi se svidja sto bumper uopste ne kvari elegantni izgled telefona za razliku od onih skrnavih gumenjaka i sto mu ivice malcice prelaze nivo gornje i donje povrsine - nema vise onog odvratnog osecaja da ce mi fon iskliznuti iz ruke kad ga vadim iz dzepa. I naravno kao sto kazes, sad zbog te ivice ne samo sto se vise ne klacka na ravnom vec se zvono bolje cuje kad je telefon na mekanoj podlozi. Dodatni plus je i sto je donja ivica od uretana sto sprecava da se telefon kliza po stolu

@Milan89bg, bumper je kupljen na ebay za 19$, stigao za dve nedelje bez ikakvih dodatnih troskova:party:

Svaka ti je ko u Njegoša :d

Poenta sa otvorima na bumperu je da sve originalno od opreme savršeno pasuje. Ali stari džekovi od slušalica su predebeli. Sam kontakt od 3,5mm je naravno OK, ali ona plastika iznad je deblja. Ovi novi su uglavnom tanki od kako se pojavio iPod.

Ovakav konektor pasuje savršeno
blog-glossary-3-5mm-cable-jack-connector.jpg

Ali ovakav ne pasuje
00014499abb3.jpg

Nemam sad vremena da citam celu temu mozda je bilo... kasnije cu sve procitati samo ovo da namestim:
Nece da mi ucita sim karticu. Otisao u mts i oni mi je skratili i onda kad ubacim u adapter nece da ucita... mislio sam da nije mozda naopako pa sam secnuo i drugi kraj pa okrenuo na drugu stranu i opet nista nece da ucita...
jel treba da mi daju neku drugu karticu ili sta je razlog sto je ne ucita?

CAM00002.pngCAM00004.jpg

gledao sam sad na yt klip i nije isto isecena kartica...da li jos da je seckam :D ili da idem sutra u mts pa da mi daju novu?

CAM00006.jpg

Poslednja izmena:
Ovaj čip treba da ti bude u sredini otprilike, a ne ovakoo na kraju. Loše je isekli :-(

Nije dobro isečena. Nosi je u poslovnicu da je iseku kako treba, ili da ti daju novu.

Pozdrav svima. Ja mislim da sam 20ti, ako sam dobro sabrao, koji poseduje ovaj telefon. ;) Sad bas citam neke komentare, pa i mene zanimaju neke sitnice u vezi telefona...tipa smanjivanje tona pri spoljnjem pozivu:)... ili mozda neko blago sustanje u slusalici telefona pri spiku sa nekim,*** :)..Inace je tel. super..sreca moja, s obzirom da sam ga kupio pocetkom meseca, ni jednom mi jos nije ispao, da kucnem u drvo, mada imao sam sanse da ga betoniram.:) Prilepio sam mu foliju na ekran, mada mislim i da nema potrebe,al je ok, uzeo futrolicu,naravno ne original...jer za njega nasao sam samo original foliju, ostalo za njega, ni po Bg-u, niti po oglasima i ostalim gradicima jos nista nisam nasao. Mada, iskreno, u koju god radnju sam usao, 90% njih telefon prvi put vidi u zivotu.

gledao sam sad na yt klip i nije isto isecena kartica...da li jos da je seckam :D ili da idem sutra u mts pa da mi daju novu?

Baš si je osunetio...

Ušparao si 200din za odlazak u najbližu prodavnicu džidžabidža za mobilne, al ćeš sada da ih daš MTS-u za novu karticu ;)

Možda i bolje tako. Vidi nek ti oni iseku na micro SIM.

Ljudi meni gps i dalje ne radi ja ne znam koji firmware da instaliram? Telefon sam kupio u novom sadu preko kupujem prodajem i imao je one hama ili kako vec stvari u njemu ali sam mu ja menjao firmware i sad nece gps. Moze pomoc. Hvala unapred

Ma meni uopste ne izbacuje ovde gore ikonicu ga gps sto treperi ne znam zasto

Baš si je osunetio...

Ušparao si 200din za odlazak u najbližu prodavnicu džidžabidža za mobilne, al ćeš sada da ih daš MTS-u za novu karticu ;)

Možda i bolje tako. Vidi nek ti oni iseku na micro SIM.

U mts-u mi juce tako isekli :D pa mi danas novu micro-sim lepo naplatili 200 din uz racun sto ce da stigne..
Taman dobro ispalo to sto sam bio nedostupan pa procitao celu temu, stavio eur 10d, rootovao preko framaroot i to je to sad samo da ga punim aplikacijama pa da vidim hoce li i dalje da leti sve kao sad :)

Poslednja izmena:

Probaj aplikaciju GPS Status. I vidi da li ti u njoj prikazuje satelite i da li se povezuje sa njima.

Takoðe, vidi da li su ti omogućeni lokacijski servisi u podešavanjima telefona. Settings -> Location Access i omogući "Access to my location" i štikliraj GPS Satellites i Wi-Fi & Mobile network location.

Tek kad neka aplikacija zatrazi gps pojavice se ikona. Ako imas iGo pokreni ga pa vidi onda, ili skini app sto su to rekli. I meni kad je ukljucen gps ne stoji ikona gore,tek kad pokrenem iGo se pojavi-blinka sredina kruga dok trazi i pun je krug kad nadje fix.

Ja dobio jutros update težak nepunih 100Mb i sad mi je verzija softvera E97510h-EUR-xx.

Ma znam bre ja kad se pojavljuje ikonica i treperi nego kod mene se ta ikonica nikad ne pojavljuje. Nesto nije u redu od kad sam kupio telefon izgleda da nije ni radio gps

Nemoj da se ljutis, ja sam samo odgovorio na osnovu onoga sto si napisao ;)

Da li neko moze da mi kaze kakva mu je fotografija uslikana u vecernjim casovima? i jos nesto.. Cini mi se da se telefon cudno treska kada ga stavim na sto ili kada ga jace naslonim na ruku, mislim, nema tu nekog krckanja,kao kod obicnih plastikanera, ali ovo me jos vise nervira od toga...kao da mu je sredina telefona iduci ka vrhu shuplja, pa pri odlaganju telefona na stocic, fotelju ili blagim treskanjem od dlan ruke, ima mnogo ruzan zvuk....znaci kao da su mu se delovi iznutra rasuli . :)

To se socivo od kamere cuje,isto je i na nexus 4.Nemoj da te to brine.

Drugari moja verzija softvera je E97510c - 466 - 92 jel neko zna da li je to poslednja verzija ili sta? Nemam nikakvu EUR oznaku

Tek da dodam da sam 21-prvi vlasnik optimus G-a. Lepo. Moram da priznam da mi spolja dosta liči na prošli telefon - sgs2, samo malo veći. I brži!

Nemam hami aplikacije u njemu, ali mislim da je ipak rađen za SEA tržište. Nemam nešto vremena da se bavim novim telefonom, pa ću tek za 2-3 dana da se ozbiljno pozabavim machinom, pa javljam utiske.

Inače, bila je frka da se dođe ovog vikenda do telefona - crnog. Sve se odmah rasproda, reče mi neko od onih Novosađana koji se time bavi.

^
Samo da potvrdim ovo sto si napisao, nemaju crne modele sve se rasprodalo za par dana...:mad:

Drugari moja verzija softvera je E97510c - 466 - 92 jel neko zna da li je to poslednja verzija ili sta? Nemam nikakvu EUR oznaku
Ajde probaj da ispratis Recobin link u postu #327 da vidimo za koje je trziste

Vrh Dno