Šta je novo?

iPhone 5S / 5C - zvanicna tema

Ja razmisljam da ako ovi 5C budu izgledali malo normalnije nego na slikama zamenim 5icu jer ne mogu vise da ih menjam posle pada...

Inace, mislim da ce 5C ici kao alva, verovatno i 5S, mislim da su boje dovoljne za vecinu, nazalost...

U Crnoj Gori je u T-Com-u, kao i u Makedoniji... Telenor u Bugarskoj prodaje iP preko svog operatora Globula, i Vip prodaje preko svog M-Tel-a, zasto oni ne urade isto sto i T-Com ako je ta tvoja teorija tacna?

Ne znam za druge zemlje, govorim iskljucivo za Cg. T-com ima nevidjen monopol sto se svega kod nas tice, i iP je kao rezultat toga na nasem trzistu.

iPhone-ovi dolaze iz Hrvatske, iTunes ne postoji kod nas.

Svaka cast! Samo Apple ima tu moc da doda fingerprint scanner i prodaje isti telefon kao nov proizvod. Skidam kapu!

Vidim da hejtujes apple u ovih par stranica... Smiri se malo. Btw, mislim da pola ljudi ovde nikad nije koristilo iPhone, a daju si za pravo da komentarisu kao da su ga koristili.

Ladno nema NFC... a bas sam mislio da ce da to potenciraju i naprave neki cool feature...

Mislim da je upravo Apple ubio mit aluminijuma kao dokaza kvaliteta.
Zasto?
Da li nude istu cenu za plastiku kao i za aluminijum?

Poruka je veoma jasna, 5C nude kao jeftiniju plasticnu verziju, dok je 5s i dalje premijum (aluminijum).

Inace Touch ID je pored kamere na iP5s najbitnija stvar, i mnogima ce to biti presudno za kupovinu novog iP5s sto vise nece morati da se zezaju sa parolama.
Ocekujem da ce konkurencija to veoma brzo da kopira.
http://www.theverge.com/2013/9/10/4716098/fingerprint-analysis-touch-id-sensor-iphone-5s

Poslednja izmena:
Vidim da hejtujes apple u ovih par stranica... Smiri se malo. Btw, mislim da pola ljudi ovde nikad nije koristilo iPhone, a daju si za pravo da komentarisu kao da su ga koristili.

+1 Koliko su pojedinci ljubomorni da je to strasno i moze preci u nesto gore...! :)

Je l' ovaj M7 kao porucen za iWatch ili mi se cini?

Yoyo, da ne bude zabune, nisam bas kadar da ti repliciram, jer si daleko strucniji od mene, ali smatram da je tranzicija na 64bita veoma bitna.
Kao sto je usotalom bila bitna i za PC uredjaje.

Verovatno si upravu da su oni (Apple) cigancili i nisu stavili dovoljno memorije da to iskoriste, ali bar su povukli nogu za neke naredne uredjaje (Android, WinPhone...)
Bitno je krenuti u tom pravcu.

Ne mislim da to donosi 2x ubrzanje (nisam bas toliki laik), ali jednom se moralo preci preko te crte... kad tad.

Po meni, to je mnogo ispravniji put, nego bespotrebno gurati sve vise i vise jezgara u telefone i dodatno skracivati vek bateriji. :mad:

Sva ta silna jezgra i performanse, koje 90% korisnika i ne koristi, su ubili ono MOBILNI u imenu telefon. :S:

Znam, znam, to je sada "pametan telefon", ali iskreno, zalim za onim starim vremenima kada sam mogao komotno da zaboravim da stavim telefon na punjac pre nego sto legnem da spavam. :(

Po meni dual core sa nekim jakim GPU je dobitna kombinacija i zato i podrzavam sto Apple i Motorola guraju tu pricu i dalje.

A sto se tice 5", ne znam sta da kazem.
4.3" je nesto sto je meni TAMAN za ruku (do skoro Sensation a sada One S).

Idem logikom da mi preko toga jednostavno nije zgodno (i ovo mi je nekada pervise veliko)
Ako vec nosim 5", ponecu i 7" (Nexus) i jos bolje ce mi zavrsiti posao.

Zaista bih voleo da neki od ovih poteza, predju i na konkurentne platforme i dobijemo neke nove horizonte u celoj prici.
Silna jezgra i megaherci nisu doneli neki boom... a ni kamere od 14Mp koje prave slike daleko losije od mog starog Canona 75 (3.2Mpx).

Toliko za sada...

Pozdrav od nekoga ko nije Apple fan, ali nije ni hejter.
Zdrava konkurencija svima donosi dobro :D

iP5 ne nude vise, jer niko ne bi kupovao plastiku ako za iste pare ima aluminijum...

Poslednja izmena:
Pa povlače 5 iz prodaje. Evo odmah iznad stoji naslov ka vesti na Benchmarku "Apple prestaje da nudi iPhone 5, iPhone 4s besplatan uz ugovor".

Ja sam ocekivao ovakav senzor:
http://www.youtube.com/watch?v=qAKMtnSAe84

Ultrazvucni skener moze da ocita strukturu tkiva i krvnih sudova do dubine 1cm i to je veoma tesko da se prevari.

Apple koristi opticki senzor, tj. kada se prstom dodirne home button i pri dome se dodirne i onaj metalni prsten, to daje signal skerenu da ocita otisak prsta. Meni to ne deluje kao sigurno resenje jer je moguce kopirati otisak. No, videcemo....

Bilo bi korisno da je onemoguceno gasenje telefona dok je zakljucan. U tom slucaju lopov ne moze da ugasi telefon i samim tim daje sansu vlasniku da pronadje telefon.

Touch ID zadovoljava potrebe kod 99% ljudi jer vecina zakljucava telefon zbog radoznalih prijatelja, clanova porodice... dok FBI, CIA i slicni naravno da nece imati problema da ga razbiju
Lepa stvar je sto mozes dodati vise otisaka i tako mozes da pustis samo koga hoces da ima pristup u tvom telefonu, takodje sada slide to unlock vise nije potreban.

Sto se kamere tice, mene cudi kako do sada Nikon, Canon... nisu koristili ovu foru sa toplim/hladnim blicem?

@illidan
Odgovorio ti je @Corvus Corax

Poslednja izmena:
Ja ne znam kakve vi revolucije ocekujete. Ja bih bio sretan da se ovo do sada malo ispegla i usavrsi pa da idemo dalje... :) Ima tu jos dosta posla u oba tabora!

Ja sam ocekivao ovakav senzor:
http://www.youtube.com/watch?v=qAKMtnSAe84

Ultrazvucni skener moze da ocita strukturu tkiva i krvnih sudova do dubine 1cm i to je veoma tesko da se prevari.

Apple koristi opticki senzor, tj. kada se prstom dodirne home button i pri dome se dodirne i onaj metalni prsten, to daje signal skerenu da ocita otisak prsta. Meni to ne deluje kao sigurno resenje jer je moguce kopirati otisak. No, videcemo....

Bilo bi korisno da je onemoguceno gasenje telefona dok je zakljucan. U tom slucaju lopov ne moze da ugasi telefon i samim tim daje sansu vlasniku da pronadje telefon.

Ono sto mene zanima je ako ja ukljucim taj skener kao jedini vid autentifikacije i onda posecem kaziprst, sta ce se desiti?

Zasto?
Da li nude istu cenu za plastiku kao i za aluminijum?

Poruka je veoma jasna, 5C nude kao jeftiniju plasticnu verziju, dok je 5s i dalje premijum (aluminijum).

Inace Touch ID je pored kamere na iP5s najbitnija stvar, i mnogima ce to biti presudno za kupovinu novog iP5s sto vise nece morati da se zezaju sa parolama.
Ocekujem da ce konkurencija to veoma brzo da kopira.
http://www.theverge.com/2013/9/10/4716098/fingerprint-analysis-touch-id-sensor-iphone-5s

Istih cu cena iPhone Cheap 32G i iPhone 5S 16G. Zar to nije dovoljan pokazatelj?

Ono sto mene zanima je ako ja ukljucim taj skener kao jedini vid autentifikacije i onda posecem kaziprst, sta ce se desiti?
Skeniraj sve prste i onda si bez brige :)

Istih cu cena iPhone Cheap 32G i iPhone 5S 16G. Zar to nije dovoljan pokazatelj?

Kako su istih cena?
32 ne moze da bude isto sto i 16
A razlika u ceni je ocigledna:
16GB=199$ aluminijum
16GB=99$ plastika

32GB=299$ aluminijum
32GB=199$ plastika

Na kraju krajeva i ti taj plasticni nazivas "Cheap" :)

Poslednja izmena:
Koliko je ip5 koštao do juče, a koliko košta danas isti hw u plastičnim kucistu?

Nisam pratio cene, ali nije tacno da sada ne prave razliku u ceni izmedju plastike i aluminijuma, i da budemo realni niko nece izabrati plastiku ako za istu cenu ima aluminijum.

Koliko je ip5 koštao do juče, a koliko košta danas isti hw u plastičnim kucistu?

Klasicno vredjanje inteligencije. IP5 prepakovan u odvratnu glossy plastiku, cena 600e pa jos nazvan c(heap). Bolesno.

5s je standardno odlican ali i standardno precenjen.

Poslednja izmena:
Sad sam proverio... Ip5 je koštao 650, 750 i 850, za 16, 32 i 64gb model.
Danas je ip5c 550 i 650 za 16 i 32gb.
Znači, ukinut je prošlogodišnji model ip5, uveden je plastični sa identičnim hw i 100 usd jeftiniji i metalni koji izgleda kao prošlogodišnji ip5 sa novim hw koji je 100 usd skuplji.

Sad sam proverio... Ip5 je koštao 650, 750 i 850, za 16, 32 i 64gb model.
Danas je ip5c 550 i 650 za 16 i 32gb.
Znači, ukinut je prošlogodišnji model ip5, uveden je plastični sa identičnim hw i 100 usd jeftiniji i metalni koji izgleda kao prošlogodišnji ip5 sa novim hw koji je 100 usd skuplji.

Posteno :) Mislio si da se Apple za*ebao u racunici :) Mada ne znam koji ce im djavo iP5C. Ko se protegne za njega doplatice i tih 100 za iP5S premium edition!

Pa to me i čudi? Možda je 5c za decu? :)
Koju će cenu imati ip5 preko oglasa?

Napravili su zbrku ljudi ne znaju sta da kupe. 3 skoro ista modela a cijena tu negdje :D Cijena je visoka, *** jedan Nexus 199$, koje ponizavanje :d

Vrh Dno