Ja igram na PS3 i mogu vam reci da mi se svidja. Batalili su ideju da imaju ogroman grad i nista sa strane, iako je i u AC3 bilo pomorskih bitaka, ovde je sve rastrkano po Karibima, imate nekoliko vecih gradova i mnogo manjih mesta za istrazivanje.
Borba je ostala ista, s tim da su uvedeni brodovi kao dodatno podrucje borbe i treba taktizirati kada se napadaju veci brodovi od vaseg, jer ce, u suprotnom biti "desynchronized".
Osvajaju se utvrdjenja, sto je odlicna stvar, moze da se roni, ali tu pizdim jer me capaju aljkule, mogu da se love zivotinje na kopnu, kitovi i ajkule na moru.
Oluje su dobro odradjene, postoje "rogue waves" koje morate susresti ceono ili ce brod i posada pretrpeti stetu, a pijavice su posebna prica...
Jedino sto mi se ne svidja je sto ne mozete da menjate brod tj. mozete samo da upgrade-ujete Jackdaw, da bi mogao da se nosi sa Man-o-war, frigatama itd. Ali ce on uvek biti vizuelno manji.
Vizuelno izgleda odlicno i nemam zamerke. U svakom slucaju, lepo osvezenje nakon prethodnih AC i trenutno moj favorit...