Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

Mini ris :).

Maine coon rasa :).

ne bira stvarno, imam utisak da friskas vise voli, ali i ovu OK hranu jede kao velika :)

Koliko macka pojede, mozes komotno kupovati superpremium ili premium hranu (hills, royal canin, brit, purina...). 1.000 - 2.000 za 2kg. Ovaj moj macic macor od 3.5kg pojede oko 50g granula dnevno iako bi treba da smaze oko 90g. Doduse, malo i isprosi kad jedem.
Kad sam pitao (drugara veterinara) sto kupujem najskuplji hills, rece mi da u njima ima najvise mesa i proteina u odnosu na zitarice koje dominiraju u jeftinoj hrani.

Meda, 12. godina star. Inace ima duzu dlaku ali sada je osisan jer je imao neku infekciju.

Prilozi

• 403526_4866979117592_1327560783_n.jpg
    403526_4866979117592_1327560783_n.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 324
Koliko macka pojede, mozes komotno kupovati superpremium ili premium hranu (hills, royal canin, brit, purina...). 1.000 - 2.000 za 2kg. Ovaj moj macic macor od 3.5kg pojede oko 50g granula dnevno iako bi treba da smaze oko 90g. Doduse, malo i isprosi kad jedem.
Kad sam pitao (drugara veterinara) sto kupujem najskuplji hills, rece mi da u njima ima najvise mesa i proteina u odnosu na zitarice koje dominiraju u jeftinoj hrani.

...izgleda se hills nesto pokvario, moja macka je pre mesec-dva krenula da ga izbegava i dobila je meksu stolicu... Malo sam se raspitivao i ljudi kazu da je moguce da su povecali kolicinu kukuruza u hrani. Sad je na royal caninu i sve je opet OK.

Hvala na obavestenju.
Vise nije macic, pa moram hranu da mu menjam. Mozda probam sa Royalom ili Britsom... videcu...

...moja je bila 5 god na hillsu, onom za sterilisane macke, i sve je bilo normalno... Mada, moguce je i da se nije nista promenilo u hrani, nego je ona stvorila neku odbojnost ili netoleranciju... Kod ove royal canin glavni sastojak je susena riba, a kod hills je bila perad.

edit:
kucna macka je u pitanju, tj. hranim je samo ja, tako da se nije nigde drugde hranila.

Poslednja izmena:
Ja moju hranim http://www.brit-petfood.com/ (jos za malene) i uopste se ne buni. Raspitao sam se u pet centru o toj hrani i samo su je nahvalili.
Navodno je u rangu royal canina kvalitetom a cena je vise nego ok, dok su whiskas napljuvali iz nekog razloga :). (mada sam joj davao par puta sosice whiskas nije se nesto bunila na kvalitet :D).

moja jede royal canin za sijamke, juce sam joj prvi put uzeo hills, vidim jede :D nisu imali u lokalnom petshopu royal, a mrzelo me da idem da trazim.

Miki, tvoja nece da se buni - samo ce tebe da pojede :D

Jel pitoma? Voli li da se mazi, igra?

Hranim je dovoljno da ne pocne nocu da me glodje po nogama :D.

Jeste pitoma, obozava da se igra a sto se mazenja tice nije kao domace :). Ne postoji sansa da preko dana dodje i sedne u krilo da se mazi :). Ali zato kada se ide na spavanje i kada se ustaje ujutru nema vece maze. To se penje na glavu, pa se potura da se mazi, a prede toliko glasno da nema sile da se spava :) i to sve nakon sto me odalami par puta sapom po nosu da se probudim.

@Uruk aha zenka. Davno sam imao zenkicu mesavina domace i norveske sumske i ponasanje je bilo totalno drugacije od ovog monstruma sad :D

Poslednja izmena:
Nisam znao da pas može da se prehladi,ali evo sad se moj prehladio.

Ja sam mojoj uzeo skoro prvi put royal, kitten pošto ima 6 meseci, i po njihovoj specifikaciji ona bi trebalo da jede 50-60g, a ona jede: ujutru joj istresem jedan wiskas sosić i to smaže dok se ja sređujem za posao (veoma kratko) i posle podne mi se non stop umiljava, pa me vodi do hrane da joj dam, i onda dobije još jedno 30g royala i to smaže dok si rekao keks i traži još a naravno usput isprosi neke ćureće *****avancije za mačke, kao neki slatkiši ili šta li su, pa još isprosi i uz ručak...jede kao na takmičenju, a vidi je kakva je, hoću da kažem da nije debela s'obzirom koliko jede :) (i pije)

Prilozi

• WP_20130907_003.jpg
    WP_20130907_003.jpg
    469.7 KB · Pregleda: 266
  • WP_20130914_005.jpg
    WP_20130914_005.jpg
    505.4 KB · Pregleda: 247
  • WP_20130917_007.jpg
    WP_20130917_007.jpg
    480.1 KB · Pregleda: 255
Moj skot se navukao na Rojal i sada kad sam joj dao Hills pravi se luda i bojkotuje (ali samo dok bas ne ogladni) dok na RC navali jos dok joj sipam... Inace pored ove dve hrane uzimao sam joj i Purinin Pro Plan koji nije da nece ali nije bas odusevljena njime kao sto je sa RC...

Od suhomesnatog priznaje samo pileca/cureca prsa i delikates kare do joj je sunka tek ponekad odgovarajuca...

Vidim da su se svi ovde na navukli na raznorazne granule.
Ja sam svoje kuče prevaspitao i od pre godinu i po je na tzv. BARF hrani, nabavljam u Nišu i pokazala se super kvalitetnom:
Jedna cinija koja tezi 700g po deklaraciji, a u praksi 750 :) kosta 100 din i sadrzi:

- 100g sirovog govedjeg srca
- 100g sirovih govedjih skembica
- 100g sirogog govedjeg grkljana
- 100g kuvane govedje slezine
- 50g sirovih pilecih ledja
- 50g kuvane junece jetre
- 150g kuvanog pirinca
- 50g kuvanog ovsa
- kostanu srz
- beli luk
- suseni persun
- svezu sargarepu
- seme lana i seme suncokreta

fotografija0066w.jpg

Prilozi

• fotografija0066w.jpg
    fotografija0066w.jpg
    158 KB · Pregleda: 191
Huh, moj macak je napunio godinu i pojede 40-50g granula dnevno. Tvoja, Neo, bas voli da klopa :)
Kad prelazite sa hrane na hranu, mesajte staru sa novom nekih 7 dana.
Zormanicu, ta sveza hrana je najbolja. Ko ima gde da nalageruje :)

@ZORMANIC

Cekaj bre, za koga je ovo hrana sa slike?
msm da ne znam lepo bi seo i jeo! ozbiljno....
....
Gde uzimas to u Nisu?
Mozda slican lanac ima i u KGu, zato pitam.

Da u Nišu se snabdevam, ali čovek polako grana biznis i po ostalim gradovima, evo linka gde ima više detalja pa se informišite. Nesto sam kao nacuo da radi dostavu u Ns i Kg, ali pitajte ga:

http://prirodapasa.com/index.php?topic=1398.0

Pored ove hrane nabavljam na istom mestu i cele lososove glave, pa dajem i njih, svaka je po 300 do 500 grama, taman za jedan obrok.

Što se tiče ljudske ishrane ja ionako imam običaj da liznem i malo probam sve to što dajem psu, a od lososvih glava sam već kuvao više puta čorbu i još sam živ.

rgzs.png

Poslednja izmena:
Ajd i nas dvojica da se prijavimo na tapet :)...mačak Milenko(hehehehh radno ime) :) prošle nedelje došao do mog prozora i počeo tiho da zapomaže..sam samcit i mokar.Pa eto završio je kod mene u stanu jer nisam imao srca da ga ostavim napolju...

Prilozi

• 20130929_121439.jpg
    20130929_121439.jpg
    652.1 KB · Pregleda: 243
  • 20131006_232004.jpg
    20131006_232004.jpg
    788.3 KB · Pregleda: 278
^Nemoj da mu dajes da pije mleko, velika je zabluda da mackama treba davati mleko.

Nije mleko već ostatak Grčkog jogurta...izmolio na kvarnjaka da proba :)

^Ma sladak je tako zamazan od jogurta, mnogo dobra slika:).

^Nemoj da mu dajes da pije mleko, velika je zabluda da mackama treba davati mleko.

Zabluda je i da ljudima treba davati mleko, bez sale.... i bez ubedjivanja, ne interesuje me bilo cije misljenje po tom pitanju, realno...cisto da u startu zaustavimo OT i flame.

Ja za sad što znam oko ovog malog stvora je to da mu mleko ne škodi...ali zato granule i pirinač!Bežimo svi od njega :D gasovi na sve strane i naravno što uz to sledi :S:
Trenutno mu dajem Viskas Junior kesice i kuvano povrće pomešano.Ako neko ima neki savet oko ishrane slobodno kucajte.Ja nemam iskustva sa mačkama i nikad nisam imao mačku pa zato i ne znam šta sme a šta ne oko njih...

^^^
Pazi, neke macke vole mleko, neke ne, recimo ovaj moj macak ne voli slaninu!
Da, znaci slaninu omirise, i ode, nikad nije hteo da je jede.
A ima macana koji uopste nece mleko ni da liznu.
....
Vise se ne secam cime sam hranio ostale macke, al znam da sam svim psima i mackama davao iskljucivo obicnu/zivu hranu, nikad nisam koristio nikakve granulate, itd...dobro, imao sam i vremena da se zezam sa time.
Sad ne znam kako bi...
...
Ako imas neku ribarnicu u blizini, sa zivom ribom, tj ribljim iznutricama, ako uredjuju ribu pa im ostane, to je dobro recimo, nekad su i girice, prema ceni za kilogram, bile jeftina hrana, sad ne znam ni posto su.
I uopste sve ostale iznutrice, dzigerica nekad ima bas dzabe da se nadje, ili kasapnicu ako imas u kraju, pa tamo da vidis nesto, ne treba tebi tj njemu mnogo hrane...
Zivo jaje dal mu dajes? To je dobro.
A inace sto jedna macka jede druga mozda nece uopste, kako im dodje...

Da se upisem i na ovu temu.. Vidim pise se koliko macke jedu.. Ovaj moj macor,ima skoro 2god pojede na dan skoro kao ja.. Znaci 200g viskasa(i to ne granule nego kesica ona) i jedno 150g pilecih krilaca i tako skoro svaki dan :) zanimljivo da ima "samo" 5kg :)
P.s. od ribe bezi kao lud,sto je dosta cudno

Poslednja izmena:
Vrh Dno