Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Od Assassin's Creed of Duty-a 4,ne ocekujem stvarno nista..
Verovatno ce ubaciti 2-3 nove mehanike...Poboljsati malo grafiku u enginu i prodavati ga kao nov proizvod...

Pujo lose sotkas :D.

Glavna razlika izmedju CoD-a i AC-a, sto je CoD krs u srzi, i oni izdaju krseve malo izmenjene svake godine.

Filozofija neka im je ista, aj nek bude, da stancuju nastavke, ali AC je kvalitetna igra/serijal, CoD to nije od kad su 'dezertirali' iz WW2 ;).

AC serijal je mrtav za mene nakon drugog dela. Smaraju vise

Bukvalno sve vise i vise prave igre koje teraju ljude da sto vise provode vremena pored racunara (recimo novi GTA i ovo). Mislim ako hoces da iskoristis pun potencijal igre, tj. sve mogucnosti i opcije i da otkrijes sto vise delova mape, sto je i poenta ovde, tebi treba ogroman broj sati. Svaka cast ko moze ali sve sto su igre komplikovanije vise te vuku da si za racunarom a manje negde drugde. Mislim don't get me wrong ali tako je nekako otprilike. Jos ako treba i da se radi (odlazak na posao) + igranje, nema od toga nista. Slobodno vreme odlazi na igranje i nista vise... Mozda i ja gresim ali nije poenta prelaziti i otkrivati igru 5 godina pa da se igra po sat vremena dnevno i da kazes imam vremena za sve...

pa ne moras da predjes igru za dva dana, igras koliko kada mozes, hoces, pa kad predjes predjes
gde zuris?

Pa to je igra koja se igra polako, u kojoj se uziva, koja se gustira barem jedno mesec dana.

ma nema tu polako. ljudi ili imaju vremena ili ne. onaj ko ima vremena, ne radi nista vrlo verovatno i preci ce je za nekoliko dana konstantnog igranja. ondaj ko radi ce vrlo lako odustati.

Pa ne bih se bas slozio. Ja volim da igram igre polakao cak i kad imam vremena.U proseku mi treba barem 2 nedelje do mesec dana po igri.Jer uvek volim sve da natenane istrazim, uradim,zavrsim. Izuzetak je prvi Deus Ex koji sam pocinjao, pa prekidao jer nisam imao tad vremena, pa sam igranje razvukao na cak 3 godine :) I dalje mi je omiljena igra.

Ima nas svakakvih... znam ljude koji su za jedan dan prelazili igre za koje je meni trrbalo min. nedelju dana! Ja sad vec igram nedelju dana story mode u Mortal Kombatu... ***, uzivam u igri, ne postavljam rekord u broju predjenih naslova. :d

Mene najvise raduje obilje "pomorskog igranja", to mi je jedna od omiljenih mehanika u celom AC serijalu. Usput jedno pitanje, posto sada Desmond nije vise protagonista u "stvarnom svetu", oce li biti novog, ima li neko ideju kako ce to funkcionisati?

Poenta mog posta je da ako se kompletno slobodno vreme ulozi u igranje ove igre, da bi se sve istrazilo, povlaci cinjenicu da ste zarobljeni u sobi zbog igre. To je jedna opcija, a druga da se igra po 2-3 sata dnevno uz ostale "obaveze" ali u tom slucaju nakon sto sam video velicinu mape ne verujem da moze da bude nesto tipa "precicu igru za mesec dana ovako"... Znaci ili ili... A ko bas ne moze taj ima da igra mozda i godinu dana itd...

ne moras ti svaki dan da igras ovu, ili bilo koju drugu, igru pobogu
igras danas sat-dva-tri, sutra mozes, ali i ne moras, pa nastavis sledece nedelje, meseca... kad god
nece ti igra nigde pobeci, niti ces dobiti medalju ako je prvi zarvsis :)

Bukvalno sve vise i vise prave igre koje teraju ljude da sto vise provode vremena pored racunara (recimo novi GTA i ovo). Mislim ako hoces da iskoristis pun potencijal igre, tj. sve mogucnosti i opcije i da otkrijes sto vise delova mape, sto je i poenta ovde, tebi treba ogroman broj sati. Svaka cast ko moze ali sve sto su igre komplikovanije vise te vuku da si za racunarom a manje negde drugde. Mislim don't get me wrong ali tako je nekako otprilike. Jos ako treba i da se radi (odlazak na posao) + igranje, nema od toga nista. Slobodno vreme odlazi na igranje i nista vise... Mozda i ja gresim ali nije poenta prelaziti i otkrivati igru 5 godina pa da se igra po sat vremena dnevno i da kazes imam vremena za sve...

***, ne kazu dzabe ljudi da su igre za decu :D.
Kad si klinac sa 10-15 godina, onda te bole qrac, imas utisak da ces ziveti vecno i da ces imati vreme za sve.
Kad napunis 25+ godina, perspektiva se menja naglo :).

Zato sam ja odavno prestao da 'grindujem', mada nisam ni casual igrac, tako da razumem apsolutno sve sto si rekao.

Sa open world igrama se nigde ne zuri, pogotovu ako ima gomila stvari sa strane da se odradi, ako juris sto brze da je predjes bukvalno pocnes da odradjujes igru i da preskaces side misije. Meni je u proseku do sad trebalo mesec dana po delu AC-a. Kao sto neko rece danas mozda odigram pola sata-sat ili 3-4 sata ili pak ni neupalim igru. Verovatno da ima veze i sa mojih 25+ godina. :D

RexGrammer
Imas na cetvrtoj strani ove teme u mom postu u spojleru objasnjenje kako ce da funkcionise igra u sadasnjem vremenu, da ne pisem ponovo.

Poslednja izmena:
Kad kazes "trebalo mesec dana" mislis na prelazak svih glavnih misija ili kompletno otkrivanje mape sa svim odradjenim dodatnim zadacima itd... ?

Ti ces biti novi glavni lik! :)

Otkrivanje kompletne mape, dodatni zadaci i 100% sink glavnih misija, naravno nisam jurio da nadjem sve chestove s parama i sl.

Aham. Procitao sam realizaciju sadasnjosti. Kao zamisao nije lose, ali brine me kako ce to realizovati :p

Evo ih neki screenie-ji sadasnjosti

BQmmz9CCUAAAFD7.jpg:large

BQmkC-vCQAAOb4Y.jpg:large

BQms_8qCUAATUG3.jpg:large

BQmtoqzCQAARmXp.jpg:large

Realno prvi je bio nesto novo, dvojka je bila bolja jer je bila sarenolika i raznolika, a sve posle - prpa...:d

Sto kaze kolega sa jednog foruma "Altair i Ezio se prevrcu u grobu" :D,nego salu na stranu stvarno mi se ne svidja u kom smeru ide ovaj serijal,medjutim nadam se da ce igra liciti na nesto,raduje i cinjenica sto se nece odigravati u Americi...

LOL! pa sta su karibi nego america

To bi bila veoma zanimljiva ideja kada ne bi stancovali delove kao COD, vec da rade na jednom nastavku po 2 godine, e onda mogu da ubace samuraje, ratnike, i sta god oce, jer ideja nije losa, ali ako nstave ovim tempom, od dobre ideje ce napraviti losu igru, kao sto ovaj black flag uopste nije losa ideja, ali videcemo sta ce ispasti

To bi bila veoma zanimljiva ideja kada ne bi stancovali delove kao COD, vec da rade na jednom nastavku po 2 godine, e onda mogu da ubace samuraje, ratnike, i sta god oce, jer ideja nije losa, ali ako nstave ovim tempom, od dobre ideje ce napraviti losu igru, kao sto ovaj black flag uopste nije losa ideja, ali videcemo sta ce ispasti

Na zalost zivimo u materijalnom svetu...I prioritet su pare. Zato ce se izbacivati igre na godinu dana sa nikakvim posebnim poboljsanjima osim da te prevare za novih 50e...

Jeste da je ovo bezobrano štancovanje igara, ali ne radi isti razvojni tim na svakoj ac igri, rade naizmenično. Tako da jedan tim razvija jednu igru dve godine.

Jedina nada je da gameri postanu bolje informisani, pa da skapiraju da igre sve vise pocinju da lice jedna na drugu, ali s obzirom da je prosecan gamer sve mladji po godinama, tesko da ce tako nesto da se desi.

Ove slike od AC u Kini nemaju veze sa nicim to je obican fan art..
ali nemora da znaci da nece sledeci ac biti smesten u tom periodu,ko ce ga znati?

Nazad
Vrh Dno