Šta je novo?

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Solidna ložana, ali sve zavisi kakva će na kraju biti izvedba igre, najviše se plašim da će biti repetitivan gameplay gde svaki brod uništavaš ili osvajaš na totalno isti način od samog početka i tu i tamo po neka misija na kopnu.

Ja kontao da je ovo dodatak za AC3 a ono skrzo novi chapter.

Upravo ovo, licno pozdravljam promenu tematike/scenografije na mora, pirate, svet pljackasa i avanture...ali se pitam da li ce uspeti da sve uspesno usklade, posto imam utisak da, od brotherhooda pa nadalje, uvek nesto nedostaje; tj. jesu prisutni neki interesantni elementi, poput samostrela,hookblade, rope darts, pa preko upravljanja assassin's guildom, contracta, bombmakinga i slicno, koji menjaju neke aspekte igre, ali recimo gameplay posle nekog vremena postaje dosta repetitvan, nekad je prica dosta zbrzana...dvojka je imala taj fenomenalan smek renesanse, izvrstan soundtrack, dosta dinamican ritam igre i fantastican in-game ambijent i dekor.
Ovaj nastavak serije nudi raznorazne mogucnosti za razvoj, poput kontrole delova mora/kopnenih teritorija ili ostrva, mozda izgradnju nekog assassins hideouta, preko pljackanja trgovackih plovila, raidova na vojna skladista, istrazivanja prastarih urodjenickih rusevina, do nekih manjih, ali takodje bitnih elemenata igre - sporednih misija, mini igara, i slicno. Znam da je dosta spomenutih stvari vec prisutno u trojci, ali se nadam da ce uspeti da bar donekle ispune ocekivanja, i kao sto neko rece, co-op support i dobro uradjen multiplayer su uvek dobrodosli.

Odlicno :)

Sve zavisi kako uklope priču i kolko bude detaljan i kompleksna gameplay dela sa brodovima.

Ala štancuju k'o ludi, ja još ni Revelations nisam stigao da odigram...

Prvo sto mi je palo na pamet je trailer za revelation. mozda zbog muzike. sada samo cekamo "literal" verziju

Presao sve delove sa uzivanjem al drugi deo je ipak najbolji :)

A ovo mi se cini da ce biti mozda nesto sasvim neocekivano na sta smo navikli u proteklih delova ;)

Verujem da ce biti odlican, ali prvo mesto i dalje zauzima drugi deo :)

Jedno pitanje bez nekog veceg spoilovanja...da li se prica zavrsava sa Desmondom Milesom u trecem delu ili se nastavlja i u 4. delu ?

ne postoji nacin da nastavimo bez spoilera :D

mikro spoiler
meni je vrlo cudno da se prica sa desmondom ne nastavi i da samo tako odbace lika. do duse, jeste odigrao svoju ulogu i doslo je do nekog kraja. vrlo je moguce da cemo videti time skip od 100 godina i novi svet sa novim likovima.

Isti je Jaime Lannister :) Dvojka je ipak najbolji deo,Brotherhood je imao nekih zanimljivih stvari ali nije dostigao drugi deo,dok je Revelations krs,prica nikakva,nema ideja...Sto dalje idu sa igrama to gluplje

Jedno pitanje bez nekog veceg spoilovanja...da li se prica zavrsava sa Desmondom Milesom u trecem delu ili se nastavlja i u 4. delu ?

Prica sa Desmondom je zavrsena, i nece biti novih likova. U novom Assassin-u animus moze da koristi svako i nije vise ogranicen samo na one kojima su preci bili asesini. Taj deo igre ce biti iz prvog lica, a zamisao je da igraci (tj. mi) imaju osecaj kao da bas oni prozivljavaju tu pricu. Vise manje su to rekli u par intervjua tvorci novog Assassina-a.
Po meni malo glupavo resenje, jeste da nisam nesto narocito bio odusevljen time sto uopste postoji prica u sadasnjem vremenu, jer bi po meni i bez toga igra bila dobra, al spram ovoga sto sad planiraju vise mi se svidjalo dosadasnje resenje. Fakticki mesanje zanrova igara unutar iste igre i delimicno gubljenje na poenti dosadasnjih desavanja sa Desmondom. :/

Ok, hvala na odgovorima...zanima me sve to jer bih hteo da dovršim tu priču sa Desmondom, a polako počinje da me smara to štancovanje novih naslova pa ću posle 3. dela da napravim pauzu do nekog 5.,6. dela :D

a mozda bas black flag bude najbolji do sada :D

Ne verujem da ce ovo biti nesto bolje,kad sam video da su tema pirati i glupo koje ih prate,smorio sam se skroz... Realno posle drugog dela igra dramaticno gubi na kvalitetu price dok se grafika i borbe znatno unapredjuju. Ocekivao sam neko desavanje oko francuske revolucije i slicno,ili nesto oko Rusije ,kad ono pirati,jos samo da izbace neki dlc "pirati sa kariba" i to je kraj.

[YOUTUBE]H62VlCG6XYc#at[/YOUTUBE]

deluje da ce biti igra od 60 sati za kompletiranje svega. Samo se nadam da nece biti kao Just Cause 2 gde se sve ponavlja u nedogled. Ne mogu ni da zamislim koliko bi bilo dosadno da moram da uradim istu stvar na 40 ostrvaca.
Sa druge strane, bar su jos malo unapredili fast travel. Jako bitna stvar za toliki svet

Deluje odlicno :), gusarski AC.

Al proci ce par godina dok se ne nakanim da predjem drugi i dva dodatna dela posle njega :).

Bice ovo zanimljivo, iskreno AC3 mi je jedino drzao paznju zbog naval battles, glavni lik i misije na kopnu su smor.

Nazad
Vrh Dno