Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Ne volim ovo sto se radi sa AC serijalom ali mi se cini da ce ovaj deo ipak biti osvezenje zbog ovog pomorskog aspekta i prelepih prostora. Ako ikada budu uradili igru sa samurajima to ce za mene biti p order pa makar to bio i 100ti AC-a.

Meni ovaj gameplay demo deluje jako dobro, bolje nego sto sam ocekivao.

Još kada bi napravili Jack Sparrow skin u vidu DLC-a, ondi bi igra dobila potpuno drugu draž :)

Stvarno izgleda dobro i interesantno a imam neki osecaj da ce da bude poprilicno zahtevno na pc-u. Evo ga i daleko bolji snimak: http://www.gamersyde.com/news_ac4_black_flag_shows_next_gen_feats-14608_en.html

edit:

Streaming elements are also being utilised on the next consoles, and Browne notes the obvious performance improvements: current-gen SKUs will be 30FPS, while the Xbox One and PS4 versions will be 60FPS “at a much higher resolution”.

A ovo sam bas hteo da kazem pre neki mesec kada mi je onaj gameplay ns PS4 delovao izuzetno fluidno. Ovo mozda ipak znaci da ce i na solidnijem PC-ju da radi sasvim fino...

Poslednja izmena:
U nacelu bi trebalo da radi lepo na osrednjem PC-u ali ako bude optimizovan kao trojka bice veselo I dzaba efekti I ludila...

Sta fali trojci?
Ja sam se sit izigrao sa matorom GT240 :d

Fali to što nije htela da radi preko 20 fps u gradu i na konfiguracijama od po 700e. Problem je u tome što posao koji treba gpu da radi, radi ga cpu i onda ode mas' u propas'.

Ako te više interesuje, pogledaj ubijev forum i temu ''Boston lag''. Nenormalno veliki broj ljudi se javljao sa istim problemom, bez obzira da l' je igra original ili pirat, da l' su imali nV ili AMD kartu, itd.

Mislim da do dana današnjeg nisu sredili problem (patch-em ili čime već).

Meni je trojka radila odlicno sa maximum detaljima, nikakvog seckanja nisam imao nigde, ali igra je zato dosadna za medalju. Ubija onaj cinematic ili kako se vec zove sto se pojavi posle 3 minuta igranja i traje pola sata :/. Uzeo sam igru da bi igrao a ne da gledam, nadam se da cetvorka nece biti tako uradjena.

Nisam nesto primecivao lagove, meni je sve fino sljakalo. Mozda zbog jakog CPUa

To pricate za podesavanja na Low ili ? Posto sam ja na mojoj konfi imao lagove i na Low, Medium i High ... Sad, sta je tu problem ja ne znam. Znacilo bi da ova verzija ima bolju optimizovanost.

Nisam nesto zahtevan gamer, ali meni je na mom i5-2500K i GT240 radio sasvim lepo. Nisam ulazio u podesavanja samo picio po igri i nauzivao se vala :)
Sto se mene tice ako bude ko trojka ili bolji ja sam prezadovoljan. Samo da se ne prelazi brzo, nego vec da ima malo peripetija :d

To pricate za podesavanja na Low ili ? Posto sam ja na mojoj konfi imao lagove i na Low, Medium i High ... Sad, sta je tu problem ja ne znam. Znacilo bi da ova verzija ima bolju optimizovanost.

Ne odnosi se samo na low, već na sva podešavanja.

Pa kapiram ja to ali ne znam da li je problem do mene ili sta vec, posto kad mi je FPS ispod 60 nije igrivo uopste (u smislu da ima lagova i slicno). Procesor na 4.8, grafa isto OC iako nema potrebe po zahtevima...

Minimum configuration:
-Operating System: Windows Vista SP or Windows 7 SP1 or Windows 8 (both 32/64bit versions)
-Note that we only support 64 bit OSs.
-Processor: Intel Core2Quad Q8400 @ 2.6 GHz or AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHz
-RAM: 2GB for Windows Vista, Windows 7, Windows 8
-Video card: Nvidia GeForce GTX 260 or AMD Radeon HD 4870 (512MB VRAM with Shader Model 4.0 or higher)
-DirectX: DirectX June 2010 Redistributable
-Disk Space: 30 Gb
-Sound: DirectX Compatible Sound Card with latest drivers
-Peripherals: Windows-compatible keyboard and mouse required, optional controller

Recommended configuration:
-Operating System: Windows Vista SP2 or Windows 7 SP1 or Windows 8 (both 32/64bit versions)
-Note that we only support 64 bit OSs.
-Processor: Intel Core i5 2400S @ 2.5 GHz or AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz or better
-RAM: 4GB or more
-Video card: Nvidia GeForce GTX 470 or AMD Radeon HD 5850 (1024MB VRAM with Shader Model 5.0) or better
-Supported video cards at the time of release: Nvidia GeForce GTX 260 or better, GT400, GT500, GT600, GT700 series or AMD Radeon HD4870 or better, HD5000, HD6000, HD7000 series
*Note: Latest GeForce drivers tested: 320.49 for all series. Latest Radeon drivers tested: 13.1 for Radeon HD4000, 13.4 for Radeon HD5000 and above.
*Laptop versions of these cards may work but are NOT officially supported.

Ovaj je dosta zahtevniji od trojke

I nesto mi u trailerima ne izgleda bolje od AC3, mozda nagurali bolje texture tu i tamo i kompleksnije efekte, ali modeli ne izgledaju nesto komplikovanije.

Sta li ce u multiju da bude ? Ja ako sam usao dvaput u onaj iz "trojke" ...

Sta li ce u multiju da bude ? Ja ako sam usao dvaput u onaj iz "trojke" ...

Nece biti velikih izmena u multiplayeru, sem novih likova i mapa i mislim jednog ili dva nova moda.Samo ispoliranija verzija multiplayera. U razvoju je u jednom trenutku bio ubacen naval combat u multiplayer i to bi bila super novina.Ali su to izbacili iz finalne verzije. No ako ti se od ranije svidja AC multiplayer, a jeste jedinstveno iskustvo, ne vidim zasto ga ne bi ponovo igrao.Dosadi posle nekog vremena, ali ga svakako treba probati malo detaljnije.

.. izbacili naval battle, realno nije to glavan tema MP-a ali mogli su nekako da ostave, to bi bio ekvivalent borbe vozilima.

Moje misljenje je da je Assassin's Creed najbolja igrica ikada i serijal.
Mozda ne bas najbolja igrica ali medju 5 ali serijal najbolji.
Mada je za mene i igrica najbolja i to ne igram pirate.
To mora da se plati.
Samo iskren da bude ne odvojim bas kes odmah kada je cena jaka nego kada padne na 25e recimo tada platim.
I to je jedini razlog zasto drzim eksterni DVD posto ne placam steam kodove, samo ovo sto mogu da dodirnem rukama stavim u drive i igram.

Poslednja izmena:

Ma imace i AMD svasta za AC4, to je sigurno. Ali ovo su neke stvari verovatno optimizovane za nVidia kartice, TXAA je nVidia tehnologija, ali imas drugi anti aliasing na AMDu. Uglavnom, meni je sad draze sto imam nVidia karticu :)

Nazad
Vrh Dno