Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@prashinar Nisam siguran da sam razumeo, sve baterije su akumulatori. :) Ako misliš na to da baterije budu eksterne, ima dosta takvih lampi, mislim da je i Duletova takva. Uglavnom, te lampe su po pravilu osetno skuplje, najviše zbog tih baterija. Baterije su i mnogo teže, a odjednom koristiš sve. Prednost je što vremenski duže traju, ali nemaš rezervu, jer niko nije lud da kupuje i vuklja 2 pakovanja. :) Dodatna mana su dodatni kablovi i konektori koji su izloženi habanju i vremenskim (ne)prilikama, na šta treba obratiti pažnju.

S druge strane, ako puno voziš noću i to po slabo osvetljenim putevima (ili van puteva), kao Dule kome u 1 ujutru dune da se malo provoza :D, onda je odličan izbor. Možeš da uzmeš i one sa 2 ili 3 kućišta (i isto toliko dioda i drajvera), pa da osvetliš šumu kao koncert da spremaš. :) Računaj na cene od 50ak dolara naviše (čak i mnogo više). Recimo - http://dx.com/p/p7-water-resistant-...te-led-bike-light-with-battery-pack-set-82734 Naravno, uvek baci pogled na ovaj test (a i druge na netu) - http://www.torchythebatteryboy.com/p/bike-light-database.html

Evo da javim par utisaka o Avalanche.

Za sad sam zadovoljan kupovinom, lepo ide i cini mi se da sam strefio velicinu. Menjaci mi se svidjaju, precizni su mada ostaje da vidim kako ce to vremenom da se ponasa i koliko cesto mora na servis. Mozda bi bilo bolje da sam uzeo XXL umesto XL zbog mnoje visine (188cm) ali ne smeta mi nista :)

Ostaje samo da nadjem dobar lanac i osvetljenje, ali to cim bude vremena i bitnije plata :D
Hvala svima na savetima ;)

@sprey

Ja sam visok 195cm,pa sam uzeo XL (21inc),tako da ti ne treba XXL

Sta bre relativno,sa carapom na glavi bi skuplje prosao:)
Ajd sklapaj to pa da idemo negde u voznju.Ako ide i bivsi vlasnik tvog sadasnjeg rama spremi dzak cementa od 50kg da mu natovarimo na bajs,mozda ga malo i obuzdamo:)

Imam ja ovakvu za 800 din. novu, ako te zanima?
Koristi jednu AA bateriju ili 14500 li-ion
7560445_torch_flashlight.jpg

1. U oglasu postoje tvrdnje kojih na samom pakovanju nema. Reklo bi se da je standardna kineska "Police" lampa, ali na ovoj piše "PoliDe". :D
2. "CREE LED" ne znači automatski XML-T6, ima puno CREE dioda. T6 su među najpopularnijim, pa mi je čudno da se ne bi hvalili na kutiji. Inače, ni T6 nije najnovija, a ni najbolja.
3. Voleo bih da vidim ta 3 "Wata" :D, a zanimljivo bi bilo saznati šta znači "18000w" u tekstu ispod slike.
Sve u svemu, pogledaj ovu koju bakara ima, a u svakoj kineskoj radnji imaš te "Police" lampe, mislim i jeftinije od Polide.
A mogao bi i da pročešljaš temu na CB, ima samo 120 strana. ;) http://www.cikloberza.com/forum/vie...k=t&sd=a&sid=2503e3173355d396f72de575f797fd60

@Bogdan Čovek ima user "spery", ne "sprey" :D

@spery XXL za 188 cm jedino ako su ti noge do dijafragme. ;) A onda svakako imaš većih problema od veličine rama.

Imam ja ovakvu za 800 din. novu, ako te zanima?
Koristi jednu AA bateriju ili 14500 li-ion

Kakav snop baca?

1. U oglasu postoje tvrdnje kojih na samom pakovanju nema. Reklo bi se da je standardna kineska "Police" lampa, ali na ovoj piše "PoliDe". :D
2. "CREE LED" ne znači automatski XML-T6, ima puno CREE dioda. T6 su među najpopularnijim, pa mi je čudno da se ne bi hvalili na kutiji. Inače, ni T6 nije najnovija, a ni najbolja.
3. Voleo bih da vidim ta 3 "Wata" :D, a zanimljivo bi bilo saznati šta znači "18000w" u tekstu ispod slike.
Sve u svemu, pogledaj ovu koju bakara ima, a u svakoj kineskoj radnji imaš te "Police" lampe, mislim i jeftinije od Polide.
A mogao bi i da pročešljaš temu na CB, ima samo 120 strana. ;) http://www.cikloberza.com/forum/vie...k=t&sd=a&sid=2503e3173355d396f72de575f797fd60
.

Taj oglas sam okačio čisto da se vidi o kakvim lampama se radi jer sam na brzaka procunjao guglom da nadjem sliku. Kako rekoh te lampe koriste ljubitelji airsofta po uzoru na lampe koje nose vojni ili policijski specijalci na svom oružju. Da li su i tu u pitanju replike ne bih znao :d

Baca extra, ima ono zoom podesavanje, mada je taj zoom vise za neko zezanje za voznju svakako vozis odzumiranom lampom.

Zavisi i koju bateriju stavis li-ion svetli ko blesava, ali kako je meni crkao punjac koristim je uglavnom sa alkalnom baterijom.
Zao mi je sto nisam imao cime da slikam kada sam prelazio preko novog mosta a lampa osvetli sve znakove u okolini posto su reflektujuci.

Najveca prednost ove lampe je sto je mala, jaka i imas uvek dostupnu jednu bateriju za nju.
Mana je sto ova nema opciju treptanja.

I bilo bi dobro da iskopas bas ovakav gumeni drzac za nju, ovo je moja lampa, a eto vam i moj prosek na 112km :)

Capture1.JPG

Poslednja izmena:
E do jaja, sad vidim da su produzili :) Probacu na sve nacine da iskoristim to, bar za opremu, dosta opreme :)

Poslednja izmena:
Piše da nema Mode memory. Nemojte da kupujete takve lampe, poludećete sa njima.
Naravno, možda je greška u specifikacijama, ali bolje rizikovati sa onom koja navodno ima, nego ovom koja navodno nema. :)
Evo još jednom linka za tu istu lampu SA Mode memory, koju sam ja kupio - http://dx.com/p/ultrafire-wf-501b-x...white-led-flashlight-with-strap-1-18650-55241
Još je i jeftinija. :)

PLANET
Ako bude malo sreće, ja bih možda ipak kupio i kacigu na tom popustu, kad ga već produžiše.
Pa ako neko iz BG bude već kupovao, da se opet organizujemo. Samo ne baš ovih dana. Treba mi još vremena da odlučim, a i nisam sad pri parama.

Nista jos ne znam, trebao sam jos prosle nedelje da odem do nekog lika sto valja polovne u Va ali nisam stigao, verovatno cu ici ovih dana da vidim ima li sta krsteno polovno (ne pada mi na pamet da putujem po Srbiji samo da bih probao bajseve koje ko zna ko prodaje). Lavina je jos uvek opcija, posebno jer popust vazi jos meces dana ;) ali ako naletim na neki sa 22'' ramom i boljom opremom u va..

Ako hoce neko da kupuje u PB nek racuna na mene, hocu da kupim SPD.

Ujedno ako ima neko predlog gde jos da pogledam osim matriolimp i PB?

Piše da nema Mode memory. Nemojte da kupujete takve lampe, poludećete sa njima.
Naravno, možda je greška u specifikacijama, ali bolje rizikovati sa onom koja navodno ima, nego ovom koja navodno nema. :)
Evo još jednom linka za tu istu lampu SA Mode memory, koju sam ja kupio - http://dx.com/p/ultrafire-wf-501b-x...white-led-flashlight-with-strap-1-18650-55241
Još je i jeftinija. :)
Za ovu koju sam ja kupio u opisu pise da ima memoriju a u stvari nema http://dx.com/p/ultrafire-nh-t60-ha...ite-led-flashlight-with-strap-1-x-18650-57005
Mislim da je to pre varijanta kako kome sta upadne...

Ahahahaha, Bogdane svaka ti se dala, odavno se nisam ovako slatko nasmejao! :D:D:D:D:D
Ovo je najbolja tradicija Onion News-a, ali u verziji na srpskom! :D Kako je samo dobro napisan tekst. Šteta što ovde nema onog smajlija sa CB koji udara rukom dok vrišti od smeha.
A super su i neki komentari (osim likova koji misle da je "vest" prava), kao onaj koga nerviraju majke sa decom u kolicima koje hoće da prolaze trotoarima, na kojima on parkira auto. Pa neka majke nađu drugo mesto za šetnju, a ne trotoare, hahaha.
Ah, ovo je toliko tragično da je još i smešno. U stvari, tragično je što neko može da pomisli da je sve ovo ozbiljno.
Ajoj, stvarno me tako lepo nasmeja da moram da ti se zahvalim na linku. :D

PLANET
Ako bude malo sreće, ja bih možda ipak kupio i kacigu na tom popustu, kad ga već produžiše.
Pa ako neko iz BG bude već kupovao, da se opet organizujemo. Samo ne baš ovih dana. Treba mi još vremena da odlučim, a i nisam sad pri parama.
Ja sam otisao po podesavajucu lulu i nakon dva sata jurcanja po radnji u potrazi za sitnicama izasao sa lulom, kacigom, sedlom, dve unutrasnje gume i montiracima. Do kraja meseca mozda napravim jos jedan spree, a bas me zanima da li ce da mi prihvate full 25% na osnovu prethodnog racuna ili bar sestu stvar sa njega kao prvu u sledecoj kupovini.

@cane nemoj pričati da si tek sad otkrio njuz.net :D. Apropo onoga što si pitao za šumu, da nema neki vojni posed, da ne naiđeš na minsko polje, postoji način da se sazna, bing maps (opet :D), uključiš birds eye, i ni jedan vojni posed nema taj 3D prikaz iz ugla, već samo odozgo i ne može da se zumira u detalje, ceo posed VMA i kasarna su takvi, generalštab u centru grada, vojni otpad u kijevu, aerodrom u batajnici. Google nema tolike detalje kao Bing pa nema ni razlike. Verovatno je Microsoft pored takvih detalja pretpostavio bi trebao da se konsultuje sa vlastim država.

Poslednja izmena:
Zaobidji,tako sam i ja skupo preplatio Cateye komplet.Umesto toga uzmi sa dx lampu koju je Cane preporicio pre par posteva za oko 50 dolara,a zadnje svetlo uzmi kod kineza.
Pa sad, mozda ne mora ovaj komplet da uzme, ali generalno podrzavam posedovanje kvalitetnih bljeskalica. Zasto? Pa to kupis jednom i zaboravis na bljeskalice zauvek, kao i na menjanje baterija.
Inace ja imam ovu lampu, veoma zadovoljan istom, plus je sad prilicno jeftina, cujem da na e-bayu moze da se nadje i za manje para: http://dx.com/p/t6-waterproof-xml-t...te-led-bike-light-with-battery-pack-set-82510
Baterija traje solidno, ima indikaciju kad je pri kraju, punjac nije neki ali radi posao, za te pare ne mogu da se zalim. Bitno je da svetli i da uvek vidim gde idem.

Inace pored nje imam dobru staru Cateye bljeskalicu, dok je Cateye pravio jaka svetla. Doduse, ne menjam joj baterije cesto (ako se setim, jednom godisnje, ponekad i redje) pa jacina svetla nije dovoljna da ja vidim nesto, ali me zato uvek svi vide i kao sto rekoh ne razmisljam o baterijama. Pritom je nosac kao i prvog dana, lampa se izuzetno lako stavlja i skida, cvrsto stoji, guma na nosacu iako stara 7-8 godina je i dalje odlicna. Slicno sve vazi i za zadnje cateye svetlo koje imam, samo sto ono i dalje ima da se kupi, a da nije previse skupo (mada sad nije bas ni jeftino, kako je bilo pre par godina i kad je bio bolji odnos ulozeno/dobijeno, pogotovo za prednje svetlo).

Kinezi ce raditi sasvim fino, poneki priblizno jako kao i Cateye na primer. Ali ce potrositi u baterijama na duzi period vise nego sto kosta neka brendirana bljeskalica. Pritom ce im i nosac verovatno puci brzo.

Poslednja izmena:
Kinezi ce raditi sasvim fino, poneki priblizno jako kao i Cateye na primer. Ali ce potrositi u baterijama na duzi period vise nego sto kosta neka brendirana bljeskalica. Pritom ce im i nosac verovatno puci brzo.
Lampe koje su gore navedene sve od reda rade bolje i jace od bilo koje cat-eye lampe koje uglavnom sluze za obelezavanje a ne osvetljavanje, a i nosaca za te lampe ima izuzetno kvalitetnih.

Sto se potrosnje baterija tice, ako jako sija mora i da trosi, to je stvar izbora.

@Bahati Ne znam aš da li će da ti priznaju išta, ali najavi kad budeš išao u kupovinu. Mada mislim da kacige nemaju baš svuda.
@Ivan Pa ***, ja imam i neka posla u životu. ;) Znam da Bing ima loše slike vojnih objekata, ali nisam znao da detektuju i minska polja, treba javiti Sneži dok obilazi Vijetnam i Kambodžu. ;)
@Dule A jeftine bljeskalice traže neko održavanje? :) Ja imam najjeftiniju CatEye bljeskalicu, 790 din - http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Oprema/Rasveta/3054/. Jednom montirao i stavio baterije i to je to. Burazer ima kinesku, radi isto. Nije to baš neka velika nauka. Za prednje svetlo ne videh nijedno od nama poznatih i dostupnih brendova da svetli i približno ovim kineskim T6, a cene su višestruko veće. I kineskih nosača ima raznih, lako nađeš koji ti odgovara, a svi jeftini. Btw, tvoja lampa ima prednost u smislu montiranja na čelo, to je super (kome je potrebno). "Snajper" lampe imaju prednost veoma lakog nošenja u ruci, za korišćenje van bajka (uz malo veštine, možeš da je montiraš i na glavu). Recimo da je tvoja lampa DSLR (jača, ali robusna), a moja je kompakt (većini više nego dovoljno jaka, a sve u zgodnom pakovanju). :)

Btw, nikako ne bih preporučio da se napred koristi samo "poziciono" svetlo tipa bljeskalica i slabih lampica. Džaba što vas neko vidi ako ne vidite put pred sobom. Razne rupe, grane, otpad, ležeće, itd. Jednom preživeh spust sa Banjice u Rakovicu (lagano, nisam jurio) samo zato što je lampa osvetlila 2 luda kučeta na sred ulice. Sa pozicionim svetlom ih ne bih primetio ili bi bilo prekasno.

@svi Nadam se da vam neće smetati što će sledeći MTB Street view film (do Obrenovca) da bude skoro sat i po. :) ***, trebalo bi da isečem kod Umke, ali već sam najavio da je sledeća epizoda Obrenovac.

Vrh Dno