Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Samo da ga malo bolje optimizuju, da nebude ko sa proslim delom, CPU i GPU optereceni 50%, do duse 80-90% igre i tako radi zadovoljavajuce, ali u ostatku bude neigrivo, obori performanse cesto i ispod 20 fps-a.

Izasao je za konzole, odatle gameplay, ali ja cu ipak cekati PC verziju.

Sa kojom karticom da se ovo potera tecno na Max xD

Zapravo ne verujem da ce biti toliko zahtevno jer je ipak engine optimizovan sa current gen konzole.

Zna li se kad ce izaci za PC?
I da li ce moci lepo da se igra na matoroj GT 240 kao i AC3?

Za PC izlazi 19. novembra Amerika, 22. novembra Evropa. Ne verujem da ce lepo raditi sa tom grafickom karticom.

Eee ***, svakako cu morati na neki upgrade :/
Mada mi je AC3 radio super, bez i jednog jedinog problema :d

Ovo su ti official requirements pa proceni sam kako ce da ti radi AC4

Minimum:

CPU: Either the Intel Core2 Quad Q8400 2.6 GHz or the AMD Athlon II X4 620 2.6 GHz
RAM: 2GB GPU: Either the NVidia GeForce GTX 260 or the AMD Radeon HD 4870 with at least 512MB of VRAM and Shader Model 4.0
OS: Windows Vista 64-bit (SP2), Windows 7 64-bit (SP1) or Windows 8 32 or 64-bit
HDD: 30GB
Sound: DirectX 9.0c sound card with the latest drivers

Recommended:

CPU: Either the Intel Core i5 2400s 2.5 GHz or the AMD Phenom II X4 940 3.0 GHz
RAM: 4GB
GPU: Either the NVidia GeForce GTX 470 or the AMD Radeon HD 5850 with at least 1GB of VRAM and Shader Model 5.0

Poslednja izmena:
Ja igram na PS3 i mogu vam reci da mi se svidja. Batalili su ideju da imaju ogroman grad i nista sa strane, iako je i u AC3 bilo pomorskih bitaka, ovde je sve rastrkano po Karibima, imate nekoliko vecih gradova i mnogo manjih mesta za istrazivanje.
Borba je ostala ista, s tim da su uvedeni brodovi kao dodatno podrucje borbe i treba taktizirati kada se napadaju veci brodovi od vaseg, jer ce, u suprotnom biti "desynchronized".
Osvajaju se utvrdjenja, sto je odlicna stvar, moze da se roni, ali tu pizdim jer me capaju aljkule, mogu da se love zivotinje na kopnu, kitovi i ajkule na moru.
Oluje su dobro odradjene, postoje "rogue waves" koje morate susresti ceono ili ce brod i posada pretrpeti stetu, a pijavice su posebna prica...
Jedino sto mi se ne svidja je sto ne mozete da menjate brod tj. mozete samo da upgrade-ujete Jackdaw, da bi mogao da se nosi sa Man-o-war, frigatama itd. Ali ce on uvek biti vizuelno manji.
Vizuelno izgleda odlicno i nemam zamerke. U svakom slucaju, lepo osvezenje nakon prethodnih AC i trenutno moj favorit...

^
Fino!Znaci da mozemo ocekivati dobru zabavu,jer mene svi delovi od AC2 nisu drzali vise od par sati!

Svima koji su uzivali u ranijim delovima ce ovaj izgledati dosta drugacije jer vise nema ogromnih gradova, ali je zato prostranstvo u samoj igri ogromno.
Nadoknadili su smanjivanje gradova sa raznolikoscu, sto je dobrodoslo osvezenje. I sasvim su uspeli u tome, sto je jos bitnije. Na prvi pogled, izgleda kao da su pomerili fokus sa Assassins - Templars konflikta, ali je to i dalje centar price, samo sto ima mnogo drugog sadrzaja...
Realno, da neko uzme da igra AC4, a da pre toga nije igrao ista iz AC serijala i da ne zna sta je poenta cela price, kada bi ukljucio AC2 ili AC3 posle ovog, smorio bi se momentalno...

Nisam bas skontao, sto bi se smorio? Koliko je novi bolji-losiji ili tipa koliko se igre medjusobno razlikuju po pitanju price, gameplaya?

Nova sporedna prica (sadasnjost) nije bas najsrecnije izmisljena , zagrizeni igraci ce lako naslutiti tok. Edvard mi je bolji lik od Indijanca iz proslog dela, ima tu badass licnost koja je falila proslom. Karibi i sav piratski aspekt veliko osvezenje. Jedina zamerka mi je sto je borba ostala ista , ai je glup kao u svim prethodnim delovima.

Poslednja izmena:
@Subaru
Hoce da kaze da je gameplay content evoluirao, imas mnogo vise sadrzaja van glavne price nego u prvim delovima. U prvim delovima (sem proslog koji je zacetnik evolucije) imas glavnu pricu i veliki grad u kome se side content vecinom svodio na oslobadjanje crvenih teritorija. Ovde imas mnogo vise side sadrzaja i vecu slobodu.

Pao je preorder, molim za diskreciju prema PC igracima :D Veliki sam fan AC serijala i tesko me je razocarati ali trojka je to uradila, mislim da posle svega vidjenog ovo bi trebalo da bude dosta bolje od trojke. Sto se tice keca a prvenstveno dvojke mislim da treba da ostane u lepom secanju i ne mozemo da uporedjujemo nastavke sa predhodnim delovima jer ocigledno serijal vise ne ide tim tokom, pamtice se drugi deo jos dugo dugo ali mozda obele obraz ako ne sad onda u nekom od sledecih delova...

E ja jos nisam nabavio igru ali me zanima jedna stvar , pre svega prica , no najvise me zanima prica oko one cuvene kocke koja se pojavljivala u trailerima, ne trazil da mi otkrivate detalje price nego da li je prica u vezi te kocke misteriozna, interesantna i zanimljiva i da li je ta kocka na neki nacinglavna stvar oko koje se prica vrti (kao sto je Edenska jabuka bila u prethodnim nastavcima) ?

Hoce li moci gurati ova moja 7790 ovo na FHD, da kupujem preorder dok nisam spucao pare? Msm koji detalji i to? Trenutno igram AC3 na FHD sa max detaljima i leti, msm ne strecka niti imam problema.

Zasto nigde nema steam kljuceva, pregledao sam skoro sve popularnije sajtove i svuda je DRM uplay?

Zasto nigde nema steam kljuceva, pregledao sam skoro sve popularnije sajtove i svuda je DRM uplay?

Pa i ako kupis Steam verziju, svakako ces morati i Uplay da koristis.Pa proceni da li je bolje da imas jedan ili dva DRM-a.

Ma znam, ali vec imam sve ostale na steamu, pa da ne rusim tradiciju. :)

Tesko ces do Steam verzije doci jeftinije na sajtovima za kupovinu kljuceva, ako uopste i ima Steam verzije tamo,kao sto kazes.Jeftinije mozes da dodjes do Steam verzije uz pomoc nekih drugih "kljuceva" :) A ima i za to sajtova jelte.

Tesko ces do Steam verzije doci jeftinije na sajtovima za kupovinu kljuceva, ako uopste i ima Steam verzije tamo,kao sto kazes.Jeftinije mozes da dodjes do Steam verzije uz pomoc nekih drugih "kljuceva" :) A ima i za to sajtova jelte.

Nema, ne postoji, niti će.

Ali zato uplay deluxe verzija sa aveline misijama nije uopšte toliko skupa, više od upola jeftinije nego na Uplay Shop-u ili na Steam-u.

Vrh Dno