Yoyo, da ne bude zabune, nisam bas kadar da ti repliciram, jer si daleko strucniji od mene, ali smatram da je tranzicija na 64bita veoma bitna.
Kao sto je usotalom bila bitna i za PC uredjaje.
Verovatno si upravu da su oni (Apple) cigancili i nisu stavili dovoljno memorije da to iskoriste, ali bar su povukli nogu za neke naredne uredjaje (Android, WinPhone...)
Bitno je krenuti u tom pravcu.
Ne mislim da to donosi 2x ubrzanje (nisam bas toliki laik), ali jednom se moralo preci preko te crte... kad tad.
Po meni, to je mnogo ispravniji put, nego bespotrebno gurati sve vise i vise jezgara u telefone i dodatno skracivati vek bateriji.
Sva ta silna jezgra i performanse, koje 90% korisnika i ne koristi, su ubili ono MOBILNI u imenu telefon. :S:
Znam, znam, to je sada "pametan telefon", ali iskreno, zalim za onim starim vremenima kada sam mogao komotno da zaboravim da stavim telefon na punjac pre nego sto legnem da spavam.
Po meni dual core sa nekim jakim GPU je dobitna kombinacija i zato i podrzavam sto Apple i Motorola guraju tu pricu i dalje.
A sto se tice 5", ne znam sta da kazem.
4.3" je nesto sto je meni TAMAN za ruku (do skoro Sensation a sada One S).
Idem logikom da mi preko toga jednostavno nije zgodno (i ovo mi je nekada pervise veliko)
Ako vec nosim 5", ponecu i 7" (Nexus) i jos bolje ce mi zavrsiti posao.
Zaista bih voleo da neki od ovih poteza, predju i na konkurentne platforme i dobijemo neke nove horizonte u celoj prici.
Silna jezgra i megaherci nisu doneli neki boom... a ni kamere od 14Mp koje prave slike daleko losije od mog starog Canona 75 (3.2Mpx).
Toliko za sada...
Pozdrav od nekoga ko nije Apple fan, ali nije ni hejter.
Zdrava konkurencija svima donosi dobro