Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

i izgleda da moram da vracam kartu
:(
msm smanjio sam za 50 Mhz i radila je bez crashova :/
sad samo treba da se smaram da je vracam :/
da pazario sam hawk :/
koji sad preporucujete da uzmem za iste pare ? :/

Neverovatno koliko nas vec ima sa istim problemom. Preklokovana karta. BTW evo danas citam jedna firma reklamira 760 HAWK kao najbolju 760 karticu na nasem trzistu. Jadan onaj kome upadne onaj moj primerak koji sam vratio, 66% ASIC, nece da mrdne sa default clockova bez dizanja napona :)

Poslednja izmena:
i izgleda da moram da vracam kartu
:(
msm smanjio sam za 50 Mhz i radila je bez crashova :/
sad samo treba da se smaram da je vracam :/
da pazario sam hawk :/
koji sad preporucujete da uzmem za iste pare ? :/

Uzmi 760 gaming,ili pak GIGABYTE 760....mada,ko ce ga znati,izgleda to je sve lutrija,pa sta te zapadne....inace,jesi probao neku igru,jel ti i u igrama krashuje?

da kreshovala mi je u 2 igre od 3 ( u league of legends mi nije kreshovala :/)
otisao sam po gaming :/

Najverovatnije ce pucati i Crysis 2, provereno. A jos u perspektivi kad se pojave novi drajveri i nove igrice i ko zna sta jos.

Poslednja izmena:
Ma ko zna kakve primerke salju za Srbiju.Spolja gladac a unutra jadac !
Ja bih trazio povracaj novca i isao na Asus !

Poslednja izmena:
+1 za Asus-a. Tu nema promasaja. Vidi nisam ni video da Asus kosta isto kao MSI.

Poslednja izmena:
Da li se neko seća preklokovanog ASUS GTX 670 Top modela?

Koliko me secanje sluzi mislim da je kasnije izbacen novi bios sa spustenim klokovima, ako se ne varam :trust:

Da, a ubrzo potom je i prestala proizvodnja, ako me sećanje dobro služi.

Sta im bi da je "ofarbaju" u plavo... Ovaj Dragon za nijansu slabiji od 680-ice, dobra karta... Koliko para kosta ovo?

Zanimljiv izbor boje, to je sigurno. :)

sms.jpg

Karta jos uvek nije pustena u prodaju, ne znam kakva ce joj biti cena.

znaci sutra kad budem odneo u servis da je zamenim sa asusom :/

Pa stvarno ne znam sta drugo. Ili Asus ili drugu HAWK pa mozda imas srece. A mozda ti i uvale onu moju sa 66% ASIC-om :)))) Ja jos uvek cekam povracaj novca. Jos nisu "zaveli karticu".

Osim MSI-a, Asus-a i Gigabyte-a vidim da se kod nas moze kupiti i Gainward, referentna i nereferentna verzija. Cena nereferentne Phantom karte je nesto ispod 29 hiljada.
Nikada nisam imao Gainward kartu pa ne znam kakav je kvalitet izdrade, a kako su se razni GTX 760 modeli pokazali do sada ne bih smeo da preporucim nijednu. Ovo delom iz licnog iskustva a delom prateci ovu temu.

ASUS Dragon GTX 760 Top
Izgleda da ce biti samo za azijsko trziste koliko sam uspeo da saznam.

Cool karta,vratili su Top oznake.
Steta ako ne bude za globalno trziste.

znaci sutra kad budem odneo u servis da je zamenim sa asusom :/

Po meni najbolje povracaj novca da trazis a posle uzmi Asus.
E sad ovaj mali DCUII ima shroud od brusene plastike ali je karta svakako kvalitetna.

Pa stvarno ne znam sta drugo. Ili Asus ili drugu HAWK pa mozda imas srece. A mozda ti i uvale onu moju sa 66% ASIC-om :)))) Ja jos uvek cekam povracaj novca. Jos nisu "zaveli karticu".

E upravo zbog toga treba izbegavati ove Hawk.Informacije koje imamo treba podeliti i siriti dalje da se neko ne zezne sve dok neko od disttibutera ne potvrdi da su uvezeni bolji primerci a ne skart !

Stvarno je smesna odluka MSI da na TOP model stavlja prosecne GPU-ove.

Da je prosecno to bi jos bilo i podnosljivo , vidis da coveku recimo puca i na defaultnim vrednostima
,mora kartu da downclockuje da bi radila a to je stvarno sramota jer se radi o skartu a to samo govori
da je kontrola kvaliteta na jako niskom nivou ili mi za nase trziste dobijamo robu nize klase mada u ovom slucaju
ovo je definitivno fail jer karta ne radi a izreklamirana je kao vrhunski model !

Update :
Vidi ga,pojavio se i neki LE Hawk :D

http://www.msi.com/product/vga/N760-HAWK-LE.html

Poslednja izmena:
Twin Frozr karta sa spustenim boost taktom:

N760 TF 2GD5

Postoji i verzija sa 4 gigabajta memorije. Zanimljivo.

Pozdrav svima,

Registrovao sam se danas i valjda mi danas stiže 760 Hawk pa javljam utiske. Nabasao sam na ovu temu baš kad sam se raspitivao o kartici.

Postao sam klasičan prebuy potrošač :) Nadam se da će mi uleteti dobar primerak.

Pozdrav,

EDIT: U pitanju je novi uvoz pa se nadam boljoj seriji. Ako nije celofanom oblepljena tj ako je otvarana, neću ni da je preuzmem.

Poslednja izmena:
Ja sam takođe razočaran kvalitetom GPU-ova koji se nalaze na MSI kartama koje se deklarišu kao viša-visoka klasa - video sam dve, a znam za još nekoliko na forumu koje ne rade na default kloku - 660Ti, 670 (obe PE), 760 Hawk, 770 Lightning... Ne znam šta da kažem.

Da je prosecno to bi jos bilo i podnosljivo , vidis da coveku recimo puca i na defaultnim vrednostima
,mora kartu da downclockuje da bi radila a to je stvarno sramota jer se radi o skartu a to samo govori
da je kontrola kvaliteta na jako niskom nivou ili mi za nase trziste dobijamo robu nize klase mada u ovom slucaju
ovo je definitivno fail jer karta ne radi a izreklamirana je kao vrhunski model !

Update :
Vidi ga,pojavio se i neki LE Hawk :D

http://www.msi.com/product/vga/N760-HAWK-LE.html
To je batch HAWK-ova koji ne rade na default taktu i imaju dva standardna BIOS-a, kao što smo ih videli ovde nekoliko :D.

Pa to je to zato im je cjena bila 230€, a na zapadu pravom hawku je cjena preko 250€ odma je u startu bilo cudno kako da je u Srbiji nesto jeftinije nego na zapadu, ovo je u stvari hawk Le.

Sto se mene tice,ja sam sa MSI kartama zavrsio! I naravno,nasa bagra uvozi skart robu,kao i obicno,sto nam je trziste preplavljeno takvom robom,a valja se po ful cenama....a sad jos i HAWK LE edition......majko mila,sta sebi ljudi dopuste.....:S:

Poslednja izmena:
Najveća fora da te Hawk LE kartice rade na klokovima koji su još niži i od Gaming verzije. Izgleda da se te čipove izvukli sa dna kutije, pa ih sad uvaljuju za fine pare.

A izgleda da su kod nas sve HAWK LE, tj 90% kartica treba da rade na LE clockovima. Ovo je sramota stvarno.

Ovo stvarno nije posteno, karta samo lici na hawk, ali chipovi su unutra slabi, neko ko nece raditi OC za njega je ok, ali opet ko ce uzeti hawk a ne natjerat ga do maksimuma.
Domaci uvoznici su uvidili tu mogucnost zarade uzeli te karte "koje lice na pravi hawk" postavili primamljivu cjenu i tako navukli veliki broj ljudi - jednostavno prevara da bi se bilo sta zaradilo. Sramota!!!

@goldi E bas to. S tim sto i ako neko nece raditi OC moze da racuna da kartica koja nece ama bas ni malo da se OC, u buducnosti sa novim drajverima / optimizacijom nece raditi stabilno. Bas kao sto se nama desava u temi TDR MSI 660 TI OC na ovom forumu. A i ko nece OC taj bi se pre opredelio za GAMING karticu ili koju vec.

Nazad
Vrh Dno