Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

Da,to je ti,isto kao u kod mene.! Kod drugih pa i ovde na benchu,power limit je bio 185%! Ne kontam gde gresim?!

kako se gleda taj power limit ( nov sam sto se tice OC grafickih i procesora ), i koliko sam razumeo on sluzi za klokovanje da bi se skroz iskoristila graficka koja se overklokuje u cemu je hawk dobra :D

Kod nV, koja je prva uvela dinamički klok karti, više faktora se uzima u obzir. GPU Boost su uveli sa 6xx linijom, a sa Titanom je došao GPU Boost 2.0 - gde je (između ostalog) dozvoljen i overvolting. U principu, postave se granice za potrošnju karte, za temperaturu (što je novo u GPU Boost 2.0) i dozvoli se overvoltage i na taj način možeš da reguliše koliki će maksimalna klok da dostigne karta i kolike klokove će održavati u radu. U Afterbuner-u se može podesiti i šta će biti prioritet...

Poslednja izmena:
Da,to je ti,isto kao u kod mene.! Kod drugih pa i ovde na benchu,power limit je bio 185%! Ne kontam gde gresim?!

U tom review-u koriste Afterburner 3.0 beta 11 - dakle, nije bilo podrške za Hawk. Evo ti changelog za Beta 12 (13 nije ni bilo);
Please take a note that it is old good beta 11 binaries with the only change in database file, which adds support for MSI 760 Hawk card. So the rest cards owners can safely ignore this version, there are zero changes for them inside.

to sam i mislio, danas mi stize pc, samo da nemam neku gresku sa kartom :(
mada ja obicno imam srece sto se tice elektronike, sve mi dugo trajalo i nisam imao problema :D

Pa hebem mu lebac,koju verziju AB su koristili ovde na benchu,guru3d,pa im je bio otklhucan powerlimit na 185%?!

Moraš staviti 3.0 beta 12 ili beta 14 i prebaciti se na L2N bios. Trebalo bi da radi... Dakle, uradi deinstalaciju Afterburnera i kad te bude pitao, obriši sve. Ponovo instaliraj i restartuj.

Poslednja izmena:
Sve sam to uradio,sa beta 14,ln2 bios i opet imam 111%....moracu danas cim dodjem s posla opet sve natenane,drajvere pa AB......

Aj probacu jos i to pa cemo videti....iskreno,radije bih sam da resim problem nego da se njakam sa ovima u radnji...

Kartica je nova - možeš je vratiti u roku od 14 dana bez obrazloženja i da ti vrate novac. Mislim da nemaš neki veći problem... Ili se dogovori da ti pošalju drugi primerak, ako je moguće.

ja sam malo isao na netu i koliko sam primetio na ovom sajtu su stavili na 111% i imali su 20% gain, jedino sto sam primetio da imaju drugacije su driveri :/
http://www.legitreviews.com/msi-n760-hawk-video-card-review_2253/13

Flipping over the card, you should first take note that it has a backplate on it which protects the components on the back of the card and cleans up the looks too. This card will also do 3 way SLI. Next to those SLI headers, to the left, is a BIOS switch. That switch is for a normal ‘gaming’ type (default) BIOS, and an LN2 BIOS which disables internal protections for taking this card under sub ambient conditions. For example, when using the LN2 BIOS, the power limit raises to 185%.

i ovo sam procitao da li ste to uradili ? :D

Poslednja izmena:
Znaci karte su ipak ispravne! Treba ubosti pravu verziju AB samo,ilu eventualno jos neku opciju cacnuti u cfg fajlu...voleo bih da se javi covel koji je testirao ovde na benchu za sajt,posto je i on imao 185%,da nam objasni u cemu je kvaka...

Poslednja izmena:
Pa ono slicno sam i ja postigao za sad, na brzaka ovako, ~7100 gpu score. Zezam se jos sa karticom videcu sta je stabilno sta moze. Ali i dalje powerlimit stoji na 111%. Inace kartica skroz tiha i hladna.
760.jpg

da li si ukljucio LN2 BIOS ? svi pisu da se tako dobija taj powerlimit od 185%

Isti djavo i sa ln2,isto pokazuje samo 111% i kad je prebacena na ln2...

Ma isto i kod mene. Jedino sto je tiha skroz. 7100 gpu score firestrike to je max za sada za moju karticu. pokusavam vise ali puca.

Da,tiha je kao smrt...mamu joj hebem,mora da postoji neka caka!

Evo upravo sam probao. Isto 111% power limit, jedino sto moze napon da se dize do 1,25v ali na testovima i u igricama i dalje pise 1,212v tj 1,225v.

800 memorija kod mene, i 100mhz za gpu. dosta za danas :) btw bas slab ASIC, kao da biraju ***a. ovi na stranim forumima sve 87% asic i slicno.

Pa rekoh ja,nasa bagra skart uvozi.....gde si ti kupio tu tvoju? Ja se opasno razmisljam da vrnem ovu moju,msm tacno se vidi da joj fali power limita da bi mogla da radi/boostuje na vecik klokovima,a ako se stvarno ispostavi da je zakljucana na 111%,vracam je.....btw,nasao sam na nekom stranom forumu gde se lik zalio na istu situaciju kao i kod nas,na sta mu je neko odgovorio da treba jos malo sacekati,nije se jos pojavila zvanicna verzija AB koja podrzava i otkljucava HAWK u potpunosti....

Poslednja izmena:
Pa gore sam ti stavio change log za 3.0 beta 12 - imaš podršku za Hawk. Ako nemate povećan power limit sa ln2 BIOS-om, nešto nije u redu. Mada, uvek možeš da skineš LN2 bios i flešuješ ga...

Gledao ja,nema na zvanicnom sajtu da se skine bios....ili sam corav....

Nisi - moraćeš ga potražiti. Mislim da bi ti neko od moderatora na MSI User forumu sigurno mogao pomoći - pitanje je samo da li da se cimaš oko toga...

Vidi,iskreno ni meni se ne cima oko toga,najradije bih je vratio,mada....dosta je tiha i hladna,cak hladnija i tisa od GAMING varijante sto sam imao,a klokuje se prakticno isto kao i ta prethodna sto sam imao,bas se vidi da je kvalitetno odradjena karta.....a na kraju,sta uzeti za tu lovu?stvarno hebena situacija....:mad:

Nazad
Vrh Dno