Šta je novo?

iPhone 5S / 5C - zvanicna tema

Naravno da je poznato. Slično smo videli prošle godine u režiji Microsofta... zvalo se Nokia Lumia. Boje telefona, boje elemenata OS-a, pozadine u boji telefona, sve je kao kod Lumije. Prvi put da vidim da Apple kopira Microsoft...

Vrati se u proslost malo dalje od te Lumie, pocni od originalnog Apple loga, pa ce ti biti jasnije malo neke stvari (pa cak i razlog zbog kojih su novi iPhone-ovi C tih boja kojih jesu). 64-bitni procesor, eto malo radosti za HW spec frikove... daleko vise me interesuje implementacija fingerprint scanner-a.

Poslednja izmena:
ma da ..cim je 64 bit znaci da je sve duplo brze jer je taboze 32 duplo manje od 64.. kada bi to tako islo

Super za 64bit, jedino nisu rekli kakva je korist od takvog cipa u telefonima/tabletima?

Da je neki heavy-calculation purpose u pitanju, pa ajde, ima svrhe. Ovako, cist marketing (kao i AMD u svoje zlatno doba :) ).

Vrati se u proslost malo dalje od te Lumie, pocni od originalnog Apple loga, pa ce ti biti jasnije malo neke stvari. 64-bitni procesor, eto malo radosti za HW spec frikove... daleko vise me interesuje implementacija fingerprint scanner-a.

Ali taj logo nije u upotrebi vec skoro 20godina. Nokia je pravila i pravi Lumia telefone u ovakvim zivopisnim bojama u poslednjih 3godine.

ma da ..cim je 64 bit znaci da je sve duplo brze jer je taboze 32 duplo manje od 64.. kada bi to tako islo

Nije poenta u tome nego što su prvi sa 64-bitnim mobilnim SoC-om. To jeste velika stvar.

Podrzava OpenGL|ES 3.0 kao i novi Nexus 7, sto je veoma kul!

Ne dopada mi se veliki bezel... očekivao sam promenu dimenzija ekrana (u širinu) i minimalni rast rezolucije. Ovo je bukvalno isto kao ranije.

Nije poenta u tome nego što su prvi sa 64-bitnim mobilnim SoC-om. To jeste velika stvar.

ok.. ali sam napisao zbog teksta na vergeu.. svaka druga rec duplo brzi 10 puta brzi ,itd itd.. realno sve je to dzaba ako su se zadzali na 4 inca a vidim da jesu

btw verovatno zbog tipografije ali ovaj novi iOS7 me sve vise i vise podseca na WP8

LB_8304.jpg

Zasto je to velika stvar? I dalje ne vidim korist od toga u telefonima/tabletima.

Pushing the envelope. Nešto što od Apple duže vreme nismo videli. Možda tebi nije bilo bitno ni kada je AMD predstavio 64-bitni CPU ali da nije Intel bi nam i dan danas prodavao 32-bitne.

Baterija za nijansu bolja nego na 5ici, ocekivao sam vise po tom pitanju.

Pushing the envelope. Nešto što od Apple duže vreme nismo videli. Možda tebi nije bilo bitno ni kada je AMD predstavio 64-bitni CPU ali da nije Intel bi nam i dan danas prodavao 32-bitne.

To stoji.
Medjutim, jesi siguran ti sta si dobio sa tim 64bitnim procesorom na svom racunaru? Ukoliko ti na CPUu ne trci neki heavy computation, nista od razlika...

Bice interesantno poredjenje ove kamere i Xperia Z, inace oni bumperi od 29$ su pljacka,...

"Bigger pixels make a better picture." << Zar nije ovo HTC pokusao da nam objasni sa svojim ultrapixels na HTC One?

Jeste, i nije se lepo proveo :)
Medjutim, Apple je daleko uspesniji objasnjavanju/marketingu.

Dobro webster, ne moraš baš svaki komentar koji ti bode oči da rasčlanuješ na sitne delove. Možemo do sutra da polemišemo kako su proizvodi u bojama Apple legacy jer su imali šareni logo pre 30 godina ili zato što su prvi iMac bili šareni itd. Ja sam samo uporedio sa nečim što je koliko toliko aktuelno i povezao zaista očigledno, bez potrebe da se dublje analizira. iPhone 5C kao proizvod zaista liči na Lumia fon, nebitno da li je MS kopirao prvi Apple jer je veza između dva smartfona koja su aktuelna mnogo očiglednija nego sad da poredimo logo i iPode i ko zna šta si još planirao da ubaciš u priču.

A njihov ubedljivo najprodavaniji proizvod?

Najprodavaniji u poslednjih 5 godina, i to ubedljivo, proizvod sa znakom "jabuke" je iPhone.
iPod sam naveo kao jedini proizvod koji je imao ponudjene razlicite boje.

Ja bih stao sada da sam na tvom mestu... ;)

Opet 8mp kamera. Ista rezolucija ekrana. Koja je odavno prevazidjena...

720p uz 120 slika u sekundi. ,)

Posto imam iP4 i iPad4, bas me zanima kako ce iOS7 izgledati i raditi na oba uredjaja. Iz ugla minimum podrzanog HW-a na iPhone4 i mnogo boljeg na iPad-u.

Poslednja izmena:
Dobro webster, ne moraš baš svaki komentar koji ti bode oči da rasčlanuješ na sitne delove. Možemo do sutra da polemišemo kako su proizvodi u bojama Apple legacy jer su imali šareni logo pre 30 godina ili zato što su prvi iMac bili šareni itd. Ja sam samo uporedio sa nečim što je koliko toliko aktuelno i povezao zaista očigledno, bez potrebe da se dublje analizira. iPhone 5C kao proizvod zaista liči na Lumia fon, nebitno da li je MS kopirao prvi Apple jer je veza između dva smartfona koja su aktuelna mnogo očiglednija nego sad da poredimo logo i iPode i ko zna šta si još planirao da ubaciš u priču.

Samo ukazujem na to da je Apple oduvek bio kompanija koja je furala colorful izgled svojih proizvoda tako da obojeni iPhone-i nisu nikakvo iznenadjenje. A svoje misljenje o istim sam vec dao, imaju svoju ciljnu grupu ali meni licno su solidna glupost (Apple nema apsolutno nikakvu potrebu da se utrkuje u marketshare-u).

Vrh Dno