Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Ovo stvarno nije posteno, karta samo lici na hawk, ali chipovi su unutra slabi, neko ko nece raditi OC za njega je ok, ali opet ko ce uzeti hawk a ne natjerat ga do maksimuma.
Domaci uvoznici su uvidili tu mogucnost zarade uzeli te karte "koje lice na pravi hawk" postavili primamljivu cjenu i tako navukli veliki broj ljudi - jednostavno prevara da bi se bilo sta zaradilo. Sramota!!!

Nisam siguran - čini mi se da je batch Hawk kartica ovde imao normalne klokove - ali većina onih sa foruma koji su kupili su vratili kartu. Mislio sam da kažem da će sve ono što bude vraćeno verovatno završiti kao HAWK LE :D...

@Gavrane citam i ovu vas drugu temu lose stvarno il da kazem steta da karte nece da rade na fabrickim taktovima.
Da je samo jedna karta takva pa lako bi bilo ne uzimas to i cao, ali MSI gtx660ti PE, asus GTX670 DCII top, pa po koji GTX770 lightning, pa GTX760 hawk mislim da je bilo slucajeva i sa GTX680 DCII top da nisu htjeli na def taktovima da prolaze sve testove.. ovo je vec puno zapazeniji problem meni se cini da je veliki broj Gk104 chipova nesposoban da radi na puno vecim taktovima od oni koje je nvidia postavila kao referentne.
Ocito je da ima puno chipova da ih nazovem "skart" koji se trpaju u karte tipa hawk, lightning ili dc II top.
Sta ocekivat od nekog obicnog modela GTX760 recimo palita ili nekog drugog proizvodjaca mozda nece ni da mrdne sa def taktova kad ovi najbolji pucaju.

Evo test na guru3d asus GTX760 mini smjesan oc
http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_asus_directcu_mini_review,24.html

Mislim da to nema veze sa kartama ni sa modelima - čipovi jednostavno ne mogu da izguraju te klokove, i umesto da ih prodaju na referentnim klokovima, svi prodaju prenategnute OC modele. E sad, koliko njih će postati nestabilno sa daljim verzijama drajvera, ne znam - mislim da neće biti kao sa 6xx kartama, jer je to u stvari stari čip pa je dosta optimizacija već urađeno. NVIDIA treba da zaustavi ovo - jer na kraju svi peru ruke - NV podržava samo referentne modele kroz drajvere i pere ruke od OC modela, a istovremeno dozvoljava vendorima da ih klokuju kako žele - a mi koji smo kupili karte treba da ih šaljemo nekom tarzanu na servis i da prekrstimo palčeve da bi ostvarili opravdanu garanciju na model koji smo skupo platili.

Poslednja izmena:
Poenta je da je Nvidija sa Keplerom došla na genijalnu ideju da sa boostom iscedi i poslednji atom snage iz čipa, pa krene da prodaje čipove koji su izgleda u startu trebali da budu neki mid range segment po cenama i u kategoriji high end modela. Zarada samo takva. A onda su proizvođači kartica krenuli da "natežu" i ovako nategnute čipove u kojekakvim OC modelima sa rezultatima koje smo svi sad videli.

Upravo to, iz nekog razloga neki komadi cipova popuste pod boostom jer ih ocigledno software ne "vodi" kako treba i pogresno procenjuje max boost takt u nekoj situaciji. Zbog toga i na default (mislim na defaulte fabricki OC karti) nekada dolazi do problema. Uzroci mogu biti raznovrsni, ali jednostavno odedjen procenat skarta se uvek moze javiti. Ne krivim ja tu NVidiju, nisu tu oni zeznuli stvar, vec recimo MSI koji stavlja vrlo prosecne cipove na Hawk model ili na PE modele. To bi trebali da su top modeli i na njih NE SME da ide ASIC ispod barem 75%. Imamo slucajeva ovde na forumu da su pronasli ASIC 66% na Hawk karti. Ljudi MSI je ovde zasr*o stvar. Treba da ih bude sramota. Imaju referentne modele pa neka tamo udaju takve cipove.

Bem li ga, na mom Gamingu je ASIC 78,4%, ne znam šta im traži ASIC od 66% na HAWK-u.

Eno coveka par strana unazad, 77.9 ASIC a karta puca i na fabrickom taktu. Morao je na kraju da obara takt da bi ostala stabilna. Teska papazjanija sa ovim kartama. :S:

ma smanjio sam takt za 100 i pucao mi je lol posle 5 min igranja :D
znaci nisam mogao da verujem, sad cu vrv uzeti asusovu, aj ljudi preporucite neku kartu za 27k :D

Pa i nemas neki izbor. 7950 ili GTX760.

Od ove druge jedino Hawx ili Asus. A posto si ovu prvu probao, ocigledno je sta ti preostaje. :d

ma smanjio sam takt za 100 i pucao mi je lol posle 5 min igranja :D
znaci nisam mogao da verujem, sad cu vrv uzeti asusovu, aj ljudi preporucite neku kartu za 27k :D
Uzmi neku polovnu proverenu iz oglasa,ispada da je to sada sigurnija opcija :)
Salu na stranu,sta znam,mozda da ides na Gaming model 760ke,kod mene je radila extra,sad sam se vala pokajao sto sam je prodao....

Au..Napraviste od teme Spansku seriju !

Stvari su jasne..Kontrola kvaliteta je opala tj koriste skartove i uvaljuju kao top modele.
Sve se resava u jednom potezu a zove se ASUS ;)

I ja sam definitivno razocaran sa MSI tako da sam narucio DCUII OC Big Boss-a :)

Au..Napraviste od teme Spansku seriju !

Stvari su jasne..Kontrola kvaliteta je opala tj koriste skartove i uvaljuju kao top modele.
Sve se resava u jednom potezu a zove se ASUS ;)

I ja sam definitivno razocaran sa MSI tako da sam narucio DCUII OC Big Boss-a :)

GTX 780?! :)

Sorry za dupli post.....hteo bih samo ovom prilikom da se javno izvinim ekipi Alti servisa u Ns-u,zbog moje reakcije od pre neki dan kad sam reklamirao kartu kod njih,ipak su ispali fer i korektni prema meni na kraju. Nadam se da ce neko od njih procitati ovo,i da cemo negde popiti pivo zbog obostrano pretrpljenog stresa ;)

Evo nekoliko rezultata i od mene.

- MSI GTX 760 Gaming
- 74.9 ASIC quality
- 320.80 verzija drajvera
- +100MHz/+600Mhz (jezgro/memorija)

Metro 2033
metro.png

3DMARK Fire Strike
3dmark.jpg

3DMARK Fire Strike Extreme
3dmarkextreme.jpg

Valley
valley.jpg

Nisam se previse posvetio testiranju, ali mislim da je to otprilike gornja granica do koje moja karta moze da ide. Vec na +120MHz puca Valley, recimo.

:wave:

Johnlocke : U globalu sveje to tu blizu.... malo hawk ide napred , ali u FPS nema neke velike razlike, nekoliko frejmova, skoro nebitno, najbitnije je da si imao SRECE i ubo dobar primerak :wave: inace verzija drajvera je 320.49, a karta mi bustuje na 1346mhz, temperatura na idle je 40 stepeni pri ovom kloku a kad opalim crysis ide na 76 stepeni sto je odlicno....

Prilozi

• Capture 17.PNG
    Capture 17.PNG
    978.3 KB · Pregleda: 110
  • Capture 18.PNG
    Capture 18.PNG
    701.2 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
e ljudi posto su mi igrice i dalje kreshovale proveravao sam ostale komponente, i na kraju je bilo do toga da je u biosu bilo podeseno na advanced ( automatski overklokuje procesor i verovatno su tad temperature bile previse visoke), i kad sam vratio na normal vise ne crashuje, mozda na kraju grafa i nije bila problem :/

To je lako proveriti : ako imaš dmp fajlove u C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG onda su TDR-ovi, ali oni mogu biti posledica i nestabilnog overkloka.

Mini Killer !

perfrel_1920.gif

Auuu kakve brojke :D

REVIEW :

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_760_DirectCU_Mini/1.html

U *mmi je danas popust na Asusov model, pa ko je planirao da kupi moze malo da ustedi :)

ovako planiram da kad mi vrate pare (za par dana) da uzmem novu graficku :D
uzecu najverovatnije asus 760

e sad moja dilema je : da li da uzmem 7970 i kolika je razlika izmedju ove dve i kolika je razlika, prvenstveno me zanima za igrice i posle godinu 2 bi dodao jos jednu istu graficku :/
mogu najvise da dam oko 37k

7970 ne opravdava svoju cenu. Uzmi ili GTX760 ili neku 7950 karticu. Od GTX760 preporuka je ASUS GTX760 DCII ili Gigabyte GTX760 WF model, a od 7950 ASUS DCII ili Sapphire 7950 Vapor-X.

ok, od 760 reko sam da cu uzeti asus jer gigabyte je prevelika za moje kuciste :D
razlika izmedju 7950 i 760 je veoma mala pa cu ostati sa 760
a i isao bi radije na asus jer koliko ja znam oni su najpouzdaniji

e i jos jedno pitanje, posto nameravam da uzmem jos jednu graficku sledece godine i sve vise i vise mi se svidjaju 2 monitora pa bi mozda i to uzeo
zanima me kako ce se 2 760 drzati ? :D

Nazad
Vrh Dno