Šta je novo?

Kurirske službe

ma amateri i lencuge. pre par dana sam uvideo gresku u ceni maticne ploce koja je bila vise nego duplo niza na zvanicnom sajtu radnje i odmah pozovem da porucim i proverim stanje ali su u sekundi prepravili (duplirali cenu) i rekli da je greska, sto znaci da im ne treba bas puno vremena za azuriranje i da to mogu da urade i za svaku stavku koja ne postoji da ljudi ne gube vreme.
da ne idemo vise u off, nemam vise zivaca za takve ,,strucnjake'', uspeo sam napokon da nadjem svoju azuriranu radnjicu a ovi neka slobodno nastave da prodaju nesto sto nemaju.

Možeš misliti - žali mi se kurir što dolazi po drugi put danas na moju adresu.

Ja mu kažem: pa znam da ti je cimanje, ali jutros kad si dolazio sam imao samo jedan paket. U međuvremenu me je zvao čovek za drugi.

A on koluta očima i kaže: "da, ali nemoj dva puta u toku dana".

U pitanju je Bex kurirska služba.

Kakva je politika kod drugih kurirskih službi? Jel' i kod njih kolutaju očima ako dolaze dva puta tokom istog dana?

kolutaju dok ne pozoves centralu, kazes taj i taj kurir koluta ocima, i nece vise, jako su strogi u bexu kad se zalis.

Ja sam pre par dana slao neki paket Aksom, plaćanje pouzećem za Novi Sad. Paket je stigao sutradan kupcu, a meni novac isti dan kada i paket kupcu. Već par godina nemam problema sa Aksom...

Blago tebi. Ja kad moram da koristim usluge kurira , uvek zamolim za bilo koju kurirsku sluzbu osim AKS. Takva bahatost i bezobrzluk se retko vidjaju.

Kurir nikada ne izdaje racun, iako je obavezan po zakonu. Novcani iznos uvek zaokruzuje na neku sumu do koje dolazi samo na njemu poznat nacin. Zove telefonom, jedno 15-tak minuta ranije i ako sam sprecen da se javim moram ja njega da zovem i da trosim svoj novac !!! Ako se slucajno ne javim nece ni da dolazi, iako mu je placeno da dodje i da donese. Naravno ne zanima ga da dolazi do stana cak iako je 100 grama na primer u pitanju, niko ne ocekuje da kurir bas vuce 50 KG ali bi 100 grama morao, kao da ja usluzujem njega Englesku Kraljicu, a ne on mene.

Zadnji put od kada sam rekao sam sebi Nikada Vise AKS, kurir nije radio vec ga je zamenjivao neki stariji covek, da nije uvalio svom nekom rodjaku ili tako nasao nekog da za njega vozi. Ovaj ocigledno vec penzioner je Bogoradio svo vreme , zaleci mi se, a usput me ispitivao kako to da sam kupio telefon tako jeftino, videlo se i da je otvarao paket.

Sve mu je bilo jasnije ali sam morao da mu podnesem raport da je telefon Neispravan i da mi treba za delove !!!

Prijavljivanje Kurira mozda moze da pomogne, ali dovoljno je da on paket posle dve krivine isutira ili tresne od beton, onda kada nije u pitanju Neispravan telefon, pa ti posle dokazuj da li je ili nije tako bilo.

Zato AKS nikada vise, ako ne moze drugacije bez AKS-a i ne kupujem , preskocim prodavca.

Poslednja izmena:
+1 za AKS kritike.

Poslao sam paket preko njih i očekivao otkupnu vrednost nazad u roku od, kako je kurir rekao, 3 do 4 dana. Evo već 15 dana kasnije ni traga ni glasa od njih.

Okrenuo sam najmanje 10 brojeva, što fiksnih što mobilnih, koje sam našao na sajtu i na uplatnici da pitam čisto za informaciju kada mogu da očekujem i da li postoji neki problem. Uvek je ili zauzeto ili se niko ne javlja pa onda automat kaže kako je broj nedostupan. Kao da su propali u međuvremenu. Nije mi jasno kako su se javili uredno kada sam trebao da pošaljem paket. Što se kurira tiče bio je ok i dao mi je priznanicu ali koja mi je eto beskorisna.

Nadam se da ću dobiti jednog dana novac ali AKS nikada više.

Pff, ja sam morao da idem par puta u njihov magacin dole kod Super Vera. Od taka, nikad više AKS...

Nema tu mnogo filozofije.
Ko hoce kvalitetnu uslugu neka plati postexpress.
Ko hoce da prodje jeftinije, dobice i adekvatnu uslugu (citaj AKS).

Nema tu mnogo filozofije.
Ko hoce kvalitetnu uslugu neka plati postexpress.

Ma važi, pa da svaki drugi put moram u poštu da podignem pare... Nema idealne kurirske službe, svaka ima svoje mane - veće ili manje.

p.s. jednom prilikom kurir ostavio ceduljicu u sanduče, iako sam bio kući. Epilog: keva uzela ceduljicu, podigla pare u Pošti (neka smešna cifra, 1000 i nešto din.), i kupila mi čarape :d:d:d

Po tome ispada da je korisnik usluga sam kriv zato što je poverovao da će uraditi ono za šta i kako se oglašavaju sve dok su plaćeni onoliko koliko su sami odredili. Ili neka podignu cene a sa njima i standard ili neka ugase firmu što su, po dostupnosti njihovih telefona, možda i uradili :).
Neprofesionalnim pristupom samo gube mušterije i čine loše sebi. Predviđam da će mi poslednji kontakt sa njima biti odlazak u magacin da pokušam da dobijem otkupnu vrednost isporučene pošiljke.

Ma važi, pa da svaki drugi put moram u poštu da podignem pare... Nema idealne kurirske službe, svaka ima svoje mane - veće ili manje.

p.s. jednom prilikom kurir ostavio ceduljicu u sanduče, iako sam bio kući. Epilog: keva uzela ceduljicu, podigla pare u Pošti (neka smešna cifra, 1000 i nešto din.), i kupila mi čarape :d:d:d
Popuniš uplatnicu na tvoj tekući račun, izabereš opciju Uplata na tekući račun i pare su za dva dana na tvom računu.

Saznao sam pre par nedelja da ima i bolja opcija - samo treba da se naznači kuriru, i on će obeležiti tu transakciju kao postnet uputnicu, pa čim kupac preda pare kuriru, istog dana mogu u poštu po iste.

Wxodusbgd, onda je taj u pošti napravio prekršaj ako je pare naslovljene na tebe dao tvojoj kevi. Mora da podigne onaj čije ime je na uputnici, i traži se lična karta.

PostNet je najskuplja i najnepovoljnija varijanta za kupca.

Ja koristim samo uplatu na račun, najjeftinije, a pare mi neretko legnu isti dan na račun u Intezi kad kupac preuzme.... (tj. u retkim slučajevima kad pošaljem na otkupninu)

Ja imao lose iskustvo sa Post Express-om kurir tebao da dostavi paket adresa je bila BB, ostavio sam kontakt tel. nije me ni pozvao i naravno lakse je ostaviti u posti pa ti preuzmi :mad: kakva neprofesionalnost! Plus je paket-uredjaj stigao ostecen!

+1 za AKS kritike.

Poslao sam paket preko njih i očekivao otkupnu vrednost nazad u roku od, kako je kurir rekao, 3 do 4 dana. Evo već 15 dana kasnije ni traga ni glasa od njih.

Okrenuo sam najmanje 10 brojeva, što fiksnih što mobilnih, koje sam našao na sajtu i na uplatnici da pitam čisto za informaciju kada mogu da očekujem i da li postoji neki problem. Uvek je ili zauzeto ili se niko ne javlja pa onda automat kaže kako je broj nedostupan. Kao da su propali u međuvremenu. Nije mi jasno kako su se javili uredno kada sam trebao da pošaljem paket. Što se kurira tiče bio je ok i dao mi je priznanicu ali koja mi je eto beskorisna.

Nadam se da ću dobiti jednog dana novac ali AKS nikada više.

99% je problem u tome sto je kurir koji je odneo paket greskom stavio treci primerak priznanice zajedno s novcem. Taj treci primerak je po pravilu uzasno bled i necitljiv. Tvoj kurir je 99% nosio to i nije mogao da procita podatke i na kraju je ostavio to u magacinu. To ce tamo stajati dok ti ne pozoves i ne procitas im serijski sa priznanice, oni ce te pitati za podatke i dobices novac sutra ujutru.
AKS je korektan bio oduvek kod mene, imam sjajnog kurira ali i ja sam kroz istu situaciju prosao i u magacinu i moj kurir mi se izvinjavao i rekli su momci da nista nisu mogli da urade jer je priznanica necitljiva.
Samo zovi tsmo i trazi broj magacina. Znam da se ne javljaju na fon, prezauzeti su po ceo dan.

Ja koristim samo uplatu na račun, najjeftinije, a pare mi neretko legnu isti dan na račun u Intezi kad kupac preuzme.... (tj. u retkim slučajevima kad pošaljem na otkupninu)

Ja popunim sve, uplata na tekuci racun, sto nizi troskovi za kupca, i prekosutra mi postar donese pare, a kupca boga pitaj koliko je izasla postarina :)

Za AKS potpisujem da su odlicni preduzetnici, izuzetno sposoban menadzment kompanije, samo mazohista ih ne bi koristio ... ali to u nekom drugom paralelnom univerzumu :d

Treba danas da saljem ispravan hdd za kraljevo iz bg-a.Imam 2 pitanja
1.Koji su najmanji lopovi?
2.Da li moze kada ovaj plati paket da umesto isporuke novca na kucnu adresu, legne na ziro racun?
3.Ko od njih izdaje priznanicu o podacima?
hvala:D

2. samo par postova iznad tvog posta

Ja obozavam post express. Naravno da nece da donese na adresu, ko jos donosi na adresu? :) Makar znas da je na sigurnom, u posti.

Sutra treba da mi stigne konzola AKS-om i nije mi dobro. Poslednji put, samo sto se nisam potukao sa kurirom koji je izricito odbijao da dodje na moju adresu, jer nije umeo da nadje... A velika ulica, jedna od najvecih u kraju. Ali to je happy end. Mnogo je gore kada se ne javljaju danima, pa ih zoves, pa saznas da je paket negde lutao u medjuvremenu, pa taj dan moras da zoves 19 puta (ne preterujem) dok nekako ne nadje put do tebe.

Poslednja izmena:
2.Da li moze kada ovaj plati paket da umesto isporuke novca na kucnu adresu, legne na ziro racun?

1. Ti uslugu transporta nazivas lopovlukom, zanimljivo :).
Ako saljes sa otkupninom, nemoj Post Ekspress, ptt ce ti biti vise od 400din. Aks je dosta jeftiniji.

2. Ali kod Aksa nema uplate preko racuna, to ima kod PE i Daily Ekspress ali ne znam da li Daily radi sa fizickim licima.

3. Ako mislis na uputnicu, odnosno dokaz o poslatom paketu, pa to rade sve kurirske sluzbe.

Ono sto vazi, kakav vam je lokalni kurir takva vam je kurirska sluzba.
Ja imam 4 godine odlicne saradnje sa Aksom, doduse dosta vise saljem nego sto prima m paketa.

City express, ispunjava sve gore navedene uslove.
Lično samo njih koristim evo već 4 godine i nijednom nisu napravili ni najsitniji gaf.

Yup city sve to radi. Malo su sad jaci sa cenama od PostExpresa i u rangu su sa AKSom ( za fizicka lica koji nemaju ugovor kod njih).

Nije Aks nista skuplji od PE.
Ako ide paket sa otkupninom onda je PE I dosta skuplji.

Jedino gde je PE jeftiniji su kod bas malih masa bez otkupnine, znaci ispod bese 250gr je 150din.

Meni je dExpress bio ekstra korektan, sve obavljeno superbrzo, pare sam dobio sutradan.

Ima, ali izgleda da nisi razumeo, ogovor na tvoje pitanje pod brojem dva je
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?181575-Kurirske-službe&p=3539864&viewfull=1#post3539864
Radi se o postexpressu

Ček, ček, pa ovo tražim godinama :D Kakvu uplatnicu popunim, dam kuriru uz paket i uplatnicu kao da se nešto uplaćuje na moj račun pa oni u pošti to sami prenesu ili kako? Ne videh bilo gde da ima opcija/da se označi da mi legnu pare na tekući, a kad god sam predavao u pošti za slanje pitaju me Uputnica ili da mi donesu na adresu. Kontam da je uputnica samo malo brža od običnog donošenja poštara i uzmu proviziju, pa nisam ni probao, ali ovo za uplatu direktno na tekući je savršeno, samo da objasniš detaljnije gde, šta kako. :)

Popuniš običnu opštu uplatnicu gde je kupac uplatilac, a ti si primalac, staviš tvoj žiro račun u kolonu, i daš uz paket. I to ide uz adresnicu, na adresnici ima i NALOG ZA UPLATU da se štiklira....

To je sve.

Ahaaaa, ja mislio ima neka caka da se to kaže onoj seki kad poručuješ kurira ili tako nešto. Pa super, to skroz radi posao. Fala i tebi i Jokeru što pomenuste, živeo bih u večitom neznanju da imaju i tu naprednu opciju. :)

Nazad
Vrh Dno