Šta je novo?

iPhone 5S / 5C - zvanicna tema

Sto se mene tice fail.
Ocekivao sam bar malo izmenjen dizajn. Bar oni osetljivi coskovi sto se lako uniste.
Ocekivao sam mnogo bolju 12-13mp kameru.
I ocekivao sam bar 4.3" ekran. Ok ovo je nerealno ali sam ocekivao i bolju rezoluciju ekrana.

Fenomenalan telefon za JK, Seku, Bubamaru i ostale. Posebno gold varijanta.

Vidi, u pravu si za dizajn, slike jos nismo videli i 4.3" bi mogao ali ako bi rasirili ekran i smanjili bazele (ne vjse u visinu).
Ali ne mozes da kazes da je to telefon za seku i ostale, ovo je telefon i za geekove koji jednostavno hoce mali high-end telefon. Ako je nekome 5" ok, zasto onda uopste gleda iphone kao opciju (ionako je preskup). Ali za mene i jos neke kojima je 4.3" max. ovo je najbolji (da ne kazem jedini izbor).

Nista epohalno. 64bit cpu sa verovatno malo RAM-a, mali ekran, malo bolja kamera, ....
Ocekivao sam bolju Camera app, nesto kao Samsungovu ili Htc kameru. Ne mislim samo na efekte, vec i na filtriranje slika, izdvajanje objekata, itd.
Da li neko moze da objasni cemu sluzi citac otiska prsta? Samo za otkljucavanje telefona ili ima jos neku primenu? Mozda za authentifikaciju prilikom kupovine aplikacija sa App storea?
5c je stvarno ruzan. Izbor boja (svetle su) bas daje jeftin izgled.

@mostwanted:
Tuga je da tako jak hw izbacuje sliku na 4". To je na granici citljivosti. Za igrice nije dobar jer ti prsti prekriju pola ekrana. Ne kazem da treba da ima 6", ali definitivn im treba u ponudi nesto do 5" .

Poslednja izmena:
@yooyo
Unlock, App Purchase i vjerovatno jos svasta nesto sto zahtijeva neku vrstu autentifikacije. Simpaticno resenje, samo da se softverski isprati da ne bude lock telefona zbog masnog prsta :)

Mozda za authentifikaciju prilikom kupovine aplikacija sa App storea?

Da, to je u startu odmah najavljeno.

Ako daju developerima pristup apiju, bice i u ostalima... Bench login otiskom prsta :)

Nema sanse da bude kod nas preko operatera. Koja je poenta za Apple da to uradi? Da bi prodali 1000 komada godisnje lol :d

Pa kad moze u Crnoj Gori zvanicno da se prodaje, koje je 20 puta manje trziste od Srbije, zasto ne bi mogao i kod nas?

Sa ovim jeftinijim plastikanerima mozda bi i prodali dovoljno... ko zna.

Taj jeftini plastikaner ima istu cenu koju je trebao da ima iP5 (da su nastavili dosadasnji trend da je proslogodisnji model jeftiniji 100$ od ovogodisnjeg). Prakticno su samo ustedeli nekoliko dolara na izradi i stavili jos malo para sebi u dzep, a uz put dobili malo reklame za "jeftiniji" iPhone

Slazem se da su nedovoljno jeftiniji.
Ne znam ko ce uzeti 32gb 5C umesto 16GB 5S za istu cenu?!? To mi deluje kao promasaj...

Slazem se da su nedovoljno jeftiniji.
Ne znam ko ce uzeti 32gb 5C umesto 16GB 5S za istu cenu?!? To mi deluje kao promasaj...

Ubo si poentu. Rado bih trampio tih dodatnih 16GB za kvalitetniji uredjaj... za iste pare.

Mislim da je upravo Apple ubio mit aluminijuma kao dokaza kvaliteta.

5c.. nije to plastika, to je polikarbonat :d :d

Eto, prodali su se a materijali i kvalitet izrade su im bili jedan od jacih aduta.

Ne znam ko ce normalan pored ip5 da kupi ovako nesto ogavno kao 5c.

5s ce biti solidan uredjaj ali nije to neko unapredjenje da bi se sa 5 preslo na 5s. I realno, ako su ranije bili inovatori sada su bulja.

Nemam nameru da se prozivam sa apple fanovima, bacih pogled na temu i nove ajfone, moj utisak i dovidjenja..

Poslednja izmena:
Ovo je najgori Appleo-ov keynote ikada. Svako ko je imalo pratio IT sajtove znao je ovo sto su danas prikazali, ali i pored toga nista zanimljivo nije prikazano. Sto se tice 5S dobra je kamera. Dobra je i na mom iP4, ali ova nova je strava. Nadao sam se da ce danas da puste bar iOS7...Pustio je Apple update sajta.

svidjaju mi se unapredjenja, mada sam ocekivao vecu rezoluciju ekrana, verovatno su ostavili za sledecu godinu.

A boje su hmm, malo pre svetle, ta crvena je vise pink, cyan je skoro pa baby blue. Iako nisam za te sarene telefone nokia ima mnogo lepsi izbor boja.

Ne znam ko ce normalan pored ip5 da kupi ovako nesto ogavno kao 5c.

To je fora. iPhone 5 se više neće prodavati.

Samo imam jedan zakljucak i jedno je sigurno:

Ljudi znaju da zarade. To im je naravno jedini cilj ali postaju previse providni.

Da ne pominjem to sto je sve procurelo jos pre 2 meseca pa je bilo mnogo dosadno pratiti sve ovo i njihovo ponavljanje: "Sve je bolje i brze od onog starog". Kao svake godine.

Samo izgleda da su zaboravili na podatke i procente ove godine... pitam se zasto... ;)

Poslednja izmena:
Jeste vrhunski iP5S nema sta. Prelijep telefon sa malim izmjenama, nema se sta reci...

U Nemackoj, 700 5S i 600 5C evra najjftinije verzije. Uff... Jos su poskuplei 20 evrica :d

Ček, pa nije valjda da verujete u ubrzanje 2x? 64bit ne znači ništa. Ima prednosti ako treba da se adresira više od 4gb rama. Za sve ostalo, ubrzanje je svega par procenata. Gpu je posebna priča.
U 5s nema ništa napredno. Verovatno će se prodavati jer, zaboga ima 64 bita, a to je 2x vise od bilo kog drugog telefona. Nikada ranije Apple nije isticao hw brojke u prezentaciji... Nikada nisu objavili količinu rama, jer to korisnicima nije bitno. Nikada nisu pominjali 32bita.

Uhuuu ala je lep, nema konkurencije u dizajnu.

600e 5c????

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaha koma!

i ja svoj iP5 za 5s...

Nazad
Vrh Dno