Šta je novo?

GeForce GTX 760 Thread

oni su to testirali sa redovnim biosom,i kao takva opet je isla 110mhz na redovnom biosu sto je odlicno! Inace javio se bojsha,kaze da je njegova karta sa testa bila redovno otkljucana na 185% i da ce pokusati da trazi kartu nazad,nebi li barem bios svukao pa ce nam poslati...

Drustvo, evo i ja da se javim, idem po kartu, pa da vidimo da li mozemo da resimo problem i da vidimo sta je tacno u pitanju :)

Evo ovako, kod mene definitivno nudi 185% nevezano za verziju AB-a, jer sam samo ubo kartu bez reinstalacije drajvera od prethodne GTX 760 Gaming koja mi je bila u konfi pre toga. Afterburner mi je verzija 3.0.0 BETA 12 i odmah detektuje maksimalni limit od 185%. Evo i screenshota da potvrdimo to :) Eh da, i kod ove karte je ASIC Q na solidnih 76%.
Stoga, pretpostavljam da je fora u BIOSu, tako da sam ga okacio da probate da vidite sta se desava :)

Prilozi

• msi_gtx760_hawk_l2_bojsa.rar
    55.9 KB · Pregleda: 35
  • screenshot.png
    screenshot.png
    981.5 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Bravo bojsha care!!!!Fleshovao sam tvoj bios,i .....tananananaaaaa!!!!

attachment.php

Sad cu malo da se poigram sa OC on,jos jednom veliko hvala!!!!!

Prilozi

• bojsha !!!!.JPG
    bojsha !!!!.JPG
    109.4 KB · Pregleda: 296
hue hue hue :D
to mi kazi :p
sad samo da naucim kako se fleshuje :p

Najlakse je da skines NVFlash for Windows sa ovog linka otpakujes ga i stavis BIOS fajl u isti folder. Posle samo prevuces BIOS ikonicu na NVFlash.exe i posle ce te pitati da li zelis da flesujes bios, pritisnes "Y" na tastaturi i to je manje/vise to :)

Srecno!

Evo i da ilustrujemo, posto mozda neko ne shvati :)

Korak 1. Samo se prevuce ikonica biosa (msi_gtx760_hawk_l2_bojsa.rom) direktno na nvflash.exe fajl.

bios_flash.png

Korak 2. Otvorice se u cmd-u prozor koji ce vas pitati da li zelite da flesujete bios. Pritisnite "Y" na tastaturi i flesovanje ce krenuti. Alternativno, pritisnite bilo koji drugi taster i izacicete iz NVFLASH-a.

bios_flash_2.png

Poslednja izmena:
Cak i da to ne uradi, uvek moze neko od kolega sa foruma sa istom kartom da mu ga okaci ovde :) Mada, verujem da moze samo da bude bolje, imajuci u vidu iskustvo sinde...

:wave:Svaka cast,,bojsa,, hvala ti mnogo i od mene, a isto tako i tebi ,,sinda,, toliko si bio uporan da nemam komentar HVALA MNOGO OBOJICI!!!

Ne zahvaljuj,nego fleshuj bios.i cepaj po oc-u!!!!::):):)

@sinda
Sada mozes u potpis da stavis koju graficku imas posto je sad sve na svom mestu koliko vidim :)

AKO BIH HTEO NEKO DA POMOGNE: kad prevucem ikonicu biosa --msi_gtx760_hawk_l2_bojsa.rom-- direktno na nvflash.exe fajl. samo mi se pojavi crni prozorcic i sve pise odpocetka kako trebe ali na kraju tog prozocica pise: ERROR PCI SYBSYSTEM ID MISMATCH, ali prozorcic se samo pojavi i odmah nestane tako da , ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan( da bih znao sta nije u redu)...unapred hvala svima!!

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je glupo pitanje, ali da li si prebacio prekidac na LN2 bios?

Evo i slike ako i ona moze dodatno da vam pomogne da mi otklonite problem

Prilozi

• Capture 1.PNG
    Capture 1.PNG
    708.5 KB · Pregleda: 92
Jao ,, bojsa,, druze u pravu si glup sam samo tako , to je izvini molim te i hvala ti puno!!!

:banana::wave:Juu hhhuuuuuuu, bravo momci , i hvala vam sto postojite, da i mi koji se slabije razumemo u ove stvari naucimo od vas nesto....Da mogu skocio bih kroz prozor od srece , ali nemogu lep je zivot pored ovog hardvera..

Prilozi

• Capture 5.PNG
    Capture 5.PNG
    322.6 KB · Pregleda: 135
Uh,ova tvoja ima dobar ASIC,garant ces prebaciti +200mhz.....

,,SINDA,, posto nisam bas neki veliki strucnjak kao ti u klokovanju, a ima vas dosta jakih u tom polju, evo kako sam ja to uradio pa ti pogledaj ako sam pogresio negde ti mi prosvetli kako bolje moze , ako uopste moze, mada kod vas moze bolje i vise sigurno:) Na ovom kloku je stabilna samo tako, vrteo sam heawen blizu dva sata i proslo sve bez problema, e a vi cete reci ostalo sta ima jos ako moze da se uradi.

Prilozi

• STABILNA KO STENA.PNG
    STABILNA KO STENA.PNG
    830.2 KB · Pregleda: 96
Mislim da bi ovi testovi morali da budu i bolji, ali vi cete reci sud o tome!!!

Prilozi

• Ungine heawen-klok.PNG
    Ungine heawen-klok.PNG
    46.9 KB · Pregleda: 122
  • Fire strike-klok.PNG
    Fire strike-klok.PNG
    356.3 KB · Pregleda: 90
Uh,ova tvoja ima dobar ASIC,garant ces prebaciti +200mhz.....otkljucaj napon u afterburneru,sibni ga do kraja,podesi na 200 mhz za core clock,pa vidi prolazi li Heaven i 3d mark....

Molim vas izvinite na cekanju, deca ,skola i tako to;) SINDA: Sve je proslo kao ladna voda, heaven je vrteo oko pola sata i max. temperatura je bila 78 stepeni, sve stabilno radi nema sta.3d mark prosao isto kao ladna voda, Izgleda da sam ubo jedan od boljih primeraka.EVO I SLIKA:

Prilozi

• Capture 1.PNG
    Capture 1.PNG
    414.4 KB · Pregleda: 97
  • Capture 2.PNG
    Capture 2.PNG
    46.4 KB · Pregleda: 92
  • Capture 3.PNG
    Capture 3.PNG
    393.3 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Sad sam mu pustio PM bojshi,pa mozda covek i odgovori....mozda ;)

Kazem ti ja samo bojsu pitajte, ja najvise vjerujem ovim nasim ljudima kad nesto testiraju.
Drago mi je da ste rjesili odma je mirisalo na bios, bitno je da sad sve fercera, sad dizite napon gurajte do kraja ;)

Pa drugi nije bio standardan.....valjda.....lepo ga je gpuz iscitavao,taktovi spusteni na 980mhz a AB je takodje iscitavao pod oznakom LN2....ko ce ga znati zasto mu je power limit stavljen na 111%.Ista situacija je i na stranim forumima....nista tu meni nije jasno

@Boban75:

Na koliko ti karta boostuje pri tom kloku od +200mhz za core?

Kod mene bostuje pri ovom kloku +200, 1333 mhz a ide i do 1450 mhz , ova verzija afterburnera baguje ko luda, tako da nemogu da izbacim slike ,,,scren capture,,, postavio sam na F1 da slika ali kad pogledam ono prazan folder i nece pa nece, ili *****ava ova ,,riva,, sto dolazi uz njega nemam pojma !!! temperatura ide do 76 stepeni , od 70 do 100 fps kako gde. Probano na BATERFIELD 3. UGLAVNOM SVE LETI I RADI KAO SAT!!! Probacu moze li jos da se nakloka ali radim po ceo dan pa nisam imo vremena ! Cim budem dobijo vremena kacam slike!:wave:

Poslednja izmena:
Uh,pa to je kod tebe odlicno,moja na +180 bustuje na 1280mhz.....

Nazad
Vrh Dno