Šta je novo?

Kurirske službe

Nisi castio kurira, pa reko on da se pocasti za tebe :D

Ma nemoj bre. A sto oni dozvoljavaju da budu zaposleni takvi kuriri?! Pa jesi ti prcitao sta sam ja rekao?! Da sam ih zvao da to nije moj rukopis i da u pasosu imam pecat da sam bio u inostranstvo, bas na onaj dan kada je kurir potpisao umesto mene...

a najgore od svega je to sto je neko od drugih primaoca slucajno potpisao u tvoju rubriku iznad il iispod ne u svoju...i tako je nastao problem...ili se potpisao 2 puta :) budi uporan i dokazaces mislim sasvim je ocigledno. A oni ne mogu da znaju kakav je kurir dok svi ne pocnete da prijavljujete one koji nece da rade svoj posao...recimo u daily express kada traze preko infostud-a ako u cv pise da ste negde radili u konkurentskoj firmi nikad vas ni ne zovu na razgovor ili zaposljavanje...

Poslednja izmena:
Slazem se, treba da isteras to do kraja bez obzira na sumu, pripreti im tuzbom i posalji sken pasosa uz pretnju da se uvere u to, skeniraj i prvu stranu gde valjda treba da postoji i tvoj potpis, samo zatamni neke podatke koje ne zelis da vide, ako zelis...

To je bio pre 6 meseci...ma neka...nemam zivce za tako nesto...
BTW bas mi treba broj njihovog kurira za sombor jer hocu da preuzmem paket licno a ovi u centralu ne daju tj kao ne znaju brojeve njihovih kurira...

Drugo nesto, kada se reklamira za nesto kod postekspresa, kako ide postupak? Na SSD-u su bili neke fotografije i dokumenti koje bi sad spasio nekako, ali neznam dali oni u postu oduzimaju to kao neku evidenciju...

Poslednja izmena:
Kod Beksa ne mozes da zoves kurira, zato sto bi onda bilo prostora za divlji transport, preveze ti kurir recimo od jednog dela grada do drugog za dz i slicno, mislim da tako oni razmisljaju.
Ovako zoves centralu i mora sve preko njih da ide, pozivi se snimaju...

Kod Beksa ne mozes da zoves kurira, zato sto bi onda bilo prostora za divlji transport, preveze ti kurir recimo od jednog dela grada do drugog za dz i slicno, mislim da tako oni razmisljaju.
Ovako zoves centralu i mora sve preko njih da ide, pozivi se snimaju...

Pa jeste i to je problem, jer ja cekam paket u vrednosti od 400 eur, a cekaju me ljudi na terenu...
...problem je kod AKSa da oni jako jaaako tesko prihvataju zalbe na pakete...inace be zikakvih problema bi uradili to preko njih...

Takav je Beksov nacin rada i tu nema nikakvih problema, nemas tzv licnog kurira da se sa njim dogovaras nego sve mora ici preko centrale.

Sto se tice reklamacija, to ne znam, nisam do sada imao potrebu za tim.
Desilo se par puta da nesto dodje do kupca neispravno i jednom do mene jedan hard disk, al paketi nisu bili osteceni, jednostavno su komponente resile da crkne pri prikljucenju u kompjuter. Tu nije bilo mesta za reklamaciju.

Poslednja izmena:
Evo sad imao zanimiljivu situaciju.

Kupac naruci od mene dva hard diska, 80GB i 250GB SATA.
Ja mu posaljem, stigne mu danas, zove me telefonom i pocne da se dere kako sam ga prevario, kako je on meni rekao da mu treba za laptop. A nit mi je to naglasio, a nit sam ja igde u mojim oglasima napisao da prodajem hard diskove za laptop, bas naprotiv, u oglasu za hard diskove sam jasno napisao i to boldovano i to velikim slovima da ne prodajem 2,5" hard diskove za laptop.
Il covek nije lepo procitao il je nastao nesporazum (postoji mogucnost da nisam lepo cuo preko telefona), i sad tu tek krece zaebancija.

Krene da se dere kako sam ga prevario uz arsenal polupretnji :) i daje mi na telefon kurira Aksa.
Kurir bez blama pocne da prica pricu kako sam ja prevario kupca/primaoca (pazi kurir, sta je to njegov posao da prica, pa nije da sam poslao cepanicu i ocigledno prevario) i kako ce mi on vratiti ovaj paket. Ja reko covece, ti ako vratis vec otvoren paket ti gubis posao :), nigde nije bilo naglaseno otvaranje paketa pre placanja, dakle ocigledno je kurir veoma dobar prijatelj sa ovim mojim kupcem.
Kad sam mu to rekao, onda krece druga prica, da on meni posalje nazad paket sa otkupninom. Ja reko, na to ne pristajem, otkud znam sta ce biti u vracenom paketu.
Kad ni to nije proslo, onda krece trecu pricu, kako ce oni meni da posalju nov paket, i kad ja primim paket, da uplatim novac coveku na racun, pa ce kurir sa danom zakasnjenja da posalje pare, kao da kupac ne bi bio prevaren, totalni sou :D.

Na kraju je paket poslat bez otkupnine, ali sam lepo rekao coveku, da ce pare dobiti na racun kad meni stigne paket i kad proverim da li su moje pare otkupnine usle u sistem. Nisam prevarant, al brate nisam ni ovca, sta treba da uplatim 3000din coveku na racun, a kurir da izmisli nesto, tipa pare nestale, pa da ne dobijem ni svoje pare. A pri tom ne znam ni dal cu dobiti hard diskove u poslatom stanju (100% Health i Performance).

Ja ne znam ko je on, al on moze da vidi ko sam ja, po broju ocena na KP (a imam puuuno pozitivnih).
Kao sto rekoh, nisam prevarant, al nisam ni ovca.
Najtuznije sto se kupac tako postavio, kako sam ja njega zaebao, situacija kao da sam mu poslao cepanicu i jos vice preko telefona i pominje dolazak u BG. Eh, pa nisam ja od svile, nije ovo prva situacija u kojoj mi neko preti i slicno.

Poslednja izmena:
Tacno je imas puno ocena i vec nekoliko puta si suspendovan sa foruma:

h**p://www.kupujemprodajem.com/127012-1-milan-svi-oglasi.htm

a sto se tice paketa nisi trebao ni da pristanes na to jer to apsolutno nije posao kurira i jos si trebao da ga prijavis, sta si ti kriv sto je neko ***** i ne zna sta kupuje, jedino ako mislis da je negde spomenuo da hoce za laptop, a opet lik ocekuje za manje od soma dinara hdd za laptop :)

Poslednja izmena:
Nemoj ti sad da zatrpavas temu, kako si ti ono meni napisao :).
Znaju ovde ljudi da sam to ja, nema potrebe da glumis Serlok Holmsa ;).

Pa kazem, mozda sam lose cuo coveka, al nigde na mojim oglasima ne stoji da prodajem hdd za laptop.
Iako je kupac ocigledna budala i prenervozan, mogu njega da razumem, ocekivao je da ce dobiti hard diskove za laptop, prodati nesto zaraditi, teska su vremena. Kapiram da 2,5" 250GB SATA vredi oko 2500-3000din, tako da bi mu zarada bila deo 80GB SATA hard diska, i onda kad je video da su za desktop... Teska su vremena, ***, tako da kazem, sa te strane mogu da razumem coveka, iako mi je cak i pretio.

A sto se tice kurira, on je tu najveca budala, al kazem, verovatno su prijatelji.

A nisam ja ni na sta pristao van svojih pravila o reklamaciji. Prvo nazad komponenta bez otkupnine pa kad se sam utvrdim da ne radi, onda uplata. Mada verovali ili ne, ovo je mislim drugi put da nekom vracam pare, bas nikad nisam imao problema sa reklamacijom.
Provericu u ponedeljak dal je kurir poslao pare, tj. dal su u sistemu, provericu dal su oba hard diska u paketu i uplaticu coveku pare na racun.

Sad jedino ostaje bojazan da se hard diskovima nista nije desilo, pakujem ja sve komponente, bez preterivanja, bolje nego fabricki. Al opet, ipak je to dupli put. Kombi mog kurira - magacing BG - magacin Nis - kombi Nis/Majdanpek, pa to dva puta sada.

Poslednja izmena:
Koje kurirske službe imaju otkup u evrima ? Znam da post express nema, za ostale ne piše na njihovom sajtu.

Sad jedino ostaje bojazan da se hard diskovima nista nije desilo, pakujem ja sve komponente, bez preterivanja, bolje nego fabricki. Al opet, ipak je to dupli put. Kombi mog kurira - magacing BG - magacin Nis - kombi Nis/Majdanpek, pa to dva puta sada.

Dodaj jos i centralni magacin u Sapcu, znaci nisam verovao kad sam cuo sta sve oni rade, kakva danguba vremena i kinte da nesto sto neko iz, recimo Zajecara, salje u Nis, prvo ide cak u Sabac na skroz drugi kraj, pa onda ide na jug u Nis, haha...

Koje kurirske službe imaju otkup u evrima ? Znam da post express nema, za ostale ne piše na njihovom sajtu.

Samo AKS jos to radi...

Aj nesto i ja da pitam, ali u vezi PostExpress-a... Nakon mali milion peripetija oko MTS-a, dogovorimo se mi u sredu da mi posalju telefon i da produzim ugovor, naglasim da je vazno da stigne do subote, posle se vracam za Nis, ispitni rok, i naravno padnu obecanja da to vec u petak ima da bude kod mene, PE je brz...
Juce naravno niko nije dosao, iscimao sam ove iz Poste da mi daju broj kurira ali on me razocarao informacijom da ni danas nece stici paket, a nedelja naravno neradna... Posto potpisujem novi ugovor ne moze niko od mojih da preuzme paket, moram bas ja, da li ce to biti, ako stigne u ponedeljak, vec u utorak vraceno nazad, ili kao i obicni paketi stoji po 4-5 dana kod njih, mada mi ni to ne znaci jer ne mogu pre petka vece/subote kuci!?

Poslednja izmena:
radi i BEX :)

Ali smo apsolvirali da je bex crap. Bitni su ovi pouzdani:)

Onda znaci svi poceli ***, do nedavno znam da nije niko radio sem AKS-a!? Jel ima neko odgovor na moje pitanje, 5 dana stoji ili se vraca ako se za 1-2 dana ne uruci?

Moze da stoji koliko god hoce :) Vidis da ne rade po pravilima . Jel ti imas pouzdanu informaciju da ti paket nije urucen bez tvoje krivice Sutradan ??

Pitam zato sto onda imas pravo na nadoknadu, nema tu nikakav kurir da ti prica price , danas necu stici itd. nego ima da ti donese jedan dan od slanja, kako zna i ume ili imas pravo da trazis pare od Postekspresa. Pogledaj na njihovom sajtu kako i koliko.

Ovo sto se tice ugovora, i to moze, ako kurir hoce. Tako su moji potpisali za mene i sve u redu, samo im ostavi LK da se prepisu podaci , a posto Kurir nije hteo da te ispostuje , kad si mogao, toliko ti bar duguje. PA ti vidi jednu od ove dve stvari ili se dogovori sa kurirom da tvoji potpisu, naravno tvoje ime, ili trazi pare - odstetu od Post Ekspresa, za neblagovremenu uslugu.

Mali edit :D Sad sam video, ako dobijas paket bez placanja postarine nista od zalbe. Znaci na taj deo posta zaboravi :D

Poslednja izmena:
Ne placam postarinu, a nema sanse da ostavim licnu kartu, prvo jer sam JEDNOM izasao u grad bez LK, pandur me legitimisao i popio sam kaznu zbog nenosenja licnih isprava, a i kome da je ostavim, dete u vrticu a zena ne dolazi sa posla kuci pre skoro pola 5.

Marfi na delu ..... ne zaustave me 2 godine, i jednom podjem bez vozcke, i zaustave me na kraju moje ulice..... :)

Ostavi im broj licne karte, to mu samo treba .... Mada su meni rekli da na licu mesta moze da preuzme i drugo lice, N salteru poste mora licno.

Nema od toga nista onda, morao sam da izboksujem neku kombinaciju da idem sutra sa nadom da ce ujutru da mi donesu (tesko, cim nije u subotu doneto a subotom bese ne preuzimaju pakete), da ostavim LK ne smem i nemam kome, da neko pokupi pre petka vece/subote kad se vratim umesto mene u posti ne moze, ako uopste i cuvaju...

Poslednja izmena:
Da li imas onaj PE broj? Ako to imas, mozes da resis problem, mozes da pozoves, i da kazes da stave na 30 dana da stoji kod njih, umesto 5. I da ponove isporuku. Zoves onaj broj glavni, pa te oni prebace gde treba.

Pisao sam webshopu ali niko mi ne odgovara, nema nikog vikendom izgleda, ako nema nikog sutra do oko podne, palim jer me obaveze cekaju, pa ako stigne u utorak, i kao ovu najobicniju postu cuvaju i to 5 dana, mozda me saceka do petka, nema druge... Ili neka vrate, mnogo me briga, obecavaju brzu isporuku i da ce poslati odmah sutradan, a onda 3 dana ne mogu da isporuce 130km dalje, pa peske bi mi doneli za 2 dana!!

Na webshop-u pišu 3-5 radna dana, a to što oni usmeno obećavaju... :thumbdown:

Valjda ce te zvati kurir. Kad te zove, nek ti izdiktira broj, i nek vrati u postu, i nek stavi na 30 dana cekanja, to moze. I kad se vratis, pokupi.

Nema od toga nista, jos uvek nisu ni poslali!!! A kad sam pripretio da cu da otkazem sve, jedva docekali i u roku od 20 minuta mi odgovorili da im dam svoj JMBG i otkazace slanje!!

Ili su lencuge samo takve, ili cekaju da im uvoznik isporuci telefon prvo, sto je vrhunac gluposti, stavis nesto na sajt sto ni u jednoj poslovnici nemas, a onda kad ti se i iz shopa naruci, ne mozes da posaljes u sredu/cetvrtak/petak/subotu/ponedeljak jer ni tebi nije dostavljen!!!

Poslednja izmena:
@ercim

Uvek kad ih pitas zasto tako odgovor je ima jako puno artikla i ne moze u svakoj sekundi da sve budze azurirano,
A najbolje od svega je sto stoji po par dana, cak i po nedelju dana nesto ceka nema na stanju...

Ma bas jako puno, daj boze da imaju 20+ telefona i 3+ tableta...

Nazad
Vrh Dno